Laajennettujen verkkokonversioiden käyttöönotto Google Tag Managerin avulla

Laajennetut verkkokonversiot ‑ominaisuuden avulla voit parantaa konversiomittauksen tarkkuutta. Se täydentää konversiotagejasi lähettämällä tiivistettyä ensimmäisen osapuolen konversiodataa verkkosivustoltasi yksityisyyttä vaarantamatta. Ominaisuus tiivistää ensimmäisen osapuolen asiakasdatasi (esim. sähköpostiosoitteet) turvallisen yksisuuntaisen SHA-256-tiivistysalgoritmin avulla ennen datan lähettämistä Googlelle. Tämän jälkeen tiivistetty data yhdistetään sisäänkirjautuneisiin Google‑tileihin, jotta kampanjan konversiot voidaan kirjata tulleeksi tietyistä mainostapahtumista (kuten klikkauksista tai katselukerroista).

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit ottaa laajennetut verkkokonversiot käyttöön Google Tag Managerin avulla. Voit ottaa laajennetut verkkokonversiot käyttöön myös Google‑tagin tai Google Ads APIn avulla.

Huom. Laajennetut konversiot ‑ominaisuus ei tue konversioita, joiden mittauksessa käytetään Google Analyticsin tavoitteiden importointia. Jos haluat käyttää laajennettuja konversioita, sinun kannattaa luoda Google Adsissa uusi konversiotapahtuma Google‑tagin tai Google Tag Managerin avulla.

Ennen kuin aloitat

Tutustu seuraaviin vaatimuksiin ennen käyttöönottoa:

• Selvitä sen konversiosivun URL‑osoite, jolla konversiotagi käynnistyy (esim. vahvistussivun URL‑osoite), sekä konversiotapahtuman triggeri (esim. painikkeen klikkaus tai sivun katselu).
  • Varmista, että ensimmäisen osapuolen asiakasdataa (sähköpostiosoite, koko nimi ja kotiosoite ja/tai puhelinnumero) on saatavilla sivulla, jolla konversioseurantatagi käynnistyy.
  • Tämä toteutustapa edellyttää tietoa siitä, miten konversioseuranta on otettu käyttöön verkkosivustollasi, sekä joitakin koodimuutoksia. Varmista, että voit kysyä tarvittaessa neuvoa kehitystiimiltäsi.
  • Tutustu laajennettujen konversioiden asiakasdataa koskeviin käytäntöihin Google Adsissa ja varmista, että noudatat niitä (katso ohjeet alta).
  • Jos olet ottanut konversiot käyttöön URL-osoitteen avulla, voit ottaa laajennetut konversiot käyttöön vain JavaScriptin tai CSS-valitsimien avulla tai käyttämällä laajennettujen konversioiden automaattista käyttöönottoa.
Huom. Olemme tehneet joukon päivityksiä, jotta voisit ymmärtää paremmin, millainen vaikutus laajennetuilla konversioilla on raportteihisi. Nyt voit nähdä laajennettujen konversioiden vaikutuksen tutkimalla konversiotapahtumataulukossa näkyviä uusia tuloksia. Lue lisää laajennettujen verkkokonversioiden vaikutuksesta tuloksiin.

Ohjeet

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Tavoitteet-kuvaketta Goals Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Konversiot-valikkoa.
  3. Valitse Asetukset.
  4. Laajenna Laajennetut verkkokonversiot ‐paneeli.
  5. Valitse "Laita laajennetut verkkokonversiot päälle".
  6. Tutustu ehtojen noudattamista koskevaan lausekkeeseen. Jotta voit ottaa laajennetut konversiot käyttöön, sinun on vahvistettava, että noudatat käytäntöjämme ja että laajennettujen konversioiden käyttöön sovelletaan Google Adsin datankäsittelyehtoja. Vahvista ehtojen noudattaminen klikkaamalla Hyväksyn.
  7. Klikkaa avattavaa valikkoa ja valitse, miten haluat ottaa käyttöön käyttäjältä saadun datan ja hallinnoida sitä. Valitse "Google Tag Manager".
    • Huom. Jos lähetät laajennettujen konversioiden dataa Googlelle muulla kuin Google Adsissa valitsemallasi tavalla, dataa ei välttämättä käsitellä. Jos esimerkiksi valitset Google‑tagin ja yrität lähettää dataa APIn kautta, APIn kautta lähetettyä dataa ei käsitellä.
  8. Jos et ole varma, mikä taggaustapa kannattaa valita, klikkaa Mitä menetelmää minun kannattaa käyttää? Voit katsoa ehdotuksia lisäämällä sivustosi verkkotunnuksen ja klikkaamalla Tarkista URL‑osoite.
  9. Klikkaa Siirry Google Tag Manageriin ja viimeistele käyttöönotto Google Tag Managerissa seuraamalla alla olevia ohjeita.

Laajennettujen konversioiden käyttöönoton viimeisteleminen Google Tag Managerissa

Voit ottaa laajennetut konversiot käyttöön Google Tag Managerissa kolmella tavalla:

1. Automaattinen keruu: Tässä toteutustavassa tagi havaitsee käyttäjältä saadun datan sivulla automaattisesti. Tämä on nopein ja helpoin toteutustapa, mutta se ei ole yhtä luotettava kuin koodinpätkän lisääminen sivustolle tai CSS‑valitsimien tai JavaScript‑muuttujien määrittäminen.
  2. Koodi: Lisää verkkosivustollesi koodinpätkä, joka lähettää tiivistetyn asiakasdatan vastaavuuksien hakuun. Tämä toteutustapa parantaa laajennettujen konversioiden tarkkuutta varmistamalla, että lähetät oikein muotoiltua dataa aina, kun konversiotagi käynnistyy.
  3. Manuaalinen määritys: Määritä CSS‑valitsimet tai JavaScript‑muuttujat manuaalisesti sivulla, joka sisältää keskeisen käyttäjältä saadun datan. Tämä toteutustapa on tarkempi kuin automaattinen tunnistus, mutta se ei ole yhtä luotettava kuin koodin lisääminen verkkosivustolle. Jos teet usein muutoksia sivustosi koodiin (varsinkin konversiosivun muotoiluun tai CSS-valitsimiin), sinun kannattaa sen sijaan käyttää datakerroksen muuttujia tai alla olevaa Koodi‑toteutustapaa, sillä sivuston muotoilun muuttaminen voi aiheuttaa häiriöitä CSS-valitsimiin perustuvassa toteutustavassa.

Huom. Suosittelemme, että haet arvon DOM-elementistä käyttämällä tunnusmääritettä. Tunnukset ovat yksilöllisiä, ja ne muuttuvat ajan mittaan epätodennäköisemmin kuin muut muuttujat, kuten luokkanimet tai nimet. Niihin eivät myöskään vaikuta asettelumuutokset, mikä tarkoittaa, että koodisi toimii, vaikka sivun asettelu muuttuisi.

Jos kentässä ei ole vielä tunnusta, voi lisätä sen siihen käyttämällä id-määritettä HTML-koodissa. Esimerkki:

<input type="text" id="myTextField">

Kun olet viimeistellyt käyttöönoton Google Tag Managerissa, voit tarkistaa toteutuksen ja varmistaa, että laajennetut konversiot on otettu käyttöön oikein.

Huom. Laajennettujen konversioiden vaikutus tuloksiin näkyy raportoinnissa noin 30 päivän kuluttua. Lue lisää laajennettujen verkkokonversioiden vaikutuksesta tuloksiin.

Laajennettujen konversioiden käyttöönotto Google Tag Managerin automaattisen keruun avulla

Voit toteuttaa laajennettujen konversioiden automaattisen käyttöönoton kahdella eri tavalla:

• Laajennettujen konversioiden automaattinen käyttöönotto vakiotavalla: Käytä tätä tapaa, jos käyttäjältä saatu data (sähköpostiosoite, puhelinnumero tai osoite) on saatavilla konversiotapahtumasivulla. Jos esimerkiksi konversiotapahtumasivu on ostovahvistussivu ja käyttäjän sähköpostiosoite on näkyvissä kyseisellä sivulla, käytä tätä tapaa.
  • Laajennettujen konversioiden automaattinen käyttöönotto käyttäjältä saadun datan tapahtumatagilla: Käytä tätä tapaa, jos asiakasdataa (sähköpostiosoite, puhelinnumero tai osoite) ei ole saatavilla konversiotapahtumasivulla, mutta sitä on saatavilla edellisellä sivulla. Jos esimerkiksi konversiotapahtumasivu on ostovahvistussivu ja käyttäjän sähköpostiosoite on lisätty ostovahvistussivua edeltävällä sivulla, käytä tätä tapaa.
Huom. Jos käytät käyttäjältä saadun datan tapahtumatagia, ensimmäisen osapuolen asiakasdata (kuten sähköpostiosoite, puhelinnumero tai osoite) havaitaan automaattisesti sivuilla, joilla käyttäjät käyvät ennen konversiosivulle siirtymistä. Tässä valtuutat Googlen keräämään puolestasi tiivistettyä ensimmäisen osapuolen asiakasdataa mainosevästeen avulla ja liittämään kyseisen datan seuraaviin saman istunnon aikana kirjattaviin konversiotapahtumiin. Kaikki data, jota ei ole yhdistetty konversioon, poistetaan. Jos otat suostumustilan käyttöön, mainosevästeeseen sovelletaan ad_storage‑suostumustilaa siellä, missä se otetaan käyttöön.

Laajennettujen konversioiden automaattinen käyttöönotto vakiotavalla

1. Kirjaudu Google Tag Manager ‑tilillesi.
  2. Klikkaa Työtila ja valitse sitten navigointivalikosta Tagit.
  3. Valitse Google Adsin konversioseurantatagi, jonka avulla haluat ottaa laajennetut konversiot käyttöön, ja muokkaa tagia.
    • Varmista, että tällä konversiotapahtumalla on sama konversioseurannan tunnus ja tunniste kuin konversiotapahtumalla, jolle olet ottanut laajennetut konversiot käyttöön Google Ads ‑tililläsi.
  4. Valitse Sisällytä verkkosivustoltasi kerätty käyttäjädata.
  5. Valitse avattavasta valikosta Uusi muuttuja tai käytä aiempaa muuttujaa, jos sinulla on jo sellainen.
  6. Valitse Automaattinen keruu.
  7. Klikkaa muuttujan kohdalta Tallenna ja tallenna sitten konversioseurantatagi.

Laajennettujen konversioiden automaattinen käyttöönotto käyttäjältä saadun datan tapahtumatagilla

1. Kirjaudu Google Tag Manager ‑tilillesi.
  2. Klikkaa Työtila ja valitse sitten navigointivalikosta Tagit.
  3. Klikkaa Uusi ja luo uusi tagi.
  4. Klikkaa Tagin määritys ja valitse Google Adsin käyttäjältä saadun datan tapahtuma.
  5. Lisää Google Adsin konversioseurantatunnus.
    • Varmista, että tällä konversiotapahtumalla on sama konversioseurannan tunnus ja tunniste kuin konversiotapahtumalla, jolle olet ottanut laajennetut konversiot käyttöön Google Ads ‑tililläsi.
  6. Valitse avattavasta valikosta Uusi muuttuja.
  7. Valitse Automaattinen.
  8. Lisää muuttujalle nimi.
  9. Klikkaa Tallenna.
  10. Klikkaa Google Adsin käyttäjältä saatu data ‑tapahtumatagista Triggerit. Tässä ennakoit, että käyttäjädata on saatavilla.
  11. Klikkaa pluskuvaketta.
  12. Klikkaa Triggerin määritys.
  13. Klikkaa Lomakkeen lähettäminen.
    Huom. Sinun on valittava "Lomakkeen lähettäminen", jotta laajennetut konversiot toimivat oikein.
  14. Valitse Kaikki lomakkeet.
  15. Valitse Tallenna ja tallenna sitten uusi Google Adsin käyttäjältä saatu data ‑tapahtumatagi.

Laajennettujen konversioiden käyttöönotto Google Tag Managerin "manuaalinen määritys" ‑toteutustavalla

Laajennettujen konversioiden muuttujien etsiminen

1. Siirry Chrome‑selaimessa sivulle, jolla käyttäjältä saatu data näkyy.
    • Käyttäjältä saatu data voi näkyä verkkosivustosi konversiosivulla tai konversiosivua edeltävällä sivulla, kuten ennen ostovahvistussivua olevalla lomakkeen lähetyssivulla. Etsi sivulta asiakasdata, jonka haluat lähettää Googlelle. Esimerkiksi ostoksen jälkeen sivulla voi näkyä kiitosviesti ja asiakkaan sähköpostiosoite.

Huom. Vähintään yksi seuraavista kentistä on lisättävä:

• sähköpostiosoite (suositus)
      • osoite (etunimi, sukunimi, postinumero ja maa ovat pakollisia,
        • halutessasi voit lisätä katuosoitteen, kaupungin ja alueen lisävastaavuusavaimiksi)
      • voit myös lisätä puhelinnumeron erillisenä vastaavuusavaimena, mutta se on suositeltavaa lähettää yhdessä sähköpostiosoitteen kanssa.
  2. Kun olet tunnistanut sivulla olevan asiakasdatan, toimi seuraavan vaiheen ohjeiden mukaan. Kopioi CSS-valitsimet ja lisää ne Google Tag Manageriin (voit myös käyttää mahdollisia nykyisiä datakerroksen muuttujia), jotta laajennettujen konversioiden tagi voi tiivistää ja lähettää oikean asiakasdatan Googlelle. Pidä tämä konversiosivu auki yhdellä välilehdellä.

Laajennettujen konversioiden käyttöönotto Google Tag Managerissa

Avaa Google Tag Manager erilliselle välilehdelle.

Voit toteuttaa laajennettujen konversioiden manuaalisen käyttöönoton kahdella eri tavalla:

1. Laajennettujen konversioiden manuaalinen käyttöönotto vakiotavalla: Käytä tätä tapaa, jos käyttäjältä saatu data (sähköpostiosoite, puhelinnumero tai osoite) on saatavilla konversiotapahtumasivulla. Jos esimerkiksi konversiotapahtumasivu on ostovahvistussivu ja käyttäjän sähköpostiosoite on näkyvissä kyseisellä sivulla, käytä tätä tapaa.
  2. Laajennettujen konversioiden manuaalinen käyttöönotto käyttäjiltä saadun datan tapahtumatagilla: Käytä tätä tapaa, jos käyttäjiltä saatua dataa (sähköpostiosoite, puhelinnumero tai osoite) ei ole saatavilla konversiotapahtumasivulla, mutta sitä on saatavilla edellisellä sivulla. Jos esimerkiksi konversiotapahtumasivu on ostovahvistussivu ja käyttäjän sähköpostiosoite on lisätty ostovahvistussivua edeltävällä sivulla, käytä tätä tapaa. Tässä tavassa etsit CSS‑valitsimet ja JavaScript‑muuttujat, jotka sisältävät käyttäjältä saatua dataa konversiosivua edeltävällä sivulla.
Huom. Jos käytät käyttäjältä saadun datan tapahtumatagia, ensimmäisen osapuolen asiakasdata (kuten sähköpostiosoite, puhelinnumero tai osoite) havaitaan automaattisesti sivuilla, joilla käyttäjät käyvät ennen konversiosivulle siirtymistä. Tässä valtuutat Googlen keräämään puolestasi tiivistettyä ensimmäisen osapuolen asiakasdataa mainosevästeen avulla ja liittämään kyseisen datan seuraaviin saman istunnon aikana kirjattaviin konversiotapahtumiin. Kaikki data, jota ei ole yhdistetty konversioon, poistetaan. Jos otat suostumustilan käyttöön, mainosevästeeseen sovelletaan ad_storage‑suostumustilaa siellä, missä se otetaan käyttöön.

Laajennettujen konversioiden manuaalinen käyttöönotto vakiotavalla

1. Kirjaudu Google Tag Manager ‑tilillesi.
  2. Klikkaa Työtila ja valitse sitten navigointivalikosta Tagit.
  3. Valitse Google Adsin konversioseurantatagi, jonka avulla haluat ottaa laajennetut konversiot käyttöön, ja muokkaa tagia.
    • Varmista, että tällä konversiotapahtumalla on sama konversioseurannan tunnus ja tunniste kuin konversiotapahtumalla, jolle olet ottanut laajennetut konversiot käyttöön Google Ads ‑tililläsi.
  4. Valitse Sisällytä verkkosivustoltasi kerätty käyttäjädata.
  5. Valitse avattavasta valikosta Uusi muuttuja tai käytä aiempaa muuttujaa, jos sinulla on jo sellainen.
  6. Valitse Manuaalinen määritys.
    • Voit myös valita Koodi-toteutustavan, jos haluat lähettää dataa Google Tag Managerin kautta käyttämällä omaa JavaScriptia tai muita dataobjekteja. Toteutustapa edellyttää datan muotoilua tietyllä tavalla. Jos haluat käyttää tätä toteutustapaa, lue alla olevat koodia koskevat ohjeet. Sivun yläosassa näkyy "Käyttäjiltä saatu data" ja sen alla kaikki asiakasdata, jonka voit sisällyttää laajennettujen konversioiden tagiin.
  7. Etsi sen käyttäjädatan kenttä, jonka haluat välittää laajennettujen konversioiden kautta. Klikkaa kentän kohdalla olevaa avattavaa valikkoa ja valitse Uusi muuttuja.
    Huom. Jos datakerroksessa on jo tiivistämättömiä muuttujia (riippumatta siitä, käytätkö CSS-valitsimia vai muita muuttujatyyppejä), voit valita ne uusien muuttujien luomisen sijaan. Jos et ole varma asiasta, jatka ohjeiden seuraamista.
  8. Klikkaa Muuttujan määritys ‑näkymästä Aloita määritys valitsemalla muuttujan tyyppi. Klikkaa Muuttujan tyypin valinta ‑näkymästä DOM-elementti.
  9. Kun olet palannut Muuttujan määritys ‑näkymään, valitse avattavasta Valintamenetelmä-valikosta "CSS-valitsin".
  10. Nimeä muuttuja.
  11. Lisää "Elementin valitsin" ‑syötekenttään käyttäjien dataan viittaava CSS‑valitsin (katso alla olevasta osiosta, miten löydät CSS‑valitsimen). Voit jättää Attribuutin nimi ‐kentän tyhjäksi (lisätietoja alla).
  12. Klikkaa muuttujan kohdalta Tallenna ja tallenna sitten konversioseurantatagi.

Laajennettujen konversioiden manuaalinen käyttöönotto käyttäjältä saadun datan tapahtumatagilla

1. Kirjaudu Google Tag Manager ‑tilillesi.
  2. Klikkaa Työtila ja valitse sitten navigointivalikosta Tagit.
  3. Klikkaa Uusi ja luo uusi tagi.
  4. Klikkaa Tagin määritys ja valitse Google Adsin käyttäjältä saadun datan tapahtuma.
  5. Lisää Google Adsin konversioseurantatunnus.
    • Varmista, että tällä konversiotapahtumalla on sama konversioseurannan tunnus ja tunniste kuin konversiotapahtumalla, jolle olet ottanut laajennetut konversiot käyttöön Google Ads ‑tililläsi.
  6. Valitse avattavasta valikosta Uusi muuttuja.
  7. Valitse Manuaalinen määritys.
    • Voit myös valita Koodi-toteutustavan, jos haluat lähettää dataa Google Tag Managerin kautta käyttämällä omaa JavaScriptia tai muita dataobjekteja. Toteutustapa edellyttää datan muotoilua tietyllä tavalla. Jos haluat käyttää tätä toteutustapaa, lue alla olevat koodia koskevat ohjeet. Sivun yläosassa näkyy "Käyttäjiltä saatu data" ja sen alla kaikki asiakasdata, jonka voit sisällyttää laajennettujen konversioiden tagiin.
  8. Etsi sen käyttäjädatan kenttä, jonka haluat välittää laajennettujen konversioiden kautta. Klikkaa kentän kohdalla olevaa avattavaa valikkoa ja valitse Uusi muuttuja.
    Huom. Jos datakerroksessa on jo tiivistämättömiä muuttujia (riippumatta siitä, käytätkö CSS-valitsimia vai muita muuttujatyyppejä), voit valita ne uusien muuttujien luomisen sijaan. Jos et ole varma asiasta, jatka ohjeiden seuraamista.
  9. Klikkaa Muuttujan määritys ‑näkymästä Aloita määritys valitsemalla muuttujan tyyppi. Klikkaa Muuttujan tyypin valinta ‑näkymästä DOM-elementti.
  10. Kun olet palannut Muuttujan määritys ‑näkymään, valitse avattavasta Valintamenetelmä-valikosta "CSS-valitsin".
  11. Nimeä muuttuja.
  12. Lisää "Elementin valitsin" ‑syötekenttään käyttäjien dataan viittaava CSS‑valitsin (katso alla olevasta osiosta, miten löydät CSS‑valitsimen). Voit jättää Attribuutin nimi ‑kentän tyhjäksi. (Lue lisää alta.)
  13. Klikkaa Tallenna.
  14. Klikkaa Google Adsin käyttäjältä saatu data ‑tapahtumatagista Triggerit. Tässä ennakoit, että käyttäjädata on saatavilla.
  15. Klikkaa pluskuvaketta.
  16. Klikkaa Triggerin määritys.
  17. Klikkaa Lomakkeen lähettäminen.
    Huom. Sinun on valittava "Lomakkeen lähettäminen", jotta laajennetut konversiot toimivat oikein.
  18. Valitse Kaikki lomakkeet.
  19. Valitse Tallenna ja tallenna sitten uusi Google Adsin käyttäjältä saatu data ‑tapahtumatagi.

Seuraavassa vaiheessa kerrotaan, miten voit kopioida CSS‑valitsimet konversiosivulta ja liittää ne näihin laajennettujen konversioiden muuttujiin. Pidä tämä sivu auki yhdellä välilehdellä.

Laajennettujen konversioiden CSS-valitsimien etsiminen ja lisääminen Google Tag Manageriin

Katso alta, miten löydät CSS-valitsimet, jotka lisätään laajennettujen konversioiden tagin kenttiin (esim. sähköposti tai puhelinnumero). Jos datakerroksessa on jo tiivistämättömiä muuttujia, voit valita ne uusien CSS-muuttujien luomisen sijaan. Jos et ole varma asiasta, jatka näiden ohjeiden seuraamista:

1. Siirry takaisin verkkosivustollesi (älä sulje Google Tag Manager ‐sivua).
  2. Etsi asiakasdata, jonka haluat lähettää laajennettujen konversioiden avulla. Tämä data voi näkyä konversiosivulla tai jollakin toisella sivulla, kuten ostovahvistussivua edeltävällä lomakkeen lähetyssivulla. Klikkaa sen päällä hiiren kakkospainikkeella ja valitse Tarkista.
    • Jos esimerkiksi haluat lähettää sähköpostiosoitteen, klikkaa kakkospainikkeella sähköpostiosoitetta (esim. example@email.com).
  3. Näet Chrome-selaimessasi Chromen kehittäjätyökalut.
  4. Chrome-kehittäjätyökalujen sivulla näkyvässä lähdekoodissa osa koodista näkyy korostettuna. Korostettu koodi merkitsee sivuelementtiä, josta sinun on kopioitava CSS-valitsimet asiakasdatalle, jota klikkasit kakkospainikkeella tämän osion toisessa vaiheessa.
  5. Vie hiiri korostetun koodin päälle ja klikkaa sitä kakkospainikkeella.
  6. Vieritä Copy (Kopioi) ‑kohtaan ja valitse Copy selector (Kopioi valitsin).
  7. Liitä kopioitu teksti toisella välilehdellä olevan Google Tag Managerin "Elementin valitsin" ‑kenttään.
    • Teksti näyttää suunnilleen tältä:

tsf > div:nth-child(2) > div.A8SBwf > div.RNNXgb > div > div.a4bIc > custEmail

8. Klikkaa Tallenna.
  9. Toista vaiheet 2–8 kaiken asiakasdatan (esim. sähköpostiosoite, nimi ja osoite) osalta kopioimalla CSS‑valitsin Google Tag Manageriin kaiken asiakasdatan uusiin muuttujiin.
  10. Klikkaa Google Tag Managerista Tallenna.

Laajennettujen konversioiden käyttöönotto Google Tag Managerin Koodi-toteutustavalla

Laajennettujen konversioiden muuttujien tunnistaminen ja määrittely

Ensin sinun on varmistettava, että tarvitsemasi muuttujat, kuten sähköpostiosoite, osoite ja puhelinnumero, ovat saatavilla konversiosivulla, jolla Google Ads ‑konversiotagi käynnistyy. Näitä tarvitaan yleensä ostojen, rekisteröitymisten ja muiden asiakasdataa tarvitsevien konversiotyyppien konversiosivuilla. Jos et ole varma siitä, mikä sivu on konversiosivu, ota yhteyttä sivuston kehittäjään.

Kun olet tarkistanut, että tiedot ovat saatavilla, sinun on tallennettava kyseinen sivullasi oleva asiakasdata yleisinä JavaScript-muuttujina, jotta laajennettujen konversioiden tagi (josta kerrotaan lisää seuraavassa osiossa) voi käyttää sitä.

Huom. Vähintään yksi seuraavista kentistä on lisättävä:

• sähköpostiosoite (suositus)
  • osoite (etunimi, sukunimi, postinumero ja maa ovat pakollisia, halutessasi voit lisätä katuosoitteen, kaupungin ja alueen lisävastaavuusavaimiksi)
  • voit myös lisätä puhelinnumeron erillisenä vastaavuusavaimena, mutta se on suositeltavaa lähettää yhdessä sähköpostiosoitteen kanssa.

Voit lähettää joko tiivistämätöntä dataa, jonka Google normalisoi ja tiivistää ennen kuin se saavuttaa palvelimet, tai valmiiksi normalisoitua ja tiivistettyä dataa. Jos päätät normalisoida ja tiivistää datan itse, seuraa alla kerrottuja ohjeita.

Normalisointia varten:

• Poista alussa tai lopussa olevat tyhjätilamerkit.
  • Muuta teksti pieniksi kirjaimiksi.
  • Muotoile puhelinnumerot E.164‑standardin mukaisesti.

Tiivistys:

Alla olevassa taulukossa on lisätietoja asiakasdatan muuttujista, joita voit määritellä. Voit nimetä muuttujat haluamallasi tavalla. Avaimen nimi ‑sarakkeessa kerrotaan, miten näihin muuttujiin viitataan laajennettujen konversioiden tagissa (lisätietoja tästä on seuraavassa vaiheessa). Huomaa, että kaikki data on välitettävä Merkkijono-tyyppisinä muuttujina. Muista myös määritellä kukin nimen tai osoitteen osa omana muuttujanaan (esim. etunimi, sukunimi).

Datakenttä Avaimen nimi Kuvaus
Sähköpostiosoite email

Käyttäjän sähköpostiosoite

Esimerkki: jdoe@example.com

sha256_email_address

Käyttäjän tiivistetty sähköpostiosoite

Esimerkki:

a8af8341993604f29cd4e0e5a5a4b5d48c575436c38b28abbfd7d481f345d5db

Puhelinnumero phone_number

Tämä on käyttäjän puhelinnumero. Sen on oltava E.164-muodossa, eli siinä on oltava 11–15 numeroa ja alussa plusmerkki (+) ja maatunnus eikä siinä saa olla viivoja, sulkumerkkejä tai välilyöntejä.

Esimerkki: +11231234567

sha256_phone_number

Käyttäjän tiivistetty puhelinnumero

Esimerkki:

e9d3eef677f9a3b19820f92696be53d646ac4cea500e5f8fd08b00bc6ac773b1

Etunimi address.first_name

Käyttäjän etunimi.

Esimerkki: John

address.sha256_first_name

Käyttäjän tiivistetty etunimi

Esimerkki:

96d9632f363564cc3032521409cf22a852f2032eec099ed5967c0d000cec607a

Sukunimi address.last_name

Käyttäjän sukunimi.

Esimerkki: Doe

address.sha256_last_name

Käyttäjän tiivistetty sukunimi

Esimerkki:

799ef92a11af918e3fb741df42934f3b568ed2d93ac1df74f1b8d41a27932a6f

Katuosoite address.street Käyttäjän katuosoite. Esimerkki: 123 New Rd
Kaupunki address.city Käyttäjän kotikaupunki Esimerkki: Southampton
Alue address.region Käyttäjän maakunta, osavaltio tai muu alue. Esimerkki: Hampshire
Postinumero address.postal_code Käyttäjän postinumero. Esimerkki: SO99 9XX
Maa address.country Käyttäjän maatunnus Esimerkki: UK Käytä ISO 3166-1 alpha-2 ‐standardin mukaista kaksikirjaimista maatunnusta.

Seuraavissa vaiheissa laajennetut konversiot otetaan käyttöön Google Tag Managerissa, ja tarvitset siihen juuri luomiasi asiakasdatamuuttujia. Muuttujien nimet kannattaa siis pitää käsillä.

Laajennettujen konversioiden käyttöönotto Google Tag Managerissa ja oman JavaScript-muuttujan luominen

1. Kirjaudu Google Tag Manager ‑tilillesi.
  2. Klikkaa Työtila ja valitse sitten navigointivalikosta Tagit.
  3. Valitse Google Adsin konversioseurantatagi, jonka avulla haluat ottaa laajennetut konversiot käyttöön, ja muokkaa tagia.
    • Jos et ole vielä määrittänyt Google Adsin konversioseurantatagia Google Tag Manager ‑tililläsi, lue lisää Google Ads ‑konversioista.
    • Varmista, että tällä konversiotapahtumalla on sama konversioseurannan tunnus ja tunniste kuin konversiotapahtumalla, jolle otit laajennetut konversiot käyttöön Google Ads ‑tililläsi.
  4. Valitse Sisällytä verkkosivustoltasi kerätty käyttäjädata.
  5. Klikkaa Valitse käyttäjän lisäämä datamuuttuja ja valitse sitten Uusi muuttuja.
  6. Valitse Käyttäjän toimittama datamuuttuja ‑kohdan alareunasta Koodi.
  7. Klikkaa Muuttujan tyypin valinta ‑kohdasta Oma JavaScript.
  8. Kopioi seuraava koodi omaan JavaScript-muuttujaan:

function () {

return {

"email": sähköpostiMuuttuja , // korvaa "sähköpostiMuuttuja" sen muuttujan nimellä, johon tallennat käyttäjän sähköpostiosoitteen

"phone_number": puhelinnumeroMuuttuja , // tee sama "puhelinnumeroMuuttuja"-kohdalle ja muille alla mainituille muuttujien nimille

"address": {

"first_name": etunimiMuuttuja,

"last_name": sukunimiMuuttuja,

"street": katuosoiteMuuttuja ,

"city": kaupunkiMuuttuja ,

"region": alueMuuttuja ,

"postal_code": postinumeroMuuttuja ,

"country": maaMuuttuja

}

}

}

Esimerkkikoodeja normalisoiduille ja tiivistetyille muuttujille:

Huom. Voit myös kovakoodata kentän merkkijonon avulla tai käyttää muuttujien sijaan funktiota.
    // Käyttöönotto
    <script>
    gtag('set', 'user_data', {

"sha256_email_address": normalisoituJaTiivistettySähköpostiMuuttuja,
    "sha256_phone_number": normalisoituJaTiivistettyPuhelinnumeroMuuttuja,
    "address": {
    "address.sha256_first_name": normalisoituJaTiivistettyEtunimiMuuttuja,
    "address.sha256_last_name": normalisoituJaTiivistettySukunimiMuuttuja,
    "city": kaupunkiMuuttuja,
    "region": alueMuuttuja,
    "postal_code": postinumeroMuuttuja,
    "country": maaMuuttuja
    }
    });
    </script>

Jos haluat käyttää tiivistettyjä käyttäjädata-arvoja, voit käyttää seuraavaa esimerkkikoodinpätkää:

async function processUserData() {
    const userData = {

'sha256_email_address': await hashEmail(email.trim()),
    'sha256_phone_number': await hashPhoneNumber(phoneNumber),
    'address': {
    'address.sha256_first_name': await hashName(firstName),
    'address.sha256_last_name': await hashName(lastName),
    'city': city,
    'region': region,
    'postal_code': postalCode,
    'country': country,
    },
    };
    return userData;

Puhelinnumeron on oltava E.164-muodossa, eli siinä on oltava 11–15 numeroa ja alussa plusmerkki (+) ja maatunnus eikä siinä saa olla viivoja, sulkumerkkejä tai välilyöntejä.

9. Korvaa yllä olevassa koodissa kunkin asiakasdatan paikkamerkkinä toimiva muuttuja (esim. yourEmailVariable) sen yleisen JavaScript-muuttujan nimellä, joka sisältää kyseisen konversiosivullasi olevan asiakasdatan.
    • Muista, että sinun on lisättävä vähintään yksi seuraavista kentistä:
      • sähköpostiosoite (suositus)
      • osoite (etunimi, sukunimi, postinumero ja maa ovat pakollisia)
      • voit myös lisätä puhelinnumeron erillisenä vastaavuusavaimena, mutta se on suositeltavaa lähettää yhdessä sähköpostiosoitteen kanssa.
    • Huomaa, että jos sivustosi ei kerää jotakin edellä olevista kentistä, poista kenttä kokonaan sen sijaan, että jättäisit sen tyhjäksi. Jos verkkosivusto esimerkiksi kerää vain sähköpostiosoitteita ja puhelinnumeroita, oma JavaScript-muuttuja näyttää tältä:

function () {

return {

"email": sähköpostiMuuttuja ,

"phone_number": puhelinnumeroMuuttuja

}

}

10. Klikkaa Tallenna.

Olet nyt ottanut laajennetut konversiot käyttöön kyseiselle konversiotapahtumalle. Seuraavaksi voit tarkistaa, että ne toimivat oikein. Siirry alla olevaan Toteutuksen tarkistaminen ‑osioon.

Toteutuksen tarkistaminen

Voit tarkistaa, että laajennettujen konversioiden toteutuksesi toimii oikein, siirtymällä konversiosivullesi (tee tarvittaessa testikonversio tätä varten) ja seuraamalla alla olevia ohjeita. Tämä kannattaa tehdä heti laajennettujen konversioiden käyttöönoton jälkeen, jotta voit tehdä muutoksia, mikäli toteutus ei toimi oikein.

Toteutuksen tarkistaminen Chrome-kehittäjätyökaluilla

1. Klikkaa verkkosivuasi kakkospainikkeella.
  2. Valitse Tarkista.
  3. Valitse Verkko‑välilehti.
  4. Kirjoita hakukenttään "google".
  5. Etsi verkkopyyntö, joka lähetetään osoitteeseen googleadservices.com/pagead/conversion/ (joissakin selaimissa sivu on google.com/pagead/1p-conversion/).
  6. Klikkaa Payload, jotta näet kyselymerkkijonon parametrit.
  7. Etsi em‑parametri, jonka arvo on tiivistetty merkkijono. Arvon alussa on oltava "tv.1~em", ja sen perässä on pitkä merkkijono. Jos näet em‑parametrin, laajennettujen konversioiden tagi tunnistaa ja tiivistää enhanced_conversion_data‑objektin.
Huom. Jos näet em‑parametrin, mutta näet vain merkkijonon "tv.1~em" ilman pitkää tiivistettyä merkkijonoa, lähetät tyhjän laajennettujen konversioiden parametrin. Näin voi käydä, jos käyttäjältä saatua dataa ei ole saatavilla konversion tapahtumahetkellä.

Diagnostiikkaraportin tarkistaminen 48 tunnin kuluttua toteutuksen toiminnan varmistamiseksi

Noin 48 tuntia laajennettujen konversioiden käyttöönoton jälkeen Google Adsissa näkyy tagin diagnostiikkaraportti, jonka avulla voit varmistaa, että toteutuksesi toimii oikein. Pääset sivulle näin:
Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtäsi Tavoitteet-kuvaketta Goals Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Konversiot-valikkoa ja klikkaa sitten Yhteenveto.
  3. Klikkaa konversiotapahtumaa, jolle on otettu käyttöön laajennetut konversiot.
  4. Valitse yläreunan sivuvalikosta Diagnostiikka. Laajennettujen konversioiden tagin diagnostiikkaraportti ja mittarit näkyvät kussakin osiossa.
  5. Käy läpi eri toimintatarkastukset varmistaaksesi, että kaikki toimii odotetulla tavalla.
  6. Jos tagin diagnostiikkaraportissa on ilmoitus mahdollisesta virheestä, etsi ratkaisua ilmoituksen ja ohjekeskuksen ohjeista.

Laajennettujen konversioiden laittaminen pois päältä

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Näin voit laittaa laajennetut konversiot pois päältä tilitasolla:

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Tavoitteet-kuvaketta Goals Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Konversiot-valikkoa.
  3. Klikkaa Asetukset.
  4. Laajenna Laajennetut verkkokonversiot ‐paneeli.
  5. Poista merkintä valintaruudusta, niin laajennetut konversiot laitetaan pois päältä.
  6. Klikkaa Tallenna.

Näin voit laittaa laajennetut konversiot pois päältä konversiotapahtuman tasolla:

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Tavoitteet-kuvaketta Goals Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Konversiot-valikkoa.
  3. Valitse konversiotapahtuma, jonka osalta haluat poistaa laajennetut konversiot käytöstä.
  4. Klikkaa Asetukset.
  5. Laajenna Laajennetut konversiot ‑paneeli.
  6. Poista merkintä kohdan "Ota laajennetut konversiot käyttöön" viereisestä valintaruudusta.
  7. Klikkaa Tallenna.
Huom. Jos laitat laajennetut konversiot pois päältä, et voi käyttää niitä hintatarjousten tekemisessä tai raportoinnissa. Niiden laittaminen pois päältä ei kuitenkaan vaikuta aiemmin kertyneeseen konversiodataan.