Seurantamallin määrittäminen

Huom. Seurantamalli on kätevä ominaisuus, jota voit hyödyntää, jos käytät kolmannen osapuolen klikkausseurantaa tai olet kehittänyt omia monipuolisia klikkaustenseurantaominaisuuksia. Asiakastason seurantamalleja ei tueta Älykkäissä kampanjoissa.

Seurantamallin avulla voit sisällyttää URL-osoitteeseen lisätietoja, joiden avulla voit tunnistaa yksittäisen mainoksen klikkauksen lähteen. Voit esimerkiksi lisätä URL-parametreja, joiden avulla saat tietää, mihin kampanjaan ja mainosryhmään käyttäjän klikkaama mainos sisältyi, minkätyyppistä laitetta käyttäjä käytti ja mikä avainsana mainoksen käynnisti.

Useimpien mainostajien ei tarvitse ottaa käyttöön seurantamallia, sillä heille riittävät kootut tulostilastot. Näistä tilastoista selviää esimerkiksi, kuinka monta klikkausta kampanja ja mainosryhmä tuotti, kuinka monta klikkausta avainsana käynnisti ja kuinka moni klikkaus oli peräisin mobiililaitteelta tai tietokoneelta.

Seurantamallin esimerkkimääritys:

Oletetaan, että myyt erikoisihonhoitotuotteita. Kun käyttäjä klikkaa kosteusvoidemainostasi, haluat hänen päätyvän laskeutumissivullesi osoitteeseen https://www.omaihonhoito.fi/kosteusvoiteet.html.

Määritä tällöin lopulliseksi URL-osoitteeksi

https://www.omaihonhoito.fi/kosteusvoiteet.fi

Jos haluat seurata jokaisen yksittäisen klikkauksen osalta, mikä kampanja, mainosryhmä ja avainsana käynnisti käyttäjän klikkaaman mainoksen, voit asettaa seurantamalliksi

{lpurl}?campaignid={campaignid}&adgroupid={adgroupid}&keyword={keyword}&device={device}

Kun mainos tulee näkyviin, järjestelmämme korvaa jokaisen kaarisulkeissa olevan parametrin todellisella arvolla. Esimerkiksi {lpurl} korvataan laskeutumissivun lopullisella URL-osoitteella ja {campaignid} korvataan järjestelmän asettamalla kampanjan tunnuksella.

Kun määrität haluamasi tiedot kaarisulkeissa olevalle parametrille URL-osoitteessa, jokaiseen yksittäiseen klikkaukseen liittyvät tiedot välitetään takaisin sinulle seuraavasti:

• ValueTrack-parametrien yhteydessä järjestelmämme luo parametrille järjestelmän asettaman todellisen arvon mukaisen instanssin.
  • Omien parametrien yhteydessä järjestelmämme luo parametrille valitsemasi arvon mukaisen instanssin.

Jos käyttäjä tekee haun "voide" ja klikkaa mainostasi mobiililaitteella, näet käyttäjän klikanneen seuraavaa URL-osoitetta:

https://www.hyvääihonhoitoa.fi/kosteusvoiteet.fi?campaignid=11111111111&adgroupid=2222222222&keyword=voide&device=m

Hyvä huomata:
  • Jos käytät kolmannen osapuolen klikkausseurantaa, kysy palveluntarjoajaltasi, mitä seurantamallin muotoa sinun tulisi käyttää.
  • Seurantamalleihin tehdyt muutokset päivittyvät mainoksiin 24–48 tunnin kuluessa muutosten tekemisestä.

Vinkkejä seurantamallin käyttöönottoon

• Mainosryhmä-, kampanja- tai tilitason seurantamallia käytetään kaikissa kyseisen mainosryhmän, kampanjan tai tilin mainoksissa.
  • Jos määrität useita seurantamalleja eri tasoilla, mainoksissa käytetään kaikkein tarkinta mallia. Avainsanatason seurantamalli on tarkin, ja sitä seuraavat järjestyksessä mainos-, mainosryhmä-, kampanja- ja tilitason mallit.
  • Käytä seurantamallissa etuliitettä https:// etuliitteen http:// sijaan, jotta klikkausten mittauksia ja uudelleenohjauksia ei keskeytetä.
  • Seurantamallin lähde ‑sarakkeesta näet, mikä seurantamalli on käytössä.
  • Jos käytät samanaikaista seurantaa, HTTP-protokollan käyttäminen tässä kentässä voi häiritä klikkaustenmittaus- tai uudelleenohjausjärjestelmien toimintaa:
    • Google Ads käyttää aina HTTPS-protokollaa ensimmäisessä seurantakutsussa, vaikka sitä ei olisi erikseen määritetty. Google ei kuitenkaan voi vaikuttaa myöhempiin uudelleenohjauksiin.
    • Kaikkien myöhempien uudelleenohjausten URL-osoitteiden on oltava HTTPS-alkuisia, ja uudelleenohjausten on tapahduttava palvelinpuolella.