Rekommenderade metoder för tillgångar för responsiva displayannonser för dynamisk remarketing och tilltänkta kunder

Tillgångar är det som får dina responsiva displayannonser att sticka ut och de bidrar till att göra dina annonser effektiva och högpresterande. Följ dessa rekommenderade metoder och tips för att få hjälp med dina kampanjer.

ett exempel på responsiva annonser

Kampanjtext och rubriker

Du kan skapa och ladda upp flera versioner av kampanjtext och rubriker som sedan väljs ut av Google för att optimera dina annonser. Om du har lagt till kampanjtext är det den första raden i annonsmaterialet. Rubriker kan vara mer generella och inkludera varumärkesmeddelanden. Kampanjtext däremot bör visas vid rätt tillfälle och uppdateras ofta när intressanta eller unika erbjudanden ges, särskilt i början av en ny säsong eller i händelsebaserade marknadsföringskampanjer. Här följer några rekommenderade metoder för att skapa den här typen av text:

• Var tydlig med ditt erbjudande. ”30 % rabatt på allt skolmaterial” är bättre än ”30 % rabatt”.
  • Undvik att överreklamera erbjudandet. VERSALER och överdrivet många skiljetecken kan avskräcka användare.
  • Undvik upprepningar. Kampanjtext bör aldrig upprepa ditt varumärkesnamn.
  • Effektiva meddelanden: nya produktnyheter, utlottningar, butikserbjudanden, blixtrea.
  • Många användare är mycket mottagliga för prisrelaterad text. Rea- eller prisrelaterade kampanjer ger oftast bättre resultat än en företagsslogan.

Kort rubrik: Korta rubriker används när kampanjtext inte är tillgänglig. Lägg till upp till fem beskrivningar med högst 30 tecken för varje. Rekommenderade metoder:

• Använd inte skiljetecken i slutet av en kort rubrik.
  • Använd inte exakt samma text i en rubrik och en beskrivning.
  • Använd inte ditt företagsnamn som en kort rubrik.

Bilder

Bilder krävs. Google kan optimera dina annonser bättre när det finns fler bilder att välja mellan. Du kan ladda upp högst 15 marknadsföringsbilder och fem logotyper. Du kan beskära bilderna till liggande och kvadratiskt format eller använda olika bilder för olika bildproportioner.

Ladda upp dina bilder, skanna dem från din webbplats eller välj bilder från vårt bibliotek med kostnadsfria professionella bildbyråfoton. Du kan också välja bland nyligen använda bilder.

• Liggande. Uppladdade bilder ska ha bildförhållandet 1,91:1 (liggande) och vara större än 600 × 314. Filstorleksgränsen är 5 MB.
  • Kvadrat. Uppladdade kvadratiska bilder (1:1) ska vara större än 300 × 300. Filstorleksgränsen är 5 MB.

Undvik text. Texten får täcka högst 20 % av bilden. Obs! Bilden kan komma att beskäras horisontellt upp till fem procent längs varje sida för att passa i vissa annonsutrymmen.

Logotyper

Logotyper är valfria, men rekommenderas för det visuella uttrycket. Här följer några rekommenderade metoder för logotyper:

• Du kan använda upphovsrättssymboler i dina logotyper.
  • Tomrum och utfyllnader bör utgöra 1/16 av logotypens storlek.
  • Undvik att använda liten text och håll designen enkel.
  • Du får bäst rendering om du laddar upp både kvadratiska och liggande logotyper.
  • En transparent bakgrund är bäst, förutsatt att logotypen är centrerad.
  • Tänk på att filstorleksgränsen är 5 MB.

Rekommenderade metoder för kvadratiska logotyper:

• Logotyper bör ha bildförhållandet 1:1.
  • Använd varumärkeslogotyper med hög kvalitet och bildförhållandet 1:1 i sociala medier. Ditt företagsnamn visas bredvid dessa logotyper i nästan alla annonsutrymmen.
  • Den rekommenderade storleken för kvadratiska logotyper är 1 200 × 1 200.
  • Uppladdade logotyper ska vara kvadratiska och 128 × 128 eller större.

Rekommenderade metoder för liggande logotyper:

• Logotyper bör ha bildförhållandet 4:1.
  • Bör vara 512 × 128 eller större.
  • Rekommenderad storlek är 1 200 × 300.
Obs! Om du inte tillhandahåller en logotyp används ditt företagsnamn i stället.

Fler rekommenderade metoder för tillgångar i Merchant Center-flöden

Eftersom vi inkluderar beskrivningstext för en produkts annonsmaterial när det finns utrymme i annonsen har vi lagt till fler rekommenderade metoder för Merchant Center-flöden nedan:

• Lägg till den viktigaste produktinformationen först eftersom renderingen ofta trunkeras efter fyra textrader.
  • Berätta en historia, använd varumärkets röst och framhäv viktiga produktfunktioner som inte fångas upp i titeln.
  • Undvik att inleda beskrivningar med SEO-optimerade fraser, samlingar av sökord eller utfyllnadsmeningar. Till exempel: ”Riktigt bra kvalitet …”, ”Ett måste …” eller ”Mycket bra service …”.