Om korrekturläsning med Gboard

Med korrekturläsning med Gboard kan du kontrollera och rätta stavfel, grammatik, interpunktion med mera i all skriven, inklistrad och dikterad text i textrutan.

• Kom igång genom att trycka på Fortsätt i popup-fönstret. Om du trycker på Nej tack får du inte korrekturförslag.

Behörighetskrav:

• Pixel 8 eller 8 Pro
  • Endast på engelska
  • Endast i USA

Använda korrekturläsning med Gboard

Använda Åtgärda

Obs! Om du använder Åtgärda för första gången ska du trycka på Fortsätt i popup-fönstret. Du kan använda Åtgärda i de flesta appar.

1. Öppna appen som du ska ange text i på enheten.
  2. Ange texten.
  3. Om korrekturfel hittas får du förslag från Åtgärda. Tryck på Åtgärda för att tillämpa korrigeringarna i texten.
  4. Valfritt! Tryck på Ångra om du vill ta bort korrigeringarna.
  5. Om du får flera korrekturförslag kan du trycka på Åtgärda följt av Fler åtgärder.
Du kan även korrekturläsa texten genom att trycka på Korrekturläsning proofread på Gboards menyrad.
Inaktivera knappen Åtgärda
  1. Öppna Gboard-inställningarna.
  2. Tryck på Textkorrigering följt av Stavning och grammatik följt av Korrekturläsning.
  3. Inaktivera Korrekturläsning.