Veiledning for smart budgivning i bannerkampanjer

Konfigurer smart budgivning i bannerkampanjer

Før du kan sette i gang med en smart budstrategi, må du sette deg et overordnet mål. Grunnet til dette er at det aktuelle målet avgjør hvilken smart budstrategi som benyttes i bannerkampanjen din.

Trinn 1: Velg den beste smarte budstrategien

Bruk flytdiagrammet til å finne den smarte budstrategien som passer best til bedriften din.

Google Ads og Displaynettverket | Flytskjema for bruk av smart budgivning

Trinn 2: Påse at konverteringssporing er riktig konfigurert

Du trenger ikke å konfigurere konverteringssporing for strategiene maksimer antall konverteringer eller ECPC (men du kan maksimere resultatene hvis du gjør det).

Den smarte budgivningen tilegner seg kunnskap om og optimaliserer kampanjene dine med utgangspunkt i data fra konverteringssporing. Med smart budgivning kan du by på konverteringer fra Google Ads, Google Analytics (hvis du importerer konverteringer til Google Ads) og konverteringer utenfor nettet som importeres.

Hvis dataene fra konverteringssporingen er unøyaktige, kan du oppleve svingninger i volum, CPA eller ROAS. Den smarte budgivningen kan reagere på og tilpasse seg upresise data fra konverteringssporingen.

Hvis du sporer konverteringer via tredjepartsverktøy, må du passe på at du sammenligner konverteringsvolumet du oppnår i disse verktøyene, med antallet konverteringer registrert i Google Ads-rapporteringen. Notér deg eventuelle avvik før du beregner mål-CPA eller mål-ROAS.

Trinn 3: Sett deg mål med budgivningen

Start umiddelbart med ECPC, mål-CPA eller maksimer antall konverteringer, slik at den programmatiske budalgoritmen helt fra starten av kan legge inn bud med utgangspunkt i sannsynligheten for konverteringer.

Hvis du vil bruke mål-ROAS-budgivning, kan du begynne med mål-CPA-budgivning eller budgivning for maksimering av antall konverteringer. Du kan så gå over til mål-ROAS-budgivning når du har oppnådd tilstrekkelig mange konverteringer. Du må som regel ha oppnådd minst 15 konverteringer i løpet av 30 dager, men enkelte annonsører med relevante historiske data kan gis sjansen tidligere.

Viktig informasjon om valg av budstrategier

Selv om du kan begynne med mål-CPA og bytte til mål-ROAS innen kort tid, er det vanskelig å måle avkastning og resultater hvis du har et lavt konverteringsvolum. Hvis det er spesielt viktig for deg at du regelmessig når målet ditt i løpet av en 30 dagers periode ved bruk av Google AI, anbefaler vi at du genererer minst 30 konverteringer per måned per annonsegruppe.

Start med mål som samsvarer med de historiske CPA- og ROAS-verdiene dine når du tar høyde for konverteringsforsinkelser (tid som går mellom klikk og konverteringer). Hvis du vil ha informasjon om historiske CPA- og ROAS-verdier, kan du sjekke kampanjeresultatene du oppnådde de 30 foregående dagene (justert for konverteringsforsinkelser), og se på de gjennomsnittlige CPA- eller ROAS-verdiene du hadde i de ulike bannerkampanjene. Hvis dagens resultater er veldig annerledes enn målet du har satt deg, kan algoritmen senke budene, og totalvolumet ditt kan gå ned. For å gjenvinne tapt volum kan du øke CPA-verdien, redusere ROAS-målet eller bruke mer omfattende målretting. Hvis effektivitet er viktigere, kan du fortsette å bruke det nåværende målet, men husk å evaluere volumet i diagrammet for konverteringsvolum.

Google Ads-bannerkampanjer | Diagram over konverteringsvolum i veiledningen for smart budgivning

Hvis du slå på mål-CPA i en kampanje uten konverteringshistorikk, anbefaler vi at du bruker CPA-verdien fra andre bannerkampanjer, og/eller at du bruker forretningsmålene dine som utgangspunkt når du skal fastsette den ideelle CPA-verdien. Du kan så utforske hvordan CPA går på kompromiss med volum – og vice versa – ved å senke CPA-målet (tilsvarende som å øke CPC-verdien når du bruker ECPC). Når du har opparbeidet deg tilstrekkelig med data om mål-CPA-en i kampanjen, kan du bruke budsimulatoren til videre utforskning av det rette balansepunktet mellom CPA og volum.

I innlæringsfasen bør du vente i minst to uker uten å gjøre noen endringer. Resultatene kan være mer ustabile i denne tidsperioden ettersom algoritmen justerer og finstemmer optimaliseringen. Hvis en kampanje er i opplæringsmodus, fremgår dette i statuskolonnen for kampanjen.

Trinn 4: Optimaliser kampanjeinnstillingene

Budsjett

Med smart budgivning blir resultatene best dersom du har et ubegrenset budsjett. Budsjettbegrensninger kan påvirke resultatene negativt ettersom kampanjen ikke får inngått i auksjoner der sannsynligheten for konverteringer er svært høy. Du kan vurdere å bruke maksimer antall konverteringer hvis du har et begrenset budsjett.

Frekvenstak

Fjern eventuelle frekvenstak, for de kan nemlig forhindre at kampanjene dine kan inngå i auksjoner der sjansene for konverteringer er høye. I den smarte budgivningen beregnes sannsynligheten for at du kan oppnå konverteringer med kampanjen din, og du har derfor ikke behov for noe frekvenstak.

Budstrategi

Alt etter hvilken budstrategi du bruker, kan du velge å betale for klikk, betale for konverteringer eller betale for synlige visninger. Hvis du bruker mål-CPA, kan du redusere svingninger i mål-CPA-verdien ved å velge å betale for konverteringer.

Budjusteringer

Du bør unngå budjusteringer ettersom budene dine blir fastsatt for å optimalisere for konverteringsmålene dine i de smarte budstrategiene. Sørg i stedet for at du optimaliserer for en relevant konverteringshendelse (med en optimal konverteringsverdi), og følg de anbefalte fremgangsmåtene for budsjett og budgivning som er nevnt i denne veiledningen.

Trinn 5: Segmenter annonsegruppene

Annonsegrupper bør bare deles opp dersom det virkelig er behov for det. Den smarte budgivningen fungerer optimalt når resultater kan evalueres – og bud kan optimaliseres – med utgangspunkt i så mye trafikk som mulig. Du bør unngå å bruke en rekke annonsegrupper med mindre du gjør dette av veloverveide forretningsgrunner.

I disse situasjonene kan du segmentere annonsegruppene dine:

• Du vil tilordne ulike konverteringsverdier til brukerattributter: Hvis du rapporterer om konverteringsverdi og bruker mål-ROAS, blir det optimalisert for høyere konverteringsverdier i tråd med ROAS-målet du har satt deg, i den smarte budgivningen. Hvis du ikke rapporterer konverteringsverdien, men du vet at enkelte konverteringer er mer verdifulle enn andre, bør du bruke mål-CPA og segmentere annonsegruppene.
  • Du vil vise ulike reklamer: Du kan for eksempel vise en merkevarefokusert reklame til en bruker i den øvre delen av trakten og en reklame for direkte respons til en bruker i den nedre delen trakten.
  • Du vil ha spesifikk statistikk som algoritmen ikke kan hente ut: Hvis du for eksempel vet at tid før avreise er en viktig statistikk, kan du segmentere annonsegrupper basert på denne beregningen. Opprett én annonsegruppe som bare er målrettet mot brukere som skal ut å reise veldig snart, og en annen for de som skal ut å reise på et senere tidspunkt. Du kan så skreddersy reklamebudskapene etter dette. Segmentering brukes også ofte i forbindelse med kundens levetidsverdi eller beregninger for konverteringer utenfor internett.
  • Få ekstra statistikk eller rapportering: Du bør opprette en ny annonsegruppe hvis du vil dele inn rapporteringen i ulike målrettings- eller reklamegrupperinger. Når du har to separate annonsegrupper, får du statistikk om hver annonsegruppe på en separat ordrelinje i Annonsegrupper-rapporten.
  • Du vil verdsette nye brukere og eksisterende brukere ulikt: Mange annonsører angir en høyere CPA-verdi og et lavere ROAS-mål for nye brukere.
  • Du vil se avvik i attribusjon for ulike segmenter basert på tredjepartsrapportering: Hvis Google Ads for eksempel rapporterer om 50 % flere konverteringer enn et tredjeparts rapporteringsverktøy for en kampanje du målretter mot søkeord, men bare 20 % flere konverteringer for markedssegmenter, bør du segmentere for å ta høyde for dette avviket.

Selv om du segmenterer annonsegrupper, bør du evaluere resultatene opp mot målet du har på kampanje- eller kontonivå, i stedet for å fokusere på resultatmessige svingninger i annonsegruppene. Husk å ta høyde for konverteringsforsinkelser når du evaluerer resultatene.