Om säsongsjusteringar

Säsongsjusteringar är ett avancerat verktyg som du kan använda för att informera Smart Bidding om förväntade ändringar av konverteringsfrekvensen för framtida händelser, som kampanjer eller rea.

Använd säsongsjusteringar bara om du förväntar dig större förändringar av konverteringsfrekvensen, eftersom säsongshändelser redan hanteras via Smart Bidding. Säsongsjusteringar är lämpliga för korta händelser på en till sju dagar. De kanske inte fungerar lika väl om de används under längre perioder (mer än 14 dagar i sträck).

Säsongsjusteringar är för närvarande tillgängliga för sök-, Shopping- och displaykampanjer som använder budstrategierna Mål-ROAS och Mål-CPA samt för Smart Shopping-, Performance Max- och Appkampanjer (beta) som använder alla budstrategier.

Läs mer om hur du skapar en säsongsjustering.

Så fungerar det

När du skapar en säsongsjustering schemalägger du en ökning eller minskning av konverteringsfrekvensen som tar hänsyn till uppskattade förändringar till följd av en kommande händelse.

Om du till exempel förväntar dig en ökning av konverteringsfrekvensen med 50 % under en tredagarsrea kan du skapa en säsongsjustering som ökar konverteringsfrekvensen med upp till 50 % för de tre dagarna. Dina kampanjer optimerar sina bud under händelserna och återgår till resultatet före justering när händelsen är avslutad. Ingen negativ justering behöver göras när kampanjen är över.

Säsongsjusteringar i flera konton

Du kan skapa säsongsjusteringar från ett enda Google Ads-förvaltarkonto och tillämpa dem på flera kundkonton i stället för att justera varje enskilt kundkonto. En kommande reakampanj kan till exempel påverka flera kundkonton. När du skapar en säsongsjustering väljer du omfattning för att inkludera något av följande:

• En kampanjtyp i alla konton som för närvarande är länkade till denna ansvariga
  • Specifika kampanjer

Säsongsjusteringar tillämpas och visas i varje kundkonto. Ändringar som görs i kundkonton gäller även på förvaltarnivå.

Obs! Säsongsjusteringar i flera konton är bara tillgängliga från förvaltarkonton och från för närvarande länkade kundkonton. Nya kundkonton ärver inte säsongsjusteringen om de läggs till efter att justeringen har tillämpats. Befintliga kundkonton som lämnar förvaltarkontot fortsätter att visa händelsen.