'Slim bieden'-campagnes uitbreiden met brede zoekwoorden

Brede zoekwoorden passen bijzonder goed bij Slim bieden-strategieën zoals 'Aantal conversies maximaliseren', 'Conversiewaarde maximaliseren', Doel-CPA en Doel-ROAS. 'Slim bieden' maakt gebruik van machine learning om bij elke veiling het aantal conversies of de conversiewaarde te optimaliseren. Deze functionaliteit staat bekend als 'bieden tijdens de veiling'.

Als u 'Slim bieden' en breed zoeken met elkaar combineert, hoeft u niet te segmenteren op zoektype om de optimalisatie te verbeteren. Het biedsysteem stelt een bod in voor elke afzonderlijke veiling van elke zoekopdracht en biedt hoger of lager, afhankelijk van hoe goed de zoekopdracht waarschijnlijk presteert. Als u gebruikmaakt van brede zoekwoorden, kunnen de algoritmen sneller leren en extra veilingen vinden waarmee u uw groeidoelstellingen kunt behalen.

Optimale instellingen voor breed zoeken dankzij aanbevelingen van Google Ads

Een animatie die de verschillen toont tussen het zoektype woordgroep plus exact zoekwoord en het zoektype breed zoeken

Opmerking: Hoewel aanbevelingen voor breed zoeken kunnen worden toegepast op campagnes met handmatige biedstrategieën, raden we u ten zeerste aan deze alleen te gebruiken voor campagnes met Slim bieden-strategieën.

Google Ads geeft de aanbeveling weer om uw zoekwoorden in Slim bieden-campagnes te wijzigen in brede zoekwoorden. Zo kunnen uw campagnes makkelijker meer volume stimuleren terwijl u tegelijkertijd uw prestatiedoelen behaalt. Adverteerders die hun zoekwoordgroepen wijzigen in brede zoekwoorden, krijgen gemiddeld ongeveer 25% meer conversies (in doel-CPA-campagnes) en ongeveer 12% meer conversiewaarde (in doel-ROAS-campagnes) en weten tegelijkertijd ook hun doelen te behalen.¹

Budgetkoppeling met aanbeveling voor breed zoeken

U heeft mogelijk extra budget nodig om ervoor te zorgen dat u de prestatieresultaten behaalt die in de aanbeveling zijn gemarkeerd. De kolom Nieuw budget bevat het aanbevolen budget dat nodig is om deze wekelijkse schattingen te behalen omdat u aanvullend relevant verkeer kunt targeten dat aansluit bij het doel van uw campagne.

Klik op Toepassen om de nieuwe budgetsuggestie voor uw aanbeveling voor breed zoeken te accepteren. Als u het huidige budget wilt behouden voor de campagne waarop u de aanbeveling voor breed zoeken toepast, selecteert u het potloodje Bewerken naast de campagnenaam, kiest u 'Het budget hetzelfde houden' en klikt u op Toepassen.

Deelnamecriteria voor de aanbeveling

• De campagne maakt gebruik van een van de volgende Slim bieden-strategieën: Aantal conversies maximaliseren, Conversiewaarde maximaliseren, Doel-CPA of Doel-ROAS.
  • De campagne bevat actieve zoekwoorden en deze zoekwoorden worden niet ergens anders in de campagne gebruikt als brede zoekwoorden.
  • Prestatieschattingen duiden op een potentiële toename van het aantal conversies als de voorgestelde zoekwoorden worden gewijzigd in brede zoekwoorden.

Hoe de aanbeveling werkt

De voorgestelde zoekwoorden in de campagne worden verwijderd en vervangen door brede-zoekwoordvarianten van de zoekwoorden. U kunt nog steeds historische statistieken bekijken voor de verwijderde zoekwoorden.

Hier volgt een voorbeeld van vóór en na de weergave van actieve zoekwoorden in een voorbeeldcampagne:

Zoekwoorden in de campagne vóór de wijziging Zoekwoorden in de campagne na de wijziging
"certificering loodgieter" certificering loodgieter
+opleiding +loodgieter opleiding loodgieter
"cursussen loodgieters" cursussen loodgieters

¹ Interne gegevens van Google, september 2020