Brug Google Assistent til at skrive med din stemme

Du kan diktere tekst med din stemme ved hjælp af indtaling med Assistent i Gboard. Der tilføjes automatisk tegnsætning, når du taler. Når du dikterer med stemmen, kan du også trykke på dit tastatur for at skrive – også selvom mikrofonen stadig er tændt. Den tekst, du indtaler, forbliver på din enhed og sendes ikke til Googles servere.

Hvis du bruger flere sprog, kan indtaling via Assistent nu automatisk registrere, hvilket sprog du taler, på Pixel 8 eller nyere (kommer snart til Pixel 7). Du kan finde det nye sprogtag via Assistent-mikrofonen til indtaling, som viser det sprog, der registreres, når du taler. Du kan altid ændre sprog manuelt ved at skifte til det relevante tastatur for det pågældende sprog.

Tip! Sprogtagget viser det sprog, du taler, når du bruger Google Assistent-mikrofonen til indtaling.

Du skal bruge følgende

Du skal have følgende for at bruge indtaling med Assistent:

Aktivér eller deaktiver indtaling med Assistent

1. Åbn en app, du kan skrive med, f.eks. Beskeder eller Gmail, på din telefon eller tablet.
  2. Tryk på et område, hvor du kan angive tekst.
  3. Øverst på tastaturet skal du trykke på Indstillinger Indstillinger og derefter Indtaling.
  4. Slå Indtaling via Assistent til eller fra.

Tip! Ord, du har rettet i Gboard, bruges til at forbedre indtaling via Assistent specifikt for dig. Du kan til enhver tid ændre din tilpasning af indtaling.

Brug stemmekommandoer

Vigtigt! Indtaling med Assistent er som standard aktiveret, medmindre du bruger flere sprog på din enhed. Du kan til enhver tid deaktivere indtaling med Assistent.

1. Du kan aktivere indtaling via Assistent ved at åbne en app, du kan skrive med, og trykke på tastaturmikrofonen Mikrofon.
    • Sådan sørger du for, at mikrofonen forbliver slået til, så du kan sende flere beskeder i træk: Tryk to gange på tastaturmikrofonen Mikrofon.
    • Sådan slår du mikrofonen fra: Tryk på tastaturmikrofonen Mikrofon, luk tastaturet, eller sig "Stop".
  2. Indtal den tekst, du vil skrive. Hvis din mikrofon stadig er slået til, fortsætter mikrofonikonet med at lyse.
  3. Sig en kommando. F.eks.:
    • Sådan sletter du det sidste ord: Sig "Slet sidste ord".
    • Sådan sletter du den sidste sætning: Sig "Ryd".
    • Sådan rydder du teksten: Sig "Ryd alt".
    • Sådan sender du en besked: Sig "Send".
    • Sådan udfylder du det næste åbne felt i en formular: Sig "Næste".
    • Sådan tilføjer du en emoji: Sig navnet på emojien, f.eks. "Smilende emoji".
    • Sådan afbryder du indtaling: Sig "Stop".
Tip! Tryk på Oplysninger , mens du taler, for at se flere stemmekommandoer.

Brug flere sprog med indtaling med Assistent

1. Aktivér Indtaling med Assistent. Se, hvordan du aktiverer indtaling med Assistent.
  2. Tryk på globussen Globus på tastaturet for at skifte sprog. Se, hvordan du føjer et sprog til dit tastatur.
  3. Tryk på tastaturmikrofonen Mikrofon.

Tips!

• Engelsk, fransk, italiensk, japansk, spansk og tysk understøttes af indtaling via Assistent.
  • Indtaling er som standard slået til i understøttede områder, og du kan automatisk skifte mellem sprog. Det sprog, du taler, registreres af Google Assistent.

Rediger tekst med stemmekommandoer

1. Hvis Assistent hørte et ord forkert, kan du trykke på ordet for at markere det.
  2. Hvis du vil rette et ord, som Assistent hørte forkert, kan du sige, skrive eller stave rettelsen, eller trykke på et af de foreslåede alternativer.

Deaktiver automatisk tegnsætning

1. Åbn en app, du kan skrive med, f.eks. Beskeder eller Gmail, på din telefon eller tablet.
  2. Tryk på et område, hvor du kan angive tekst.
  3. Øverst på tastaturet skal du trykke på Indstillinger Indstillinger og derefter Indtaling.
  4. Deaktiver Automatisk tegnsætning.

Administrer tilpasning af indtaling

1. På din telefon eller tablet skal du åbne en app, du kan skrive med, f.eks. Beskeder eller Gmail.
  2. Tryk på et område, hvor du kan angive tekst.
  3. Øverst på tastaturet skal du trykke på Indstillinger Indstillinger og derefter Privatliv.
  4. Under "Gør Gboard og indtaling bedre" skal du aktivere eller deaktivere Tilpas funktionerne til dig personligt.
    • Når indstillingen er aktiveret, gemmes transskriptioner af det, du siger og skriver, på denne enhed. Du kan til enhver tid slette dem på tastaturet ved at trykke på Indstillinger Indstillinger og derefter Privatliv og derefter Slet lærte ord og data.

Løs problemer med indtaling med Assistent i Gboard

Prøv disse løsninger, hvis du ikke kan aktivere indtaling med Assistent.
Du har konfigureret din nye Pixel, men indtaling via Assistent er stadig ikke tilgængelig
I nogle tilfælde kan der gå et par timer, før din telefon downloader de nødvendige opdateringer, og indtaling via Assistent fungerer. Hvis indtaling stadig ikke fungerer:
  • Tjek, at din telefon har forbindelse til Wi-Fi.
  • Genstart telefonen.
  • Oplad telefonen natten over.
Indtaling med Assistent skal opdateres. Opret forbindelse til Wi-Fi for at downloade automatisk.

Aktivér og opret forbindelse

1. Åbn appen Indstillinger på enheden.
  2. Tryk på Netværk og internet og derefter Internet.
  3. Tryk på et netværk på listen. Netværk, der kræver en adgangskode, vises med et låseikon Lås.

Se, hvordan du opretter forbindelse til Wi-Fi-netværk på din Android-enhed.

Indtaling med Assistent er ikke tilgængelig på dit aktuelle Gboard-sprog.

Indtaling er som standard slået til i understøttede områder, og du kan automatisk skifte mellem sprog. Det sprog, du taler, registreres af Google Assistent.

Indtaling via Assistent er tilgængelig på:

• Engelsk
  • Fransk
  • Tysk
  • Italiensk
  • Japansk
  • Spansk
Se, hvordan du skriver på et andet sprog.
Hvis du vil bruge indtaling med Assistent, skal dit primære Gboard-sprog og sproget på din enhed være ens.

Skift sprog i Gboard

Vigtigt! Du skal muligvis først føje et sprog til Gboard.
  1. Åbn en app, du kan skrive med, f.eks. Gmail eller Keep, på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Tryk på et område, hvor du kan skrive tekst.
  3. Hold mellemrumstasten nede for at skifte sprog.

Skift sprog på din enhed

1. Tryk på Indstillinger Indstillinger på din Android-enhed.
  2. Tryk på System og derefter Sprog og indtastning og derefter Sprog.
    • Hvis du ikke kan finde "System", kan du under "Personlig" trykke på Sprog og indtastning og derefter Sprog.
  3. Tryk på Tilføj et sprog Tilføj bruger, og vælg det sprog, du vil bruge.
  4. Træk dit sprog til toppen af listen.
Hvis du vil bruge indtaling med Assistent, skal du opdatere appen Android System Intelligence i Google Play.
Hvis du bruger Android 12, skal du muligvis opdatere appen Android System Intelligence.

Relaterede ressourcer