Donar format a les dades de vendes a la botiga

Les dades de vendes a la botiga han de tenir el format correcte i han de complir les nostres polítiques de dades de clients. Aquest article proporciona les directrius que cal seguir per donar format al fitxer de dades de vendes a la botiga.

Contingut d'aquest article

Abans de començar

Incloeu les vostres dades en un fitxer d'Excel, CSV o de Fulls de càlcul de Google. Si us cal ajuda per configurar les dades, utilitzeu aquestes plantilles:

Directrius de format bàsiques

• Per protegir la informació de les transaccions dels clients, heu de xifrar amb la funció resum els noms, les adreces electròniques i els números de telèfon dels clients a les dades de vendes a la botiga. Podeu aplicar la funció resum a la informació personalment o bé deixar que Google Ads apliqui aquest xifrat a les dades de vendes a la botiga mitjançant l'algoritme SHA-256, que és l'estàndard del sector pel que fa a la funció resum unidireccional.
  • Tingueu present que, si el fitxer supera els límits de mida, pot ser que no es pengi.
    • Pujada única directament al compte de Google Ads:
      • 150 MB: només per als fitxers CSV que s'han penjat manualment a Google Ads, amb aproximadament 300.000 files de transaccions.
      • 50 MB: per a la resta de formats, inclosos els fitxers CSV que s'han penjat mitjançant una programació, amb aproximadament 100.000 files de transaccions.
    • Si feu una pujada mitjançant l'API de Google Ads: 1.000.000 files de transaccions per tasca de pujada. Heu d'utilitzar OfflineUserDataWorkService per crear la tasca i heu d'afegir-hi les transaccions amb el mètode AddLawUserUserWorkingOperacions en lots de 10.000 files alhora a fi d'optimitzar el processament. Podeu crear diverses tasques de pujada en paral·lel per augmentar la velocitat a què envieu les files a processar.
      Nota: si feu la pujada a través d'un partner de dades de vendes a la botiga, demaneu-li quins són els seus límits per penjar aquestes dades.

Si teniu preguntes tècniques sobre l'API de Google Ads (per exemple, preguntes directament relacionades amb l'ús de l'API o de l'SDK, sobre errors rebuts de l'API o de l'SDK, etc.), feu servir els passos de resolució de problemes que trobareu a la pàgina d'assistència tècnica de l'API.

Si teniu preguntes sobre l'API de Google Ads que estan relacionades específicament amb la interfície d'usuari de Google Ads, feu clic a l'opció "Contacteu amb nosaltres" de la part inferior de la pàgina.

Directrius de format per a les capçaleres de columna

És obligatori tenir dues files de capçaleres al fitxer de dades de vendes a la botiga: una per a les metadades de la pujada i una altra que inclogui els noms de columna de les transaccions de clients.

Nota: assegureu-vos que a les capçaleres de columna del fitxer de dades de vendes a la botiga s'utilitzin els noms exactes que s'especifiquen en anglès. La resta de dades poden estar en qualsevol idioma, però les capçaleres han de ser en anglès.

Metadades de la pujada

La primera fila conté les metadades de la pujada.

Nota: si utilitzeu la funció de variables personalitzades, heu de donar el format següent a la capçalera de columna d'aquesta fila.

Parameters:TimeZone=<insert_TZ>;LoyaltyRate=<insert_rate>;TransactionUploadRate=<insert_rate>;CustomVariable=<insert_name>

Tingueu en compte que la variable personalitzada ha d'estar activa per poder utilitzar-la.

Entre claus angulars hi afegireu la informació sol·licitada per a cada paràmetre:

• Els valors de LoyaltyRate i de TransactionUploadRate s'han d'establir en 1.

Metadades de transaccions de clients

La segona fila conté informació relacionada amb les transaccions de clients que voleu penjar, com ara adreces electròniques, números de telèfon i noms. Aquestes són les capçaleres de columna que podeu afegir a la segona fila sobre la informació de transaccions de clients:

• Email (Adreça electrònica)
  • First Name (Nom)
  • Last Name (Cognoms)
  • City (Ciutat)
  • State (Estat)
  • Zip (Codi postal)
  • Country (País)
  • Phone Number (Número de telèfon)
  • Conversion Name (Nom de la conversió) (obligatòria)
  • Conversion Time (Hora de la conversió) (obligatòria)
  • Conversion Value (Valor de conversió) (obligatòria)
  • Conversion Currency (Moneda de la conversió) (obligatòria)
  • Ad User Data (Dades d'usuari d'anuncis) (si utilitzeu dades de vendes a la botiga amb la segmentació per llista de clients per als usuaris de l'EEE)
  • Ad Personalization (Personalització d'anuncis) (si utilitzeu dades de vendes a la botiga amb la segmentació per llista de clients per als usuaris de l'EEE)
Cal que hi hagi com a mínim una adreça electrònica, un número de telèfon o una adreça amb la pujada. Podeu afegir fins a tres adreces electròniques i tres números de telèfon per cada client. Si voleu indicar diverses adreces electròniques i números de telèfon per client, afegiu tres columnes "Email" i tres columnes "Phone Number" al fitxer de dades de vendes a la botiga.

A la secció següent hi trobareu informació sobre com podeu donar format a les dades de vendes a la botiga.

Directrius de format de les dades

Desplega-ho tot

La informació de transaccions de clients que proporcioneu ha de tenir el format correcte perquè Google Ads pugui penjar les dades. Cal aplicar la funció resum fent servir l'algoritme SHA-256 a aquesta informació de transaccions de clients:

• Adreces electròniques dels clients
  • Números de telèfon dels clients
  • Noms i cognoms dels clients

No cal aplicar la funció resum a altres dades de transaccions de clients, com ara al país de residència, als codis postals ni a les dades d'atributs.

Per començar, baixeu la plantilla d'Excel, CSV o de Fulls de càlcul de Google i introduïu la informació de transaccions de clients. Si no podeu aplicar la funció resum a algunes d'aquestes dades, feu servir la plantilla CSV. Google Ads aplicarà automàticament la funció resum a les dades que requereixin aquest xifrat quan pengeu la plantilla CSV emplenada.

Desplegueu les seccions següents per veure les directrius de cada columna de la plantilla. Els noms de columna han de ser exactament iguals als que heu escrit a la plantilla.

Time zone (Zona horària)
  • Indiqueu a la primera fila si totes les hores de la conversió pertanyen a la mateixa zona horària.
    • Si les dates de la conversió corresponen a zones horàries diferents, afegiu la zona horària de cada data de la conversió a la columna "Conversion Time". Consulteu les instruccions i la taula de la secció "Conversion Time (Data de la conversió)" d'aquest article.
    • Si introduïu una zona horària tant a la primera fila com a la columna "Conversion Time", en primer lloc es tindrà en compte la columna "Conversion Time" a la pujada, seguida de la zona horària de la primera fila, en cas que alguna conversió no tingui zona horària.
  • Introduïu l'identificador corresponent a la vostra zona horària, que trobareu en aquesta llista, per evitar errors en les transicions de l'horari d'estiu.
  • Introduïu la diferència respecte del temps universal coordinat (GMT) indicant "+" o "-" i, tot seguit, la diferència horària en format de quatre dígits. Per a GMT, introduïu +0000.

Per exemple:

• America/New_York-0500
  • Europe/Berlin+0100
Loyalty rate (Taxa de fidelització)
  • És el percentatge de vendes totals del fitxer de dades que podeu associar a un client.
  • Us recomanem que deixeu aquest valor en "1".
Transaction upload rate (Taxa de pujada de transaccions)
  • Actualment, el valor de la taxa de pujada de transaccions no afecta els informes de vendes a la botiga. Us recomanem que pengeu totes les vendes associades als clients i que definiu la taxa de pujada de transaccions en "1".

Per exemple:

• 0,5
  • 0,2
  • 0,8
Email (Adreça electrònica)
  • Totes les adreces electròniques han de tenir un nom de domini, com ara gmail.com o hotmail.co.jp.
  • S'han de treure tots els espais que hi hagi dins de les adreces electròniques.
  • Totes les lletres han de ser minúscules.
  • Es poden proporcionar fins a tres adreces electròniques per client, separades en tres columnes "Email" diferents.

Per exemple:

• usuari1@gmail.com
  • usuari2@yahoo.com
First name (Nom)
  • Totes les lletres han de ser minúscules.
  • Es poden utilitzar accents.
  • No hi pot haver cap espai innecessari davant o darrere del nom, ni a dins.

Per exemple:

• toni
  • lluís
  • maria-rosa
Last name (Cognoms)
  • Totes les lletres han de ser minúscules.
  • Es poden utilitzar accents.
  • No hi pot haver cap espai innecessari davant o darrere del nom, ni a dins.

Per exemple:

• garcia
  • d'abadal
  • salvat-papasseit
  • martí
City (Ciutat)
  • Totes les lletres han de ser minúscules.
  • Es poden utilitzar accents.

Per exemple:

• san francisco
  • nova york
  • parís
  • munic
State (Estat)
  • Totes les lletres han de ser minúscules.
    • Excepció: abreviatura de dues lletres per als noms d'estat dels EUA.

Per exemple:

• CA
  • california
  • nova york
  • maharashtra
Zip (Codi postal)
  • Es permeten els codis postals dels EUA i els codis postals internacionals.
  • Per als EUA:
    • Es permeten els codis postals de cinc dígits.
    • També es permeten els codis de cinc dígits seguits d'una extensió de quatre dígits, ja que poden millorar el percentatge de coincidència.
  • Per a la resta de països:
    • No inclogueu extensions de codi postal.

Per exemple:

• 94109
  • 94109-1234
  • W1J 0BH
Country (País)
  • S'han d'utilitzar els codis de país ISO de dues lletres.
  • S'ha d'incloure el codi de país encara que totes les dades de client siguin del mateix país.

Per exemple:

• US
  • DE
  • FR
  • AU
  • JP
Phone number (Número de telèfon)
  • Cal donar format als números de telèfon d'acord amb l'estàndard E.164 i incloure el prefix "+", seguit del codi del país i del número de subscriptor, que pot contenir un codi de destinació nacional o un prefix.
  • Podeu proporcionar fins a tres números de telèfon per client, separats en tres columnes "Phone Number" diferents.

Per exemple:

• +12038271234
  • +442071838750
Conversion name (Nom de la conversió)
  • És el nom de l'acció de conversió que voleu importar.
  • Ha de coincidir amb l'ortografia i l'ús de majúscules i minúscules de l'acció de conversió del compte de Google Ads.

Per exemple:

• VB_registres_clients
  • VB_compres_clients
Conversion Time (Hora de la conversió)
  • Utilitzeu un format de data i hora acceptable. Vegeu la taula següent.
    • Per afegir una zona horària a la data de la conversió, consulteu un dels quatre darrers formats de la taula següent.
    • Substituïu "+z" pel valor de la diferència horària respecte del GMT, indicant "+" o "-" i, tot seguit, les hores de diferència en un format de quatre dígits.
    • També podeu substituir "zzzz" per l'identificador de la zona horària.
Format Exemples
MM/dd/aaaa hh:mm:ss aa "08/14/2020 5:01:54 PM"
MMM dd,aaaa hh:mm:ss aa "Aug 14, 2020 5:01:54 PM"
MM/dd/aaaa HH:mm:ss "08/14/2020 17:01:54"
aaaa-MM-dd HH:mm:ss "2020-08-14 13:00:00"
aaaa-MM-ddTHH:mm:ss "2020-08-14T13:00:00"
aaaa-MM-dd HH:mm:ss+z "2020-08-14 13:00:00+0500"
aaaa-MM-ddTHH:mm:ss+z "2020-08-14T13:00:00-0100"
aaaa-MM-dd HH:mm:ss zzzz "2020-08-14 13:00:00 America/Los_Angeles"
aaaa-MM-ddTHH:mm:ss zzzz "2020-08-14T13:00:00 America/Los_Angeles"
Conversion value (Valor de la conversió)
Conversion Currency (Moneda de la conversió)
  • Indica la moneda en què es proporciona el valor de conversió.
  • Utilitzeu aquesta columna si registreu els valors de conversió en més d'una moneda o si teniu diversos comptes de client que es facturen en monedes diferents.
  • Utilitzeu codis de moneda ISO 4217 de tres caràcters.

Per exemple:

• USD
  • JPY
  • EUR
Custom Variable Value (Valor de variable personalitzada)
  • Els valors de variable associats a la variable personalitzada s'esmenten a la fila del paràmetre.
  • Els valors de variable que s'especifiquen al fitxer de pujada han de coincidir amb els valors de variable definits al vostre compte de Google Ads.
  • Utilitzeu aquesta columna si feu servir variables personalitzades i heu esmentat una variable personalitzada als paràmetres.
  • Utilitzeu aquesta columna per especificar els valors de variable associats a cada transacció.
  • Si es penja alguna transacció amb un valor de variable que no coincideixi amb el definit al compte de Google Ads, les conversions de vendes a la botiga associades a aquestes transaccions es registraran amb un valor de variable "sense classificar".

Per exemple:

• Variable personalitzada: "Tipus de client".
    • Valors de variable: "Nou" o "Recurrent".
  • Variable personalitzada: "Categoria del producte".
  • Valors de variable: "Jaquetes", "Sabates", "Roba d'esport" o "Altres".
Important: quan creeu o pengeu variables personalitzades i valors de variables personalitzades, no inclogueu informació d'identificació personal (IIP) ni categories sensibles, tal com s'indica a les nostres polítiques de dades. Les variables personalitzades i els seus valors només han de reflectir dades que no siguin sensibles ni personals.
Dades d'usuari dels anuncis
  • Transferiu senyals de consentiment per als usuaris de l'EEE amb finalitats de mesurament d'anuncis.
  • És obligatori si s'utilitza la segmentació per llista de clients amb les dades de vendes a la botiga.

Valors possibles:

• Concedit: s'ha concedit el consentiment perquè s'utilitzin les dades.
  • Denegat: s'ha denegat el consentiment perquè s'utilitzin les dades.
  • Sense especificar: no s'ha especificat el consentiment.

Per exemple:

• Concedit
  • Denegat
Personalització d'anuncis
  • Transferiu senyals de consentiment per als usuaris de l'EEE amb finalitats de personalització d'anuncis.
  • És obligatori si s'utilitza la segmentació per llista de clients amb les dades de vendes a la botiga.

Valors possibles:

• Concedit: s'ha concedit el consentiment perquè s'utilitzin les dades.
  • Denegat: s'ha denegat el consentiment perquè s'utilitzin les dades.
  • Sense especificar: no s'ha especificat el consentiment.

Per exemple:

• Concedit
  • Denegat

TORNA A LA PÀGINA D'INICI DE VENDES A LA BOTIGA