Kausivaihtelun muokkaukset

Kausivaihtelun muokkausten avulla voit ilmoittaa Smart Biddingille konversioprosenttien odotetuista muutoksista tulevien tapahtumien, kuten mainoskampanjoiden tai alennusmyyntien, aikana.

Käytä kausimuokkauksia vain, jos oletat konversioprosentin muuttuvan huomattavasti, sillä Smart Bidding ottaa jo valmiiksi huomioon vuosittaiset tapahtumat. Kausivaihtelun muokkaukset sopivat erityisesti lyhyille 1–7 päivän mittaisille tapahtumille. Ne eivät välttämättä toimi yhtä hyvin pitkillä (yli 14 päivän) aikaväleillä.

Kausimuokkaukset ovat tällä hetkellä käytettävissä seuraavanlaisissa kampanjoissa: ROAS-tavoitteen tai CPA-tavoitteen hintatarjousstrategiaa käyttävät Haku-, Shopping- ja Display-kampanjat sekä kaikki Älykkäät Shopping-kampanjat, Maksimitulokset-kampanjat ja Sovelluskampanjat (beta).

Lue lisää kausivaihtelun muokkauksen luomisesta.

Näin ne toimivat

Kun luot kausimuokkauksen, muutat konversioprosenttia (pienennät tai suurennat sitä) tulevan tapahtuman ajaksi sen mukaan, millaisia muutoksia arvioit tapahtuman aiheuttavan.

Esimerkki: Olet järjestämässä kolmipäiväistä alennusmyyntiä ja odotat konversioprosentin kasvavan sen aikana 50 %. Voit luoda näille päiville kausimuokkauksen, joka nostaa konversioprosenttia 50 %. Kampanjoidesi hintatarjoukset optimoidaan asetuksen mukaisesti tapahtuman aikana, minkä jälkeen ne palautuvat muokkausta edeltäneelle tasolle. Tapahtuman päätyttyä ei tarvita negatiivisia muokkauksia.

Kausimuokkaukset useilla tileillä

Voit luoda kausivaihtelun muokkauksia yhdeltä Google Adsin hallinnoijan tililtä ja käyttää niitä useilla asiakastileillä sen sijaan, että loisit jokaiselle asiakastilille omat muokkaukset. Esimerkiksi tuleva myyntitapahtuma voi vaikuttaa useisiin asiakastileihin. Kun luot kausimuokkausta, valitse sille haluamasi laajuus:

• Kampanjatyyppi kaikilla tähän hallinnoijaan tällä hetkellä linkitetyillä tileillä
  • Tietyt kampanjat

Kausimuokkaukset tulevat käyttöön ja näkyvät kullakin asiakastilillä. Asiakastileillä tehdyt muutokset näkyvät myös hallinnoijatasolla.

Huom. Useilla tileillä käytettäviä kausivaihtelun muokkauksia voi luoda vain hallinnoijan tileiltä, ja niitä voi käyttää vain tällä hetkellä linkitetyillä asiakastileillä. Muokkausta ei käytetä uusilla asiakastileillä, jotka lisätään kausimuokkauksen käyttöönoton jälkeen. Tapahtuma säilyy asiakastileillä, joiden linkitys hallinnoijan tiliin poistetaan.