Google Fit gebruiken

1. Aan de slag met Google Fit

Met Google Fit kunt u uw fitnessgegevens meten, bijhouden en opslaan. Het product is beschikbaar op uw computer, mobiele apparaten en Android Wear-apparaten, zodat u bijna overal toegang heeft. U kunt bijvoorbeeld het volgende doen:

• Persoonlijke fitnessdoelen instellen
    • Automatisch meten hoe dicht u bent bij het behalen van die doelen
    • Bekijken welke soorten activiteiten u dagelijks uitvoert en hoe lang u dat doet
    • Uw activiteit na verloop van tijd vergelijken om te zien hoe u zich heeft verbeterd
    • Gegevens van andere fitness-apps die u heeft gekoppeld aan Google Fit, bewaren en bekijken

U heeft een Google-account nodig om aan de slag te gaan met Fit. Ga naar fit.google.com voor toegang tot Fit op uw computer.

De mobiele Google Fit-app voor Android downloaden
    Download Google Fit voor Android

Fit gaan gebruiken op uw mobiele Android-apparaat:

1. Open de Fit-app.
    2. Log in met uw Google-account.
    3. Tik op Accepteren en doorgaan om de voorwaarden te accepteren.
    4. Houd uw telefoon bij u om uw activiteiten bij te houden.
    De Google Fit-app voor Android Wear downloaden

Fit is vooraf geïnstalleerd op de meeste Android Wear-apparaten. Als Fit nog niet is geïnstalleerd, kunt u Fit downloaden en installeren op een telefoon die u heeft gekoppeld met uw horloge. Na installatie op uw mobiele apparaat werkt Fit automatisch op uw Android Wear-apparaat.

Google Fit bezoeken op internet
    GOOGLE FIT GEBRUIKEN OP INTERNET

Als u aan de slag wilt gaan met Google Fit op internet, gaat u naar fit.google.com en logt u in met uw Google-account.

U kunt Fit op internet gebruiken om fitnessgegevens te bekijken die u al heeft bijgehouden via Fit of een andere fitness-app. U kunt nieuwe activiteiten niet automatisch bijhouden via de website, maar u kunt ze zelf toevoegen.

2. Uw profiel en fitnessdoelen opgeven

U kunt profielgegevens opgeven (zoals uw lengte, gewicht en geslacht) en een persoonlijk fitnessdoel instellen. Opmerking: Als u de afgelegde afstand en het aantal verbrande calorieën wilt bekijken, moet u uw lengte, gewicht en geslacht opgeven.

Uw lichamelijke gegevens opgeven

Op uw computer
    1. Ga naar Google Fit op internet.
    2. Klik op Instellingen Settings gear> Profiel.
    3. Geef uw gewicht, lengte en geslacht op.
    Op uw mobiele apparaat
    1. Open de Google Fit-app Google Fit.
    2. Tik op Menu vertical menu> Instellingen.
    3. Geef uw lengte, gewicht en geslacht op.

U kunt aanpassen in welke eenheden Google Fit uw gewicht, lengte en de afstand weergeeft. Tik op Menu vertical menu> Instellingen > Eenheden.

Een persoonlijk fitnessdoel instellen

Met Google Fit kunt u uw voortgang bijhouden voor uw fitnessdoelen.

U kunt dagelijkse doelen instellen voor:

• Stappen: hoeveel stappen u wilt zetten.
    • Actieve tijd: hoeveel tijd u actief wilt zijn.
    • Afstand: hoe ver u wilt wandelen, hardlopen of fietsen.
    • Calorieën: het aantal calorieën dat u wilt verbranden.

U heeft een standaarddoel van één uur activiteit per dag wanneer u voor het eerst begint met Fit. De app geeft uw voortgang weer. Nadat u uw activiteit enige dagen heeft bijgehouden, ziet u ook aanbevelingen voor toekomstige doelen.

Een persoonlijk fitnessdoel wijzigen:

Op uw computer
    1. Ga naar Google Fit op internet.
    2. Klik op Instellingen Settings gear> Profiel > Doel.
    3. Voer het aantal minuten in dat u dagelijks actief wilt zijn.
    Op uw mobiele apparaat
    1. Open de Google Fit-app Google Fit.
    2. Tik op Menu vertical menu> Instellingen > Dagelijks doel.
    3. Tik op het actieve doel.
    4. Geef het gewijzigde doel op en tik op Opslaan.
  3. Uw fitnessactiviteit bijhouden

U kunt uw wandelingen, hardloopsessies en fietstochten bijhouden in Google Fit. U kunt bijvoorbeeld bekijken hoeveel stappen u heeft gezet of hoe lang u heeft gefietst, gevoetbald of geskied.

Wat u kunt meten

Wanneer u een activiteit vastlegt, kunt u meestal schattingen bekijken voor de volgende aspecten:

• Tijd: Hoe lang u een bepaalde activiteit heeft uitgevoerd.
    • Stappen: Hoeveel stappen u heeft gezet.
    • Calorieën: Hoeveel calorieën u heeft verbrand.
    • Afstand: De afstand die u heeft gewandeld of hardgelopen. Deze functie werkt momenteel niet voor stationair fietsen (hometrainer).
    • Gewicht: Hoe uw gewicht in de loop van de tijd verandert. U moet uw gewicht handmatig opgeven als u dit wilt bijhouden.

Opmerking: Als u de afgelegde afstand of het aantal verbrande calorieën wilt bekijken, moet u uw lengte, gewicht en geslacht opgeven.

Als u uw fietsritten zo nauwkeurig mogelijk wilt bijhouden, kunt u uw telefoon het best in uw zak steken (en niet in een rugzak meenemen of in een houder op het stuur plaatsen).

Een fitnessactiviteit starten voor realtime statistieken

U kunt realtime statistieken bekijken voor uw activiteiten, zoals uw snelheid tijdens het hardlopen. Fit gebruikt uw GPS en andere sensoren om uw activiteit bij te houden.

Ga als volgt te werk om een activiteit te starten:

1. Open de Google Fit-app Google Fit.
    2. Tik op Toevoegen Toevoegenen vervolgens Activiteit starten Start activity
    3. Tik op de activiteit die u wilt starten.

Opmerking: De fitnessinformatie wordt automatisch geüpdatet op elk apparaat waarop u Fit gebruikt. U kunt de activiteit later bewerken als de informatie niet nauwkeurig is.

Statistieken beschikbaar in realtime

Meestal kunt u de volgende statistieken in realtime bekijken:

• Tijd
    • Stappen
    • Calorieën
    • Afstand
    • Tempo
    • Helling
    • Een kaart van uw route
    Realtime spraakupdates

U kunt realtime gesproken meldingen krijgen over uw afstand en tempo tijdens het hardlopen, fietsen en andere activiteiten. Fit kan u bijvoorbeeld uw tempo geven voor elke kilometer.

Ga als volgt te werk om de frequentie van gesproken meldingen te selecteren:

1. Open de Google Fit-app Google Fit.
    2. Tik op Menu  Menuen vervolgensInstellingen Instellingen.
    3. Kies uw instellingen onder 'Gesproken aankondigingen'.

Opmerking: Tijdens de activiteit kunt u de aankondigingen ook in- en uitschakelen door op Volume Volume te tikken.

Starten of stoppen met verzamelen van fitness- of locatiegegevens

U kunt kiezen of Fit uw activiteit wel of niet kan bijhouden. Ga als volgt te werk om deze instelling te wijzigen:

1. Open de Google Fit-app Google Fit.
    2. Tik op Menu Menuen vervolgens Instellingen Instellingen.
    3. Schakel Activiteitsdetectie onder 'Google Fit-gegevens' in of uit.

U kunt ook ervoor kiezen Fit-gegevens alleen op uw telefoon te bewaren in plaats van deze te synchroniseren met uw account en tussen uw apparaten.

Uw gewicht bijhouden

U kunt met Google Fit ook uw gewicht bijhouden en bekijken hoe het in de loop der tijd verandert. Bekijk hieronder hoe u een gewichtsmeting toevoegt of hoe u verbinding maakt met een van de partner-apps voor het bijhouden van uw gewicht.

Een gewichtsmeting toevoegen
    1. Open de Google Fit-app Google Fit.
    2. Tik op Toevoegen Toevoegenen vervolgens Je gewicht registreren Log your weight.

Opmerking: Het is op dit moment niet mogelijk een gewichtsmeting op Fit te verwijderen.

Een grafiek bekijken met uw gewichtsverandering in de loop der tijd.
    1. Open de Google Fit-app Google Fit.
    2. Scrol omlaag op het startscherm om een recente gewichtsmeting te zoeken.
    3. Tik op de gewichtsmeting om deze te openen.
    4. Pas de periode voor de grafiek aan.

Andere apps synchroniseren met Fit en activiteit, voeding, slaap en meer weergeven

Sommige andere apps kunnen informatie delen met Fit zodat u uw fitness-gegevens op één plaats kunt bekijken.

Bekijken welke apps werken met Fit

Apps koppelen aan Google Fit

U moet een app aan Fit linken om de gegevens van die app te delen met Fit. Voor elke app die u koppelt, geldt een andere procedure voor koppelen. Over het algemeen kunt u echter als volgt te werk gaan:
    1. Open de app die u wilt koppelen, zoals Strava, Runkeeper of MyFitnessPal.
    2. Ga naar het menu Instellingen
    3. Zoek de instelling om de app te koppelen aan andere apps en apparaten. Afhankelijk van de app kan deze instelling bijvoorbeeld 'Andere services linken', 'apps en apparaten' of 'verbindingen beheren' heten.
    4. Volg de instructies op het scherm om de app te koppelen aan Google Fit Google Fit.

Opmerking: Bekijk welke apps werken met Fit voor een overzicht van de apps die u kunt koppelen.

De gekoppelde apps bekijken en bewerken

De gekoppelde apps bekijken

1. Open de Google Fit-app Google Fit.
    2. Tik op Menu Menuen vervolgens Instellingen Instellingen.
    3. Tik onder Google Fit-gegevens op Gekoppelde apps.

Een app loskoppelen van Google Fit

Als u niet wilt dat uw andere apps gegevens delen met Fit, kunt u ze ontkoppelen.

1. Open de Google Fit-app Google Fit.
    2. Tik op Menu Menuen vervolgens Instellingen Instellingen.
    3. Tik onder Google Fit-gegevens op Gekoppelde apps.
    4. Zoek de app die u wilt loskoppelen. U moet mogelijk de pijl-omlaag Pijl-omlaag gebruiken.
    5. Tik op de app en vervolgens op Ontkoppelen

4. Fitnessactiviteiten toevoegen en bewerken

U kunt handmatig een activiteit aan de activiteitsgeschiedenis van Google Fit toevoegen of een al aanwezige activiteit bewerken. U kunt ook doelen toevoegen, uw gewicht registreren en meer.

5. Uw activiteit bekijken

Zodra u Google Fit heeft ingesteld om uw activiteit bij te houden, kunt u de app, uw Android Wear-horloge of de website gebruiken om te bekijken hoe dicht u bent bij het behalen van uw doelen. U kunt uw activiteit ook vergelijken met eerdere dagen.

Bekijken wat u vandaag heeft gedaan

Als u de Google Fit-app opent, wordt de belangrijkste fitnessactiviteit boven aan de pagina weergegeven. Hier vindt u een overzicht van het aantal actieve minuten, genomen stappen, verbrande calorieën en meer. Ga als volgt te werk als u geen overzicht ziet van uw activiteit:

1. Open de Google Fit-app Google Fit.
    2. Tik op Menu Menu en vervolgens Start.
    Hoe Google Fit het aantal verbrande calorieën berekent

Google Fit houdt bij de berekening van de calorieën die u heeft verbrand rekening met uw activiteit, uw geslacht, uw lengte en uw gewicht.

Dit is een schatting van het totale aantal verbrande calorieën en omvat uw basaal metabolisme, niet alleen de calorieën die u tijdens uw activiteit heeft verbrand.

Als u uw lengte en gewicht niet heeft opgegeven, wordt het aantal calorieën gebaseerd op een standaardmeting van lengte en gewicht. Een nauwkeurigere schatting ontvangen:

1. Open de Google Fit-app Google Fit
    2. Tik op Menu Menu en vervolgens Instellingen.
    3. Tik onder 'Algemene informatie' op een getal om dit te bewerken.
    4. Tik op Opslaan.

Bekijk Uw lichamelijke gegevens opgeven in Google Fit voor meer informatie.

Hoogtepunten van uw recente activiteit bekijken:

Ga als volgt te werk als u gepersonaliseerde kaarten van uw recente activiteit wilt zien:

1. Open de Google Fit-app Google Fit
    2. Tik op Menu Menu en vervolgens Start.
    3. Scrol omlaag om de kaarten te bekijken. U kunt kaarten zien met de volgende informatie:
      • Recente workouts en activiteiten. Hiertoe behoren activiteiten die u zelf registreert door op 'Activiteit starten' te tikken en activiteit die door Fit automatisch wordt geregistreerd.
      • Hoe dicht u bij uw doelen bent.
      • Uw langste hardloopsessies en fietsritten.
      • Een vergelijking van uw activiteit met de activiteit van andere Fit-gebruikers in uw omgeving.

Informatie over Google Fit-kaarten

Google Fit-kaarten verbergen

Als u de informatie op een kaart niet wilt zien, kunt u de kaart tijdelijk verbergen. Veeg de kaart hiervoor weg:

1. Open de Google Fit-app Google Fit
    2. Tik op Menu Menu en vervolgens Start.
    3. Zoek de kaart die u wilt verbergen.
    4. Sleep de kaart naar links of rechts.
    5. De kaart verschijnt pas weer als er nieuwe informatie beschikbaar is.

Opmerking: De kaart wordt weer weergegeven wanneer er nieuwe informatie beschikbaar is. Als u bijvoorbeeld een nieuw gewicht opgeeft, verschijnt de gewichtkaart weer. Of als u een nieuwe langste afstand heeft hardgelopen, verschijnt de kaart voor de langste hardloopsessie weer.

Hoe u het doet in vergelijking met anderen in een stad
    Fit kan een kaart tonen waarop uw activiteit wordt vergeleken met anderen in een bepaalde plaats. De weergegeven plaats is gebaseerd op recente locaties waar u Google Fit heeft gebruikt. Hiervoor wordt geen informatie gebruikt die u in andere apps heeft opgegeven.
    Uw gewichtkaart

Als u uw gewicht registreert op Google Fit of een verbonden platform, kunt u een kaart zien met uw gewicht. Hierop wordt het volgende weergegeven:

• Stippen, die staan voor de gewichtsgegevens die u heeft opgegeven.
    • Een trendlijn die het intelligente gemiddelde weergeeft van recente gewichtsgegevens. Hierdoor krijgt u een beter idee van hoe uw gewicht in de loop van de tijd verandert.

De gewichtkaart verbergen

Veeg de gewichtkaart weg om deze tijdelijk te verbergen. Tik op de kaart en veeg de kaart naar links of rechts om deze uit beeld te vegen.

Opmerking: De kaart verschijnt weer als u een nieuw gewicht opgeeft. U kunt de kaart dan opnieuw wegvegen.

Al uw activiteit bekijken (uw tijdlijn)

1. Open de Google Fit-app Google Fit
    2. Tik op Menu Menu en vervolgens Tijdlijn.
    3. Tik op een datum voor meer details over uw activiteit op die dag.

Opmerking: Als u uw activiteit op Google Fit bekijkt, krijgt u activiteit te zien die u heeft bijgehouden tijdens de activiteit, activiteit die u handmatig heeft toegevoegd, activiteit van apps van derden die u heeft gekoppeld aan Fit en activiteit die automatisch door Fit wordt geregistreerd. Fit kan bij het herkennen van activiteit een fout maken. Als u activiteit tegenkomt die volgens u niet juist is, kunt u uw activiteitsgeschiedenis bewerken

6. Een persoonlijk fitnessdoel instellen

U heeft een standaarddoel van één uur activiteit per dag wanneer u voor het eerst begint met Fit. U kunt dit doel bewerken en zelf meerdere doelen instellen.

Nadat u uw activiteit enige dagen heeft bijgehouden, ziet u ook aanbevelingen voor toekomstige doelen.

Een doel instellen op een mobiel apparaat

1. Open de Google Fit-app Google Fit
    2. Tik in de rechterbenedenhoek van het scherm op Toevoegen Toevoegen.
    3. Kies een vooraf ingesteld doel of maak er zelf een.
    4. Volg de instructies om uw doel te configureren.

Als uw doel is ingesteld, geeft Google Fit uw doelkaarten weer en stuurt u meldingen over uw voortgang.

Een doel instellen op uw computer
    1. Ga naar Google Fit op internet op fit.google.com.
    2. Klik op Instellingen Instellingenen vervolgensDoel.
    3. Selecteer het type doel met de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
    4. Geef het gewenste doel op.

Een doel wijzigen

1. Open de Google Fit-app Google Fit
    2. Tik op Menu Menuen vervolgensStart.
    3. Zoek de kaart met uw voortgang voor het doel dat u wilt bewerken.
    4. Tik op Meer Meeren vervolgensDoel bewerken of Doel verwijderen.
    Een doel wijzigen op uw computer
    1. Ga naar Google Fit op internet op fit.google.com.
    2. Klik op Instellingen Instellingenen vervolgensDoel.
    3. Bewerk uw doel.

7. Google Fit gebruiken op Android Wear-apparaten

De Google Fit-app kan worden gebruikt op Android Wear-apparaten en op andere Android-apparaten, zoals smartphones.

Bekijk de video of lees het onderstaande artikel voor meer informatie.

Use Fit on your watch (3:37)

Fit installeren en gebruiken op Android Wear

U kunt Fit ook alleen gebruiken op uw Android Wear-horloge. U kunt dan echter minder informatie bekijken en minder activiteiten bijhouden. Ga naar het Helpcentrum van Google Fit voor meer informatie over hoe u uw conditie kunt bijhouden en de instellingen voor Google Fit kunt beheren.

Fit installeren op Android Wear

U kunt Google Fit op uw telefoon en horloge installeren via Google Play.

Google Fit werkt het beste als u de Google Fit-app installeert op de telefoon die u heeft gekoppeld met uw horloge. Zo beschikt u over meer gegevens en kunt u de gegevens synchroniseren tussen uw telefoon, horloge en andere apps.

Als u Google Fit gebruikt op uw Android Wear-horloge zonder de app te installeren op uw telefoon, kunt u minder functies gebruiken.

Fit op Android Wear koppelen met uw Android-telefoon

Als u Fit op Android Wear koppelt met een mobiel apparaat, betekent dit dat uw horloge en telefoon hun gegevens delen en dat u meer functies kunt gebruiken. Deze extra functies omvatten het meten van de afgelegde afstand en de verbrande calorieën, het in realtime bijhouden van trainingen, het automatisch bijhouden van krachttrainingen en het linken van gegevens van derden.

Uw telefoon en horloge delen Google Fit-gegevens zolang:

• De app is geïnstalleerd op beide apparaten.
    • Beide apparaten zijn ingeschakeld.
    • Uw horloge en telefoon zich binnen een paar meter van elkaar bevinden.

Zelfs als de twee apparaten niet binnen elkaars bereik blijven, worden de gegevens automatisch gesynchroniseerd wanneer de apparaten weer binnen elkaars bereik zijn.

Opmerking: Als uw horloge wordt losgekoppeld van uw telefoon, kan deze alleen stappen tellen, geen tijd.

Bekijk meer informatie over het koppelen van uw Android Wear-apparaat en uw telefoon en wat er gebeurt wanneer uw Android Wear-apparaat en telefoon worden ontkoppeld.

Fit alleen gebruiken op Android Wear

Als u Fit gebruikt op Android Wear zonder de app te installeren op een gekoppelde telefoon, kunt u het volgende doen:

• Bekijken hoeveel stappen u heeft gezet in de afgelopen zeven dagen.
    • Uw tien eerdere hartslagmetingen bekijken.
    • Fit-wijzerplaten gebruiken.

Als u de app niet installeert op een gekoppelde telefoon, kunt u het volgende niet doen:

• Herhalingen van squats, push-ups en sit-ups tellen.
    • De afgelegde afstand en verbrande calorieën bekijken.
    • Verbinding maken met derden, zoals MyFitnessPal, Runkeeper, Strava en meer.
    • Bepaalde andere functies gebruiken.

Als u deze functies wilt gebruiken, moet u uw Android Wear-apparaat koppelen met een mobiel apparaat waarop de Fit-app is geïnstalleerd.

Opmerking: Bekijk meer informatie over het koppelen van uw Android Wear-apparaat en uw telefoon en wat er gebeurt wanneer uw Android Wear-apparaat en telefoon worden ontkoppeld.

Google Fit-kaarten weergeven of verbergen

Op uw horloge worden kaarten van Google Fit weergegeven. Deze kaarten bevatten bijvoorbeeld overzichten van het aantal stappen dat u heeft gezet en hoe lang u actief bent geweest.

U kunt deze kaarten op elk gewenst moment sluiten door ze naar rechts te vegen. Wanneer u een Fit-kaart verbergt, worden er geen nieuwe kaarten weergegeven tot later.

Alle kaarten van Fit uitschakelen

Als u geen kaarten van Google Fit wilt weergeven, blokkeert u de app.

Stappen bijhouden en dagelijkse stappendoelen instellen

Fit schat hoeveel stappen u elke dag zet. U kunt doelen instellen voor hoeveel stappen u elke dag wilt zetten. U kunt vervolgens op uw horloge controleren hoe dicht u bent bij het behalen van uw doel.

Uw stappen bekijken

U kunt de huidige schatting van het aantal stappen bekijken door tegen uw horloge te spreken of het menu te gebruiken:

Spreken om stappen te bekijken

1. Als het scherm is gedimd, tikt u erop om het horloge te activeren.
    2. Zeg 'Ok Google'. Er wordt een wit scherm weergegeven in afwachting van een opdracht.
    3. Zeg Laat mijn stappen zien.

Een Google Fit-wijzerplaat gebruiken om uw stappen te bekijken

Als u uw stappen wilt bekijken op uw wijzerplaat, gebruikt u een Google Fit-wijzerplaat.

Opmerking: Het aantal stappen dat uw horloge bijhoudt, is een schatting.

Dagelijkse stappendoelen instellen

Uw horloge wordt vooraf ingesteld met een doel van 10.000 stappen. Ga als volgt te werk om het doel te wijzigen:

Android Wear 2.0

1. Start de Google Fit-app.
    2. Tik onder Doelen op het doel.
    3. Tik op Doel bewerken.
    4. Scrol omlaag en tik op het doel dat u wilt instellen.

Android Wear 1.5

1. Als het scherm is gedimd, tikt u erop om het horloge te activeren.
    2. Veeg drie keer van rechts naar links. Er wordt een wit scherm weergegeven in afwachting van een opdracht.
    3. Scrol omlaag en tik op Mijn stappen weergeven.
    4. Ga naar het menu door naar rechts te vegen.
    5. Scrol omlaag en tik op Dagelijks stappendoel.
    6. Scrol omlaag en tik op het doel dat u wilt instellen.

Een krachttrainingsuitdaging starten

Opmerking: Raadpleeg een arts voordat u begint met een nieuw fitness- of voedingsprogramma.

Google Fit kan automatisch herhalingen voor push-ups, squats en sit-ups tellen met uw Android Wear-apparaat. Elke activiteit heeft drie uitdagingsniveaus: Beginner, Gevorderd en Geavanceerd.

Een krachttrainingsuitdaging starten

Een uitdaging starten

1. Als het scherm is gedimd, tikt u erop om het horloge te activeren.
    2. Open de app-lijst:
      • Android Wear 2.0: Druk op de aan/uit-knop.
      • Android Wear 1.5: Veeg van rechts naar links.
    3. Tik op Google Fit Google Fit om dit te openen.
    4. Scrol en tik op Activiteit starten of 'Activiteit starten' Start activity.

Opmerking: Het kan tot drie herhalingen duren voordat het horloge een telling weergeeft. Het horloge detecteert de meeste herhalingen als u deze in de juiste houding uitvoert. Als u vaststelt dat het horloge een aanzienlijk aantal herhalingen niet meetelt, controleert u of u de oefening in de juiste houding uitvoert.

Uw uitdagingsniveau kiezen

Elke oefening heeft drie uitdagingsniveaus: Beginner, Gevorderd en Geavanceerd. Deze niveaus stellen doelen in voor het aantal herhalingen dat u elke dag moet voltooien. Het doel neemt toe naarmate u in de loop van de uitdaging sterker wordt.

Als u niet zeker weet welke niveau u heeft, begint u met Beginner. Het aantal herhalingen waarmee elk niveau begint, is als volgt:

Uitdaging

Beginner

begint met

Gevorderd

begint met

Geavanceerd

begint met

Push-ups

5

10

20

Sit-ups

5

15

25

Squats

15

25

35

Uw hartslag controleren

Als uw horloge een hartslagsensor heeft, kunt u spreken of het menu gebruiken om uw hartslag te controleren.

Opmerking: De hartslagfuncties zijn geen medische apparaten en zijn uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden. Raadpleeg een arts voordat u begint met een nieuw fitness- of voedingsprogramma.

Spreken om uw hartslag te bekijken

Voor de beste resultaten maakt u de horlogeband vast om uw pols.

1. Als het scherm is gedimd, tikt u erop om het horloge te activeren.
    2. Wanneer uw horloge gereed is, zegt u 'Ok Google'.
    3. Zeg 'Laat me mijn hartslag zien'.

Uw hartslag doorlopend meten

Als u uw hartslag wilt controleren, heeft u een LG Watch Sport of Huawei Watch 2 nodig.

1. Als het scherm is gedimd, tikt u erop om het horloge te activeren.
    2. Druk op de knop aan de zijkant van het horloge.
    3. Tik in de lijst met apps op Fit Google Fit.
    4. Scrol omlaag tot onder het gedeelte Hartslag om een diagram met uw hartslag te bekijken.

Hartslagmeter werkt niet

Als u denkt dat de hartslagmeter van uw horloge niet goed werkt, kunt u de volgende stappen proberen.

1. Zorg dat de horlogeband vast om uw pols zit.
    2. Controleer of de achterkant van het horloge uw pols volledig raakt.
    3. Beweeg niet te veel en spreek niet te hard als dat mogelijk is.
      • Opmerking: De sensor werkt minder goed wanneer u uw arm veel beweegt of als er veel lawaai is. U krijgt een nauwkeurigere meting als u stil en rustig bent.
    4. Probeer uw hartslag opnieuw te meten.

Google Fit-wijzerplaten gebruiken

Met een Google Fit-wijzerplaat kunt u uw voortgang voor uw dagelijkse doelen bekijken op uw wijzerplaat.

1. Als het scherm is gedimd, tikt u erop om het horloge te activeren.
    2. Tik ergens op de achtergrond van uw wijzerplaat en houd deze plek twee seconden vast.
    3. Veeg van rechts naar links als u door de ontwerpen wilt browsen en tik op een ontwerp om het te kiezen.

Tip: U kunt uw wijzerplaat ook wijzigen via de Android Wear-app op uw mobiele apparaat.

8. Toegankelijkheid voor Fit op Android

Met Google Fit kun je je fitnessgegevens meten, bijhouden en opslaan. Je kunt Android-toegankelijkheidsfuncties, zoals TalkBack, BrailleBack-apps en speciale toegankelijkheidsfuncties, gebruiken voor het volgende:

• Je activiteitsoverzicht bekijken
    • Bladeren door je tijdlijn
    • Details van een specifieke sessie bekijken

Ga naar het Helpcentrum voor Android-toegankelijkheid voor meer informatie over het inschakelen van toegankelijkheidsfuncties.

Aan de slag met TalkBack

Je kunt TalkBack inschakelen door naar het menu Instellingen van je apparaat > Toegankelijkheid te gaan. Je kunt hier hulp krijgen bij het instellen van TalkBack.

Als je meer hulp nodig hebt bij navigeren in TalkBack, bekijk je de volgende artikelen.

Navigeren in Fit

Wanneer je Fit opent, kunt je ervoor kiezen het volgende te doen:

• Bekijken hoe lang je actief bent geweest: je kunt in het midden van het scherm op een overzicht van de activiteit van de dag tikken.
    • Bladeren door overzichten van de activiteiten van eerdere dagen: als je wilt bekijken hoeveel stappen je hebt gezet of hoe lang je actief bent geweest op een eerdere dag, scrol je omlaag op de voorpagina van de app.
    • Details met betrekking tot de activiteit van een eerdere dag bekijken: als je een gedetailleerder overzicht van je activiteit op een specifieke dag wilt bekijken, dubbeltik je op het activiteitsoverzicht van de betreffende dag.
  9. Google Fit-instellingen beheren

Met Google Fit kunt u al uw fitnessgegevens bijhouden in uw Google-account en deze delen met de andere apps en apparaten die u gebruikt om gezond te blijven. Als u uw activiteiten wilt bekijken of er meer inzicht in wilt krijgen, hoeft u alleen Google Fit te openen.

De fitnessgegevens in Google Fit zijn van u. U kunt apps toegang verlenen om de gegevens te gebruiken en er informatie aan toe te voegen, en u kunt deze toegang op elk gewenst moment weer intrekken via de app Google Instellingen. Daarnaast kunt u de gegevens die in Google Fit zijn opgeslagen, op elk gewenst moment verwijderen.

Hoe apps gegevens delen in Google Fit

Uw apps koppelen

Voordat u een app aan Google Fit koppelt, vraagt Google u of u deze app wilt toestaan nieuwe gegevens in Google Fit op te slaan en gegevens te bekijken die u al in Google Fit heeft opgeslagen.

• Door apps of apparaten toe te staan gegevens op te slaan, geeft u ze toestemming gegevens in Google Fit in uw Google-account op te slaan. Er zijn slechts enkele apps die gegevens opslaan. Wanneer dit gebeurt, kunnen andere apps of apparaten die u toegang heeft gegeven om informatie te bekijken, de opgeslagen gegevens in uw Google Fit-account gebruiken.
    • Door apps of apparaten toe te staan gegevens te bekijken, geeft u ze toestemming de informatie te gebruiken die door andere gekoppelde apps in Google Fit is opgeslagen.

Zodra u een gekoppelde app toestemming heeft gegeven, heeft de app toegang tot de gegevens in uw Google Fit-account vanaf elk apparaat waarop Google Fit is geïnstalleerd. Dit betekent dat als u een app op een apparaat installeert nadat u deze app op een ander apparaat toestemming heeft gegeven verbinding te maken met Google Fit, deze app automatisch aan uw Google Fit-account wordt gekoppeld.

Gegevens die door Google Fit worden bewaard

Google Fit geeft gekoppelde apps en apparaten toestemming gegevens over activiteit, locatie, voeding en lichaamssensorgegevens te bekijken en op te slaan.

Activiteitsgegevens

Activiteitsgegevens zijn gegevens over uw fysieke activiteit. Deze kunnen het aantal gelopen stappen, de verbrande calorieën en snelheid omvatten voor activiteiten zoals hardlopen, wandelen of fietsen. Wanneer u een app toestaat activiteitsgegevens te bekijken, kan die app alle activiteitsgegevens bekijken die zijn opgeslagen in Google Fit, waaronder gegevens die zijn verzameld en opgeslagen door Google en andere apps.

Locatiegegevens

Locatiegegevens zijn gegevens over waar u bent en waar u bent geweest. Hiermee kan de app ook locatiegegevens gebruiken om bijvoorbeeld aan te geven hoe ver u heeft hardgelopen of hoe snel u heeft gefietst. Als u een app toestemming geeft uw locatiegegevens te bekijken, kan die app de locatiegegevens gebruiken die zijn opgeslagen in Google Fit door andere apps.

Voeding en hydratatie

Google Fit kan ook gegevens over voeding en hydratatie bijhouden, als deze gegevens worden ingevoerd in een gekoppelde app van derden. Dit kunnen gegevens zijn over calorieopname, macrovoedingsstoffen, microvoedingsstoffen en wateropname.

Lichaamssensorgegevens

Lichaamssensorgegevens zijn gegevens over uw fysieke conditie (zoals hartslag en gewicht) die zijn verzameld door lichaamssensoren. Wanneer u een app toestaat lichaamssensorgegevens te bekijken, kan die app alle lichaamssensorgegevens bekijken die zijn opgeslagen in Google Fit, waaronder gegevens die zijn opgeslagen door andere apps.

Apps die aan Google Fit zijn gekoppeld, delen en gebruiken deze gegevens op een van de volgende twee manieren:

• Meestal geven apps andere gekoppelde apps toestemming om fitnessgegevens te bekijken die de app in Google Fit heeft opgeslagen (zoals het aantal gelopen stappen of hoeveel tijd er is hardgelopen).
    • Soms slaat een app gegevens op waartoe alleen de app zelf toegang heeft. In deze gevallen zijn de gegevens die de app opslaat niet beschikbaar voor andere gekoppelde apps.

Apps weergeven en loskoppelen

U kunt de app Google Instellingen gebruiken om apps of apparaten die aan Google Fit zijn gekoppeld, te bekijken of te ontkoppelen.

Apps of apparaten bekijken die aan Google Fit zijn gekoppeld

Ga als volgt te werk om apps of apparaten te bekijken die aan Google Fit zijn gekoppeld:

1. Ga naar de Google-instellingen op een van deze plaatsen (afhankelijk van uw apparaat):
      • Een afzonderlijke app met de naam Google Instellingen Google Instellingen
      • Tik in de app Instellingen App Instellingen van uw apparaat op Google.
    2. Tik bij Services op Google Fit.
    3. Er wordt op het scherm een lijst met apps en apparaten weergegeven die momenteel aan Google Fit zijn gekoppeld.
    Apps of apparaten ontkoppelen van Google Fit

Wanneer u wilt dat Google Fit stopt met gegevens verzamelen, gaat u als volgt te werk om uw apps en apparaten te ontkoppelen:

1. Ga naar de Google-instellingen op een van deze plaatsen (afhankelijk van uw apparaat):
      • Een afzonderlijke app met de naam Google Instellingen Google Instellingen
      • Tik in de app Instellingen App Instellingen van uw apparaat op Google.
    2. Tik bij Services op Google Fit.
    3. Selecteer de app die of het apparaat dat u wilt ontkoppelen.

Als u een app ontkoppelt van Google Fit, wordt deze ontkoppeld op alle apparaten waarop de app is geïnstalleerd. Wanneer u een app ontkoppelt, worden de gegevens die de app in Google Fit heeft opgeslagen, niet verwijderd.

Uw Google Fit-geschiedenis verwijderen

Ga als volgt te werk om de gegevens te verwijderen die uw apps en apparaten in Google Fit hebben opgeslagen:

1. Open de Google Fit-app Google Fit.
    2. Tik op Menu Menu en vervolgens Instellingen Instellingen.
    3. Scrol omlaag en tik op Geschiedenis verwijderen.
    4. Tik op het volgende scherm op Geschiedenis verwijderen.
    5. Wanneer het dialoogvenster wordt weergegeven, vinkt u het selectievakje bij 'Ik begrijp dit en wil verwijderen' aan.
    6. Tik op Verwijderen.

Wanneer u uw geschiedenis verwijdert, worden alleen opgeslagen gegevens uit uw Google-account verwijderd. Mogelijk zijn er vergelijkbare gegevens opgeslagen in de eigen services van andere apps of apparaten. Als u deze gegevens wilt verwijderen, moet u dit doen via de instellingen van deze apps of apparaten.

Problemen oplossen die je mogelijk ondervindt

1. Fit houdt activiteiten niet correct bij

Wandel-, hardloop- en fietsdetectie is niet perfect in Fit. De sensoren van uw apparaat kunnen informatie anders registreren dan andere apparaten doen.

• U ziet een activiteit die u niet heeft uitgevoerd: u kunt de activiteit bewerken of verwijderen.
    • Activiteiten verschillen tussen uw horloge en uw mobiele apparaat: plaats de apparaten dichter bij elkaar zodat ze kunnen worden gesynchroniseerd.
    • Fit houdt helemaal geen activiteiten bij: controleer of activiteitsdetectie is ingeschakeld.
      • Als u een HTC One M8 heeft, werkt uw telefoon mogelijk niet met Fit.

Fit geeft een verkeerde schatting van het aantal verbrande calorieën

Google Fit gebruikt een combinatie van uw activiteit, geslacht, lengte en gewicht om te schatten hoeveel calorieën u heeft verbrand.

Dit is een schatting van het totale aantal verbrande calorieën en omvat uw basaal metabolisme, niet alleen de calorieën die u tijdens uw activiteit heeft verbrand.

Als u uw lengte en gewicht niet heeft opgegeven, wordt het aantal calorieën gebaseerd op een standaardmeting van lengte en gewicht. Een nauwkeurigere schatting ontvangen:

1. Open de Google Fit-app Google Fit
    2. Tik op Menu Menu en vervolgensInstellingen.
    3. Tik onder 'Algemene informatie' op een meting.
    4. Bewerk uw meting.
    5. Tik op Opslaan.

Bekijk Uw lichamelijke gegevens opgeven in Google Fit voor meer informatie.

2. Ik zie informatie over mezelf waarvan ik me niet kan herinneren dat ik deze heb opgegeven

U ziet mogelijk informatie uit andere fitness-apps op uw apparaat wanneer u de Fit-app voor het eerst opent.

Een lijst met verbonden apps bekijken:

1. Open de Google Fit-app.
    2. Tik op Menu Menu en vervolgens Instellingen.
    3. Tik op Gekoppelde apps.

Meer informatie over het loskoppelen van een app.

3. Fit slaat gegevens uit een van mijn fitness-apps niet op

Niet alle apps werken goed samen met Google Fit. Als Fit geen gegevens uit een van je fitness-apps verzamelt, zijn de twee apps mogelijk niet compatibel. Bekijk een lijst met apps die compatibel zijn met Fit.

Als je app op de lijst staat en toch niet werkt, controleer je of de verbinding met je app is verbroken. Als dat het geval is, herstel je de verbinding.

4. Loopt mijn accu snel leeg omdat ik Fit gebruik?

Als je accu snel leegloopt, kun je activiteitsdetectie in de Fit-app uitschakelen wanneer je niet beweegt.

In het algemeen kun je het volgende proberen om de accuduur van je apparaat te verbeteren:

• Schakel wifi in.
    • Verlaag de helderheid van je scherm.
    • Sluit andere achtergrondapps die ervoor kunnen zorgen dat je accu leegloopt.
    • Verwijder apps die je niet gebruikt.
  5. Fit werkt niet op mijn horloge

Je ondervindt mogelijk problemen met het uitvoeren van de begeleidende Fit Wear-app als je automatische updates hebt uitgeschakeld op je telefoon. Probeer het volgende:

1. Open de Play Store-app op je gekoppelde mobiele apparaat.
    2. Tik op 'Menu' burger nav > Mijn apps.
    3. Update de Android Wear-app.
    4. Open de Android Wear-app.
    5. Tik op 'Instellingen' Settings gear.
    6. Tik op Apps opnieuw synchroniseren.