Wat je kunt doen met je mobiele app van Gemini

Chat met Gemini
om je ideeën een boost te geven. Met de mobiele app van Gemini heb je rechtstreeks toegang tot de beste AI-modellen van Google op je telefoon. Hiermee kun je:

• Hulp krijgen bij onder andere schrijven, brainstormen en leren
  • Snel informatie vinden in Gmail of Google Drive, of samenvattingen ervan krijgen
  • Snel afbeeldingen genereren
  • Tekst, spraak, foto's en je camera gebruiken om op nieuwe manieren hulp te krijgen
  • Op Android 'Hey Google' zeggen om Gemini om hulp te vragen bij wat er op je telefoonscherm staat
  • Plannen maken met Google Maps en Google Vluchten

Je kunt typen, praten, een afbeelding gebruiken of een foto maken om aan de slag te gaan.

Voordat je de mobiele app van Gemini gebruikt

• Vertrouw niet op de reacties van Gemini als medisch, juridisch, financieel of ander professioneel advies.
  • De antwoorden van Gemini vertegenwoordigen niet de mening van Google en mogen niet worden toegeschreven aan Google.
  • Je bent zelf verantwoordelijk voor je gebruik van code, wat mogelijk valt onder een opensource-licentie. Meer informatie over code en citaties
  • Gemini kan onjuiste of ongepaste informatie geven, ook over mensen, dus controleer de antwoorden dubbel. Met jouw feedback wordt Gemini Apps nog behulpzamer en veiliger. Meer informatie over hoe je feedback kunt geven

Meer informatie over hoe je aan de slag gaat met de mobiele app van Gemini

Wat je mobiele app van Gemini kan doen

Je kunt typen, praten of een foto gebruiken om te chatten met Gemini. Dit kun je doen:

• Leren op nieuwe manieren en met een dieper begrip van een open onderwerp door een gesprek te voeren.
  • Vragen stellen over je omgeving. Tik in de Gemini-app op Camera , maak een foto en stel er vragen over.
  • Hulp krijgen met schrijven, grammatica corrigeren en vertalen.
  • Inspiratie opdoen voor activiteiten en je plannen visualiseren op een kaart.
  • Samenvatten of een overzicht krijgen van een onderwerp in elke gewenst indeling, zoals een lijst, tabel of diagram.
  • Gemini vragen om je Gmail te doorzoeken om de informatie te vinden die je zoekt, zoals belangrijke details uit e-mails over een aanstaande reis.
  • Een aangepaste reisroute maken inclusief vluchten en hotels op basis van je specifieke wensen, zoals de bestemming, datum, duur en prijs.
  • Op Android als je Gemini gebruikt als je mobiele assistent:
    • Je kunt vragen stellen over wat er op je scherm staat, zoals het samenvatten van een webpagina of meer informatie krijgen over iets in een afbeelding. Activeer Gemini via elke app, inclusief Chrome, tik op Dit scherm toevoegen en stel dan je vragen.
    • Gebruik je stem om snelle acties uit te voeren, zoals een wekker of timer instellen, je moeder bellen of het licht aandoen.

Tip: Gemini is nog aan het leren, dus kan niet altijd helpen. Als Gemini niet kan helpen met iets wat de Google Assistent wel kan, kun je terugschakelen naar de Google Assistent.

Hoe de mobiele app van Gemini en de Google Assistent samenwerken op Android-telefoons

Op je Android-telefoon zal Gemini, wanneer je ervoor kiest om Gemini te gebruiken, de Google Assistent vervangen als de primaire assistent op je telefoon. Als Gemini je mobiele assistent is, kan die je helpen met een aantal van dezelfde taken als de Google Assistent. Sommige bekende functies van de Google Assistent worden mogelijk niet ondersteund in Gemini, dat nog in ontwikkeling is. Apparaten waarop de mobiele app van Gemini niet beschikbaar is, zoals smartdisplays en smartwatches, zullen nog steeds de Google Assistent gebruiken.

Tip: Als een functie die je nodig hebt, niet wordt ondersteund in je mobiele app van Gemini, kun je terugschakelen naar de Google Assistent.

Hoe Gemini en de Google Assistent jouw gegevens gebruiken

Als Gemini en de Google Assistent samenwerken binnen je mobiele app van Gemini, worden je activiteiten opgeslagen in je Gemini Apps-activiteit (als dat aanstaat) en gebruikt zoals beschreven in de Privacyverklaring van Gemini Apps. Als de Google Assistent functies of apparaten buiten je mobiele app van Gemini regelt, worden je activiteiten opgeslagen in je Web- en app-activiteit (als dat aanstaat). Meer informatie over hoe de Google Assistent met je gegevens omgaat.

Gemini kan je helpen met bellen of tekstberichten sturen zoals de Google Assistent dat eerder deed.

Google Assistent-functies in je mobiele app van Gemini

Bij Android krijgt de mobiele app van Gemini hulp van de Google Assistent voor een aantal bekende snelle spraakopdrachten. Je kunt ook met Gemini praten via 'Hey Google' en Voice Match, mogelijk gemaakt door de Google Assistent. Op sommige apparaten kun je ook bepaalde taken, zoals het beantwoorden van een oproep of het snoozen van een wekker, voltooien met korte zinnen waarmee je 'Hey Google' zeggen kunt overslaan.

Gemini is nog aan het leren, dus zal de Google Assistent helpen om een aantal bekende snelle spraakopdrachten aan te sturen. Dit geldt ook voor prompts voor als je vraagt om:

• wekkers en timers te maken of te wijzigen,
  • telefoongesprekken te voeren, berichten te sturen en inkomende berichten te lezen,
  • je apparaat te bedienen, zoals je zaklamp of bluetooth aanzetten, of een app te openen,
  • je verlichting te bedienen, huisbeveiliging en andere smarthome-apparaten,
  • berichten om te roepen op verbonden apparaten in je huis,
  • herinneringen in te stellen en agenda-afspraken te maken.

Wanneer Gemini vertrouwt op de Google Assistent om een snelle spraakopdracht uit te voeren, zijn sommige instellingen van de Google Assistent (zoals persoonlijke resultaten) van toepassing en kun je deze beheren in de instellingen van de mobiele app van Gemini. Zo wijzig je deze instellingen:

1. Open de Gemini-app.
  2. Tik bovenaan op je profielfoto of initiaal en dan Instellingen en dan Google Assistent-functies in Gemini.
  3. Kies de instelling die je wilt wijzigen.

Opmerking: Als een functie van de Google Assistent die je nodig hebt, niet wordt ondersteund in Gemini, kun je terugschakelen naar de Google Assistent.

Gebruik je stem om hulp te krijgen van Gemini via 'Hey Google' en Voice Match, mogelijk gemaakt door de Google Assistent

Je kunt je stem gebruiken om hulp te krijgen van de mobiele app van Gemini met 'Hey Google' en Voice Match, mogelijk gemaakt door de Google Assistent.

• Als je telefoon ontgrendeld is, kun je met 'Hey Google' handsfree chatten met je mobiele app van Gemini.
  • Als 'Hey Google' en Voice Match aanstaan, kun je ook handsfree hulp krijgen met snelle spraakopdrachten (zoals timers instellen) als je telefoon is vergrendeld en de instelling van je vergrendelscherm aanstaat.
  • Als je telefoon vergrendeld is, kun je ook snel een chat starten met de mobiele app van Gemini via 'Hey Google', maar het kan zijn dat je je telefoon moet ontgrendelen om de reactie van Gemini te krijgen.

Als je 'Hey Google' en Voice Match voor de Google Assistent al gebruikt op je Android-apparaat wanneer je toestemming geeft voor de mobiele app van Gemini, kun je 'Hey Google' meteen gebruiken om toegang te krijgen tot Gemini.

'Hey Google' en Voice Match aanzetten:

1. Open op je Android-telefoon de mobiele app van Gemini.
  2. Tik op je profielfoto of initiaal en dan Instellingen en dan Google Assistent-functies in Gemini en dan 'Hey Google' en Voice Match.
  3. Zet Hey Google aan.
  4. Als je Voice Match wilt instellen, volg je de aanwijzingen zodat de Assistent het kan herkennen wanneer je 'Hey Google' zegt.
    • Ga naar g.co/assistant/enrollment-clips als je de audioclips die je hebt opgenomen tijdens het instellen van Voice Match wilt beluisteren of verwijderen.

'Hey Google' uitzetten:

1. Open op je Android-telefoon de mobiele app van Gemini.
  2. Tik op je profielfoto of initiaal en dan Instellingen en dan Google Assistent-functies in Gemini en dan 'Hey Google' en Voice Match.
  3. Zet 'Hey Google' uit.
    • Om je Voice Match-model van je apparaat te verwijderen, tik je op Voice Match-model verwijderen. Je moet Voice Match opnieuw instellen als je 'Hey Google' weer wilt aanzetten.

Hoe de Google Assistent 'Hey Google' en Voice Match voor je mobiele app van Gemini mogelijk maakt

Je kunt je stem gebruiken om hulp te krijgen van de mobiele app van Gemini met 'Hey Google' en Voice Match, mogelijk gemaakt door de Google Assistent.

Als 'Hey Google' aanstaat, is de Google Assistent ontworpen om in stand-bymodus te wachten totdat het een activering detecteert, zoals wanneer het 'Hey Google' hoort. In de stand-bymodus stuurt de Google Assistent wat je zegt niet naar Google of iemand anders. Zodra de Google Assistent een activering detecteert en herkent dat jij het bent met Voice Match, verlaat het de stand-bymodus en stuurt het je verzoek naar de servers van Google. Dit kan ook gebeuren als er geluid klinkt dat op 'Hey Google' lijkt.

Voor 'Hey Google' is Voice Match nodig om te herkennen dat jij het bent. Als je toestemming hebt gegeven om Voice Match in te stellen, zal de Google Assistent een uniek model van je stem maken van clips die je opneemt tijdens het instellen. Dit spraakmodel wordt gemaakt op de servers van Google en daarna alleen opgeslagen op de apparaten waarop je Voice Match hebt aangezet. Als je apparaat 'Hey Google' detecteert, kan de Google Assistent die gedetecteerde audio en je spraakmodel tijdelijk naar de Google-servers sturen om te vergelijken en te bepalen of jij het bent. Google verwijdert het spraakmodel en de vergelijkingsgegevens onmiddellijk na de verwerking van de servers. Denk eraan: een soortgelijke stem of opname kan ervoor zorgen dat Voice Match denkt dat jij het bent. Als je later besluit dat Voice Match niets voor jou is, kun je je Voice Match-model van je Android-telefoon of alle met de Assistent verbonden apparaten verwijderen uit je 'Hey Google' en Voice Match-instelling (toegankelijk via je Gemini-instellingen of de Google Assistent-instellingen).

Als je 'Hey Google' en Voice Match gebruikt voor de mobiele app van Gemini, detecteert de Google Assistent de activering, herkent je met Voice Match, stuurt je vraag naar Gemini en helpt Gemini om aan je verzoek te voldoen als het een snelle spraakopdracht is die Gemini nog moet leren direct af te handelen.

Als je 'Hey Google' en Voice Match voor de Google Assistent al gebruikt op je Android-apparaat wanneer je overschakelt naar de mobiele app van Gemini, kun je 'Hey Google' en Voice Match meteen gebruiken om toegang te krijgen tot Gemini.

Waar de Google Assistent andere functies op je mobiele apparaat aanstuurt

Zelfs als je overschakelt naar de mobiele app van Gemini als je primaire assistent van Google op je apparaat, worden sommige functies op je apparaat rechtstreeks door de Google Assistent aangestuurd. Zoals:

• Als je de microfoon gebruikt in de zoekbalk van de Google Maps-app, en als je de Google Assistent activeert tijdens het navigeren, zoals door op de microfoon op het scherm te tikken of door 'Hey Google' te zeggen, en als je de Google Assistent in de rijstand gebruikt.
    • Tip: Je kunt Gemini gebruiken om de navigatie in Google Maps te starten. De Google Assistent helpt je wanneer de navigatie begint.
  • Als je de Google Assistent opent vanaf Android Auto door je telefoon te verbinden met het scherm van je auto.
  • Als je de microfoon gebruikt in de zoekbalk van de Waze-app en als je de Google Assistent activeert met de Waze-app op de voorgrond.
  • Op Gboard, als je spraakgestuurd typen met de Assistent gebruikt.
  • Als je Android-meldingen krijgt van Google Assistent-apparaten.

Gemini zal de Google Assistent niet vervangen op je andere apparaten, zelfs niet als je overschakelt naar het gebruik ervan als je mobiele assistent. Op andere niet-mobiele apparaten, waaronder smartdisplays, smartspeakers, tv's, auto's, smartwatches, koptelefoons en oordopjes met de Google Assistent ingebouwd en Pixel Tablets, zal de Google Assistent blijven reageren op 'Hey Google'.

Tip: Als een functie van de Google Assistent die je nodig hebt, niet wordt ondersteund in Gemini, kun je terugschakelen naar de Google Assistent.

Sommige functies en diensten van de Google Assistent worden niet ondersteund in Gemini

Als je Gemini hebt aanstaan, worden sommige functies en services die je in de Google Assistent gebruikte niet ondersteund. Zoals:

• Aanbieders van mediaservices: Podcasts, nieuws- en radiozenders en muziekaanbieders van derden worden momenteel niet ondersteund in Gemini.
  • Routines: Een routine starten wordt niet ondersteund in Gemini. Op Android-telefoons werken snelle acties om een routine te starten en routines gekoppeld aan wekkers in de Klok-app niet meer.
    • Je kunt nog steeds een routine starten met de Google Assistent op smarthome-apparaten, zoals je speakers en smartdisplays.
  • Tolkmodus: Schakel terug naar de Google Assistent om de tolkmodus te gebruiken.

Opmerking: Gemini is nog aan het leren. Als een functie die je nodig hebt, niet wordt ondersteund in de mobiele app van Gemini, kun je terugschakelen naar de Google Assistent.