Om negative søkeordtemaer i Smart-kampanjer

Bruk negative søkeordtemaer for å sikre at annonsene dine ikke blir vist for søk som ikke er relevante for bedriften din. I denne artikkelen forklarer vi hvordan negative søkeordtemaer fungerer, og gir tips om hvordan du kan velge negative søkeordtemaer i Smart-kampanjene dine.

Slik fungerer det

En av nøklene til en effektiv kampanje er å velge når annonsene dine skal vises på Søk, og når de ikke skal vises.

Når du legger til negative søkeordtemaer, bør du velge søketermer som ligner på søkeordtemaene dine, men som indikerer at kundene er på utkikk etter et annet produkt. Hvis du for eksempel er optiker og selger briller, kan det være lurt å legge til negative søkeordtemaer som «slalåmbriller» og «vernebriller».

Vær oppmerksom på følgende

• Vær nøye med hvilke negative søkeordtemaer du velger. Hvis du har for mange negative søkeordtemaer, kan det hende at annonsene dine når ut til færre kunder.
  • Negative søkeordtemaer samsvarer ikke med nære varianter, så annonsene dine kan fortsatt bli vist for søk som inneholder nære varianter av de negative søkeordtemaene dine.

Slik kan du legge til eller fjerne negative søkeordtemaer

1. Finn kampanjen du vil endre.
  2. På «Søkeordtemaer og søketermrapport»-kortet klikker du på Endre.
  3. Klikk på Negative søkeordtemaer-fanen.
  4. Klikk på Endre for å legge til eller fjerne negative søkeordtemaer.
  5. Klikk på Lagre.

Du kan også legge til negative søkeordtemaer fra søketermrapporten.

Linker til beslektet innhold