Om sæsonrelaterede justeringer

Sæsonrelaterede justeringer er et avanceret værktøj, som kan bruges til at informere Smart Bidding om forventede ændringer af konverteringsrater for fremtidige begivenheder som kampagner eller udsalg.

Du skal kun bruge sæsonrelaterede justeringer, hvis du forventer væsentlige ændringer af konverteringsraten, for med Smart Bidding tages der i forvejen højde for årlige begivenheder. Sæsonrelaterede justeringer er ideelle til kortvarige begivenheder med en varighed på 1-7 dage. De er muligvis ikke lige så effektive, hvis de bruges til længerevarende tidsrum (på over 14 dage).

Sæsonrelaterede justeringer er i øjeblikket tilgængelige til søge-, Shopping- og displaykampagner, hvor der bruges budstrategierne Mål-ROAS og Mål-CPA, samt Smart Shopping-kampagner og kampagner af typen "Maksimal effektivitet", der bruger alle budstrategier.

Få oplysninger om, hvordan du opretter en sæsonrelateret justering.

Sådan fungerer det

Når du opretter en sæsonrelateret justering, planlægger du en justering af konverteringsraten (en stigning eller et fald) for at tage højde for forventede ændringer som følge af en forestående begivenhed.

Hvis du eksempelvis har en forventning om, at konverteringsraten stiger med 50 % ifm. et udsalg, der varer tre dage, kan du oprette en sæsonrelateret justering for at øge konverteringsraten med op til 50 % for disse tre dage.

Sæsonrelaterede justeringer for flere konti

Du kan oprette sæsonrelaterede justeringer på én Google Ads-managerkonto og anvende dem på flere kundekonti i stedet for at foretage justeringer for hver enkelt kundekonto. Det kan f.eks. være, at et forestående udsalg har betydning for flere kundekonti. I så fald kan du oprette en sæsonrelateret justering på managerkontoen og vælge det relevante omfang:

• Alle konti, der i øjeblikket er knyttet til denne managerkonto
  • Specifikke konti
  • Specifikke kampagner

Sæsonrelaterede justeringer anvendes på – og kan ses på – hver enkelt kundekonto. Ændringer, der foretages på kundekonti, kan også ses på managerkontoniveau.

Bemærk! Sæsonrelaterede justeringer for flere konti er kun tilgængelige på managerkonti og aktuelt linkede kundekonti. Justeringen nedarves ikke automatisk til nye kundekonti, der tilføjes, efter at den sæsonrelaterede justering er blevet anvendt. Den aktuelle begivenhed kan stadig ses på allerede oprettede kundekonti, selvom tilknytningen til managerkontoen fjernes.