Konfigurer sporingsmaler

Merk: Sporingsmaler er en avansert funksjon du kan benytte hvis du bruker en klikksporer fra en tredjepart eller har utviklet sofistikert funksjonalitet for klikksporing som du selv eier. Sporingsmaler på kundenivå støttes ikke i Smart-kampanjer.

Med en sporingsmal kan du sette inn ekstra informasjon i nettadressen for å identifisere kilden til et enkelt annonseklikk. Du kan for eksempel legge til nettadresseparametere slik at du får se hvilken kampanje og annonsegruppe som inneholdt annonsen brukeren klikket på, hvilken type enhet brukeren benyttet seg av, og hvilket søkeord som utløste visningen av annonsen.

De fleste annonsører trenger ikke å konfigurere en sporingsmal ettersom de samlede resultatstatistikkene har tilstrekkelig med informasjon, for eksempel om antallet klikk generert via en kampanje eller annonsegruppe, hvor mange klikk et søkeord utløste, og hvor mange klikk som forekom på mobil kontra datamaskiner.

Et eksempel på oppsettet av en sporingsmal:

Tenk deg at du selger diverse hudpleieprodukter. Når brukerne klikker på annonsen der du markedsfører fuktighetskremer (moisturizers), vil du at de skal viderekobles til landingssiden din: https://www.myskincare.com/moisturizers.html

Angi den endelige nettadressen som følgende:

https://www.myskincare.com/moisturizers.com

Hvis du – for hvert enkelt klikk – vil spore hvilket søkeord og hvilken kampanje og annonsegruppe som utløser visningen av annonsen brukeren klikker på, må sporingsmalen se slik ut:

{lpurl}?campaignid={campaignid}&adgroupid={adgroupid}&keyword={keyword}&device={device}

Når annonsen vises, erstatter systemet vårt hver enkelt {parameter}-verdi med den faktiske verdien. Her blir for eksempel {lpurl} erstattet med den endelige nettadressen til landingssiden, mens {campaignid} erstattes med ID-en kampanjen er tilordnet av systemet og så videre.

Når du spesifiserer ønsket informasjon som en {parameter} i nettadressen, blir informasjon om hvert enkelt klikk returnert til deg på denne måten:

Hvis en bruker søker etter «lotion» og klikker på annonsen din på en mobilenhet, får du se at brukeren klikket på denne nettadressen:

https://www.greatskincare.com/moisturizers.com?campaignid=11111111111&adgroupid=2222222222&keyword=lotion&device=m

Merk:
  • Hvis du bruker en klikksporer fra en tredjepart, bør du kontakte leverandøren for å høre hvilket format som foretrekkes for sporingsmalen.
  • Det tar 24–48 timer før endringer i sporingsmaler gjenspeiles i annonseleveringen når du har gjort oppdateringer.

Tips om konfigurering av sporingsmaler

• En sporingsmal opprettet på konto-, kampanje- eller annonsegruppenivå gjelder for alle annonsene i den tilhørende kontoen, kampanjen eller annonsegruppen.
  • Hvis du angir flere sporingsmaler på ulike nivåer, brukes den mest spesifikke malen. Sporingsmalen for søkeord er den mest spesifikke malen, etterfulgt av sporingsmalen for henholdsvis annonser, annonsegrupper, kampanjer og kontoer.
  • Bruk «https://» i stedet for «http://» i sporingsmalen for å sikre at klikkmålingene og viderekoblingene dine ikke blir avbrutt.
  • Du kan se hvilken sporingsmal som benyttes, i «Kilde for sporingsmal»-kolonnen.
  • Hvis du bruker parallellsporing og oppgir HTTP i dette feltet, kan det forstyrre klikkmålingen eller viderekoblingssystemene du bruker:
    • Selv om vi ikke har kontroll over de påfølgende viderekoblingene, bruker Google Ads alltid HTTPS for det første sporingsanropet dersom noe annet indikeres.
    • Alle påfølgende viderekoblingsadresser må være HTTPS-adresser. Viderekoblingene må også være på tjenersiden.