For assistance with Fitbit Ace LTE, visit support.google.com/fitbitacelte.

Hvordan sporer jeg pustefrekvens i Fitbit-appen?

Spor pustefrekvensen din om natten for å se trender over tid.

Merk: Disse dataene er inkludert i Helsemålinger-flisen  i Fitbit-appen. Du finner mer informasjon under Hva bør jeg vite om helsemålinger i Fitbit-appen?

Hva er pustefrekvens i Fitbit-appen?

Pustefrekvens, eller respirasjonsfrekvens, er antall åndedrag du tar per minutt. Pustefrekvensen ligger som regel på 12–20 åndedrag i minuttet.

Merk: Denne funksjonen er ikke ment for å diagnostisere eller behandle noen medisinsk tilstand, og du skal ikke bruke funksjonen for noen medisinske formål. Den er ment for å gi informasjon som kan hjelpe deg med oppnå bedre velvære. Hvis du er bekymret for helsen din, bør du kontakte lege. Hvis du tror du opplever en medisinsk nødsituasjon, må du ringe nødtelefonen.

Hvorfor bør jeg spore pustefrekvens i Fitbit-appen?

Spor den gjennomsnittlige pustefrekvensen når du sover for å hjelpe deg med å måle det generelle velværet ditt. Pustefrekvensen når du sover varierer som regel ikke så mye fra natt til natt.

Hvordan sporer Fitbit-enheten pustefrekvensen?

På grunn av sunne og normale svingninger er tiden mellom hjerteslagene kortere når du puster inn og lengre når du puster ut. Den optiske pulssensoren på enheten sporer de små forskjellene i disse intervallene mens du sover, for å fastslå den gjennomsnittlige pustefrekvensen for natten. I grafen gjenspeiler den siste målingen av pustefrekvensen den lengste søvnperioden i løpet av det siste døgnet. Det gjelder bare for søvnperioder lenger enn tre timer.

Hvordan ser jeg pustefrekvenstrender i Fitbit-appen?

Ha på deg enheten i minst én hel dag, og sov med den på om natten. Sjekk så statistikken:

1. Åpne Fitbit-appen om morgenen og trykk på I dag-fanen   Helsemålinger .
  2. Trykk på pustefrekvens.
  3. Se en graf over gjennomsnittlig pustefrekvens per natt.
  4. Hvis du vil ha flere detaljer, trykker du på Finn ut mer over grafen.

Hvilke faktorer kan påvirke pustefrekvensen?

Det er flere faktorer som kan påvirke pustefrekvensen, inkludert alder, kjønn, vekt, lunge- og hjertelidelser, angst og feber.