Morseaakkosilla kirjoittaminen

Voit käyttää morseaakkosia tekstin kirjoittamiseen mobiililaitteellasi.

Tania’s Story: Morse code meets machine learning

Sisältö

Vaihe 1: Lataa Gboard

Vaihe 2: Ota morsenäppäimistö käyttöön

Vaihe 3: Käytä morseaakkosia

Ulkoisen kytkimen yhdistäminen

Morseaakkoset: Asetusten muuttaminen

Vaihe 1: Lataa Gboard

Asenna Gboard iPhonelle tai iPadille.

Vaihe 2: Ota morsenäppäimistö käyttöön

Tärkeää: Jos käytössäsi on yli kolme kieltä, sinun on poistettava jokin niistä ennen morseaakkosten lisäämistä.

1. Avaa Gboard-sovellus Gboard iPhonella tai iPadilla.
  2. Valitse Kielet ja sitten Lisää kieli.
  3. Vieritä alas ja valitse Morseaakkoset (Yhdysvallat).

Vaihe 3: Käytä morseaakkosia

1. Avaa iPhonella tai iPadilla sovellus, jolla voit kirjoittaa, esim. Gmail tai Keep.
  2. Napauta kohtaa, johon voit kirjoittaa tekstiä.
  3. Kosketa pitkään maapallokuvaketta Globe.
  4. Valitse Morseaakkoset (Yhdysvallat).
  5. Kirjoita tekstiä käyttämällä pistettä (.) ja yhdysmerkkiä (-).

Vinkki: Voit pelata peliä ja tutustua muihin oppimistyökaluihin osoitteessa g.co/morse.

Morseaakkoset: Asetusten muuttaminen

1. Avaa Gboard-sovellus Gboard iPhonella tai iPadilla.
  2. Valitse Kielet.
  3. Vieritä alas ja valitse Morseaakkoset (Yhdysvallat).
  4. Tästä valikosta voit laittaa päälle asetuksia, esim. Toista ääni näppäimiä painettaessa, Merkin aikakatkaisu ja näppäimen toisto.

Äänipalautteen kuuleminen kirjoitettaessa

1. Käy läpi kohdan "Morseaakkoset: Asetusten muuttaminen" vaiheet 1–3 iPhonella tai iPadilla.
  2. Laita päälle Toista ääni näppäimiä painettaessa.

Merkin aikakatkaisun muuttaminen

Voit valita, kuinka kauan Gboard odottaa, ennen kuin se muuttaa morseaakkosten sarjan kirjaimeksi. Voit myös lähettää kirjaimet tekstikenttään manuaalisesti.

• Gboardin odotusajan muuttaminen: Kosketa välilyöntiä pitkään. Valitse sitten Kieliasetukset ja sitten Morseaakkoset (Yhdysvallat). ja sitten Merkin aikakatkaisu.
  • Kirjaimen lähettäminen tekstikenttään manuaalisesti: Valitse Merkin aikakatkaisu ‑asetukseksi Ei koskaan. Kosketa sitten välilyöntiä, kun näet haluamasi morseaakkoset.

Sanan aikakatkaisun määrittäminen

Jos laitat ominaisuuden päälle, voit valita, kuinka pitkän ajan jälkeen kirjaimet muutetaan sanoiksi kirjoittamisen aikana.

• Oletuksena tämä asetus on pois käytöstä eikä aikarajaa ole.
  • Jos valitset aikakatkaisun ajaksi yhden sekunnin ja kirjoitat "hei", näppäimistö lisää sanan ja välilyönnin tekstikenttään yhden sekunnin kuluttua.

Vinkki: Näppäimistö ehdottaa, ennakoi ja korjaa automaattisesti sanoja myös sanan aikakatkaisun ollessa päällä.

Näppäinpainallusten toisto

Näppäinpainallusten toisto: Kosketa pitkään pisteen (.) tai yhdysmerkin (-) näppäintä.

Kun näppäinpainallusten toisto on käytössä, voit

• määrittää, milloin toisto alkaa
  • määrittää toistonopeuden.

Lisäohjeita

Jos haluat lisätietoa Morseaakkosten käytöstä, ota yhteyttä Googlen vammaistukitiimiin.