Puhekirjoitus Google Assistantin avulla

Kun käytät puhekirjoitusta Assistantilla, voit sanella tekstiä Gboardille puheellasi. Välimerkit lisätään automaattisesti. Kun sanelet tekstiä, voit kirjoittaa myös näppäimistöllä, vaikka mikrofoni olisi päällä. Sanelemasi teksti pysyy laitteella, eikä sitä lähetetä Googlen palvelimille.

Jos käytät useita kieliä, puhekirjoitus Assistantilla voi nyt tunnistaa puhumasi kielen automaattisesti Pixel 8:lla ja uudemmilla malleilla (tulossa pian Pixel 7:ään). Kun käytät puhekirjoitusta Assistantilla mikrofonin kautta, voit nähdä uuden "kielitagin", joka näyttää puhuessasi havaitun kielen. Voit vaihtaa kieltä manuaalisesti valitsemalla haluamasi kielen näppäimistön.

Vinkki: Kielitagi näyttää puhumasi kielen, kun käytät mikrofonia kirjoittaaksesi Google Assistantin avulla.

Mitä tarvitset

Puhekirjoitus Assistantilla edellyttää näitä:

Puhekirjoitus Assistantilla päälle tai pois päältä

1. Avaa puhelimella tai tabletilla sovellus, jolla voit kirjoittaa, esim. Messages tai Gmail.
  2. Napauta kohtaa, johon voit kirjoittaa tekstiä.
  3. Valitse näppäimistön yläosasta Asetukset Asetukset ja sitten Puhekirjoitus.
  4. Laita Puhekirjoitus Assistantilla päälle tai pois päältä.

Vinkki: Puhekirjoitus Assistantilla kehittyy Gboardissa korjaamiesi sanojen perusteella. Voit muuttaa puhekirjoituksen personointia milloin tahansa.

Äänikomentojen käyttö

Tärkeää: Puhekirjoitus Assistantilla on oletuksena päällä, paitsi jos käytät laitteella useita kieliä. Voit laittaa puhekirjoituksen Assistantilla pois päältä milloin tahansa.

1. Jos haluat aktivoida puhekirjoituksen Assistantilla, avaa sovellus, jolla voit kirjoittaa, ja napauta näppäimistön mikrofonikuvaketta Mikrofoni.
    • Jos haluat pitää mikrofonin päällä ja lähettää useita viestejä peräkkäin: Kaksoisnapauta näppäimistön mikrofonikuvaketta Mikrofoni.
    • Jos haluat laittaa mikrofonin pois päältä: Napauta näppäimistön mikrofonikuvaketta Mikrofoni, sulje näppäimistö tai sano "Stop".
  2. Sano teksti, jonka haluat kirjoittaa. Jos mikrofoni on päällä, mikrofonikuvake hohtaa.
  3. Sano komento. Esimerkkejä:
    • Jos haluat poistaa viimeisen sanan: Sano "Delete last word."
    • Jos haluat poistaa viimeisen lauseen: Sano "Clear."
    • Jos haluat tyhjentää tekstin: Sano "Clear all."
    • Jos haluat lähettää viestin: Sano "Send."
    • Jos haluat täyttää lomakkeen seuraavan tyhjän kentän: Sano "Next."
    • Jos haluat lisätä emojin: Sano emojin nimi, esim. "Smiley emoji."
    • Jos haluat lopettaa puhekirjoituksen: Sano "Stop."
Vinkki: Löydät lisää äänikomentoja, kun napautat puhuessasi Tiedot .

Usean kielen käyttö puhekirjoitukseen Assistantilla

1. Laita puhekirjoitus Assistantilla päälle. Katso, kuinka voit laittaa päälle puhekirjoituksen Assistantilla.
  2. Jos haluat vaihtaa kieltä, napauta näppäimistöltä Maapalloa Globe. Katso, kuinka voit lisätä kielen näppäimistölle.
  3. Napauta Näppäimistön mikrofoni Mikrofoni.

Vinkkejä:

• Puhekirjoitusta Assistantilla tuetaan englanniksi, ranskaksi, saksaksi, italiaksi, japaniksi ja espanjaksi.
  • Puhekirjoitus on oletuksena päällä tuetuilla kielillä, ja voit vaihtaa kielestä toiseen automaattisesti. Assistant tunnistaa puhumasi kielen.

Tekstin muokkaaminen äänikomennoilla

1. Jos Assistant kuulee sanan väärin, valitse se napauttamalla.
  2. Voit korjata väärin kuullun sanan puhumalla, kirjoittamalla sen oikein tai napauttamalla jotakin ehdotetuista vaihtoehdoista.

Automaattisten välimerkkien laittaminen pois päältä

1. Avaa puhelimella tai tabletilla sovellus, jolla voit kirjoittaa, esim. Messages tai Gmail.
  2. Napauta kohtaa, johon voit kirjoittaa tekstiä.
  3. Valitse näppäimistön yläosasta Asetukset Asetukset ja sitten Puhekirjoitus.
  4. Laita Automaattinen välimerkki pois päältä.

Puhekirjoituksen personointi

1. Avaa puhelimella tai tabletilla sovellus, jolla voit kirjoittaa, esim. Messages tai Gmail.
  2. Napauta kohtaa, johon voit kirjoittaa tekstiä.
  3. Valitse näppäimistön yläosasta Asetukset Asetukset ja sitten Yksityisyys.
  4. Laita kohdasta "Auta kehittämään Gboardia ja puhekirjoitusta" Tee ominaisuuksista näköisesi päälle tai pois päältä.
    • Kun tämä on päällä, transkriptiot puheestasi ja kirjoituksestasi tallennetaan tälle laitteelle. Voit poistaa ne näppäimistöllä milloin tahansa valitsemalla Asetukset Asetukset ja sitten Yksityisyys ja sitten Poista opitut sanat ja data.

Puhekirjoitus Assistantilla ja Gboard – ratkaisuja ongelmiin

Kokeile näitä keinoja, jos puhekirjoitus Assistantilla ei mene päälle.
Olet ottanut uuden Pixelin käyttöön, mutta puhekirjoitus Assistantilla ei vieläkään ole käytettävissä
Joissakin tapauksissa voi kulua muutama tunti, ennen kuin puhelin lataa tarvittavat päivitykset, jotta Assistantin puhekirjoitus toimii. Jos puhekirjoitus ei vieläkään toimi, tee näin:
  • Varmista, että puhelin on yhdistetty Wi-Fi-verkkoon.
  • Käynnistä puhelin uudelleen.
  • Lataa puhelin yön aikana.
Puhekirjoitus Assistantilla täytyy päivittää. Lataa päivitys automaattisesti muodostamalla Wi-Fi-yhteys.

Käyttöönotto ja yhdistäminen

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Verkko ja internet ja sitten Internet.
  3. Kosketa luettelossa olevaa verkkoa. Salasanaa edellyttävissä verkoissa on lukko Lukitse.

Lue lisää yhteyden muodostamisesta Wi-Fi-verkkoihin Android-laitteella.

Puhekirjoitus Assistantilla ei ole käytettävissä nykyisellä Gboard-kielellä.

Puhekirjoitus on oletuksena päällä tuetuilla kielillä, ja voit vaihtaa kielestä toiseen automaattisesti. Assistant tunnistaa puhumasi kielen.

Puhekirjoitus Assistantilla on käytettävissä

• englanniksi
  • ranskaksi
  • saksaksi
  • italiaksi
  • japaniksi
  • espanjaksi.
Lue lisää toisella kielellä kirjoittamisesta.
Jotta voit käyttää puhekirjoitusta Assistantilla, ensisijaisen Gboard- ja laitekielen täytyy olla sama.

Kielen vaihtaminen Gboardissa

Tärkeää: Sinun on ehkä ensin lisättävä kieli Gboardiin.
  1. Avaa Android-puhelimella tai ‑tabletilla sovellus, jolla voit kirjoittaa, esim. Gmail tai Keep.
  2. Napauta kohtaa, johon voit kirjoittaa tekstiä.
  3. Kosketa pitkään välilyöntiä vaihtaaksesi kieltä.

Kielen vaihtaminen

1. Valitse Android-laitteella Asetukset Asetukset.
  2. Valitse Järjestelmä ja sitten Kielet ja syöttötapa ja sitten Kielet.
    • Jos Järjestelmä-kohtaa ei löydy, valitse Henkilökohtainen-kohdasta Kielet ja syöttötapa ja sitten Kielet.​
  3. Valitse Lisää kieli Lisää käyttäjä ja valitse haluamasi kieli.
  4. Vedä haluamasi kieli listan alkuun.
Jos haluat käyttää puhekirjoitusta Assistantilla, päivitä Android System Intelligence ‑sovellus Google Playssa.
Jos käytät Android 12:ta, sinun on ehkä päivitettävä Android System Intelligence -sovellus.