Ändringar av hur Smart Bidding-strategierna är organiserade för sökkampanjer.

Uppdatering: Från och med juli 2022 byter standardbudstrategin Mål-CPA i söknätverket namn till Maximera konverteringar och sökstrategin Mål-ROAS byter namn till Maximera konverteringsvärde. Du kan ange en valfri mål-CPA respektive mål-ROAS för varje budstrategi. Detta påverkar inte budgivningsbeteendet.

Med Smart Bidding kan du nå dina mål för antal konverteringar och konverteringsvärde genom att använda Googles AI för att ange bud baserat på realtidssignaler. Google ändrar hur budstrategierna för sökkampanjer är strukturerade så att de fokuserar på två primära resultatmål:

• Konverteringar
  • Konverteringsvärde

Du kan fortfarande använda Mål-CPA och Mål-ROAS som budstrategier. De kombineras helt enkelt med budstrategin Maximera konverteringar respektive Maximera konverteringsvärde. Det innebär följande:

• Med Maximera konverteringar kan du ange ett valfritt mål-CPA.
  • Med Maximera konverteringsvärde kan du ange ett valfritt mål-ROAS.

Du börjar se de valfria fälten när du skapar nya budstrategier under de kommande månaderna. Denna uppdatering påverkar inte budgivningen. Om du använder de valfria fälten för mål-CPA och mål-ROAS optimeras resultatet på samma sätt som med budstrategierna Mål-CPA och Mål-ROAS i dag.

Resultatmål Nuvarande budstrategi Uppdaterad budstrategi
Maximera konverteringar inom en angiven budget Maximera konverteringar Maximera konverteringar
  • Valfritt mål-CPA
Maximera konverteringar upp till en mål-CPA Mål-CPA
Maximera konverteringsvärde inom en angiven budget Maximera konverteringsvärde Maximera konverteringsvärde
  • Valfritt mål-ROAS
Maximera konverteringsvärde med en mål-ROAS Mål-ROAS
Obs! Du behöver inte vidta några åtgärder i samband med de här ändringarna, och budgivningsbeteendet påverkas inte. Dessa ändringar påverkar endast sökkampanjer och påverkar inte andra kampanjtyper som har stöd för Smart Bidding.

Tidslinje

För nya sökkampanjer som du har skapat under de senaste månaderna ser du redan de valfria målfälten för de nya budstrategierna Maximera konverteringar och Maximera konverteringsvärde.

Sökkampanjer som har använt Mål-CPA eller Mål-ROAS under det senaste året kan dock fortfarande heta Mål-CPA eller Mål-ROAS. Från och med juli flyttas dina befintliga strategier för Mål-CPA och Mål-ROAS automatiskt till de nya fälten som en del av förändringen. Kampanjer som använder en portföljstrategi påverkas inte av förändringen. De förväntas förändras under 2023.

När du anger ett valfritt mål är Smart Bidding utformat för att optimera de här målen på samma sätt som Mål-CPA och Mål-ROAS. Maximera konverteringar med en angiven mål-CPA fungerar som budstrategin Mål-CPA i dag. Maximera konverteringsvärde med en angiven mål-ROAS fungerar som budstrategin Mål-ROAS i dag.

Så fungerar det

När du väljer budstrategin Maximera konverteringar eller Maximera konverteringsvärde kan du välja att lägga till en valfri mål-CPA respektive mål-ROAS i stället för att skapa fristående budstrategier för sökkampanjer.

• Maximera konverteringar med en mål-CPA:
    • Google Ads ställer in buden så att du får så många konverteringar som möjligt till den målkostnad per åtgärd (CPA) du anger.
    • Vissa konverteringar kan kosta mer eller mindre än målet.
    • Den här strategin fungerar precis som budstrategin Mål-CPA gör i dag.
  • Maximera konverteringsvärde med en mål-ROAS:
    • Google Ads ställer in buden så att du får så högt konverteringsvärde som möjligt och når en genomsnittlig avkastning på annonsutgift (ROAS) som du anger.
    • Vissa konverteringar kan ge högre eller lägre avkastning än ditt mål.
    • Med budstrategin Maximera konverteringsvärde är denna mål-ROAS det genomsnittliga konverteringsvärde du vill få för varje krona du spenderar på annonser.
    • Ange ett procentvärde enligt denna formel: konverteringsvärde ÷ annonskostnad × 100 % = mål-ROAS i procent
Exempel: Om ditt mål är att få en genomsnittlig försäljning på 50 kronor för varje 10 kronor som du betalar för annonser blir din mål-ROAS 500 %.
  • Den här strategin fungerar precis som budstrategin Mål-ROAS gör i dag.
Obs! När du inte fyller i de valfria målen fungerar Maximera konverteringar och Maximera konverteringsvärde på samma sätt som i dag.

Anvisningar

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Ställa in Maximera konverteringar med en mål-CPA eller Maximera konverteringsvärde med en mål-ROAS

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer och sedan på Kampanjer.
  3. Klicka på kampanjen du vill redigera.
  4. Klicka på Inställningar och scrolla ned till inställningarna för Budgivning. Du kan välja att fokusera på följande:
    • Konverteringar: Välj att ange en målkostnad per åtgärd i din kampanj med Maximera konverteringar.
    • Konverteringsvärde: Välj att ange en målavkastning på annonsutgift i din kampanj med Maximera konverteringsvärde.
    • Målkostnad per åtgärd eller målavkastning på annonsutgift: Ange det nya belopp du vill använda.
  5. Klicka på Spara.

Se resultatet av Maximera konverteringar med en mål-CPA eller Maximera konverteringsvärde med en mål-ROAS i budstrategirapporten

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer och sedan på Kampanjer. Det visas en rad för varje kampanj.
  3. I kolumnen Typ av budstrategi ser du budstrategitypen Maximera konverteringar eller Maximera konverteringsvärde. Klicka på länken för att se budstrategirapporten.

Hitta dina budstrategier med Maximera konverteringar med en mål-CPA eller Maximera konverteringsvärde med en mål-ROAS

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer och sedan på Kampanjer. Det visas en rad för varje kampanj.
  3. Klicka på kolumnikonen En bild på kolumnikonen i Google Ads högst upp till höger i tabellen och välj Ändra kolumner.
  4. Välj Mål-CPA eller Mål-ROAS i avsnittet Attribut.
  5. Klicka på Använd för att se dem i statistiktabellen. Om budstrategin Maximera konverteringar innehåller en mål-CPA eller mål-ROAS i motsvarande kolumn innebär det att du har angett ett mål för strategin.
Obs! Typen av budstrategi visas som Maximera konvertering eller Maximera konverteringsvärde i kolumnen Typ av budstrategi.

Effekter på Google Ads Editor och Google Ads API

Läs mer om hur den här förändringen påverkar Google Ads API