Frequentierapportage nuttiger maken voor videocampagnes

23 september 2020

Frequentie is essentieel voor het succes van elke advertentiecampagne, daarom letten marketeers er goed op dat ze de juiste frequentie voor hun doelen vinden. We weten dat een te hoge frequentie duur kan zijn voor marketeers en irritant voor klanten, en dat een te lage frequentie een negatieve invloed kan hebben op de impact van uw campagne. Maar hoe komt u erachter wat de juiste frequentie is?

We introduceren drie nieuwe statistieken waarmee u meer inzicht krijgt in de frequentieprestaties van uw videocampagnes en videoadvertenties: 'Frequentieverdeling', 'Wekelijkse gemiddelde frequentie' en 'Maandelijkse gemiddelde frequentie'.

Lauren Stafford Webb, Chief Marketing Officer van SoFi, zegt over deze nieuwe statistieken: "SoFi meet nauwkeurig alle gegevens die belangrijk zijn voor ons bedrijf. We weten dat de merkimpact en de betrokkenheid aanzienlijk worden vergroot als we de frequentiedrempels bereiken. Het is dan ook goed nieuws dat we aan de hand van de verbeterde inzichten van YouTube de frequentie verder kunnen verfijnen en realistische vergelijkingen tussen meerdere kanalen kunnen maken. Dit is een van de vele tools die YouTube voor ons bedrijf biedt."

Bekijk hieronder meer informatie over deze nieuwe statistieken en voeg ze toe aan uw tabel met statistieken (onder 'Statistieken voor bereik') op de pagina 'Campagnes' of 'Video's' in Google Ads.

Over 'Frequentieverdeling'

Met Frequentieverdeling kunt u zien hoeveel mensen uw campagne-advertentie een bepaald aantal keren hebben gezien gedurende een geselecteerde periode. De uitsplitsing bestaat uit zes mogelijke buckets, die aangeven hoeveel mensen uw advertenties ten minste zo veel keer hebben gezien: 1+ frequentie (gelijk aan uniek bereik), 2+, 3+, 4+, 5+ en 10+. Mensen die uw advertentie bijvoorbeeld drie keer hebben gezien, worden opgenomen in de buckets 1+, 2+ en 3+.

'Frequentieverdeling' biedt een genuanceerder beeld van de frequentie van uw campagne dan wanneer u slechts Gemiddelde vertoningsfrequentie gebruikt. Gebruik deze statistiek om te zien welk deel van uw doelgroep de gewenste frequentie heeft bereikt.

Over 'Wekelijkse gemiddelde frequentie' en 'Maandelijkse gemiddelde frequentie'

Als u wilt zien hoe vaak uw advertenties gedurende een bepaalde periode worden weergegeven, kiest u Gemiddelde vertoningsfrequentie per gebruiker (zeven dagen of dertig dagen). Deze statistiek geeft u inzicht in hoe uw wekelijkse of maandelijkse gemiddelde frequentieprestaties in de loop van de tijd veranderen omdat er een overzichtsperiode van zeven of dertig dagen voor elke datum in een bepaalde periode wordt gemaakt.

Tijdens een weergave-interval van een campagne gebruikt u deze statistiek om bij te houden wat de wekelijkse of maandelijkse frequentie van uw campagne is. Ook kunt u na afloop van een campagne de trends in wekelijkse of maandelijkse frequentie bekijken.

Gepost door Tanja Kornberger, Product Manager, Videoadvertenties