Lägga till dynamiska grupperingar i en videokampanj

Dynamiska grupperingar, som drivs av avancerad innehållsinriktning, är utformade för att hitta den perfekta blandningen av innehåll för din målgrupp och inställningen till ditt varumärke. Du kan välja grupperingar i Google Ads som motsvarar ögonblick, ämnen, relevans eller popularitet. Dynamiska grupperingar kan innefatta säsongshändelser, resor, sport, media och underhållning, skönhet och mode, tv-spel och mycket annat. Dynamiska grupperingar skapas med landsspecifikt innehåll så att du får en ökad lokal relevans.

Fördelar

De dynamiska grupperingarna tas fram för att hjälpa dig att få en bred relevans. Dynamiska grupperingar är fördefinierade segment som hjälper dig att nå din målgrupp med hjälp av det mest relevanta innehållet. Med dynamiska grupperingar får du uppdateringar i realtid, rekommenderade budgetar och månatliga grupperingsexponeringar i Google Ads-rapporterna.

Dynamiska grupperingar kan hjälpa dig att

• hitta nya kunder när de tittar på videor som är relevanta för ditt varumärke, din produkt eller din tjänst
  • hitta nya kunder som tittar på innehåll som du vill associera med ditt varumärke, din produkt eller tjänst, så att det blir ett toppvarumärke och kopplingen för kunderna förstärks
  • associera ditt annonsmaterial med YouTube-innehåll som ger en liknande varumärkesinställning.

Exempel

Om du har ett heminredningsföretag vars videoannonser på YouTube fokuserar på att göra om i hemmet, kan du använda dynamiska grupperingar för att visa dina annonser i videor som är relevanta för ditt företag. Dessa grupperingar kan innehålla videor med rundturer i hus, förvaringslösningar och renoveringsprojekt.

Tillgänglighet

Dynamiska grupperingar finns för närvarande i följande länder:

• Australien
  • Brasilien
  • Kanada
  • Frankrike
  • Tyskland
  • Indien
  • Japan
  • Mexiko
  • Storbritannien
  • USA

Innan du börjar

Följ dessa riktlinjer för att se till att din kampanj med dynamiska grupperingar uppfyller dina mål:

Gör så här Gör inte så här:

ja, bekräftat Använd tCPM eller Maximera konverteringar som budstrategi

ja, bekräftat Använd en annonsgrupp per kampanj

ja, bekräftat Välj att köra dina kampanjer med grupperingar i ett vanligt eller utökat annonsutrymme

Överlappa med avancerad målgruppsinriktning

Överlappa med sökordsinriktning

Uteslut etiketter för digitalt innehåll, målgrupper, ämnen eller sökord

Använd dynamiska grupperingar med andra inriktningstyper i samma kampanj (till exempel genom att använda dynamiska grupperingar i en annonsgrupp och inriktning på personer med köpavsikt i en annan annonsgrupp)

I relevanta fall kan du köra en kampanj som använder dynamiska grupperingar tillsammans med en kampanj som använder målgruppsinriktning.

Du kan till exempel ha en kampanj som är inriktad på personer utifrån deras intressen (till exempel en målgrupp inom intressegrupp för personer som gillar vintersport) och en annan kampanj som är inriktad på personer utifrån vad de tittar på på YouTube (som den dynamiska grupperingen för vinter-OS).

Anvisningar

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på KampanjerCampaigns Icon i sidmenyn i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på plusknappen och välj Ny kampanj.
  3. Välj ett kampanjmål och välj sedan Video som kampanjtyp.
  4. Beroende på ditt kampanjmål väljer du tCPM eller Maximera konverteringar som budstrategi.
  5. Följ dessa rekommendationer för att visa dynamiska grupperingar under Innehållsuteslutningar:
    • Typ av annonsutrymme: Välj Standardannonsutrymme eller Utökat annonsutrymme.
    • Uteslutna typer och etiketter: Uteslut inga etiketter för digitalt innehåll. (Andra riktlinjer kan gälla för känsliga annonser, t.ex. alkohol eller tobak.)
  6. Du bör inte välja eller utesluta några målgrupper eller någon innehållsinriktning (som demografi, sökord, ämnen eller målgrupper).
  7. Välj Videogrupperingar under Placeringar och välj de dynamiska grupperingar som du vill lägga till i kampanjen.
När du väljer en dynamisk gruppering för kampanjen väljer du innehåll som är mycket relevant för din produkt och ditt varumärke för att få största möjliga effekt och koppling.

Du kan kombinera ämnesinriktning med andra metoder för innehållsinriktning för att inrikta dina annonser på det valda innehållet i annonsgruppen så att du kan nå en bredare målgrupp.

Informationskort

Informationskort är en praktisk funktion som hjälper dig med innehållsinriktning när du skapar en kampanj. Funktionen är tillgänglig när du väljer ämnen att inrikta dig på, videogrupperingar och placeringar.

• För ämnen du vill inrikta dig på visas ett informationskort med information om exponeringar, kriterier för platsen och annat.
  • För videogruppering och placeringar visas ett informationskort med information om det bästa målgruppssegmentet och de mest relevanta YouTube-kategorierna.

Du kommer åt informationskortet för ett visst ämne genom att hålla muspekaren över ämnet eller alternativet som du vill ha mer information om.