Om negativa sökordsteman i smarta kampanjer

Använd negativa sökordsteman för att försäkra dig om att dina annonser inte visas vid sökningar som inte är relevanta för din verksamhet. I denna artikel beskriver vi hur negativa sökordsteman fungerar och ger tips på hur du väljer negativa sökordsteman för dina smarta kampanjer.

Så fungerar det

Hemligheten bakom en framgångsrik kampanj är att välja när dina annonser ska visas på Sök och när de inte ska göra det.

När du lägger till negativa sökordsteman ska du välja söktermer som liknar dina sökordsteman men som kanske används av kunder som söker efter en annan produkt. Anta att du är glasmästare och säljer fönsterglas. Då skulle du kunna lägga till negativa sökordsteman för ”vinglas” och ”dricksglas”.

Viktigt att tänka på

• Välj negativa sökordsteman med omsorg. Om du har för många negativa sökordsteman kan dina annonser nå färre kunder.
  • Negativa sökordsteman matchar inte liknande varianter. Dina annonser kan därför visas vid sökningar som innehåller liknande varianter av dina negativa sökordsteman.

Lägga till och tar bort negativa sökordsteman

1. Leta reda på kampanjen du vill redigera.
  2. Klicka på Redigera på kortet Sökordsteman och söktermsrapporter.
  3. Klicka på fliken Negativa sökordsteman.
  4. Klicka på Redigera för att lägga till eller ta bort negativa sökordsteman.
  5. Klicka på Spara.

Du kan också lägga till negativa sökordsteman från söktermsrapporten.