Ställa in förbättrade konverteringar för webben med Google Taggstyrning

Förbättrade konverteringar för webben är en funktion som kan göra konverteringsmätningen mer exakt. Den kompletterar dina befintliga konverteringstaggar genom att skicka hashad konverteringsdata från din webbplats på ett integritetsskyddat sätt. Funktionen tillämpar den säkra hashningsalgoritmen SHA256 på din kunddata från första part, till exempel e-postadresser, innan informationen skickas till Google. Hashad data matchas sedan mot inloggade Google-konton för att dina kampanjkonverteringar ska kunna tillskrivas annonshändelser, som klick eller visningar.

I den här artikeln beskriver vi hur du ställer in förbättrade konverteringar för webben med hjälp av Google Taggstyrning. Du kan också ställa in förbättrade konverteringar för webben med Google-taggen eller ställa in förbättrade konverteringar för webben med Google Ads API.

Obs! Förbättrade konverteringar kan inte användas med konverteringar som mäts via import av Google Analytics-mål. Om du vill använda förbättrade konverteringar kan du skapa en ny Google Ads-konverteringsåtgärd med hjälp av en Google-tagg eller Google Taggstyrning.

Innan du börjar

Läs igenom följande krav innan du påbörjar konfigureringen:

• Du behöver känna till webbadressen till konverteringssidan där konverteringstaggen aktiveras (till exempel bekräftelsesidan) och konverteringshändelsens utlösare (till exempel ett klick på en knapp eller en sidvisning).
  • Se till att det finns kunddata från första part (e-postadress, fullständigt namn och hemadress och/eller telefonnummer) på sidan där taggen för konverteringsspårning aktiveras.
  • Den här implementeringen kräver att du känner till hur konverteringsspårningen har ställts in på din webbplats och hur du ska göra vissa kodändringar. Tala därför med utvecklingsteamet vid behov.
  • Se till att du har läst igenom och bekräftat att du kan följa policyerna för kunddata för förbättrade konverteringar i Google Ads (se hur du gör det i avsnittet Anvisningar nedan).
  • Om du ställer in konverteringar med hjälp av webbadresser kan du bara ställa in förbättrade konverteringar med hjälp av alternativen för JavaScript eller CSS-väljare eller med automatiska förbättrade konverteringar.
Obs! Vi har gjort en rad uppdateringar som ger dig en bättre bild av hur förbättrade konverteringar påverkar rapporteringen. Nu kan du se effekten av dina förbättrade konverteringar i tabellen med konverteringsåtgärder. Läs mer om hur förbättrade konverteringar för webben påverkar resultaten.

Anvisningar

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på ikonen Mål Goals Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Konverteringar i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Utöka panelen Förbättrade konverteringar för webben.
  5. Markera Aktivera förbättrade konverteringar för webben.
  6. Läs igenom efterlevnadsmeddelandet. För att aktivera förbättrade konverteringar måste du bekräfta att du följer våra policyer och att din användning av förbättrade konverteringar omfattas av villkoren för databehandling med Google Ads. Klicka på Godkänn för att bekräfta att du godkänner villkoren.
  7. Klicka på rullgardinsmenyn för att välja en metod för att ställa in och hantera data som tillhandahålls av användare. Välj Google Taggstyrning.
    • Obs! Om du skickar data om förbättrade konverteringar till Google på ett annat sätt än det du redan har valt i Google Ads kanske sådan data inte behandlas. Om du till exempel väljer Google-tagg och försöker skicka data via API behandlas inte data som skickas via API.
  8. Om du inte är säker på vilken taggningsmetod du ska välja klickar du på Vilken metod ska jag använda? Ange din webbplatsdomän och klicka på Kontrollera webbadress om du vill se förslag.
  9. Klicka på Gå till Google Taggstyrning och följ anvisningarna nedan för att slutföra konfigurationen i Google Taggstyrning.

Slutför inställningen av förbättrade konverteringar i Google Taggstyrning

Det finns tre sätt att ställa in förbättrade konverteringar i Google Taggstyrning:

1. Automatisk insamling: Med den här metoden kan taggen automatiskt identifiera data som tillhandahålls av användare på sidan. Det är den snabbaste och enklaste metoden, men den är inte lika tillförlitlig som att lägga till ett kodavsnitt på webbplatsen eller ange CSS-väljare eller JavaScript-variabler.
  2. Kod: Lägg till ett kodavsnitt på din webbplats som skickar hashad kunddata för matchning. Den här metoden förbättrar noggrannheten i förbättrade konverteringar genom att alltid skicka korrekt formaterad data när konverteringstaggen aktiveras.
  3. Manuell konfiguration: Ange manuellt CSS-väljare eller JavaScript-variabler på sidan som innehåller relevant data som tillhandahålls av användare. Den här metoden är mer exakt än automatisk identifiering, men inte lika tillförlitlig som att lägga till kod på webbplatsen. Om du ofta ändrar webbplatskoden, framför allt format- eller CSS-väljarna på konverteringssidan, kan du överväga att använda datalagervariabler i stället, eller metoden Kod. Anledningen är att ändringar av webbplatsens formatering kan störa CSS-väljarmetoden.

Obs! Vi rekommenderar att du använder id-attributet för att hämta värdet från ett DOM-element. Id:n är unika och det är mindre troligt att de förändras över tid än andra egenskaper som klassnamn eller namn. De påverkas inte heller av layoutändringar, vilket innebär att koden fortfarande fungerar även om sidans layout ändras.

Om ett fält inte redan har ett id kan du lägga till det genom att använda attributet id i HTML-koden. Exempel:

<input type="text" id="myTextField">

När du har slutfört konfigurationen i Google Taggstyrning kan du validera implementeringen och se till att den förbättrade konverteringen är korrekt konfigurerad.

Obs! Efter cirka 30 dagar kan du se hur förbättrade konverteringar påverkar dina rapporter. Läs mer om hur förbättrade konverteringar för webben påverkar resultaten.

Ställa in förbättrade konverteringar med automatisk insamling i Google Taggstyrning

Du kan ställa in automatiska förbättrade konverteringar på två olika sätt:

• Automatiska förbättrade konverteringar (standard): Använd den här metoden när du har tillgång till data som tillhandahålls av användare (e-postadress, telefonnummer eller gatuadress) på sidan för konverteringshändelsen. Om till exempel konverteringshändelsesidan är sidan med köpbekräftelsen, och användarens e-postadress är synlig på den sidan, använder du den här metoden.
  • Automatiska förbättrade konverteringar med händelsetaggen för data som tillhandahålls av användare: Använd den här metoden när kunddata (e-postadress, telefonnummer eller gatuadress) inte är tillgänglig på konverteringshändelsesidan men tillgänglig på en tidigare sida. Om till exempel konverteringshändelsesidan är sidan med köpbekräftelsen och användarens e-postadress anges på en sida före köpbekräftelsesidan kan du använda den här metoden.
Obs! Om du använder metoden med händelsetagg för data som tillhandahålls av användare identifieras kunddata från första part, som e-post, telefon och adress, automatiskt på sidor som användarna besöker innan de når konverteringssidan. Med den här inställningen godkänner du att Google använder en annonscookie för att samla in hashad kunddata från första part och koppla denna data till efterföljande konverteringshändelser som sker under samma användarsession. All data som inte är kopplad till en konvertering raderas. Om du implementerar samtyckesläget omfattas annonscookien av statusen för ad_storage i funktionen för samtyckesläge, där den har implementerats.

Ställa in automatiska förbättrade konverteringar (standard)

1. Logga in på ditt Google Taggstyrning-konto.
  2. Klicka på Arbetsyta och sedan på Taggar på navigeringsmenyn.
  3. Välj den tagg för konverteringsspårning i Google Ads som du vill använda för att implementera förbättrade konverteringar och redigera denna.
    • Se till att konverteringsåtgärden har samma konverteringsspårnings-id och etikett som den konverteringsåtgärd som du aktiverade förbättrade konverteringar för i ditt Google Ads-konto.
  4. Klicka på Inkludera data som tillhandahålls av användare på din webbplats.
  5. Välj Ny variabel i rullgardinsmenyn eller använd en befintlig variabel om du redan har en.
  6. Välj Automatisk insamling.
  7. Klicka på Spara för variabeln och spara sedan taggen för konverteringsspårning.

Ställa in automatiska förbättrade konverteringar med händelsetaggen för data som tillhandahålls av användare

1. Logga in på ditt Google Taggstyrning-konto.
  2. Klicka på Arbetsyta och sedan på Taggar på navigeringsmenyn.
  3. Klicka på Ny för att skapa en ny tagg.
  4. Klicka på Taggkonfiguration och välj Google Ads-händelse för data som tillhandahålls av användare.
  5. Ange ditt konverteringsspårnings-id för Google Ads.
    • Se till att konverteringsåtgärden har samma konverteringsspårnings-id och etikett som den konverteringsåtgärd som du aktiverade förbättrade konverteringar för i ditt Google Ads-konto.
  6. Välj Ny variabel i rullgardinsmenyn.
  7. Välj Automatiskt.
  8. Ge variabeln ett namn.
  9. Klicka på Spara.
  10. Klicka på Utlösare i Google Ads-händelsetaggen för data som tillhandahålls av användare. Det är här du förväntar dig att användardata kommer att vara tillgänglig.
  11. Klicka på plusikonen.
  12. Klicka på Utlösarkonfiguration.
  13. Klicka på Skicka in formulär.
    Obs! Du måste välja Skicka in formulär för att förbättrade konverteringar ska fungera korrekt.
  14. Välj Alla formulär.
  15. Välj Spara och spara den nya Google Ads-händelsetaggen för data som tillhandahålls av användare.

Ställa in förbättrade konverteringar med Manuell konfiguration i Google Taggstyrning

Hitta variabler för förbättrade konverteringar

1. Öppna sidan där data som tillhandahålls av användare visas i webbläsaren Chrome.
    • Data som tillhandahålls av användare kan visas på konverteringssidan på din webbplats eller på en sida som är placerad före konverteringssidan, till exempel en sida med ett formulär som visas före bekräftelsesidan. Identifiera all kunddata som visas på sidan som du vill skicka till Google. Till exempel kanske det visas ett tackmeddelande på sidan där kundens e-postadress infogas efter köpet.

Obs! Du måste tillhandahålla minst ett av följande fält:

• E-postadress (rekommenderas)
      • Adress – förnamn, efternamn, postnummer och land krävs.
        • Valfritt: Gatuadress, ort och region som ytterligare matchningsnycklar.
      • Ett telefonnummer kan också anges som en fristående matchningsnyckel, men vi rekommenderar att det att skickas tillsammans med en e-postadress.
  2. När du har identifierat kunduppgifterna på sidan måste du följa nästa steg för att kopiera CSS-väljarna och ange dem i Google Taggstyrning (eller använd befintliga datalagervariabler om de redan finns) så att taggen för förbättrad konvertering känner till vilka uppgifter som ska hashas och skickas till Google. Det är viktigt att du behåller fliken med konverteringssidan öppen.

Aktivera förbättrade konverteringar i Google Taggstyrning

Öppna Google Taggstyrning på en separat flik.

Du kan ställa in manuella förbättrade konverteringar på två olika sätt:

1. Manuella förbättrade konverteringar (standard): Använd den här metoden när du har tillgång till data som tillhandahålls av användare (e-postadress, telefonnummer eller gatuadress) på sidan för konverteringshändelsen. Om till exempel konverteringshändelsesidan är sidan med köpbekräftelsen, och användarens e-postadress är synlig på den sidan, använder du den här metoden.
  2. Manuella förbättrade konverteringar med händelsetaggen för data som tillhandahålls av användare: Använd den här metoden när data som tillhandahålls av användaren (e-postadress, telefonnummer eller gatuadress) inte är tillgänglig på konverteringshändelsesidan men tillgänglig på en tidigare sida. Om till exempel konverteringshändelsesidan är sidan med köpbekräftelsen och användarens e-postadress anges på en sida före köpbekräftelsesidan kan du använda den här metoden. Med den här metoden identifierar du CSS-väljare och JavaScript-variabler som innehåller data som tillhandahålls av användare på sidor som är placerade före konverteringssidan.
Obs! Om du använder metoden med händelsetagg för data som tillhandahålls av användare identifieras kunddata från första part, som e-post, telefon och adress, automatiskt på sidor som användarna besöker innan de når konverteringssidan. Med den här inställningen godkänner du att Google använder en annonscookie för att samla in hashad kunddata från första part och koppla denna data till efterföljande konverteringshändelser som sker under samma användarsession. All data som inte är kopplad till en konvertering raderas. Om du implementerar samtyckesläget omfattas annonscookien av statusen för ad_storage i funktionen för samtyckesläge, där den har implementerats.

Ställ in manuella förbättrade konverteringar (standard)

1. Logga in på ditt Google Taggstyrning-konto.
  2. Klicka på Arbetsyta och sedan på Taggar på navigeringsmenyn.
  3. Välj den tagg för konverteringsspårning i Google Ads som du vill använda för att implementera förbättrade konverteringar och redigera denna.
    • Se till att konverteringsåtgärden har samma konverteringsspårnings-id och etikett som den konverteringsåtgärd som du aktiverade förbättrade konverteringar för i ditt Google Ads-konto.
  4. Klicka på Inkludera data som tillhandahålls av användare på din webbplats.
  5. Välj Ny variabel i rullgardinsmenyn eller använd en befintlig variabel om du redan har en.
  6. Välj Manuell konfiguration.
    • Du kan också välja metoden Kod om du vill använda anpassat JavaScript eller andra dataobjekt för att skicka data via Google Taggstyrning. Den här metoden kräver att informationen formateras på ett visst sätt. Läs i så fall anvisningarna för Kod nedan. Där ser du Data som tillhandahålls av användare högst upp på sidan, följt av all kunddata som du kan inkludera i taggen för förbättrade konverteringar.
  7. Klicka på rullgardinsmenyn för det användardatafält som du vill tillhandahålla via förbättrade konverteringar och välj Ny variabel.
    Obs! Om du redan har ohashade variabler i datalagret (med hjälp av CSS-väljare eller andra variabeltyper) kan du välja dem i stället för att skapa nya variabler. Fortsätt följa anvisningar om du är osäker.
  8. Välj Välj en variabeltyp för att starta konfigurationen på skärmen Variabelkonfiguration. Välj DOM-element på skärmen Välj variabeltyp.
  9. Ändra urvalsmetod i rullgardinsmenyn till CSS-väljare på skärmen Variabelkonfiguration.
  10. Ge variabeln ett namn.
  11. Ange den CSS-väljare som hänvisar till kunddata i inmatningsfältet Elementväljare. Information om hur du hittar CSS-väljaren finns i avsnittet nedan. Du kan lämna fältet Attributnamn tomt (mer om detta nedan).
  12. Klicka på Spara för variabeln och spara sedan taggen för konverteringsspårning.

Ställa in manuella förbättrade konverteringar med händelsetaggen för data som tillhandahålls av användaren

1. Logga in på ditt Google Taggstyrning-konto.
  2. Klicka på Arbetsyta och sedan på Taggar på navigeringsmenyn.
  3. Klicka på Ny för att skapa en ny tagg.
  4. Klicka på Taggkonfiguration och välj Google Ads-händelse för data som tillhandahålls av användare.
  5. Ange ditt konverteringsspårnings-id för Google Ads.
    • Se till att konverteringsåtgärden har samma konverteringsspårnings-id och etikett som den konverteringsåtgärd som du aktiverade förbättrade konverteringar för i ditt Google Ads-konto.
  6. Välj Ny variabel i rullgardinsmenyn.
  7. Välj Manuell konfiguration.
    • Du kan också välja metoden Kod om du vill använda anpassat JavaScript eller andra dataobjekt för att skicka data via Google Taggstyrning. Den här metoden kräver att informationen formateras på ett visst sätt. Läs i så fall anvisningarna för Kod nedan. Där ser du Data som tillhandahålls av användare högst upp på sidan, följt av all kunddata som du kan inkludera i taggen för förbättrade konverteringar.
  8. Klicka på rullgardinsmenyn för det användardatafält som du vill tillhandahålla via förbättrade konverteringar och välj Ny variabel.
    Obs! Om du redan har ohashade variabler i datalagret (med hjälp av CSS-väljare eller andra variabeltyper) kan du välja dem i stället för att skapa nya variabler. Fortsätt följa anvisningar om du är osäker.
  9. Välj Välj en variabeltyp för att starta konfigurationen på skärmen Variabelkonfiguration. Välj DOM-element på skärmen Välj variabeltyp.
  10. Ändra urvalsmetod i rullgardinsmenyn till CSS-väljare på skärmen Variabelkonfiguration.
  11. Ge variabeln ett namn.
  12. Ange den CSS-väljare som hänvisar till kunddata i inmatningsfältet Elementväljare (se avsnittet nedan om hur du hittar CSS-väljaren). Du kan lämna fältet Attributnamn tomt. (Mer om detta nedan.)
  13. Klicka på Spara.
  14. Klicka på Utlösare i Google Ads-händelsetaggen för data som tillhandahålls av användare. Det är här du förväntar dig att användardata kommer att vara tillgänglig.
  15. Klicka på plusikonen.
  16. Klicka på Utlösarkonfiguration.
  17. Klicka på Skicka in formulär.
    Obs! Du måste välja Skicka in formulär för att förbättrade konverteringar ska fungera korrekt.
  18. Välj Alla formulär.
  19. Välj Spara och spara den nya Google Ads-händelsetaggen för data som tillhandahålls av användare.

Nästa steg beskriver hur du kopierar CSS-väljarna från konverteringssidan och klistrar in dem i dessa variabler för förbättrad konvertering. Det är viktigt att du behåller den här fliken öppen.

Identifiera förbättrade konverteringar som CSS-väljare och ange dem i Google Taggstyrning

Så här identifierar du de CSS-väljare som ska anges i fälten för taggar för förbättrad konvertering (till exempel e-postadress, telefonnummer eller liknande): Om du redan har ohashade variabler i datalagret kan du välja dem i stället för att skapa nya CSS-variabler. Fortsätt följa anvisningarna nedan om du är osäker.

1. Gå tillbaka till din webbplats (stäng inte sidan Google Taggstyrning).
  2. Välj vilka kunduppgifter du vill skicka med förbättrade konverteringar. Uppgifterna kan visas på konverteringssidan eller på en annan sida, till exempel sidan för att skicka in formulär precis före sidan för köpbekräftelse. Högerklicka på den och välj Inspektera.
    • Om du exempelvis försöker registrera en e-postadress ska du högerklicka på e-postadressen (till exempel example@email.com).
  3. Du ser då Verktyg för programmerare i webbläsaren Chrome.
  4. I källkoden på sidan Verktyg för programmerare visas en del av koden markerad. Den markerade koden är det sidelement där du ska extrahera CSS-väljare för den kunddata du högerklickade på i steg 2 i det här avsnittet.
  5. Håll pekaren över den markerade koden och högerklicka.
  6. Scrolla ned till Kopiera och välj Kopieringsväljare.
  7. Klistra in texten i fältet Objektväljare på den andra fliken, där Google Taggstyrning är öppet.
    • Det ska se ut ungefär så här:

tsf > div:nth-child(2) > div.A8SBwf > div.RNNXgb > div > div.a4bIc > custEmail

8. Klicka på Spara.
  9. Upprepa steg 2–8 i det här avsnittet för varje enskild kunddata (till exempel e-postadress, namn och gatuadress) genom att kopiera CSS-väljaren till en ny variabel för varje kunddatavariabel i Google Taggstyrning.
  10. Klicka på Spara i Google Taggstyrning.

Ställa in förbättrade konverteringar med hjälp av metoden Kod i Google Taggstyrning

Identifiera och definiera variablerna för förbättrad konvertering

Först måste du se till att de variabler du behöver, som e-postadress, gatuadress och telefonnummer, är tillgängliga på konverteringssidan där Google Ads-konverteringstaggen aktiveras. Detta är troligen fallet på konverteringssidor för köp, registreringar och andra liknande konverteringstyper som ofta kräver kunddata. Kontakta utvecklaren om du är osäker på vilken sida det är.

När du har bekräftat att informationen är tillgänglig måste du lagra denna kunddata som globala JavaScript-variabler på sidan, så att de kan användas av taggen för förbättrad konvertering (som vi kommer till i nästa avsnitt).

Obs! Du måste tillhandahålla minst ett av följande fält:

• E-postadress (rekommenderas)
  • Adress – förnamn, efternamn, postnummer och land krävs. Du kan ange gatuadress, ort och region som ytterligare matchningsnycklar.
  • Ett telefonnummer kan också anges som en fristående matchningsnyckel, men vi rekommenderar att det att skickas tillsammans med en e-postadress

Du kan antingen skicka ohashad data, vilket Google normaliserar och hashar innan datan når servrarna, eller normaliserad och hashad data. Om du väljer att normalisera och hasha data följer du anvisningarna nedan.

För normalisering:

• Ta bort inledande och avslutande blanksteg.
  • Konvertera texten till gemener.
  • Formatera telefonnummer enligt E.164-standarden.

För hashning:

• Använd hexadecimalt SHA256.

I tabellen nedan finns mer information om de kunddatavariabler du kan definiera. Du kan ge variablerna egna namn. Kolumnen Nyckelnamn visar hur hänvisningar till dem ser ut i taggen för förbättrade konverteringar (mer om det i nästa steg). Obs! All data ska skickas som strängvariabler. Tänk också på att definiera varje komponent som en enskild variabel (till exempel förnamn, efternamn) när du definierar namn och adress.

Datafält Nyckelnamn Beskrivning
E-postadress email

Användarens e-postadress

Exempel: jsvensson@example.com

sha256_email_address

Användarens hashad e-postadress.

Exempel:

a8af8341993604f29cd4e0e5a5a4b5d48c575436c38b28abbfd7d481f345d5db

Telefonnummer phone_number

Användarens telefonnummer. Måste ha E.164-formatet, det vill säga bestå av 11–15 siffror inklusive ett plustecken (+) och en landskod utan bindestreck, parenteser eller blanksteg.

Exempel: +11231234567

sha256_phone_number

Användarens hashade telefonnummer.

Exempel:

e9d3eef677f9a3b19820f92696be53d646ac4cea500e5f8fd08b00bc6ac773b1

Förnamn address.first_name

Användarens förnamn.

Exempel: Johan

address.sha256_first_name

Användares hashade förnamn.

Exempel:

96d9632f363564cc3032521409cf22a852f2032eec099ed5967c0d000cec607a

Efternamn address.last_name

Användarens efternamn.

Exempel: Svensson

address.sha256_last_name

Användarens hashade efternamn.

Exempel:

799ef92a11af918e3fb741df42934f3b568ed2d93ac1df74f1b8d41a27932a6f

Gatuadress address.street Användarens gatuadress. Exempel: Nygatan 123
Ort address.city Användarens ort. Exempel: Söderhamn
Område address.region Användarens län, delstat eller region. Exempel: Gävleborg
Postnummer address.postal_code Användarens postnummer. Exempel: SO99 9XX
Land address.country Användarens landskod. Exempel: SE. Använd landskoder med två bokstäver enligt standarden ISO 3166-1, alpha-2.

Nästa steg är att aktivera förbättrade konverteringar i Google Taggstyrning och referera de kunddatavariabler du just har skapat. Det kan vara bra att ha namnen på kunddatavariablerna nära till hands eftersom du behöver dem längre fram.

Aktivera förbättrade konverteringar i Google Taggstyrning och skapa en anpassad JavaScript-variabel

1. Logga in på ditt Google Taggstyrning-konto.
  2. Klicka på Arbetsyta och sedan på Taggar på navigeringsmenyn.
  3. Välj den tagg för konverteringsspårning i Google Ads som du vill använda för att implementera förbättrade konverteringar och redigera denna.
    • Om du inte har konfigurerat taggen för konverteringsspårning i Google Ads i ditt Google Taggstyrning-konto kan du läsa om Google Ads-konverteringar.
    • Se till att konverteringsåtgärden har samma konverteringsspårnings-id och etikett som den konverteringsåtgärd som du aktiverade förbättrade konverteringar för i ditt Google Ads-konto.
  4. Klicka på Inkludera data som tillhandahålls av användare på din webbplats.
  5. Klicka på Välj en datavariabel som tillhandahålls av användaren och välj Ny variabel.
  6. Välj Kod längst ned i den nya datavariabeln.
  7. Välj Anpassat JavaScript under Välj variabeltyp.
  8. Kopiera följande kod till den anpassade JavaScript-variabeln:

function () {

return {

"email": dinE-postvariabel , // ersätt dinE-postvariabel med namnet på variabeln där du lagrar användarens e-postadress

"phone_number": dinTelefonnummervariabel, // Upprepa för DinTelefonnummervariabel och variabelnamnen nedan

"address": {

"first_name": dinFörnamnvariabel

"last_name": dinEfternamnvariabel ,

"street": dinGatuadressvariabel,

"city": dinOrtvariabel,

"region": dinRegionvariabel,

"postal_code": dinPostnummervariabel,

"country": dinLandvariabel

}

}

}

Kodexempel för normaliserade och hashade variabler:

Obs! Du kan även hårdkoda fältet med en sträng eller använda en funktion i stället för variabler.
    // Implement
    <script>
    gtag('set', 'user_data', {

"sha256_email_address": dinNormaliseradeochHashadeEpostvariabel
    "sha256_phone_number": dinNormaliseradeochHashadeTelefonvariabel,
    "address": {
    "address.sha256_first_name": dinNormaliseradeochHashadeFörnamnsvariabel,
    "address.sha256_last_name": dinNormaliseradeochHashadeEfternamnsvariabel,
    "city": dinOrtvariabel,
    "region": dinRegionvariabel,
    "postal_code": dinPostnummervariabel,
    "country": dinLandvariabel
    }
    });
    </script>

Om du vill tillhandahålla hashade användaruppgifter kan du använda följande exempelkodavsnitt:

async function processUserData() {
    const userData = {

'sha256_email_address': await hashEmail(email.trim()),
    'sha256_phone_number': await hashPhoneNumber(phoneNumber),
    'address': {
    'address.sha256_first_name': await hashName(firstName),
    'address.sha256_last_name': await hashName(lastName),
    'city': city,
    'region': region,
    'postal_code': postalCode,
    'country': country,
    },
    };
    return userData;

Telefonnumret måste ha formatet E.164, det vill säga bestå av 11–15 siffror inklusive ett plustecken (+) och en landskod utan bindestreck, parenteser eller blanksteg.

9. För varje typ av kunddata i koden ovan ska du ersätta platshållarvariablerna (till exempel dinE-postvariabel) med namnet på den globala JavaScript-variabel som innehåller denna kunduppgift på konverteringssidan.
    • Vi vill påminna om att minst ett av följande fält måste anges:
      • E-postadress (rekommenderas)
      • Adress (förnamn, efternamn, postnummer och land krävs)
      • Ett telefonnummer kan också anges som en fristående matchningsnyckel, men vi rekommenderar att det att skickas tillsammans med en e-postadress.
    • Om din webbplats inte samlar in något av fälten ovan ska du ta bort fältet helt i stället för att lämna det tomt. Exempel: En webbplats som endast samlar in e-postadresser och telefonnummer skapar en anpassad JavaScript-variabel som ser ut så här:

function () {

return {

"email": dinEpostvariabel ,

"phone_number": dinTelefonvariabel

}

}

10. Klicka på Spara.

Nu har du ställt in förbättrade konverteringar för konverteringsåtgärden. Nästa steg är att kontrollera att de fungerar. Gå till avsnittet Validera implementeringen nedan.

Validera implementeringen

Du kan kontrollera att implementeringen av förbättrade konverteringar fungerar som den ska genom att öppna konverteringssidan (du kan behöva genomföra en testkonvertering för att göra det) och följa dessa steg. Vi rekommenderar att du gör detta omedelbart efter att du har implementerat förbättrade konverteringar så att du kan göra ändringar om det inte fungerar.

Kontrollera implementeringen med hjälp av utvecklarverktygen i Chrome

1. Högerklicka på din webbsida.
  2. Välj Inspect.
  3. Välj fliken Network.
  4. Skriv google i sökfältet.
  5. Leta reda på nätverksbegäran adresserad till googleadservices.com/pagead/conversion/ (eller google.com/pagead/1p-conversion/ i vissa webbläsare).
  6. Klicka på Nyttolast för att visa listan över sökfrågeparametrar.
  7. Leta efter en em-parameter med en hashad sträng som värde. Värdet ska börja med tv.1~em följt av en lång teckensträng. Om du ser em-parametern innebär det att taggen för förbättrade konverteringar hämtar och hashar objektet enhanced_conversion_data.
Obs! Om du ser em-parametern men bara ser tv.1~em utan en lång hashad sträng, skickas parametern för förbättrade konverteringar men den är tom. Detta kan hända om data som tillhandahålls av användare inte är tillgänglig vid konverteringstillfället.

Läs diagnostikrapporten efter 48 timmar för att bekräfta implementeringen.

Cirka 48 timmar efter att du har implementerat förbättrade konverteringar kan du se taggdiagnostikrapporten i Google Ads. Där kan du kontrollera att implementeringen fungerar som den ska. Så här kommer du dit:
Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på ikonen Mål Goals Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Konverteringar i menyn och klicka sedan på Sammanfattning.
  3. Klicka på konverteringsåtgärden för vilken du har aktiverat förbättrade konverteringar.
  4. Välj Diagnostik i sidmenyn högst upp. Du kan se diagnostikrapporten och mätvärdena för förbättrade konverteringar i varje avsnitt.
  5. Gå igenom de olika statuskontrollerna för att se till att allt fungerar som förväntat.
  6. Om taggdiagnostikrapporten indikerar ett problem kan du felsöka problemet med hjälp av anvisningarna i aviseringen och i hjälpcentret.

Inaktivera förbättrade konverteringar

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Så här inaktiverar du förbättrade konverteringar på kontonivå:

1. Klicka på ikonen Mål Goals Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Konverteringar i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Utöka panelen Förbättrade konverteringar för webben.
  5. Avmarkera kryssrutan för att inaktivera förbättrade konverteringar.
  6. Klicka på Spara.

Så här inaktiverar du förbättrade konverteringar på konverteringsåtgärdsnivå:

1. Klicka på ikonen Mål Goals Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Konverteringar i avsnittsmenyn.
  3. Välj konverteringsåtgärden som du vill inaktivera förbättrade konverteringar för.
  4. Klicka på Inställningar.
  5. Utöka panelen Förbättrade konverteringar.
  6. Avmarkera kryssrutan vid Aktivera förbättrade konverteringar.
  7. Klicka på Spara.
Obs! Om du inaktiverar förbättrade konverteringar kan du inte använda dem för budgivning eller rapportering. Detta påverkar dock inte din befintliga konverteringsdata.