For assistance with Fitbit Ace LTE, visit support.google.com/fitbitacelte.

Den side, du har anmodet om, er ikke tilgængelig på dit sprog i øjeblikket. Du kan vælge et andet sprog nederst på siden eller få en øjeblikkelig oversætte af en hvilken som helst webside til et valgfrit sprog ved hjælp af Google Chromes indbyggede oversættelsesfunktion.

Hvordan sporer jeg anslått oksygenvariasjon i Fitbit-appen?

Vis alt Skjul alt

Hva er anslått oksygenvariasjon?

Anslått oksygenvariasjon er et anslag av endringene i oksygenmetningen i blodet. Oksygenmetningen i blodet viser hvor mange prosent av blodet som er mettet med, eller inneholder, oksygen. Vanligvis ligger oksygenmetningen i blodet på 95–100 %, noe som betyr at blodet inneholder så mye oksygen som mulig. Oksygennivået i blodet holder seg som regel stabilt, selv når du trener eller sover. Hvis du slutter å puste eller har lungeproblemer, kan oksygenmetningen i blodet falle, siden mindre oksygen tas opp i kroppen (kilde).

Vær oppmerksom på at Fitbit-enheten ikke er ment å brukes til medisinske formål. Rådfør deg med helsepersonell hvis du har spørsmål om helsen din.
Hvordan sporer jeg anslått oksygenvariasjon med Fitbit-enheten?

Sporing av anslått oksygenvariasjon er tilgjengelig på disse enhetene:

• Fitbit Charge 3
  • Fitbit Charge 4
  • Fitbit Charge 5
  • Fitbit Charge 6
  • Fitbit Inspire 3
  • Fitbit Luxe
  • Fitbit Sense-serien
  • Fitbit Versa-serien
  • Google Pixel Watch-serien

Enheten sporer anslått oksygenvariasjon mens du sover, ved å bruke røde og infrarøde sensorer som er plassert bak på enheten. Sensorene sender rødt og infrarødt lys mot huden og blodårene og bruker fargen på lyset som reflekteres, til å beregne hvor mye oksygen du har i blodet:

• Blod som har rikelig med oksygen, er rødt og reflekterer mer rødt lys enn infrarødt lys.
  • Blod som ikke har nok oksygen, er blårødt og reflekterer mer infrarødt lys enn rødt lys.

Ha på deg enheten mens du sover, og sjekk diagrammet for anslått oksygenvariasjon om morgenen i Fitbit-appen. Du finner veiledning i Hvordan ser jeg dataene for anslått oksygenvariasjon i Fitbit-appen?

Hvordan ser jeg dataene for anslått oksygenvariasjon i Fitbit-appen?
  1. Gå til I dag-fanen  i Fitbit-appen, trykk på Søvnvarighet-infobrikken, og trykk deretter på Anslått oksygenvariasjon.
  • Slik velger du andre dager:
    Bruk fanene for uke, måned eller år trykk på en søvnøkt Anslått oksygenvariasjon.

Synkroniser Fitbit-enheten hver morgen for å se søvnstatistikken for forrige natt i Fitbit-appen.

Hvordan leser jeg diagrammet for anslått oksygenvariasjon i Fitbit-appen?

Diagrammet for anslått oksygenvariasjon viser en beregning av variasjonene i oksygenmetningen i blodet i løpet av natten:

Små variasjoner
betyr at den beregnede oksygenmetningen i blodet holdt seg stabil.

Store variasjoner
betyr at den beregnede oksygenmetningen i blodet varierte. Stor variasjon i diagrammet kan tyde på at du hadde variasjoner eller forstyrrelser i pusten mens du sov.

Rådfør deg med helsepersonell om eventuelle spørsmål du har om helsen din.

Hva betyr resultatene i diagrammet for anslått oksygenvariasjon i Fitbit-appen?

Små variasjoner i den anslåtte oksygenmetningen er normalt (kilde). Hvis du ofte ser store variasjoner i diagrammet for anslått oksygenvariasjon, kan det tyde på at du opplever pusteforstyrrelser mens du sover. Pusteforstyrrelser kan føre til større variasjoner i oksygenmetningen enn forventet, noe som kan tyde på at kroppen din ikke får nok oksygen mens du sover. Hvis du ofte ser store variasjoner i diagrammet, bør du vurdere å snakke med lege, spesielt hvis du opplever symptomer som overdreven tretthet, høy snorking eller gisping mens du sover.

Andre faktorer, som armstilling og bestemte fysiske egenskaper, kan påvirke avlesningene av anslått oksygenvariasjon og få det til å se ut som om de varierer mer. Sørg for at Fitbit-enheten sitter godt på håndleddet. Du finner mer informasjon i Hvordan skal Fitbit-enheten sitte på?

Vær oppmerksom på at Fitbit-enheten ikke er ment å brukes til medisinske formål. Rådfør deg med helsepersonell hvis du har spørsmål om helsen din.
Kan jeg redigere diagrammet for anslått oksygenvariasjon i Fitbit-appen?
Du kan ikke redigere diagrammet for anslått oksygenvariasjon direkte. Men hvis du redigerer en søvnlogg, blir tidspunktene for da du sovnet og våknet, også justert i diagrammet for anslått oksygenvariasjon. Du finner mer informasjon i Hvordan sporer jeg søvn med Fitbit-enheten?
Hvorfor ser jeg ikke diagrammet for anslått oksygenvariasjon i Fitbit-appen?

Hvis du ofte beveger deg mens du sover, kan bevegelsene forstyrre lyset som reflekteres tilbake til sensorene på enheten.

Husk følgende for å motta data om anslått oksygenvariasjon:

• Sørg for at Fitbit-enheten sitter godt nok på, før du legger deg. Du finner mer informasjon i Hvordan skal Fitbit-enheten sitte på?
  • Sørg for at Fitbit-enheten er ladet.
  • Du må bruke en Charge 3, Charge 4, Charge 5, Charge 6, Inspire 3 eller en enhet i Luxe-serien, Sense-serien, Versa-serien eller Google Pixel Watch-serien.
  • Du må sove i tre timer eller mer.