Voeg geen persoonlijke of gevoelige gezondheidsinformatie toe, zoals stap-, calorie-, hartslag-, slaap- of trainingsgegevens, of informatie over de gezondheid van het hart wanneer u vragen stelt in de Community.

Hartpunten verdienen om gezond te blijven

De American Heart Association (AHA) raadt je aan om actief te blijven en je hart gezond te houden. Ze bevelen aan om elke week ten minste 150 minuten matig intensief te bewegen of 75 minuten stevig actief te zijn. Google Fit houdt je beweging bij in de vorm van hartpunten en stappen, zodat je deze aanbevelingen makkelijker kunt volgen.

Hoe je hartpunten verdient

Je verdient hartpunten met activiteiten waarbij je een hogere hartslag krijgt. Je kunt hartpunten verdienen met activiteiten zoals een stevige wandeling, hardlopen, zwemmen, een aerobicsles of tennissen. Zorg ervoor dat je je activiteit bijhoudt of registreert.

Hoe Fit je activiteit meet

De meetmethode voor je activiteit is afhankelijk van de apparaten die je hebt en gebruikt. Google Fit maakt gebruik van de sensoren van je telefoon of een hartslagmeter om je hartpunten en stappen bij te houden.

Gebaseerd op je hartslag

Als je een apparaat met een hartslagsensor hebt dat geschikt is voor Google Fit (zoals een smartwatch), berekent Google Fit je hartpunten en stappen terwijl je beweegt.

Je kunt je hartslag het beste bijhouden door op je apparaat op Een training starten te tikken.

• 1 minuut met een hartslag van gemiddelde intensiteit (50%-69%) = 1 hartpunt
  • 1 minuut met een hartslag van hoge intensiteit (70% of hoger) = 2 hartpunten

Tip: Dit is het percentage van je geschatte maximale hartslag. Je maximale hartslag wordt gebaseerd op de formule 205,8 - (0,685 x [je leeftijd]).

Wear OS-apparaten hebben een hartslagmeter die hartslagzones zoals laag, matig of intensief aangeeft. Je kunt hartpunten verdienen als je hartslag in de matige of intensieve activiteitszone zit.

Gebaseerd op bewegingsdetectie

Als je geen hartslagsensor op je apparaat hebt, kan Google Fit alsnog proberen het type activiteit te herkennen dat je uitvoert.

• Activiteit van meer dan 1 minuut (bij 30 stappen per minuut) = 1 beweegminuut
  • 1 minuut fietsen = 1 hartpunt
  • 1 minuut stevig wandelen (100 of meer stappen per minuut) = 1 hartpunt
  • 1 minuut hardlopen (130 of meer stappen per minuut) = 2 hartpunten

Beweging omzetten in punten

Google Fit maakt gebruik van de volgende richtlijnen om je beweging om te zetten in hartpunten volgens de MET-waarde (metabool equivalent van taak). Je verdient bonuspunten voor intensieve activiteit.

• 1 minuut een activiteit uitvoeren met een MET-waarde van 3,0 tot 5,9 = 1 hartpunt
  • 1 minuut een activiteit uitvoeren met een MET-waarde van 6,0 of hoger = 2 hartpunten

Hoelang moet je actief blijven?

Google Fit geeft je een hartpunt voor elke minuut waarin je actief bent. Hoewel de AHA aanbeveelt om minstens 10 minuten actief te blijven, suggereert recent onderzoek dat elke matige tot intensieve activiteit een positief effect heeft, ongeacht hoelang je deze uitvoert.

Je laatste activiteit toevoegen en bekijken hoeveel punten je hebt verdiend

Fit kan je hartpunten berekenen op basis van je laatste activiteit en de informatie die je toevoegt. Je kunt als volgt je laatste training toevoegen:

1. Open de Google Fit-app Google Fit op je telefoon.
  2. Tik op Toevoegen Gegevens toevoegen en dan Activiteit toevoegen Activiteit toevoegen.
  3. Selecteer bovenaan je activiteit.
  4. Voeg toe hoelang je die activiteit hebt uitgevoerd. Bovenaan zie je hoeveel hartpunten en stappen je hebt verdiend.
  5. Als je wilt teruggaan zonder de training op te slaan, tik je linksboven op Annuleren Menu sluiten.
  6. Als je de activiteit wilt opslaan in je geschiedenis, tik je bovenin op Opslaan.

Je puntengeschiedenis controleren

1. Open de Google Fit-app Google Fit op je telefoon.
  2. Tik bovenaan op het getal voor je stappen of hartpunten.
  3. Selecteer bovenaan een dag, week of maand om je punten voor verschillende datums te bekijken.