Wijzigingen in de manier waarop Slim bieden-strategieën worden geordend voor campagnes in het zoeknetwerk

Update: Vanaf juli 2022 worden de namen van de standaard biedstrategieën doel-CPA voor Zoeken en doel-ROAS voor Zoeken gewijzigd in respectievelijk Aantal conversies maximaliseren en Conversiewaarde maximaliseren. U kunt nog steeds een optionele doel-CPA of doel-ROAS instellen en deze wijziging heeft geen gevolgen voor het biedgedrag.

Met Slim bieden kunt u uw conversie- en conversiewaardedoelen behalen door AI van Google biedingen te laten instellen op basis van realtime signalen. Binnenkort wijzigt Google de manier waarop biedstrategieën voor campagnes in het zoeknetwerk worden geordend. Hierbij komt de nadruk te liggen op 2 hoofdprestatiedoelen:

• Conversies
  • Conversiewaarde

U kunt nog steeds doel-CPA en doel-ROAS gebruiken als biedstrategieën. Ze worden alleen gebundeld met de biedstrategieën Aantal conversies maximaliseren en Conversiewaarde maximaliseren. Dat houdt het volgende in:

• Aantal conversies maximaliseren krijgt een optionele doel-CPA.
  • Conversiewaarde maximaliseren krijgt een optionele doel-ROAS.

Deze optionele velden worden de komende maanden weergegeven als u nieuwe biedstrategieën maakt. Deze update heeft geen gevolgen voor het biedgedrag. Als u de optionele velden Doel-CPA en Doel-ROAS gebruikt, worden uw prestaties op dezelfde manier geoptimaliseerd als bij de huidige doel-CPA- en doel-ROAS-biedstrategieën.

Prestatiedoel Huidige biedstrategie Geüpdatete biedstrategie
Aantal conversies maximaliseren binnen een bepaald budget Aantal conversies maximaliseren Aantal conversies maximaliseren
  • Optionele doel-CPA
Aantal conversies maximaliseren tot een doel-CPA Doel-CPA
Conversiewaarde maximaliseren binnen een ingesteld budget Conversiewaarde maximaliseren Conversiewaarde maximaliseren
  • Optionele doel-ROAS
Conversiewaarde maximaliseren met een doel-ROAS Doel-ROAS
Opmerking: U hoeft geen actie te ondernemen op basis van deze wijzigingen en er zijn geen gevolgen voor het biedgedrag. Deze wijzigingen hebben alleen betrekking op campagnes in het zoeknetwerk en niet op andere campagnetypen die Slim bieden ondersteunen.

Tijdlijn

Voor nieuwe campagnes in het zoeknetwerk die u de afgelopen maanden heeft gemaakt, ziet u nu al de optionele doelvelden voor de nieuwe biedstrategieën Aantal conversies maximaliseren en Conversiewaarde maximaliseren.

Elke campagne in het zoeknetwerk die het afgelopen jaar gebruik heeft gemaakt van doel-CPA of doel-ROAS, kan nog steeds als zodanig worden aangemerkt. Vanaf juli worden uw bestaande doel-CPA- en doel-ROAS-strategieën automatisch overgezet naar deze nieuwe velden. Deze wijziging heeft geen invloed op campagnes die gebruikmaken van een portfoliostrategie. Deze campagnes worden naar verwachting in 2023 overgezet.

Met een optioneel doel wordt Slim bieden geoptimaliseerd voor deze doelen op dezelfde manier als dat gebeurt voor doel-CPA en doel-ROAS. 'Aantal conversies maximaliseren' met een ingestelde doel-CPA werkt hetzelfde als de huidige doel-CPA-strategie. Ook werkt Conversiewaarde maximaliseren met een ingestelde doel-ROAS hetzelfde als de huidige doel-ROAS-strategie.

Hoe het werkt

Als u Aantal conversies maximaliseren of Conversiewaarde maximaliseren selecteert, kunt u ervoor kiezen een optionele doel-CPA en doel-ROAS toe te voegen in plaats van afzonderlijke strategieën te maken voor campagnes in het zoeknetwerk.

• Aantal conversies maximaliseren met een doel-CPA:
    • Google Ads stelt biedingen in om zo veel mogelijk conversies te krijgen tegen de door u ingestelde doelkosten per actie (doel-CPA).
    • Sommige conversies kunnen meer of minder kosten dan uw doel.
    • Deze strategie werkt hetzelfde als de huidige doel-CPA-biedstrategie.
  • Conversiewaarde maximaliseren met een doel-ROAS:
    • Google Ads stelt biedingen in om de conversiewaarde te maximaliseren en een gemiddeld rendement op advertentie-uitgaven (ROAS) te behalen voor het door u ingestelde doel.
    • Sommige conversies hebben mogelijk een hoger of een lager rendement dan uw doel.
    • Binnen de strategie Conversiewaarde maximaliseren is deze doel-ROAS de gemiddelde conversiewaarde die u wilt krijgen voor elke euro die u besteedt aan advertenties.
    • Geef een waarde (in de vorm van een percentage) op met behulp van deze formule: conversiewaarde ÷ advertentie-uitgaven x 100% = doel-ROAS-percentage.
Voorbeeld: als het uw doel is om gemiddeld € 5 aan verkopen te krijgen voor elke euro die u aan advertenties besteedt, is uw doel-ROAS 500%.
  • Deze strategie werkt hetzelfde als de huidige doel-ROAS-biedstrategie.
Opmerking: Als de optionele doelen niet zijn ingesteld, werken Aantal conversies maximaliseren en Conversiewaarde maximaliseren op dezelfde manier als nu.

Instructies

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Uw 'Aantal conversies maximaliseren' instellen op basis van een doel-CPA en 'Conversiewaarde maximaliseren' op basis van een doel-ROAS-biedstrategie

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik op het dropdownmenu Campagnes en daarna op Campagnes.
  3. Klik op de naam van de campagne die u wilt bewerken.
  4. Klik op Instellingen en scroll omlaag naar de instellingen voor Bieden. U kunt zich op het volgende richten:
    • Conversies: u kunt ervoor kiezen doelkosten per actie in te stellen voor uw campagne op basis van Aantal conversies maximaliseren.
    • Conversiewaarde: u kunt een doelrendement op advertentie-uitgaven instellen voor Conversiewaarde maximaliseren.
    • Doelkosten per actie of doelrendement op advertentie-uitgaven: Vul het nieuwe bedrag in dat u wilt gebruiken.
  5. Klik op Opslaan.

Uw 'Aantal conversies maximaliseren' op basis van een doel-CPA of 'Conversiewaarde maximaliseren' op basis van een doel-ROAS bekijken in het rapport Biedstrategie

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik op het dropdownmenu Campagnes en daarna op Campagnes. U kunt voor elke campagne 1 rij bekijken.
  3. In de kolom Type biedstrategie ziet u de biedstrategietypen Aantal conversies maximaliseren of Conversiewaarde maximaliseren. Klik op de link om het rapport Biedstrategie te bekijken.

Aantal conversies maximaliseren-strategieën zoeken waarvoor een doel-CPA of doel-ROAS is ingesteld

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik op het dropdownmenu Campagnes en daarna op Campagnes. U kunt voor elke campagne 1 rij bekijken.
  3. Klik rechtsboven in de tabel op het kolommenicoon Een afbeelding van het Google Ads-kolommenicoon en selecteer Kolommen aanpassen.
  4. Selecteer in het gedeelte Kenmerken de optie Doel-CPA of Doel-ROAS.
  5. Klik op Toepassen om de gegevens in de tabel met statistieken weer te geven. Als de strategie Aantal conversies maximaliseren een doel-CPA of doel-ROAS bevat in de kolom Doel-CPA of Doel-ROAS, is er een doel ingesteld voor de strategie.
Opmerking: Het type biedstrategie wordt in de kolom Type biedstrategie weergegeven als Aantal conversies maximaliseren of Conversiewaarde maximaliseren.

Gevolgen voor Google Ads Editor en Google Ads API

Lees meer informatie over de gevolgen van deze wijziging voor de Google Ads API.