Ställa in spårningsmallen

Obs! Att använda en spårningsmall är en avancerad funktion som är användbar om du använder en klickspårare från tredje part eller har utvecklat egna sofistikerade funktioner för klickspårning. Smarta kampanjer saknar stöd för spårningsmallar på kundnivå.

Med spårningsmallen kan du ange ytterligare information i webbadressen för att identifiera källan till varje enskilt annonsklick. Du kan till exempel lägga till webbadressparametrar som anger i vilken kampanj och annonsgrupp som den annons användaren klickade på fanns, vilken typ av enhet användaren använde samt vilket sökord som ledde till att annonsen visades.

De flesta annonsörer behöver inte ställa in någon spårningsmall, eftersom den samlade resultatstatistiken – hur många klick en kampanj och en annonsgrupp fått, hur många klick ett sökord ledde till eller hur många klick som skedde på mobila enheter i förhållande till datorer – är tillräcklig.

Exempel på hur en spårningsmall kan vara inställd:

Anta att du säljer specialprodukter för hudvård. När användare klickar på din annons om fuktighetskrämer vill du att de skickas till din målsida, https://www.myskincare.com/moisturizers.html

Du anger den slutliga webbadressen som

https://www.myskincare.com/moisturizers.com

Om du för varje enskilt klick vill spåra vilken kampanj, annonsgrupp och vilket sökord som utlöste den annons som användaren klickar på kan du ställa in spårningsmallen så här:

{lpurl}?campaignid={campaignid}&adgroupid={adgroupid}&keyword={keyword}&device={device}

När annonsen visas ersätter vårt system varje {parameter} med det faktiska värdet. Till exempel ersätts {lpurl} med målsidans slutliga webbadress, {campaignid} ersätts med det id som kampanjen tilldelats av systemet, och så vidare.

När du anger vilken information du vill ha som {parameter} i webbadressen är det så här informationen skickas tillbaka till dig för varje enskilt klick:

Om en användare söker efter ”lotion” och klickar på din annons från en mobil enhet ser du att användaren klickade på följande webbadress:

https://www.greatskincare.com/moisturizers.com?campaignid=11111111111&adgroupid=2222222222&keyword=lotion&device=m

Obs!
  • Om du använder en klickspårare från tredje part ber du leverantören om information om önskat format på spårningsmallen.
  • Det tar 24–48 timmar innan ändringar i spårningsmallar syns i annonsvisningen efter att du har gjort ändringar.

Tips för hur du ställer in en spårningsmall

• En spårningsmall på annonsgrupps-, kampanj-, eller kontonivå gäller alla annonser i motsvarande annonsgrupp, kampanj eller konto.
  • Om du definierar flera spårningsmallar på olika nivåer används den mest specifika mallen. Spårningsmallen för sökord är den mest specifika, följt av spårningsmallen för annonser, annonsgrupper, kampanjer och slutligen konton.
  • Använd https:// i stället för http:// i spårningsmallen för att se till att dina klickmätningar och omdirigeringar inte blir avbrutna.
  • Du kan se vilken spårningsmall som används i kolumnen Spåra mallkälla.
  • Med parallell spårning kan användningen av HTTP i det här fältet störa dina klickmätnings-/omdirigeringssystem:
    • Google Ads kan inte styra de efterföljande omdirigeringarna, men vi använder alltid HTTPS för det första spårningsanropet om det inte är inmatat som sådant.
    • Alla efterföljande omdirigeringsadresser måste vara i HTTPS-format. Omdirigeringen måste ske på servern.