Tavoitteiden muokkaaminen Haun Smart Biddingilla

Smart Biddingia käyttävissä kampanjoissa hintatarjoukset asetetaan tarkimpien saatavilla olevien konversiomittausten perusteella. Kun seuraat Smart Biddingia käyttävien kampanjoiden tuloksia ja jakelua tai liiketoimintasi tavoitteet muuttuvat, sinun kannattaa kuitenkin ehkä tehdä muutoksia budjetteihin ja Smart Biddingin CPA (toimintakohtainen hinta)- tai ROAS (mainostuotto) ‑tavoitteisiin, jotta voit saavuttaa tavoitteesi.

Jos esimerkiksi haluat kasvattaa mainontaan käytettyä summaa, voit nostaa CPA-tavoitteita tai alentaa ROAS-tavoitteita tarpeen mukaan. Jos asetat CPA-tavoitteen liian alhaiseksi, saatat menettää klikkauksia, jotka voisivat johtaa konversioihin. Tämä vähentää konversioiden kokonaismäärää. Jos tehokkuus on sinulle erityisen tärkeää, voit alentaa CPA-tavoitteita tai nostaa ROAS-tavoitteita tarpeen mukaan.

Simulaatioiden hyödyntäminen optimaalisten tavoitteiden asettamisessa

Liiketoiminnan tavoitteiden muuttuessa kampanjoiden tavoitteita kannattaa muokata uusien markkinointitavoitteiden mukaisiksi. Voit käyttää apuna CPA-tavoitteen ja ROAS-tavoitteen simulaattoreita. Simulaattoreilla voit selvittää, kuinka monta konversiota olisit voinut saada mainoksillasi, jos olisit valinnut erilaisen CPA- tai ROAS-tavoitteen.

Simulaattoreiden avulla voit myös löytää lisäkonversiomahdollisuuksia ja muokata tavoitteitasi samalla, kun laajennat CPA- tai ROAS-tavoitteen hintatarjousten käyttöä. Suositukset-sivulta voi myös löytyä mahdollisuuksia tavoitteiden muokkaamiseen. Suositukset-sivulla näet simulaatiodatan avulla tunnistettuja mahdollisuuksia, joiden avulla voit saada joko lisää konversioita muokkaamalla CPA-tavoitteita tai lisää konversioarvoa muokkaamalla ROAS-tavoitteita.

Tavoitteiden muutosten vaikutus tuloksiin

Toistuvat tai merkittävät tavoitteen muutokset eivät vaikuta negatiivisesti hintatarjousstrategian tuloksiin, eivätkä strategian siihen mennessä tilistäsi keräämät tiedot nollaudu tavoitteen muuttamisen jälkeen. Smart Bidding oppii jatkuvasti uutta tilisi huutokauppojen tuoreen datan avulla ja toimii hyvin, vaikka tavoitetta muutettaisiin nopeasti. On kuitenkin tärkeää huomata, että isot muutokset tavoitteissa voivat vaikuttaa samassa suhteessa mainontaan käytettävään summaan tai määriin.

Konversioviive

Smart Bidding reagoi ketterästi tavoitteen muutoksiin ja alkaa optimoida kampanjaa uuden tavoitteen mukaan muutamassa minuutissa.

Muista, että tavoitteen muuttamisen jälkeen uuden tavoitteen saavuttamiseen voi mennä 1–2 konversiosyklin verran aikaa konversioviiveen vuoksi. Konversiosykli on tyypillinen aika klikkauksesta konversioon. Jos valtaosa klikkauksista tuottaa konversion 7 päivän kuluessa, CPA-tai ROAS-tavoitteiden voidaan odottaa mukautuvan konversioprosentin muutoksiin yleensä noin 7 päivän kuluessa.

Siksi sinun kannattaa odottaa 1–2 syklin ajan, ennen kuin alat arvioida tuloksia. Useimpien mainostajien konversiosyklit ovat melko lyhyitä.