Toimipistemyyntidatan muotoileminen

Toimipistemyyntidata on muotoiltava oikein, ja sen on oltava asiakasdataa koskevien käytäntöjen mukaista. Tämä artikkeli sisältää ohjeet toimipistemyynnin datatiedoston muotoilemiseen.

Sisällys:

Ennen kuin aloitat

Lisää data Excel-, CSV- tai Google Sheets ‑tiedostoon. Jos tarvitset apua datan valmistelemisessa, käytä näitä malleja:

Yleiset muotoiluohjeet

• Asiakkaiden tapahtumadatan suojaamiseksi sinun on tiivistettävä toimipistemyyntidataan sisältyvät asiakkaiden nimet, sähköpostiosoitteet ja puhelinnumerot. Voit tiivistää tiedot itse tai antaa Google Adsin tiivistää toimipistemyyntidatan puolestasi SHA‑256‑algoritmilla, joka on toimialan standardi yhdensuuntaisessa tiivistyksessä.
  • Muista, että tiedostojen kokorajoitukset voivat estää tiedostosi lataamisen.
    • Kertalataus suoraan Google Ads ‑tilillesi:
      • 150 Mt: CSV‑tiedostot, jotka ladataan manuaalisesti Google Adsiin (arviolta 300 000 tapahtumariviä).
      • 50 Mt: Kaikki muut tiedostomuodot, myös CSV‑tiedostot, joissa käytetään aikataulutettua latausta (arviolta 100 000 tapahtumariviä).
    • Jos käytät lataamiseen Google Ads APIa: 1 000 000 tapahtumariviä lataustehtävää kohti. Luo tehtävä OfflineUserDataJobServicen avulla ja lisää tapahtumat 10 000 rivin erissä käyttämällä AddOfflineUserDataJobOperations‑metodia, jotta tapahtumat voidaan käsitellä parhaalla mahdollisella tavalla. Voit luoda useita lataustehtäviä samaan aikaan, jos saada rivit nopeammin käsittelyyn.
      Huom. Jos käytät lataamiseen toimipistemyynnin datakumppania, tarkista tiedostojen kokorajoitukset kumppanilta.

Jos sinulla on Google Ads APIa koskevia teknisiä kysymyksiä (jotka liittyvät suoraan esimerkiksi APIn tai SDK:n käyttöön tai APIssa tai SDK:ssa näkemiisi virheisiin), seuraa APIn teknisen tuen sivulla olevia ohjeita.

Jos kysymyksesi liittyvät Google Adsin käyttöliittymään, klikkaa sivun alareunasta "Ota yhteyttä".

Sarakeotsikoiden muotoiluohjeet

Toimipistemyynnin datatiedostossa on oltava kaksi otsikkoriviä: toinen latauksen metadatalle ja toinen asiakastapahtumien sarakeotsikoille.

Huom. Varmista, että toimipistemyynnin datatiedostojen sarakeotsikot vastaavat tarkalleen annettuja englanninkielisiä nimiä. Tiedoston muu data voi olla millä tahansa kielellä, mutta sarakeotsikoiden on oltava englanniksi.

Latauksen metadata

Ensimmäinen rivi sisältää latauksen metadatan.

Huom. Jos käytät omia muuttujia, muotoile rivillä oleva sarakeotsikko näin:

Parameters:TimeZone=<insert_TZ>;LoyaltyRate=<insert_rate>;TransactionUploadRate=<insert_rate>;CustomVariable=<insert_name>

Huomaa, että oman muuttujan tulee olla aktiivinen, jotta sitä voi käyttää.

Lisää pyydetyt tiedot kunkin parametrin jäljessä oleviin sulkeisiin:

• LoyaltyRate- ja TransactionUploadRate-arvoiksi on asetettava 1.

Asiakastapahtumien metadata

Toinen rivi sisältää ladattaviin asiakastapahtumiin liittyviä tietoja, kuten sähköpostiosoitteet, puhelinnumerot ja nimet. Voit lisätä toiselle riville nämä sarakeotsikot asiakastapahtumien tietoja varten:

• Email
  • First Name
  • Last Name
  • City
  • State
  • Zip
  • Country
  • Phone Number
  • Conversion Name (pakollinen)
  • Conversion Time (pakollinen)
  • Conversion Value (pakollinen)
  • Conversion Currency (pakollinen)
  • Ad User Data (jos käytät toimipistemyyntidataa ja asiakaskohdistusta ETA-alueella olevien käyttäjien yhteydessä)
  • Ad Personalization (jos käytät toimipistemyyntidataa ja asiakaskohdistusta ETA-alueella olevien käyttäjien yhteydessä)
Ladattavien tietojen on sisällettävä vähintään yksi sähköpostiosoite, puhelinnumero tai osoite. Voit lisätä enintään kolme sähköpostiosoitetta ja kolme puhelinnumeroa asiakasta kohti. Jos haluat lisätä useita sähköpostiosoitteita ja puhelinnumeroita asiakasta kohti, lisää toimipistemyynnin datatiedostoon kolme Email-saraketta ja kolme Phone Number ‑saraketta.

Seuraavassa osiossa kerrotaan, miten muotoilet toimipistemyyntidatan.

Datan muotoiluohjeet

Laajenna kaikki

Asiakastapahtumien tiedot on muotoiltava oikein, jotta Google Ads voi ladata datan. Nämä asiakastiedot on tiivistettävä käyttämällä SHA-256-algoritmia:

• Asiakkaiden sähköpostiosoitteet
  • Asiakkaiden puhelinnumerot
  • Asiakkaiden etu‑ ja sukunimet

Muuta asiakastapahtumadataa, kuten asuinmaata, postinumeroita tai määritedataa, ei tarvitse tiivistää.

Lataa aluksi Excel‑, CSV‑ tai Google Sheets ‑malli ja lisää siihen asiakastapahtumiesi tiedot. Jos et pysty tiivistämään osaa asiakastapahtumien tiedoista, käytä CSV-mallia. Google Ads tiivistää automaattisesti kaiken tiivistystä edellyttävän datan, kun lataat täytetyn CSV-mallin.

Laajenna alla olevat osiot, niin näet kutakin mallin saraketta koskevat ohjeet. Sarakkeiden nimien on oltava tarkalleen samoja kuin mallissa.

Time zone
  • Sisällytä tämä ensimmäiselle riville, jos kaikkien konversioaikojen aikavyöhyke on sama.
    • Jos konversioajoilla on eri aikavyöhykkeet, lisää kunkin konversioajan aikavyöhyke Conversion Time ‑sarakkeeseen. Katso ohjeet ja taulukko tämän artikkelin Conversion Time ‑osiosta.
    • Jos lisäät aikavyöhykkeen sekä ensimmäiselle riville että Conversion Time ‑sarakkeeseen, jälkimmäinen huomioidaan latauksen aikana ensin. Jos konversiolta puuttuu aikavyöhyke, käytetään ensimmäisellä rivillä olevaa aikavyöhykettä.
  • Valitse aikavyöhykkeen tunnus tästä listasta, jotta voit välttää virheet kesä‑ ja talviaikaan siirtymisessä.
  • Määritä GMT‑aikaero lisäämällä + tai - ja sen jälkeen nelinumeroinen aikaeron arvo (esim. GMT‑aikavyöhyke määritetään lisäämällä +0000).

Esimerkki:

• America/New_York-0500
  • Europe/Berlin+0100
Loyalty rate
  • Tämä on sellaisen myynnin osuus kaikesta myynnistä, jonka voit yhdistää asiakkaaseen.
  • Suosittelemme jättämään arvoksi 1.
Transaction upload rate
  • Tapahtumienlatausprosentti ei tällä hetkellä vaikuta toimipistemyyntiraportointiin. Suosittelemme lataamaan kaiken asiakkaisiin yhdistettävissä olevan myynnin, jolloin latausprosentiksi tulee 1.

Esimerkki:

• 0.5
  • 0.2
  • 0.8
Email
  • Sähköpostiosoitteissa on oltava verkkotunnus (esim. gmail.com tai hotmail.co.jp).
  • Poista kaikki välilyönnit sähköpostiosoitteista.
  • Käytä vain pieniä kirjaimia.
  • Voit lisätä enintään kolme sähköpostiosoitetta asiakasta kohti kolmeen eri Email‑sarakkeeseen.

Esimerkki:

• user1@gmail.com
  • user2@yahoo.com
First name
  • Käytä vain pieniä kirjaimia.
  • Aksenttimerkit ovat sallittuja.
  • Poista ylimääräiset välilyönnit nimien edestä, jäljestä ja välistä.

Esimerkki:

• tom
  • renée
  • marie-astrid
Last name
  • Käytä vain pieniä kirjaimia.
  • Aksenttimerkit ovat sallittuja.
  • Poista ylimääräiset välilyönnit nimien edestä, jäljestä ja välistä.

Esimerkki:

• gupta
  • o'calloway
  • cox-cohen
  • mcdonnell
City
  • Käytä vain pieniä kirjaimia.
  • Aksenttimerkit ovat sallittuja.

Esimerkki:

• san francisco
  • new york city
  • paris
  • münchen
State
  • Käytä vain pieniä kirjaimia.
    • Poikkeus: Yhdysvaltojen osavaltioille voi käyttää myös kaksikirjaimisia lyhenteitä.

Esimerkki:

• CA
  • california
  • new york
  • maharastra
Zip
  • Sekä Yhdysvaltojen että muiden maiden postinumerot ovat sallittuja.
  • Yhdysvallat:
    • Viisinumeroiset postinumerot ovat sallittuja.
    • Myös viisinumeroiset postinumerot yhdessä nelinumeroisen laajennuksen kanssa ovat sallittuja, ja ne saattavat parantaa osuvuusprosenttia.
  • Kaikki muut maat:
    • Älä lisää postinumeroiden laajennuksia.

Esimerkki:

• 94109
  • 94109-1234
  • W1J 0BH
Maa
  • Käytä kaksikirjaimisia ISO‑maatunnuksia.
  • Lisää maatunnus myös silloin, kun kaikki asiakasdatasi on samasta maasta.

Esimerkki:

• US
  • DE
  • FR
  • AU
  • JP
Phone number
  • Puhelinnumeroiden on oltava E.164‑standardin mukaisessa muodossa, eli niissä tulee olla +-merkki, maatunnus ja liittymän numero (joka voi sisältää suuntanumeron).
  • Voit lisätä enintään kolme puhelinnumeroa asiakasta kohti kolmeen eri Phone Number ‑sarakkeeseen.

Esimerkki:

• +12038271234
  • +442071838750
Conversion name
  • Tämä on importoitavan konversiotapahtuman nimi.
  • Nimen on vastattava täsmälleen Google Ads ‑tililläsi olevan konversiotapahtuman nimeä.

Esimerkki:

• SS_customer_signups
  • SS_customer_purchases
Conversion Time
  • Käytä hyväksyttyä päivämäärän muotoa (katso alla olevaa taulukkoa).
    • Voit lisätä Conversion Time ‑sarakkeeseen aikavyöhykkeen käyttämällä jotakin alla olevan listan neljästä viimeisestä muodosta.
    • Korvaa tässä tapauksessa "+z" GMT‑aikaerolla lisäämällä + tai - ja sen jälkeen nelinumeroinen aikaeron arvo.
    • Voit myös korvata zzzz‑arvon tämän listan mukaisella aikavyöhykkeen tunnuksella.
Muoto Esimerkkejä
MM/dd/yyyy hh:mm:ss aa "08/14/2012 5:01:54 PM"
MMM dd,yyyy hh:mm:ss aa "Aug 14, 2020 5:01:54 PM"
MM/dd/yyyy HH:mm:ss "08/14/2020 17:01:54"
yyyy-MM-dd HH:mm:ss "2020-08-14 13:00:00"
yyyy-MM-ddTHH:mm:ss "2020-08-14T13:00:00"
yyyy-MM-dd HH:mm:ss+z "2020-08-14 13:00:00+0500"
yyyy-MM-ddTHH:mm:ss+z "2020-08-14T13:00:00-0100"
yyyy-MM-dd HH:mm:ss zzzz "2020-08-14 13:00:00 America/Los_Angeles"
yyyy-MM-ddTHH:mm:ss zzzz "2020-08-14T13:00:00 America/Los_Angeles"
Conversion value
Conversion Currency
  • Valuutta, jossa konversioarvo esitetään.
  • Käytä tätä saraketta, jos raportoit konversioarvoja useissa valuutoissa tai sinulla on useita asiakastilejä, joiden laskutuksessa käytetään eri valuuttoja.
  • Käytä kolmimerkkisiä ISO 4217 ‑valuuttakoodeja.

Esimerkki:

• USD
  • JPY
  • EUR
Custom Variable Value
  • Parametririvillä mainittuun omaan muuttujaan liittyvät muuttujan arvot.
  • Lähetettävässä tiedostossa määritettyjen muuttujan arvojen on vastattava Google Ads ‑tilillä määritettyjä muuttujan arvoja.
  • Käytä tätä saraketta, jos käytät omia muuttujia ja jos olet maininnut oman muuttujan parametreissa.
  • Lisää tähän sarakkeeseen kuhunkin tapahtumaan liittyvät muuttujan arvot.
  • Jos lataat tapahtumia, joiden muuttujan arvo ei vastaa Google Ads ‑tilille valittuja arvoja, tällaisiin tapahtumiin liittyvien toimipistemyyntikonversioiden muuttujan arvoksi raportoidaan "luokittelematon".

Esimerkki:

• Oma muuttuja: "Asiakastyyppi"
    • Muuttujan arvot: "Uusi" tai "Palaava"
  • Oma muuttuja: "Tuoteluokka"
  • Muuttujan arvot: "Takit", "Kengät", "Urheiluvaatteet" tai "Muu"
Tärkeää: Kun luot tai lataat omia muuttujia ja omien muuttujien arvoja, älä sisällytä niihin henkilökohtaisia tunnistetietoja (HTT) tai arkaluontoisia kategorioita dataa koskevien käytäntöjemme mukaisesti. Omien muuttujien ja niiden arvojen sisältämä data ei saa olla arkaluontoista eikä henkilökohtaista.
Ad User Data
  • Välitä ETA-alueella olevien käyttäjien suostumussignaalit mainosmittausta varten.
  • Pakollinen, jos käytät asiakaskohdistuksessa toimipistemyyntidataa.

Mahdolliset arvot:

• Myönnetty: Suostumus datan käyttöön on myönnetty.
  • Evätty: Suostumus datan käyttöön on evätty.
  • Ei määritetty: Suostumusta ei ole määritetty.

Esimerkkejä:

• Myönnetty
  • Evätty
Ad Personalization
  • Välitä ETA-alueella olevien käyttäjien suostumussignaalit mainosten personointia varten.
  • Pakollinen, jos käytät asiakaskohdistuksessa toimipistemyyntidataa.

Mahdolliset arvot:

• Myönnetty: Suostumus datan käyttöön on myönnetty.
  • Evätty: Suostumus datan käyttöön on evätty.
  • Ei määritetty: Suostumusta ei ole määritetty.

Esimerkkejä:

• Myönnetty
  • Evätty

PALAA "OSTOT KAUPASTA" ‑ETUSIVULLE