Autamme sovelluskehittäjiä valmistautumaan Applen iOS 14:ää koskeviin ATT-käytäntöpäivityksiin

27.1.2021

Applen tuleva AppTrackingTransparency‑käytäntö (ATT) vaatii kehittäjiä pyytämään lupaa, kun he käyttävät tiettyjä muiden yritysten sovelluksista tai verkkosivustoilta peräisin olevia tietoja mainontatarkoituksiin, vaikka he olisivat jo saaneet käyttäjän suostumuksen. Nyt kerromme, miten me Googlella autamme yhteisöä valmistautumaan tähän muutokseen, sillä tiedämme, että kehittäjät ja mainostajat iOS-ekosysteemissä pohtivat, miten sopeutua uuteen tilanteeseen.

Arvioi, sopiiko Applen ATT-kehote sovelluksellesi

Tutustumalla Applen dokumentaatioon sekä sovellettaviin lakeihin ja säädöksiin voit selvittää, kannattaako sinun ottaa ATT-kehys käyttöön sovelluksessasi.

Varaudu vaihteluun iOS-sovelluskampanjoiden liikenteessä

Applen ATT-käytännön voimaantulon jälkeen iOS-sovelluskampanjoidesi liikenteessä ilmenee todennäköisesti vaihtelua. Lisäksi Aktivointikampanjoiden tavoittavuus laskee merkittävästi. Suosittelemme seuraamaan kaikkien iOS-sovelluskampanjoidesi tuloksia ja näkymistä tarkasti ja tarvittaessa tekemään muutoksia budjetteihin ja hintatarjouksiin, jotta voit saavuttaa tavoitteesi.

Ota Applen SKAdNetwork API käyttöön

Applen uuden SKAdNetwork-kehyksen avulla voit todentaa asennukset useista eri mainosverkostoista, joissa mainostat sovellustasi. Voit ottaa SKAdNetwork-ratkaisun helposti käyttöön päivittämällä Google Analytics for Firebasen uusimpaan versioon. Tällöin sovelluksesi rekisteröidään automaattisesti SKAdNetwork-attribuutioon ja voit mitata suostumuksen antaneiden käyttäjien "ensimmäinen avaus" ‑konversioita. Vaihtoehtoisesti voit käyttää jotakin toista SKAdNetworkia tukevaa SDK:ta tai ottaa Applen SKAdNetwork APIn käyttöön manuaalisesti.

Jos käytät Google Analytics for Firebasea iOS 14:ssä ja haluat Applen sovellusten tietosuojatietoihin liittyviä ohjeita, siirry tänne.

Yhdistä iOS-sovelluskampanjoita ja käytä vain CPI- tai CPA-tavoitehintatarjouksia

Yhdistä enintään kahdeksan Asennuskampanjaa kussakin iOS-sovelluksessa SKAdNetworkin kampanjarajoituksen mukaisesti, jotta voit saada parhaat mahdolliset tulokset. Jos osallistut ROAS-tavoitetta käyttävien iOS-kampanjoiden betaohjelmaan, sinun on keskeytettävä kyseiset kampanjat ja vaihdettava CPA-tavoitetta käyttäviin kampanjoihin ennen käytännön voimaantuloa.

Hyödynnä iOS-sovelluskampanjoidesi raportointidataan perustuvia vinkkejä

Myös konversioiden raportointitapa muuttuu. Mallinnetut konversiot otetaan käyttöön Haun raporttien lisäksi myös muiden kanavien raporteissa. Tämä tarkoittaa, että Konversiot-sarakkeesi sekä Asennukset-, Sovelluksessa tehdyt valinnat- ja Konversioarvo-sarakkeesi voivat sisältää mallinnettuja konversioita. Jos haluat katsoa SKAdNetworkin raportointidataa, valitse Raportointi > Muu > SKAN-konversiot Applen ATT-käytäntöjen voimaantulon jälkeen. SKAdNetwork-raportointidata tulee saataville Google Ads APIin tulevien kuukausien aikana.

Varmista iOS-kaupallistamisen tulokset uusien AdMob-ominaisuuksien avulla

Jos olet myös mainosten julkaisija, voit katsoa ehdotuksia iOS-kaupallistamisen tulosten parantamiseen AdMob-ohjekeskuksesta.

Osallistu Opi Googlen kanssa ‑kurssillemme, niin saat jatkuvasti tietoa uusimmista iOS-kampanjoiden hallintaan, hintatarjouksiin ja mittaukseen liittyvistä innovaatioista, joiden avulla voit parantaa tuloksia ja saavuttaa kasvutavoitteesi.

Kirjoittaja: Belinda Langner, Sovellusmainoksista vastaava tuoteryhmäpäällikkö