Muutoksia Smart Bidding ‑strategioiden organisointiin Hakukampanjoissa

Päivitys: Hakukampanjoiden hintatarjousstrategioita aletaan heinäkuusta 2022 lähtien nimetä uudelleen. CPA-tavoite-vakiohintatarjousstrategian nimeksi tulee "Konversiomäärän maksimointi", ja ROAS-tavoite-strategian uusi nimi on "Konversioarvon maksimointi". Kummassakin strategiassa voi kuitenkin jatkossakin halutessaan asettaa CPA- tai ROAS-tavoitteen, eikä tämä muutos vaikuta hintatarjousten toimintaan.

Smart Bidding auttaa sinua saavuttamaan konversioita ja konversioarvoa koskevat tavoitteesi asettamalla hintatarjoukset Googlen tekoälyn avulla reaaliaikaisten signaalien perusteella. Nyt hintatarjousstrategioiden organisointi Hakukampanjoissa on muuttumassa, jotta kampanjoissa voidaan keskittyä kahteen tärkeimpään tulostavoitteeseen:

• Konversiot
  • Konversioarvo

Voit edelleen käyttää CPA-tavoitetta ja ROAS-tavoitetta hintatarjousstrategioina. Jatkossa ne kuitenkin ryhmitellään osaksi Konversiomäärän maksimointi- ja Konversioarvon maksimointi ‑hintatarjousstrategioita. Tämä tarkoittaa seuraavaa:

• Konversiomäärän maksimointi ‑strategiaan tulee valinnainen CPA-tavoite.
  • Konversioarvon maksimointi ‑strategiaan tulee valinnainen ROAS-tavoite.

Nämä valinnaiset kentät otetaan käyttöön lähikuukausina, minkä jälkeen näet ne luodessasi uusia hintatarjousstrategioita. Tämä päivitys ei vaikuta hintatarjousten toimintaan. Jos käytät valinnaisia CPA-tavoite- ja ROAS-tavoite-kenttiä, tulokset optimoidaan samalla tavalla kuin tällä hetkellä CPA-tavoitteen ja ROAS-tavoitteen hintatarjousstrategioita käytettäessä.

Tulostavoite Nykyinen hintatarjousstrategia Päivitetty hintatarjousstrategia
Konversiomäärän maksimointi valitulla budjetilla Konversiomäärän maksimointi Konversiomäärän maksimointi
  • Valinnainen CPA-tavoite
Konversiomäärän maksimointi valitulla CPA-tavoitteella CPA-tavoite
Konversioarvon maksimointi valitulla budjetilla Konversioarvon maksimointi Konversioarvon maksimointi
  • Valinnainen ROAS-tavoite
Konversioarvon maksimointi ROAS-tavoitteella ROAS-tavoite
Huom. Sinun ei tarvitse tehdä mitään näiden muutosten vuoksi, eivätkä ne vaikuta hintatarjousten toimintaan. Nämä muutokset vaikuttavat vain Hakukampanjoihin, eivätkä ne vaikuta muihin kampanjatyyppeihin, jotka tukevat Smart Biddingiä.

Aikajana

Jos olet luonut uusia Hakukampanjoita muutaman viime kuukauden aikana, näet niiden yhteydessä valinnaiset tavoitekentät uusille Konversiomäärän maksimointi- tai Konversioarvon maksimointi ‑hintatarjousstrategioille.

Jos joissain Hakukampanjoissasi on edeltävän vuoden aikana ollut käytössä CPA- tai ROAS-tavoite, niiden hintatarjousstrategian nimenä saattaa näkyä edelleen "CPA-tavoite" tai "ROAS-tavoite". Tämän muutoksen myötä nykyiset CPA-tavoite- ja ROAS-tavoite-hintatarjousstrategiasi siirretään heinäkuusta lähtien näihin uusiin kenttiin automaattisesti. Tämä muutos ei vaikuta portfoliostrategiaa käyttäviin kampanjoihin. Ne on tarkoitus siirtää uusiin kenttiin vuonna 2023.

Kun valinnainen tavoite on valittu, Smart Bidding optimoi kampanjan samalla tavalla kuin CPA-tavoite- tai ROAS-tavoite-strategiaa käytettäessä. Konversiomäärän maksimoiva strategia, jolle on asetettu CPA-tavoite, toimii siis samoin kuin CPA-tavoitteen strategia tällä hetkellä, ja konversioarvon maksimoiva strategia, jolle on lisätty ROAS-tavoite, samoin kuin ROAS-tavoitteen strategia tällä hetkellä.

Näin se toimii

Kun valitset Konversiomäärän maksimointi- tai Konversioarvon maksimointi ‑hintatarjousstrategian, voit lisätä valinnaisen CPA- tai ROAS-tavoitteen sen sijaan, että loisit Hakukampanjalle erillisen strategian.

• Konversiomäärän maksimointi CPA-tavoitteen avulla:
    • Google Ads asettaa hintatarjoukset siten, että saat mahdollisimman monta konversiota valitsemallasi toimintakohtaisella hintatavoitteella (CPA-tavoitteella).
    • Jotkin konversiot voivat maksaa tavoitettasi enemmän ja jotkin vähemmän.
    • Tämä strategia toimii samalla tavalla kuin CPA-tavoite-hintatarjousstrategia tällä hetkellä.
  • Konversioarvon maksimointi ROAS-tavoitteen avulla:
    • Google Ads asettaa hintatarjoukset siten, että saat mahdollisimman suuren konversioarvon valitsemallasi keskimääräisellä mainostuotolla (ROAS-tavoite).
    • Joidenkin konversioiden tuotto voi ylittää tai alittaa tavoitteesi.
    • Konversioarvon maksimointi ‑strategiaa käytettäessä ROAS-tavoite on keskimääräinen konversioarvo, jonka haluat saada jokaisesta mainontaan käyttämästäsi eurosta.
    • Lisää arvo prosentteina käyttämällä tätä kaavaa: konversioarvo ÷ mainoskulut x 100 % = ROAS-tavoite prosentteina.
Esimerkki: Jos tavoitteesi on saada keskimäärin 5 € myyntiä jokaista mainontaan käyttämääsi euroa kohden, ROAS-tavoitteesi on 500 %.
  • Tämä strategia toimii samalla tavalla kuin ROAS-tavoite-hintatarjousstrategia tällä hetkellä.
Huom. Kun valinnaisia tavoitteita ei ole asetettu, Konversiomäärän maksimointi- ja Konversioarvon maksimointi ‑strategiat toimivat edelleen samalla tavalla kuin tällä hetkellä.

Ohjeet

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Näin asetat CPA-tavoitteen konversiomäärän maksimoivaan strategiaan tai ROAS-tavoitteen konversioarvon maksimoivaan strategiaan

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa avattavaa Kampanjat-valikkoa ja valitse Kampanjat.
  3. Klikkaa kampanjaa, jota haluat muokata.
  4. Klikkaa Asetukset ja vieritä hintatarjousasetusten kohdalle. Valitse haluamasi painopiste:
    • Konversiot: Voit asettaa konversiomäärän maksimointia käyttävälle kampanjalle toimintakohtaisen hintatavoitteen (CPA-tavoitteen).
    • Konversioarvo: Voit asettaa Konversioarvon maksimointi ‑kampanjalle tavoitellun mainostuoton (ROAS-tavoite).
    • Toimintakohtainen hintatavoite tai tavoiteltu mainostuotto: Lisää haluamasi summa.
  5. Klikkaa Tallenna.

Näin näet CPA-tavoitetta käyttävät konversiomäärän maksimoivat strategiasi tai ROAS-tavoitetta käyttävät konversioarvon maksimoivat strategiasi hintatarjousstrategiaraportista

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa avattavaa Kampanjat-valikkoa ja valitse Kampanjat. Näet yhden rivin kampanjaa kohden.
  3. Hintatarjousstrategian tyyppi ‑sarakkeessa näkyy "Konversiomäärän maksimointi" tai "Konversioarvon maksimointi". Klikkaa linkkiä, niin näet hintatarjousstrategiaraporttisi.

Näin löydät CPA-tavoitetta tai ROAS-tavoitetta käyttävät konversiomäärän maksimoivat strategiasi

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa avattavaa Kampanjat-valikkoa ja valitse Kampanjat. Näet yhden rivin kampanjaa kohden.
  3. Klikkaa taulukon oikeasta yläkulmasta sarakekuvaketta Kuva Google Ads ‐sarakekuvakkeesta ja valitse Muokkaa sarakkeita.
  4. Valitse Määritteet-osiosta CPA-tavoite tai ROAS-tavoite.
  5. Klikkaa Käytä, niin näet datan tilastotaulukossa. Jos Konversiomäärän maksimointi ‑strategian CPA-tavoite-sarakkeessa on CPA-tavoite tai ROAS-tavoite-sarakkeessa ROAS-tavoite, strategialle on asetettu kyseinen tavoite.
Huom. Hintatarjousstrategian tyyppi näkyy omassa sarakkeessaan. Strategia voi olla joko "Konversiomäärän maksimointi" tai "Konversioarvon maksimointi".

Vaikutukset Google Ads Editoriin ja Google Ads APIin

Lue lisää siitä, miten tämä muutos vaikuttaa Google Ads APIin.