Om modellerede konverteringer

Med modellerede konverteringer bruges der samlede og anonymiserede data til at få et estimat af de konverteringer, som Google ikke er i stand til at registrere direkte. Derved kan der opnås en mere komplet rapportering af konverteringer.

Når der ikke kan registreres cookies, er det ikke sikkert, at alle konverteringer kan måles. Det kan ske, hvis der er cookiebegrænsninger i browsere eller "blinde vinkler" som følge af konverteringer på tværs af enheder med deraf følgende "huller" i registreringen i hele branchen.

Med modellerede konverteringer bruges der maskinlæring til kvantificering af marketingindsatsens effekt, hvis en undergruppe af konverteringer ikke kan registreres.

Sådan fungerer det

Google Ads modellerer i øjeblikket websitekonverteringer, der burde være tilskrevet klik og visninger, men ikke er blevet registreret på grund af begrænsninger af forskellig art. Via modellerede konverteringer tilføjes disse ikke-registrerede klik og visninger i rapporterne på din konto sammen med de registrerede konverteringer.

Hvis der ikke kan registreres konverteringer på grund af ufuldstændige eller manglende konverteringsdata, modellerer Google konverteringer som følger:

• Ved at identificere de dele af trafikken, der er registreret konverteringer for.
  • Ved at anvende statistiske teknikker på de dele af trafikken, der mangler data for, eller hvor dataene er ufuldstændige.

Med modellerede konverteringer bruges der registrerbare signaler såsom enhedstype, konverteringstype samt dato og klokkeslæt til at opnå en præcis samlet visning af brugeradfærd.

Fordelene ved modellerede konverteringer

• Holistisk måling på tværs af annoncetrafikken: Du får et mere præcist billede af dine annonceringsresultater og et fuldstændigt billede af konverteringsstien.
  • Effektiv kampagneoptimering: Modellerede konverteringer er med til at gøre din kampagne mere effektiv.
  • Mere effektiv markedsføring på tværs af kanaler, i og med at du får indsigt i brugernes konverteringer via flere enheder.
    • Hvis en bruger eksempelvis starter "rejsen" mod en konvertering på én enhed og fuldfører den på en anden, er det ikke sikkert, at det er muligt at foretage korrekt tilskrivning af konverteringen. Google registrerer data fra det store antal brugere, der er logget ind på Google-tjenester, for at ekstrapolere lignende adfærd blandt brugere, der er logget ud.
  • Korrekt konverteringsmåling, selvom der kun rapporteres om samlede og anonymiserede data. Denne tilgangsvinkel med fokus på beskyttelse af personlige oplysninger giver dig et holistisk billede af brugernes konverteringer og sikrer, at det ikke får nogen indflydelse på målingen, hvis der ikke er mulighed for direkte registrering af konverteringer.

Tip! For at sikre, at konverteringsmodelleringen for din konto bliver så præcis som muligt, skal du implementere det globale websitetag eller Google Tag Manager. Derved får vi mulighed for at anvende vores statistiske modeller på så mange registrerbare konverteringer som muligt. Den bedste metode til måling af onlinekonverteringer er at bruge taggingværktøjer, der lagrer cookies på samme domæne som websites domæne (også kaldet førstepartscookies).

Sådan får du vist data for modellerede konverteringer

Google inkluderer modellerede konverteringer i kolonnen "Konverteringer" i dine rapporter. I kolonnen "Konverteringer" kan du se det antal konverteringer, du har opnået, på tværs af konverteringshandlinger, og tallet kan omfatte modellerede konverteringer, hvis det ikke har været muligt at registrere alle konverteringer.