Med søkeord med fleksibelt samsvar kan du oppnå bedre resultater for kampanjer med smart budgivning

Søkeord med fleksibelt samsvar fungerer spesielt godt sammen med strategier for smart budgivning, deriblant mål-CPA, mål-ROAS, maksimer konverteringsverdien og maksimer antall konverteringer. I smart budgivning benytter vi oss av maskinlæring for å kunne optimalisere for konverteringer eller konverteringsverdi i hver enkelt auksjon. Denne funksjonen kalles «budgivning under auksjonen».

Når du knytter sammen smart budgivning og fleksibelt samsvar, trenger du ikke å segmentere etter samsvartype for å oppnå best mulig optimalisering. Budgivningssystemet angir et bud for hver enkelt auksjon for hvert eneste søk, og det justerer budene opp eller ned avhengig av de sannsynlige resultatene for søket. Hvis du bruker søkeord med fleksibelt samsvar, kan algoritmene lære raskere og finne flere auksjoner som hjelper deg med å nå målene dine for vekst.

Bruk Google Ads-anbefalinger til å gå over til fleksibelt samsvar

Animasjon som viser forskjellene mellom frasesamsvar + eksakt samsvar og fleksibelt samsvar

Merk: Selv om anbefalinger om fleksibelt samsvar kan tas i bruk på kampanjer med strategier for manuell budgivning, anbefaler vi på det sterkeste at du bare bruker disse med kampanjer med strategier for smart budgivning.

For at kampanjene dine skal generere større volum samtidig som du når resultatmålene dine, anbefaler Google Ads at du endre søkeordene dine til fleksibelt samsvar i kampanjer med smart budgivning. Annonsører som endrer søkeordene sine med frasesamsvar til fleksibelt samsvar, får i snitt ca. 25 % flere konverteringer (i mål-CPA-kampanjer) og ca. 12 % høyere konverteringsverdi (i mål-ROAS-kampanjer) samtidig som de når målene sine.¹

Budsjettjustering med anbefalingen om å gå over til fleksibelt samsvar

For å sørge for at du oppnår resultatene som er fremhevet i anbefalingen, kan det være nødvendig at du øker budsjettet ditt. «Nytt budsjett»-kolonnen inneholder budsjettet som anbefales for at du skal oppnå disse ukentlige anslagene. Med det nye budsjettet kan du målrette annonsene dine mot enda mer relevant trafikk i tråd med kampanjemålet ditt.

Klikk på Bruk for å godta det nye budsjettforslaget for anbefalingen din om å gå over til fleksibelt samsvar. For å beholde det nåværende budsjettet for kampanjen du tar i bruk anbefalingen om fleksibelt samsvar for, klikk på blyantikonet Endre ved siden av kampanjenavnet, velg «Behold det samme budsjettet», og klikk så på Bruk.

Kvalifikasjonskriterier for anbefalingen

• Du bruker en av disse strategiene for smart budgivning i kampanjen: maksimer antall konverteringer, maksimer konverteringsverdien, mål-CPA eller mål-ROAS.
  • Kampanjen har aktive søkeord, og disse søkeordene brukes ikke med fleksibelt samsvar andre steder i kampanjen.
  • Resultatanslagene indikerer en potensiell økning i antallet konverteringer hvis du endrer de foreslåtte søkeordene til fleksibelt samsvar.

Slik fungerer anbefalingen

De foreslåtte søkeordene i kampanjen fjernes og erstattes med versjoner av søkeordene med fleksibelt samsvar. Du kan fortsatt se tidligere statistikk for søkeordene som er fjernet.

Her er et eksempel på en visning av aktive søkeord i en eksempelkampanje før og etter endringen:

Kampanjesøkeord før Kampanjesøkeord etter
«rørleggere sertifisering» sertifisering for rørleggere
+rørleggere +utdanning utdanning for rørleggere
«rørleggere kurs» rørleggere kurs

¹Interne Google-data, september 2020