Vejledning i brug af Smart Bidding til displaykampagner

Konfigurer Smart Bidding til en displaykampagne

Inden du begynder at bruge en Smart Bidding-strategi, skal du definere dit overordnede mål. Det mål, du vælger, er afgørende for, hvilken Smart Bidding-strategi der skal bruges til din displaykampagne.

Trin 1: Vælg den optimale Smart Bidding-strategi

Brug rutediagrammet som en hjælp til at finde den Smart Bidding-strategi, der passer bedst til din virksomhed.

Google Ads-displaykampagner | Flowchart over Smart Bidding-brug

Trin 2: Sørg for, at konverteringssporing er konfigureret korrekt

Du behøver ikke konfigurere konverteringssporing, hvis du har valgt Maksimér antal konverteringer eller ECPC (det anbefales dog for at opnå størst mulig effektivitet).

Smart Bidding bruger konverteringssporingsdata til at lære og optimere dine kampagner. Med Smart Bidding kan der angives bud med henblik på at opnå konverteringer via Google Ads, Google Analytics (hvis du har importeret konverteringer i Google Ads) og import af offlinekonverteringer.

Hvis konverteringssporingsdataene ikke er korrekte, kan du muligvis konstatere udsving med hensyn til volumen, CPA eller ROAS. Smart Bidding er i stand til at reagere på og justere forkerte konverteringssporingsdata.

Hvis du bruger konverteringssporingsværktøjer fra tredjepart, skal du sørge for at sammenligne konverteringsvolumenen fra disse værktøjer med den konverteringsvolumen, der er angivet i dine Google Ads-rapporter, og notere eventuelle forskelle, før du beregner mål-CPA eller mål-ROAS.

Trin 3: Angiv dine budgivningsmål

Begynd at bruge "Maksimér antal konverteringer", mål-CPA eller ECPC med det samme, så vores programmatiske budgivningsalgoritme kan angive bud ud fra konverteringssandsynlighed lige fra starten.

Hvis du vil bruge budgivning baseret på mål-ROAS, skal du starte med "Maksimér antal konverteringer" eller mål-CPA og derefter skifte til budgivning baseret på mål-ROAS, når du har opnået et tilstrækkeligt antal konverteringer. Du skal typisk have opnået mindst 15 konverteringer inden for en periode på 30 dage, men nogle annoncører med relevante historiske data kan muligvis være kvalificerede tidligere.

Vigtige oplysninger om valg af budstrategier

Du kan starte med mål-CPA og hurtigt skifte til mål-ROAS, men det er svært at måle investeringsafkast og effektivitet med en lav konverteringsvolumen. Hvis det er vigtigt for dig konsekvent at nå dit mål inden for en periode på 30 dage ved hjælp af Googles AI, anbefaler vi, at du genererer mindst 30 konverteringer pr. måned pr. annoncegruppe.

Start med mål, der stemmer overens med din historiske CPA eller dit historiske ROAS, og tag højde for konverteringstiden (tidsrummet mellem klik og konverteringer). Når du skal finde den historiske CPA eller det historiske ROAS, skal du se på din kampagneeffektivitet inden for de seneste 30 dage (justeret for konverteringsforsinkelse) og på den gennemsnitlige CPA- eller ROAS-værdi på tværs af displaykampagner. Hvis den aktuelle effektivitet adskiller sig markant fra dit mål, medfører det muligvis, at algoritmen sænker buddene, så den samlede volumen reduceres. Du kan øge volumenen igen ved enten at forhøje din CPA, reducere dit ROAS-mål eller udvide din målretning. Hvis du lægger større vægt på effektivitet, kan du fortsætte med at bruge dit aktuelle mål, men du skal huske at vurdere volumenen ved hjælp af diagrammet for konverteringsvolumen.

Google Ads-displaykampagner | Smart Bidding-guide – diagram over konverteringsvolumen

Hvis du aktiverer mål-CPA i en kampagne uden konverteringshistorik, anbefaler vi, at du bruger CPA-værdien fra dine øvrige displaykampagner og/eller dine forretningsmæssige mål som en hjælp til at finde frem til den ideelle CPA. Derefter kan du undersøge forholdet mellem CPA og volumen ved at forhøje eller reducere dit CPA-mål (på samme måde, som når du forhøjer din CPC ved brug af ECPC). Når der er indsamlet en tilstrækkelig mængde data om mål-CPA via kampagnen, kan du bruge vores budsimulator til at undersøge forholdet mellem CPA og volumen nærmere.

Vent mindst 2 uger med at foretage ændringer for at tage højde for den indledende indlæringsperiode. I denne periode kan der være større udsving i effektiviteten, mens algoritmen registrerer data med henblik på optimering. I kolonnen Kampagnestatus kan du se, om en kampagne er i indlæringstilstand.

Trin 4: Optimer dine kampagneindstillinger

Budget

Smart Bidding fungerer optimalt, hvis der ikke er budgetbegrænsninger. Budgetbegrænsninger kan reducere effektiviteten, da det kan betyde, at kampagnen ikke kan deltage i auktioner, som med stor sandsynlighed vil føre til en konvertering. Overvej at bruge "Maksimér antal konverteringer", hvis budgettet er begrænset.

Frekvensgrænser

Fjern eventuelle frekvensgrænser, da de kan forhindre dine kampagner i at deltage i auktioner, som med stor sandsynlighed vil føre til konverteringer. Med Smart Bidding bliver sandsynligheden for, at en kampagne fører til konverteringer, fastslået automatisk, og det er derfor ikke nødvendigt at angive en frekvensgrænse.

Budstrategi

Afhængigt af den valgte budstrategi kan du vælge mellem betalingsmodellerne Betal for klik, Betal for konverteringer og Betal for synlige eksponeringer. Hvis du bruger mål-CPA, skal du vælge at betale for konverteringer for at reducere udsving med hensyn til mål-CPA.

Budjusteringer

Du bør ikke bruge budjusteringer, da der med Smart Bidding-strategier angives bud med henblik på at optimere til dine konverteringsmål. Du skal i stedet sørge for at optimere til en relevant konverteringshændelse (med en optimal konverteringsværdi) og følge de optimale løsninger med hensyn til budgivning og budget, der er beskrevet i denne vejledning.

Trin 5: Segmentér dine annoncegrupper

Du bør kun segmentere dine annoncegrupper, når det er nødvendigt. Smart Bidding fungerer optimalt, når der er mulighed for at evaluere effektiviteten og optimere bud på grundlag af så stor en trafikmængde som muligt. Det frarådes derfor at segmentere annoncer i et stort antal annoncegrupper, medmindre der er en meget god forretningsmæssig grund til at gøre det.

I følgende situationer bør du segmentere dine annoncegrupper:

• Tildel forskellige brugerattributter forskellig konverteringsværdi: Hvis du rapporterer konverteringsværdi og bruger mål-ROAS, foretager Smart Bidding optimering med det formål at sikre dig konverteringer af større værdi i henhold til dit ROAS-mål. Hvis du ikke rapporterer konverteringsværdi, men ved, at nogle konverteringer er mere værdifulde end andre, bør du bruge mål-CPA og segmentere annoncegrupperne.
  • Vis forskelligt annoncemateriale: Du kan f.eks. vælge at vise en bruger i den øvre tragt annoncemateriale med brandfokus og en bruger i den nedre tragt annoncemateriale med henblik på direkte respons.
  • Identificer specifik indsigt, som algoritmen ikke er i stand til at registrere: Hvis du eksempelvis ved, at afgangstid er en vigtig faktor, kan du segmentere annoncegrupper ud fra denne metric. Du kan i så fald vælge at oprette en annoncegruppe, der kun er målrettet mod brugere, hvis rejse er nært forestående, og en anden, der er målrettet mod brugere, hvis rejse ligger længere ude i fremtiden, og skræddersy budskabet i annoncematerialet i henhold hertil. Et andet eksempel på brug er segmentering efter offline-metrics eller kundens livstidsværdi.
  • Få yderligere indsigt eller rapportering: Hvis du vil opdele rapporteringen efter målretnings- eller annoncematerialegrupper, bør du oprette en ny annoncegruppe. Når du har to separate annoncegrupper, vises statistikkerne for dem som to separate linjeposter i rapporten "Annoncegrupper".
  • Værdisæt nye brugere og nuværende brugere forskelligt: Mange annoncører vælger at angive et højere CPA-mål og et lavere ROAS-mål for nye brugere.
  • Se uoverensstemmelser med hensyn til tilskrivning for forskellige segmenter baseret på rapportering fra tredjepart: Hvis der eksempelvis rapporteres 50 % flere konverteringer i Google Ads end i et rapporteringsværktøj fra tredjepart for din søgeordsmålrettede kampagne, men kun 20 % flere konverteringer for segmenter på markedet, bør du foretage segmentering for at tage højde for denne uoverensstemmelse.

Selvom du segmenterer annoncegrupper, bør du vurdere effektiviteten med hensyn til at nå dit mål på kampagne- eller kontoniveau i stedet for at fokusere på annoncegruppeudsving. Husk at tage højde for konverteringsforsinkelser, når du vurderer effektiviteten.