Använda Gemini med ett jobb- eller skolkonto

Användare med ett Google-konto via jobbet eller skolan kan använda Gemini om deras administratör har gett åtkomst.

Gemini-funktioner och Geminis tillgänglighet är olika för användare med ett jobb- eller skolkonto med tillägget Gemini for Google Workspace. I hjälpcentret hittar du viktiga meddelanden och tips om skillnaderna för dessa användare. Läs mer om hur användare med ett jobb- eller skolkonto kommer åt Gemini nedan.

Så här kommer användare med jobb- eller skolkonton åt Gemini

Obs! Om du vill använda Gemini med ett jobb- eller skolkonto måste du vara över 18 år.

Hur du kommer åt Gemini med ditt jobb- eller skolkonto beror på vilken licens din organisation har för Google Workspace.

• Komma åt Gemini med ett jobb- eller skolkonto med tillägget Gemini for Google Workspace: Om din administratör har gett ditt jobb- eller skolkonto åtkomst till tillägget Gemini for Google Workspace gäller följande:
  • Komma åt Gemini med ett jobb- eller skolkonto utan tillägget Gemini for Google Workspace: Om din administratör har gett ditt jobb- eller skolkonto åtkomst till att använda Gemini utan tillägget Gemini for Google Workspace gäller följande:
Om du vill ta reda på vilken åtkomst ditt jobb- eller skolkonto har till Gemini kontaktar du din administratör. Om du är Google Workspace-administratör läser du om hur du aktiverar åtkomst till Gemini.

Gemini-aktivitet för användare med tillägget Gemini for Google Workspace

Obs! Informationen nedan är till för användare med tillägget Gemini for Google Workspace. Om du inte har ett konto för tillägget Gemini for Google Workspace kan du läsa om hur du hanterar och raderar Gemini-appaktivitet.

Hantera och radera Gemini-aktivitet

För användare med tillägget Gemini for Google Workspace är Gemini-aktiviteten aktiverad och kan inte inaktiveras. Du kan ändra dina inställningar för automatisk radering och radera din Gemini-aktivitet.

Obs!

• Om du har använt Gemini med ditt jobb- eller skolkonto tidigare och har inaktiverat Gemini-aktiviteten aktiveras den när du använder Gemini med tillägget Gemini for Google Workspace. Om Gemini indikerar att historiken är inaktiverad första gången du loggar in med tillägget Gemini for Google Workspace uppdaterar du webbsidan. Gemini-aktiviteten aktiveras och din konversationshistorik sparas i 18 månader som standard.

• Om du raderar en chatt i dina fästa och senaste chattar raderas även relaterad aktivitet från din Gemini-aktivitet. Om data i Gemini-aktiviteten raderas visas inte aktiviteten i dina senaste och fästa chattar.

Hitta din Gemini-aktivitet

1. Öppna gemini.google.com på datorn.
  2. Klicka på Aktivitet .

Radera din Gemini-aktivitet

1. Öppna gemini.google.com på datorn.
  2. Klicka på Aktivitet .
  3. Välj den Gemini-aktivitet som du vill radera. Du kan välja följande:
    • All Gemini-aktivitet: Tryck på Radera ovanför aktiviteten följt av Sedan start.
    • Den senaste timmen eller dagen: Klicka på Radera ovanför aktiviteten följt av Senaste timmen eller Senaste dagen.
    • En specifik tidsperiod: Klicka på Radera ovanför aktiviteten följt av Anpassat intervall.
    • En dag: Klicka på Radera all aktivitet från [dag] bredvid dagen ifråga.
    • En aktivitet: Klicka på Radera aktivitetsobjekt bredvid aktiviteten ifråga.

Ändra inställningar för automatisk radering

Som standard raderas din Gemini-aktivitet som är äldre än 18 månader automatiskt. Du kan inaktivera automatisk radering eller ändra perioden för automatisk radering till 3 eller 36 månader.

1. Öppna gemini.google.com på datorn.
  2. Klicka på Aktivitet .
  3. Klicka på Aktivitet som är äldre än … månader raderas eller Välj ett alternativ för att radera automatiskt upptill.
  4. Välj hur länge Gemini-appaktiviteten sparas (3, 18 eller 36 månader) eller välj Radera inte aktivitet automatiskt.
  5. Klicka på Nästa och följ anvisningarna på skärmen.