Formatér data om butikksalg

Data om butikksalg må være riktig formatert og overholde retningslinjene for kundedata. Denne artikkelen presenterer retningslinjene du må følge når du skal formatere filer med data om butikksalg.

I denne artikkelen

Før du begynner

Legg inn dataene dine i en CSV-, Excel- eller Google Regneark-fil. Hvis du trenger hjelp med å konfigurere dataene, kan du bruke disse malene:

Grunnleggende retningslinjer for formatering

• For å sørge for at informasjon om kunders transaksjoner holdes sikker, må du hashe kundenavn, e-postadresser og telefonnumre i dataene dine om butikksalg. Du kan hashe disse dataene selv eller la Google Ads gjøre dette for deg med SHA-256-algoritmen (bransjestandarden for enveis hashing).
  • Vær oppmerksom at filer ikke blir lastet opp dersom de overskrider grensen for maksimal filstørrelse.
    • Engangsopplasting direkte til Google Ads-kontoen din:
      • 150 MB for CSV-filer som lastes opp manuelt til Google Ads (anslått til 300 000 transaksjonsrader)
      • 50 MB for alle andre formater, deriblant CSV-filer lastet opp i henhold til en tidsplan (anslått til 100 000 transaksjonsrader)
    • Du laster opp data via Google Ads API: 1 million rader med transaksjoner per opplastingsjobb. Du bør bruke OfflineUserDataJobService- og AddOfflineUserDataJobOperations-metoden til henholdsvis å opprette oppgaven og legge til transaksjoner i grupper på 10 000 rader om gangen i oppgaven, for at behandling skal bli optimal. Du kan opprette flere opplastingsoppgaver parallelt for å øke frekvensen du sender inn rader til behandling i.
      Merk: Hvis du laster opp data via en partner innen butikksalg, kan du kontakte denne parten for å høre hvilke grenser de har for opplasting av data om butikksalg.

Hvis du har tekniske spørsmål om Google Ads API (f.eks. spørsmål direkte relatert til bruk av API-et eller SDK-et eller feil mottatt fra API-et eller SDK-et), kan du følge feilsøkingstrinnene på siden for teknisk brukerstøtte for API-et.

Hvis du har spørsmål om Google Ads API som spesifikt er knyttet til UI-et i Google Ads, kan du klikke på «Kontakt oss» nederst på siden.

Retningslinjer for formatering av kolonneoverskrifter

Det er obligatorisk å ha to overskriftsrader i filen med data om butikksalg: én for opplasting av metadata og én som omfatter navnene på kolonnene med kundetransaksjoner.

Merk: Sørg for at de korrekte navnene er angitt i kolonneoverskriftene i filen med data om butikksalg, skrevet på engelsk. Alle andre data kan være på et hvilket som helst språk, men kolonneoverskriftene må være på engelsk.

Last opp metadata

I den første raden finner du metadataene som er lastet opp.

Merk: Hvis du bruker egendefinerte variabler, bør du formatere kolonneoverskriften i denne raden slik:

Parameters:TimeZone=<insert_TZ>;LoyaltyRate=<insert_rate>;TransactionUploadRate=<insert_rate>;CustomVariable=<insert_name>

Husk at egendefinerte variabler må være aktive før du kan bruke dem.

Legg til informasjonen det bes om for hver parameter, i parenteser.

• Både LoyaltyRate- og TransactionUploadRate-verdien skal være angitt som 1.

Metadata om kundetransaksjoner

I den andre raden vises informasjon om kundetransaksjonene du vil laste opp, for eksempel navn, telefonnumre og e-postadresser. Her er kolonneoverskriftene du kan legge til i den andre raden med informasjon om kundetransaksjoner:

• Email
  • First Name (fornavn)
  • Last Name
  • City
  • State
  • Zip
  • Country
  • Phone Number
  • Conversion Name (obligatorisk)
  • Conversion Time (obligatorisk)
  • Conversion Value (obligatorisk)
  • Conversion Currency (obligatorisk)
  • Ad User data (hvis du bruker data om butikksalg sammen med Kundematch for brukere i EØS)
  • Ads Personalization (hvis du bruker data om butikksalg sammen med Kundematch for brukere i EØS)
I opplastingen må du oppgi minst én adresse, én e-postadresse eller ett telefonnummer. Du kan legge til opptil 3 e-postadresser og 3 telefonnumre per kunde. Hvis du vil ta med flere telefonnumre eller e-postadresser per kunde, kan du legge til tre «Email»-kolonner og tre «Phone Number»-kolonner i filen med data om butikksalg.

I den neste delen skal vi vise deg hvordan du kan formatere data om butikksalg.

Retningslinjer for formatering av data

Vis alle

Informasjonen om kundetransaksjoner du oppgir, må være riktig formatert, slik at Google Ads kan laste opp dataene. Noe informasjon om kundetransaksjoner må være hashet med SHA-256-algoritmen, blant annet

• kundens e-postadresser
  • kundens telefonnumre
  • kundens for- og etternavn

Andre data om kundetransaksjoner, for eksempel bostedsland, postnummer og attributtdata, må ikke hashes.

Kom i gang ved å laste ned Excel-, CSV- eller Google Regneark-malen og legge inn informasjon om kundetransaksjonene dine. Hvis det er deler av informasjonen du ikke får hashet, kan du bruke CSV-malen. Google Ads hasher automatisk alle data som krever hashing, når du laster opp den utfylte CSV-malen.

Vis delen nedenfor for å se retningslinjer for hver kolonne i malen. Kolonnenavnene skal være skrevet nøyaktig som i malen.

Time zone (tidssone)
  • Ta med dette i den første raden hvis alle konverteringstidspunktene er i den samme tidssonen.
    • Hvis konverteringstidspunktene er i ulike tidssoner, må du legge til tidssonen for de enkelte konverteringstidspunktene i «Konverteringstidspunkt»-kolonnen. Se den relevante tabellen og veiledningen i «Konverteringstidspunkt»-delen i denne artikkelen.
    • Hvis du legger inn en tidssone i både den første raden og «Konverteringstidspunkt»-kolonnen, blir sistnevnte ansett som først i opplastingen (etterfulgt av tidssonen i den første raden i fall en konvertering ikke er tilknyttet en tidssone i den nevnte kolonnen).
  • Skriv inn ID-en for tidssonen i tråd med informasjonen i denne listen for å unngå feil ved overgang til eller fra sommertid.
  • Oppgi avviket i forhold til Greenwich Mean Time (GMT) med et pluss- eller minustegn (+/-) etterfulgt av den aktuelle tidsforskjellen, bestående av fire sifre (er tidssonen GMT, skriver du «+0000»).

For eksempel:

• America/New_York-0500
  • Europe/Berlin+0100
Loyalty rate (lojalitetsfrekvens)
  • Dette er prosentandelen av de totale salgstallene i datafilen du kan knytte til en kunde.
  • Vi anbefaler at du lar verdien være «1»
Transaction upload rate (opplastingsfrekvens for transaksjoner)
  • Opplastingsfrekvensen for transaksjoner har foreløpig ingen innvirkning på rapporteringen av butikksalg. Vi anbefaler at du laster opp alle kunderelaterte salg og angir «1» som opplastingsfrekvensen for transaksjoner.

For eksempel:

• 0,5
  • 0,2
  • 0,8
Email (e-post)
  • Alle e-postadresser må inneholde et domenenavn, for eksempel gmail.no eller hotmail.com.
  • Fjern eventuelle mellomrom i e-postadressen.
  • Bruk bare små bokstaver.
  • Du kan oppgi opptil 3 e-postadresser per kunde, fordelt på 3 «Email»-kolonner.

For eksempel:

• bruker1@gmail.com
  • bruker2@yahoo.com
First name (fornavn)
  • Bruk bare små bokstaver.
  • Aksenttegn er tillatt.
  • Fjern eventuelle unødvendige mellomrom før, etter og mellom navnene.

For eksempel:

• tom
  • renée
  • marie-astrid
Last name (etternavn)
  • Bruk bare små bokstaver.
  • Aksenttegn er tillatt.
  • Fjern eventuelle unødvendige mellomrom før, etter og mellom navnene.

For eksempel:

• gupta
  • o'calloway
  • cox-cohen
  • mcdonnell
City
  • Bruk bare små bokstaver.
  • Aksenttegn er tillatt.

For eksempel:

• san francisco
  • new york city
  • paris
  • munich
State (delstat)
  • Bruk bare små bokstaver.
    • Unntaket er forkortede navn på delstater i USA, skrevet med 2 bokstaver.

For eksempel:

• CA
  • california
  • new york
  • maharastra
Zip (postnummer)
  • Amerikanske postnumre og internasjonale postnumre er tillatt.
  • For USA:
    • Femsifrede postnumre er tillatt.
    • 5 sifre etterfulgt av en 4-sifret utvidelse er også tillatt, og det kan føre til høyere matchprosent.
  • For alle andre land:
    • Ikke ta med postnummerutvidelser.

For eksempel:

• 94109
  • 94109-1234
  • W1J 0BH
Country (land)
  • Bruk ISO-landskoder på to bokstaver.
  • Ta med landskoden selv om alle kundedataene er fra samme land.

For eksempel:

• US
  • DE
  • FR
  • AU
  • JP
Phone number (telefonnummer)
  • Telefonnumre skal formateres i henhold til E.164-standarden og omfatte «+»-prefikset etterfulgt av landskoden og abonnentsnummeret (som kan inkludere en nasjonal destinasjonskode eller et nasjonalt retningsnummer).
  • Du kan oppgi opptil 3 telefonnumre per kunde, fordelt på 3 «Phone Number»-kolonner.

For eksempel:

• +12038271234
  • +442071838750
Conversion name (konverteringsnavn)
  • Dette viser til navnet på konverteringshandlingen du vil importere.
  • Navnet må samsvare eksakt med navnet på konverteringshandlingen i Google Ads-kontoen din, deriblant stavemåte og bruk av små og store bokstaver.

For eksempel:

• SS_customer_signups
  • SS_customer_purchases
Conversion time (konverteringstidspunkt)
  • Bruk et godkjent datoformat (se i tabellen nedenfor).
    • For å legge til en tidssone i konverteringstidspunktet, bruk et av de fire siste formatene i tabellen nedenfor.
    • Erstatt «+z» med GMT-avviket ved å oppgi «+» eller «-» og så den firesifrede tidsforskjellen.
    • Eller erstatt «zzzz» med tidssone-ID-en.
Format Eksempler
MM/dd/yyyy hh:mm:ss aa «08/14/2020 5:01:54 PM»
MMM dd,yyyy hh:mm:ss aa «Aug 14, 2020 5:01:54 PM»
MM/dd/yyyy HH:mm:ss «08/14/2020 17:01:54»
yyyy-MM-dd HH:mm:ss «2020-08-14 13:00:00»
yyyy-MM-ddTHH:mm:ss «2020-08-14T13:00:00»
yyyy-MM-dd HH:mm:ss+z «2020-08-14 13:00:00+0500»
yyyy-MM-ddTHH:mm:ss+z «2020-08-14T13:00:00-0100»
yyyy-MM-dd HH:mm:ss zzzz «2020-08-14 13:00:00 America/Los_Angeles»
yyyy-MM-ddTHH:mm:ss zzzz «2020-08-14T13:00:00 America/Los_Angeles»
Conversion value (konverteringsverdi)
Conversion currency (konverteringsvaluta)
  • Dette er valutaen som konverteringsverdien er angitt i.
  • Bruk denne kolonnen hvis du rapporterer konverteringsverdier i flere valutaer eller har kundekontoer som faktureres i ulike valutaer.
  • Bruk ISO 4217-valutakodene på tre tegn.

For eksempel:

• USD
  • JPY
  • EUR
Custom variable value (egendefinert variabelverdi)
  • Dette er variabelverdiene som er tilknyttet den egendefinerte variabelen nevnt i parameterraden.
  • Variabelverdiene oppgitt i filen som lastes opp, må samsvare med variabelverdiene definert i Google Ads-kontoen din.
  • Bruk denne kolonnen hvis du har egendefinerte variabler og har oppgitt en egendefinert variabel i parameterne.
  • I denne kolonnen skal du spesifisere variabelverdiene tilknyttet de enkelte transaksjonene.
  • Hvis enkelte transaksjoner lastes opp med en variabelverdi det ikke finnes samsvar med (i Google Ads-kontoen som er oppgitt), blir konverteringer fra butikksalg som er tilknyttet disse transaksjonene, rapportert med «uncategorized» (uten kategori) som verdi.

For eksempel:

• Egendefinert variabel: «Customer Type» (kundetype)
    • Variabelverdier: «New» (ny) eller «Returning» (returnerende)
  • Egendefinert variabel: «Product Category» (produktkategori)
  • Variabelverdier: «Jackets» (jakker), «Shoes» (sko), «Sportswear» (sportsklær) eller «Other» (annet)
Viktig: Når du skal opprette eller laste opp egendefinerte variabler og verdier for egendefinerte variabler, må du ikke ta med personlig identifiserende informasjon (PII) eller sensitive kategorier (i henhold til dataretningslinjene våre). Egendefinerte variabler og de tilhørende verdiene skal bare gjenspeile data som ikke er sensitive eller personlige.
Ad User Data (brukerdata for annonser)
  • Send samtykkesignaler for brukere i EØS relatert til annonsemåling.
  • Dette er obligatorisk hvis du bruker Kundematch sammen med data om butikksalg.

Mulige verdier:

• Granted (gitt): Det er gitt samtykke til at dataene kan brukes.
  • Denied avvist): Det er ikke gitt samtykke til bruk av data.
  • Unspecified (uspesifisert): Samtykke er ikke spesifisert.

For eksempel:

• Granted (gitt)
  • Denied (avvist)
Ad Personalization (personlig tilpasning av annonser)
  • Send samtykkesignaler for brukere i EØS relatert til personlig tilpasning av annonser.
  • Dette er obligatorisk hvis du bruker Kundematch sammen med data om butikksalg.

Mulige verdier:

• Granted (gitt): Det er gitt samtykke til at dataene kan brukes.
  • Denied avvist): Det er ikke gitt samtykke til bruk av data.
  • Unspecified (uspesifisert): Samtykke er ikke spesifisert.

For eksempel:

• Granted (gitt)
  • Denied (avvist)

GÅ TILBAKE TIL STARTSIDEN FOR BUTIKKSALG