Tillämpa rekommendationer automatiskt

Aktivera YouTube-textning om du vill se undertexter på ditt språk. Klicka på inställningsikonen Bild på ikon för inställningar i YouTube längst ned i videospelaren, välj Undertexter/textning och sedan ditt språk.

Du kan nu tillämpa rekommendationer automatiskt i ditt konto. När du aktiverar Tillämpa rekommendationer automatiskt tillämpas rekommendationerna regelbundet. Du har full kontroll och kan granska vilka rekommendationer som körs en viss dag från kön på huvudsidan Rekommendationer. Här kan du granska information om rekommendationer och ignorera rekommendationer som inte är lämpliga för dina annonseringsmål.

På kontonivå hittar du kön längst ned på sidan Rekommendationer i kortvyn.

Kö för Tillämpa automatiskt – kortvy

Du kan antingen välja ett antal rekommendationer från paket (”Underhåll dina annonser” eller ”Få ditt företag att växa”) eller välja rekommendationer manuellt i varje kategori.

Din budget ökar inte när du tillämpar rekommendationer automatiskt, så fortsätt hålla koll på sidan Rekommendationer för att se till att resultatet inte begränsas av budgeten. Du kan när som helst aktivera eller inaktivera den här funktionen genom att uppdatera inställningarna för automatisk tillämpning.

Obs! Rekommendationerna kan ändras med tiden så att de överensstämmer med bästa Google Ads-praxis för att maximera resultatet. Återvänd till den här sidan regelbundet för att hålla dig informerad om vilka rekommendationer som är tillgängliga och hur de fungerar.

Så fungerar det

Du kan tillämpa rekommendationer automatiskt högst upp i avsnittet Rekommendationer. Där kan du välja vilka rekommendationer du vill tillämpa automatiskt.

Typer av rekommendationer som kan tillämpas automatiskt

För närvarande kan bara ett begränsat antal rekommendationer tillämpas automatiskt. En fullständig lista över alla rekommendationer finns i typer av rekommendationer.

Obs!

• Du kan bara tillämpa rekommendationer automatiskt på kontonivå.
  • Rekommendationerna tillämpas bara när de är relevanta. Därför tillämpas vissa rekommendationer automatiskt medan andra aldrig gör det.
  • På fliken Historik hittar du en sammanfattning av de rekommendationer som tillämpats nyligen. På sidan Ändringshistorik kan du även se och uppdatera enskilda rekommendationer som har tillämpats.

Annonser och tillgångar

Med rekommendationer för annonser och tillgångar kan du finjustera dina annonser, skapa nya annonser, visa dina bästa annonser oftare och ordna annonserna i bättre annonsgrupper. Med rekommendationer av typen Tillgångar kan du göra dina annonser så effektiva som möjligt och förbättra klickfrekvensen.

• Lägg till responsiva sökannonser. Rubrik- och beskrivningsrader kommer från ditt befintliga innehåll, inklusive annonsens slutliga webbadress eller tillgångar i samma annonsgrupp. Du kan styra var enskilda rubriker och beskrivningar visas i annonsen genom att fästa rubriker och beskrivningar på specifika positioner. Läs mer om responsiva sökannonser.
  • Förbättra dina responsiva sökannonser. Rubrik- och beskrivningsrader kommer från ditt befintliga innehåll, inklusive annonsens slutliga webbadress eller tillgångar i samma annonsgrupp. Dina inställningar för fästa tillgångar respekteras. Läs mer om responsiva sökannonser.
  • Lägg till dynamiska sökannonser.
  • Använd optimerad annonsväxling.

Budgivning

Med rekommendationer av typen Budgivning får du hjälp med att hitta rätt budstrategi för att nå dina verksamhetsmål och se till att dina kampanjer inte begränsas av budgeten.

• Justera dina CPA-mål
  • Justera dina ROAS-mål
  • Lägg bud mer effektivt med Maximera klick
  • Lägg bud mer effektivt med Maximera konverteringar
  • Lägg bud mer effektivt med Mål-CPA
  • Lägg bud mer effektivt med Målexponeringsandel
  • Lägg bud mer effektivt med mål-ROAS
  • Besök i butik tillgängliga för bud
  • Maximera konverteringsvärde
  • ange en mål-CPA
  • Ange en mål-ROAS
  • Ange ett mål för din budstrategi
  • Lägg till butiksbesök som standardmål på kontonivå

Sökord och inriktning

Med rekommendationer för sökord och inriktning kan du nå ut till fler personer som är intresserade av det du erbjuder.

• Lägg till målgrupper
  • Lägg till målgruppssegment för rapportering
  • Lägg till brett matchade sökord
  • Lägg till dynamiska sökannonser. Rubriktillgångar kommer från innehåll på din webbplats
  • Lägga till sökord
  • Lägga till sökord (Smart Bidding)
  • Besök i butik tillgängliga för bud
  • Utöka räckvidden med Googles sökpartner
  • Ta bort överflödiga sökord
  • Ta bort sökord som inte visas
  • Ta bort motstridiga negativa sökord
  • Använd inriktningsexpansion
  • Använd Inkludera Display-nätverket

Obs! Budgethöjning ingår inte i den här versionen av automatiskt tillämpade rekommendationer.

Mätning

• Uppgradera konverteringsspårningen.

Vi rekommenderar att du lägger till ett stort antal negativa sökord för att utesluta söktermer från dina kampanjer. Du kan lägga till negativa sökord i alla dina kampanjer via ett MCC-konto eller ett enskilt konto. På så sätt fokuserar du enbart på de sökord som är viktiga för dina kunder.

Om du använder dynamisk infogning av sökord kan söktermerna som inte tas med som negativa sökord förekomma i annonstexten. Om du dessutom har aktiverat automatisk tillämpning av rekommendationen Lägg till sökord och använder dynamisk infogning av sökord, tillämpas inte sökorden automatiskt på annonsgrupper med dynamisk infogning av sökord. Läs mer om negativa sökord

Kö för tider och rekommendationer

När du aktiverar automatiskt tillämpade rekommendationer vet vi vilka rekommendationer som är tillämpliga för dig varje dag. Du kan se vilka rekommendationer du har valt på flikarna Hantera och Historik. Läs mer om hur du hanterar rekommendationer som du har valt att tillämpa automatiskt

Du kan också enkelt se rekommendationer som tillämpas automatiskt i tabellvyn för rekommendationer.

Kö för tillämpa automatiskt – tabellvy