Google Fit gebruiken

1. Aan de slag met Google Fit

Met Google Fit kunt u uw fitnessgegevens meten, bijhouden en opslaan. Het product is beschikbaar op uw computer, mobiele apparaten en Android Wear-apparaten, zodat u bijna overal toegang heeft. U kunt bijvoorbeeld het volgende doen:

• Persoonlijke fitnessdoelen instellen
    • Automatisch meten hoe dicht u bent bij het behalen van die doelen
    • Bekijken welke soorten activiteiten u dagelijks uitvoert en hoe lang u dat doet
    • Uw activiteit na verloop van tijd vergelijken om te zien hoe u zich heeft verbeterd
    • Gegevens van andere fitness-apps die u heeft gekoppeld aan Google Fit, bewaren en bekijken

U heeft een Google-account nodig om aan de slag te gaan met Fit. Ga naar fit.google.com voor toegang tot Fit op uw computer.

De mobiele Google Fit-app voor Android downloaden
    Download Google Fit voor Android

Fit gaan gebruiken op uw mobiele Android-apparaat:

1. Open de Fit-app.
    2. Log in met uw Google-account.
    3. Tik op 'Accepteren en doorgaan' om de voorwaarden te accepteren.
    4. Houd uw telefoon bij u om uw activiteiten bij te houden.
    De Google Fit-app voor Android Wear downloaden

Fit is vooraf geïnstalleerd op de meeste Android Wear-apparaten. Als Fit nog niet is geïnstalleerd, kunt u Fit downloaden en installeren op een telefoon die u heeft gekoppeld met uw horloge. Na installatie op uw mobiele apparaat werkt Fit automatisch op uw Android Wear-apparaat.

Google Fit bezoeken op internet
    GOOGLE FIT GEBRUIKEN OP INTERNET

Als u aan de slag wilt gaan met Google Fit op internet, gaat u naar fit.google.com en logt u in met uw Google-account.

U kunt Fit op internet gebruiken om fitnessgegevens te bekijken die u al heeft bijgehouden via Fit of een andere fitness-app. U kunt nieuwe activiteiten niet automatisch bijhouden via de website, maar u kunt ze zelf toevoegen.

2. Uw profiel en fitnessdoelen opgeven

U kunt profielgegevens opgeven (zoals uw lengte, gewicht en geslacht) en een persoonlijk fitnessdoel instellen. Opmerking: Als u de afgelegde afstand en het aantal verbrande calorieën wilt bekijken, moet u uw lengte, gewicht en geslacht opgeven.

Uw lichamelijke gegevens opgeven

Op uw computer
    1. Ga naar Google Fit op internet.
    2. Klik op Instellingen Settings gear> Profiel.
    3. Geef uw gewicht, lengte en geslacht op.
    Op uw mobiele apparaat
    1. Open de Google Fit-app Google Fit.
    2. Tik op Menu vertical menu> Instellingen.
    3. Geef uw lengte, gewicht en geslacht op.

U kunt aanpassen in welke eenheden Google Fit uw gewicht, lengte en de afstand weergeeft. Tik op Menu vertical menu> Instellingen > Eenheden.

Een persoonlijk fitnessdoel instellen

Met Google Fit kunt u uw voortgang bijhouden voor uw fitnessdoelen.

U kunt dagelijkse doelen instellen voor:

• Stappen: hoeveel stappen u wilt zetten.
    • Actieve tijd: hoeveel tijd u actief wilt zijn.
    • Afstand: hoe ver u wilt wandelen, hardlopen of fietsen.
    • Calorieën: het aantal calorieën dat u wilt verbranden.

U heeft een standaarddoel van één uur activiteit per dag wanneer u voor het eerst begint met Fit. De app geeft uw voortgang weer. Nadat u uw activiteit enige dagen heeft bijgehouden, ziet u ook aanbevelingen voor toekomstige doelen.

Een persoonlijk fitnessdoel wijzigen:

Op uw computer
    1. Ga naar Google Fit op internet.
    2. Klik op Instellingen Settings gear> Profiel > Doel.
    3. Voer het aantal minuten in dat u dagelijks actief wilt zijn.
    Op uw mobiele apparaat
    1. Open de Google Fit-app Google Fit.
    2. Tik op Menu vertical menu> Instellingen > Dagelijks doel.
    3. Tik op het actieve doel.
    4. Geef het gewijzigde doel op en tik op Opslaan.
  3. Uw fitnessactiviteit bijhouden

U kunt uw wandelingen, hardloopsessies en fietstochten bijhouden in Google Fit. U kunt bijvoorbeeld bekijken hoeveel stappen u heeft gezet of hoe lang u heeft gefietst, gevoetbald of geskied.

Wat u kunt meten

Wanneer u een activiteit vastlegt, kunt u meestal schattingen bekijken voor de volgende aspecten:

• Tijd: Hoe lang u een bepaalde activiteit heeft uitgevoerd.
    • Stappen: Hoeveel stappen u heeft gezet.
    • Calorieën: Hoeveel calorieën u heeft verbrand.
    • Afstand: De afstand die u heeft gewandeld of hardgelopen. Deze functie werkt momenteel niet voor stationair fietsen (hometrainer).
    • Gewicht: Hoe uw gewicht in de loop van de tijd verandert. U moet uw gewicht handmatig opgeven als u dit wilt bijhouden.

Opmerking: Als u de afgelegde afstand of het aantal verbrande calorieën wilt bekijken, moet u uw lengte, gewicht en geslacht opgeven.

Als u uw fietsritten zo nauwkeurig mogelijk wilt bijhouden, kunt u uw telefoon het best in uw zak steken (en niet in een rugzak meenemen of in een houder op het stuur plaatsen).

Een fitnessactiviteit starten voor realtime statistieken

U kunt realtime statistieken bekijken voor uw activiteiten, zoals uw snelheid tijdens het hardlopen. Fit gebruikt uw GPS en andere sensoren om uw activiteit bij te houden.

Ga als volgt te werk om een activiteit te starten:

1. Open de Google Fit-app Google Fit.
    2. Tik op Toevoegen Toevoegenen vervolgensActiviteit starten
    3. Tik op de activiteit die u wilt starten.

Opmerking: De fitnessinformatie wordt automatisch geüpdatet op elk apparaat waarop u Fit gebruikt. U kunt de activiteit later bewerken als de informatie niet nauwkeurig is.

Statistieken beschikbaar in realtime

Meestal kunt u de volgende statistieken in realtime bekijken:

• Tijd
    • Stappen
    • Calorieën
    • Afstand
    • Tempo
    • Helling
    • Een kaart van uw route
    Realtime spraakupdates

U kunt realtime gesproken meldingen krijgen over uw afstand en tempo tijdens het hardlopen, fietsen en andere activiteiten. Fit kan u bijvoorbeeld uw tempo geven voor elke kilometer.

Ga als volgt te werk om de frequentie van gesproken meldingen te selecteren:

1. Open de Google Fit-app Google Fit.
    2. Tik op Menu  Menuen vervolgensInstellingen Instellingenen vervolgensActieve modusen vervolgensAudio-aankondigingen.
    3. Kies uw instellingen.

Opmerking: U kunt de meldingen tijdens de activiteit ook in- of uitschakelen door op het luidsprekerpictogram te tikken.

Starten of stoppen met verzamelen van fitness- of locatiegegevens

U kunt kiezen of Fit uw activiteit wel of niet kan bijhouden. Ga als volgt te werk om deze instelling te wijzigen:

1. Open de Google Fit-app Google Fit.
    2. Tik op Menu Menuen vervolgensInstellingen Instellingenen vervolgensGoogle Fit-gegevens.
    3. Zet Activiteitsdetectie Aan of Uit Aan.

U kunt ook ervoor kiezen Fit-gegevens alleen op uw telefoon te bewaren in plaats van deze te synchroniseren met uw account en tussen uw apparaten.

Uw gewicht bijhouden

U kunt met Google Fit ook uw gewicht bijhouden en bekijken hoe het in de loop der tijd verandert. Bekijk hieronder hoe u een gewichtsmeting toevoegt of hoe u verbinding maakt met een van de partner-apps voor het bijhouden van uw gewicht.

Een gewichtsmeting toevoegen
    1. Open de Google Fit-app Google Fit.
    2. Tik op de knop 'Activiteit toevoegen' .
    3. Tik op 'Uw gewicht registreren' .

Opmerking: Het is op dit moment niet mogelijk een gewichtsmeting op Fit te verwijderen.

Een grafiek bekijken met uw gewichtsverandering in de loop der tijd.
    1. Open de Google Fit-app Google Fit.
    2. Scrol omlaag op het startscherm om een recente gewichtsmeting te zoeken.
    3. Tik op de gewichtsmeting om deze te openen.
    4. Pas de periode voor de grafiek aan.

Andere apps synchroniseren met Fit en activiteit, voeding, slaap en meer weergeven

Sommige andere apps kunnen informatie delen met Fit zodat u uw fitness-gegevens op één plaats kunt bekijken.

Bekijken welke apps werken met Fit

Apps koppelen aan Google Fit

U moet een app aan Fit linken om de gegevens van die app te delen met Fit. Voor elke app die u koppelt, geldt een andere procedure voor koppelen. Over het algemeen kunt u echter als volgt te werk gaan:
    1. Open de app die u wilt koppelen, zoals Strava, Runkeeper of MyFitnessPal.
    2. Ga naar het menu Instellingen
    3. Zoek de instelling om de app te koppelen aan andere apps en apparaten. Afhankelijk van de app kan deze instelling bijvoorbeeld 'Andere services linken', 'apps en apparaten' of 'verbindingen beheren' heten.
    4. Volg de instructies op het scherm om de app te linken aan Google Fit Google Fit.

Opmerking: Bekijk welke apps werken met Fit voor een overzicht van de apps die u kunt koppelen.

De gekoppelde apps bekijken en bewerken

De gekoppelde apps bekijken

1. Open de Google Fit-app Google Fit.
    2. Tik op Menu Menuen vervolgensInstellingen Instellingenen vervolgensGoogle Fit-gegevensen vervolgensVerbonden apps.

Een app ontkoppelen van Google Fit

Als u niet wilt dat uw andere apps gegevens delen met Fit, kunt u ze ontkoppelen.

1. Open de Google Fit-app Google Fit.
    2. Tik op Menu Menuen vervolgensInstellingen Instellingenen vervolgensGoogle Fit-gegevensen vervolgensVerbonden apps.
    3. Zoek de app die u wilt ontkoppelen. U moet mogelijk de pijl-omlaag Pijl-omlaag gebruiken.
    4. Tik op de app en vervolgens op Ontkoppelen

4. Fitnessactiviteiten toevoegen en bewerken

U kunt handmatig een activiteit aan de activiteitsgeschiedenis van Google Fit toevoegen of een al aanwezige activiteit bewerken. U kunt ook doelen toevoegen, uw gewicht registreren en meer. Ga als volgt te werk om informatie toe te voegen of te bewerken:

1. Open de Google Fit-app Google Fit.
    2. Tik in de rechterbenedenhoek van het scherm op Toevoegen .
    3. Kies een optie. U ziet het volgende:
      • Doel toevoegen .
      • Je gewicht registreren .
      • Activiteit toevoegen .
      • Activiteit starten .

Een activiteit toevoegen die u niet heeft bijgehouden met Google Fit

Als u uw apparaat niet bij u heeft wanneer u wandelt, hardloopt of fietst, kunt u die activiteiten later toevoegen aan Google Fit. U kunt ook activiteiten toevoegen die Fit niet automatisch bijhoudt (zoals gewichtheffen, roeien of honkbal).

Activiteiten toevoegen op uw computer
    1. Ga naar Google Fit op internet.
    2. Tik op de knop Activiteit toevoegen .
    3. Selecteer Je gewicht registreren of Activiteit toevoegen .
    4. Voer de gegevens in en klik op Opslaan.
    • Opmerking: U hoeft niet alle velden in te vullen, voeg gewoon toe wat u weet.
    Activiteiten toevoegen op uw mobiele apparaat
    1. Open de Google Fit-app Google Fit.
    2. Tik in de rechterbenedenhoek van het scherm op Toevoegen .
    3. Tik op Je gewicht registreren of Activiteit toevoegen .
    4. Voer de gegevens in en tik op Opslaan.

Een activiteit bewerken

Als Google Fit uw activiteit niet goed heeft geregistreerd, kunt u de activiteit bewerken:

1. Open de Google Fit-app Google Fit.
    2. Tik op de datum van de activiteit die u wilt bewerken.
    3. Tik op de activiteit die u wilt bewerken en tik vervolgens op Bewerken .

Uw favoriete activiteiten instellen

Stel favoriete activiteiten in zodat u activiteiten snel aan de geschiedenis van Google Fit kunt toevoegen. Wanneer u een activiteit toevoegt, worden uw favoriete activiteiten boven aan de lijst weergegeven, zodat u ze snel kunt selecteren.

Uw favoriete activiteiten instellen:

1. Open de Google Fit-app Google Fit.
    2. Tik op Meer vertical menuen vervolgensInstellingen.
    3. Tik onder 'Favoriete activiteiten' op een activiteit die u wilt vervangen door een andere.
    4. Selecteer een nieuwe activiteit in de lijst.

Opmerking: Tik op het pictogram Palet fit palette als u de kleur van de activiteit wilt wijzigen.

Uw activiteitsgeschiedenis verwijderen

Alle opgeslagen activiteiten van Google Fit verwijderen:

1. Open de Google Fit-app Google Fit.
    2. Tik op Meer Meeren vervolgensInstellingenen vervolgensGeschiedenis verwijderen.

Opmerking: Hiermee verwijdert u de volledige activiteitsgeschiedenis van uw Google Fit-account.

5. Uw activiteit bekijken

Zodra u Google Fit heeft ingesteld om uw activiteit bij te houden, kunt u de app, uw Android Wear-horloge of de website gebruiken om te bekijken hoe dicht u bent bij het behalen van uw doelen. U kunt uw activiteit ook vergelijken met eerdere dagen.

Bekijken wat u vandaag heeft gedaan

Als u de Google Fit-app opent, wordt de belangrijkste fitnessactiviteit boven aan de pagina weergegeven. Hier vindt u een overzicht van het aantal actieve minuten, genomen stappen, verbrande calorieën en meer. Ga als volgt te werk als u geen overzicht ziet van uw activiteit:

1. Open de Google Fit-app Google Fit.
    2. Tik op Menu Menu en vervolgens Start.
    Hoe Google Fit het aantal verbrande calorieën berekent

Google Fit houdt bij de berekening van de calorieën die u heeft verbrand rekening met uw activiteit, uw geslacht, uw lengte en uw gewicht.

Het is een benadering van het totale aantal verbrande calorieën, waarbij ook uw basismetabolisme wordt opgeteld. Dit zijn dus niet uitsluitend de calorieën die u verbrandt tijdens uw activiteit.

Als u uw lengte en gewicht niet heeft ingevoerd, worden de calorieën berekend op basis van een standaardlengte en -gewicht. Ga als volgt te werk om de benadering nauwkeurig te maken:

1. Open de Google Fit-app Google Fit
    2. Tik op Menu Menu en vervolgens Instellingen en vervolgens Basisinformatie.
    3. Tik op een getal om het te bewerken.
    4. Tik op Opslaan.

Meer informatie vindt u bij uw lichamelijke gegevens opgeven in Google Fit

Hoogtepunten van uw recente activiteit bekijken:

Ga als volgt te werk als u gepersonaliseerde kaarten van uw recente activiteit wilt zien:

1. Open de Google Fit-app Google Fit
    2. Tik op Menu Menu en vervolgens Start.
    3. Scrol omlaag om de kaarten te bekijken. U kunt kaarten zien met de volgende informatie:
      • Recente workouts en activiteiten. Hiertoe behoren activiteiten die u zelf registreert door op 'Activiteit starten' te tikken en activiteit die door Fit automatisch wordt geregistreerd.
      • Hoe dicht u bij uw doelen bent.
      • Uw langste hardloopsessies en fietsritten.
      • Een vergelijking van uw activiteit met de activiteit van andere Fit-gebruikers in uw omgeving.

Informatie over Google Fit-kaarten

Google Fit-kaarten verbergen

Als u de informatie op een kaart niet wilt zien, kunt u de kaart tijdelijk verbergen. Veeg de kaart hiervoor weg:

1. Open de Google Fit-app Google Fit
    2. Tik op Menu Menu en vervolgens Start.
    3. Zoek de kaart die u wilt verbergen.
    4. Veeg de kaart naar rechts Volgende.
    5. De kaart verschijnt pas weer als er nieuwe informatie beschikbaar is.

Opmerking: De kaart wordt weer weergegeven wanneer er nieuwe informatie beschikbaar is. Als u bijvoorbeeld een nieuw gewicht opgeeft, verschijnt de gewichtkaart weer. Of als u een nieuwe langste afstand heeft hardgelopen, verschijnt de kaart voor de langste hardloopsessie weer.

Hoe u het doet in vergelijking met anderen in een stad
    Fit kan een kaart tonen waarop uw activiteit wordt vergeleken met anderen in een bepaalde plaats. De weergegeven plaats is gebaseerd op recente locaties waar u Google Fit heeft gebruikt. Hiervoor wordt geen informatie gebruikt die u in andere apps heeft opgegeven.
    Uw gewichtkaart

Als u uw gewicht registreert op Google Fit of een verbonden platform, kunt u een kaart zien met uw gewicht. Hierop wordt het volgende weergegeven:

• Stippen, die staan voor de gewichtsgegevens die u heeft opgegeven.
    • Een trendlijn die het intelligente gemiddelde weergeeft van recente gewichtsgegevens. Hierdoor krijgt u een beter idee van hoe uw gewicht in de loop van de tijd verandert.

De gewichtkaart verbergen

Veeg de gewichtkaart weg om deze tijdelijk te verbergen. Tik hiervoor op de kaart en veeg naar rechts.

Opmerking: De kaart verschijnt weer als u een nieuw gewicht opgeeft. U kunt de kaart dan opnieuw wegvegen.

Al uw activiteit bekijken (uw tijdlijn)

1. Open de Google Fit-app Google Fit
    2. Tik op Menu Menu en vervolgens Tijdlijn.
    3. Tik op een datum voor meer details over uw activiteit op die dag.

Opmerking: Als u uw activiteit op Google Fit bekijkt, krijgt u activiteit te zien die u heeft bijgehouden tijdens de activiteit, activiteit die u handmatig heeft toegevoegd, activiteit van apps van derden die u heeft gekoppeld aan Fit en activiteit die automatisch door Fit wordt geregistreerd. Fit kan bij het herkennen van activiteit een fout maken. Als u activiteit tegenkomt die volgens u niet juist is, kunt u uw activiteitsgeschiedenis bewerken

6. Een persoonlijk fitnessdoel instellen

U heeft een standaarddoel van één uur activiteit per dag wanneer u voor het eerst begint met Fit. U kunt dit doel bewerken en zelf meerdere doelen instellen.

Nadat u uw activiteit enige dagen heeft bijgehouden, ziet u ook aanbevelingen voor toekomstige doelen.

Een doel instellen op een mobiel apparaat

1. Open de Google Fit-app Google Fit
    2. Tik in de rechterbenedenhoek van het scherm op Toevoegen Toevoegen.
    3. Kies een vooraf ingesteld doel of maak er zelf een.
    4. Volg de instructies om uw doel te configureren.

Als uw doel is ingesteld, geeft Google Fit uw doelkaarten weer en stuurt u meldingen over uw voortgang.

Een doel instellen op uw computer
    1. Ga naar Google Fit op internet op fit.google.com.
    2. Klik op Instellingen Instellingenen vervolgensDoel.
    3. Selecteer het type doel met de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
    4. Geef het gewenste doel op.

Een doel wijzigen

1. Open de Google Fit-app Google Fit
    2. Tik op Menu Menuen vervolgensStart.
    3. Zoek de kaart met uw voortgang voor het doel dat u wilt bewerken.
    4. Tik op Meer Meeren vervolgensDoel bewerken of Doel verwijderen.
    Een doel wijzigen op uw computer
    1. Ga naar Google Fit op internet op fit.google.com.
    2. Klik op Instellingen Instellingenen vervolgensDoel.
    3. Bewerk uw doel.

7. Google Fit gebruiken op Android Wear-apparaten

De Google Fit-app kan worden gebruikt op Android Wear-apparaten en op andere Android-apparaten, zoals smartphones. U kunt Fit ook alleen gebruiken op uw Android Wear-horloge. U kunt dan echter minder informatie bekijken en minder activiteiten bijhouden. Ga naar het Helpcentrum van Google Fit voor meer informatie over hoe u uw conditie kunt bijhouden en de instellingen voor Google Fit kunt beheren.

Fit installeren en gebruiken op Android Wear

Fit installeren op Android Wear

U kunt Google Fit op uw telefoon en horloge installeren via Google Play.

Google Fit werkt het beste als u de Google Fit-app installeert op de telefoon die u heeft gekoppeld met uw horloge. Zo beschikt u over meer gegevens en kunt u de gegevens synchroniseren tussen uw telefoon, horloge en andere apps.

Als u Google Fit gebruikt op uw Android Wear-horloge zonder de app te installeren op uw telefoon, kunt u minder functies gebruiken.

Fit op Android Wear koppelen met uw Android-telefoon

Als u Fit op Android Wear koppelt met een mobiel apparaat, betekent dit dat uw horloge en telefoon hun gegevens delen en dat u meer functies kunt gebruiken. Deze extra functies omvatten het meten van de afgelegde afstand en de verbrande calorieën, het in realtime bijhouden van trainingen, het automatisch bijhouden van krachttrainingen en het linken van gegevens van derden.

Uw telefoon en horloge delen Google Fit-gegevens zolang:

• De app is geïnstalleerd op beide apparaten.
    • Beide apparaten zijn ingeschakeld.
    • Uw horloge en telefoon zich binnen een paar meter van elkaar bevinden.

Zelfs als de twee apparaten niet binnen elkaars bereik blijven, worden de gegevens automatisch gesynchroniseerd wanneer de apparaten weer binnen elkaars bereik zijn.

Opmerking: Als uw horloge wordt losgekoppeld van uw telefoon, kan deze alleen stappen tellen, geen tijd.

Bekijk meer informatie over het koppelen van uw Android Wear-apparaat en uw telefoon en wat er gebeurt wanneer uw Android Wear-apparaat en telefoon worden ontkoppeld.

Fit alleen gebruiken op Android Wear

Als u Fit gebruikt op Android Wear zonder de app te installeren op een gekoppelde telefoon, kunt u het volgende doen:

• Bekijken hoeveel stappen u heeft gezet in de afgelopen zeven dagen.
    • Uw tien eerdere hartslagmetingen bekijken.
    • Fit-wijzerplaten gebruiken.

Als u de app niet installeert op een gekoppelde telefoon, kunt u het volgende niet doen:

• Herhalingen van squats, push-ups en sit-ups tellen.
    • De afgelegde afstand en verbrande calorieën bekijken.
    • Verbinding maken met derden, zoals MyFitnessPal, Runkeeper, Strava en meer.
    • Bepaalde andere functies gebruiken.

Als u deze functies wilt gebruiken, moet u uw Android Wear-apparaat koppelen met een mobiel apparaat waarop de Fit-app is geïnstalleerd.

Opmerking: Bekijk meer informatie over het koppelen van uw Android Wear-apparaat en uw telefoon en wat er gebeurt wanneer uw Android Wear-apparaat en telefoon worden ontkoppeld.

Google Fit-kaarten weergeven of verbergen

Op uw horloge worden kaarten van Google Fit weergegeven. Deze kaarten bevatten bijvoorbeeld overzichten van het aantal stappen dat u heeft gezet en hoe lang u actief bent geweest.

U kunt deze kaarten op elk gewenst moment sluiten door ze naar rechts te vegen. Wanneer u een Fit-kaart verbergt, worden er geen nieuwe kaarten weergegeven tot later.

Alle kaarten van Fit uitschakelen

Als u geen kaarten van Google Fit wilt zien, kunt u de app blokkeren:

1. Als het scherm is gedimd, tikt u erop om het horloge te activeren.
    2. Veeg omhoog om de Fit-kaart te bekijken op je horloge.
    3. Veeg de kaart naar rechts totdat App blokkeren wordt weergegeven.
    4. Tik op App blokkeren en volg de instructies.

Stappen bijhouden en dagelijkse stappendoelen instellen

Fit schat hoeveel stappen u elke dag zet. U kunt doelen instellen voor hoeveel stappen u elke dag wilt zetten. U kunt vervolgens op uw horloge controleren hoe dicht u bent bij het behalen van uw doel.

Uw stappen bekijken

U kunt de huidige schatting van het aantal stappen bekijken door tegen uw horloge te spreken of het menu te gebruiken:

Spreken om stappen te bekijken

1. Als het scherm is gedimd, tikt u erop om het horloge te activeren.
    2. Zeg 'Ok Google'. Er wordt een wit scherm weergegeven in afwachting van een opdracht.
    3. Zeg Laat mijn stappen zien.

Een Google Fit-wijzerplaat gebruiken om uw stappen te bekijken

Als u uw stappen wilt bekijken op uw wijzerplaat, gebruikt u een Google Fit-wijzerplaat.

Opmerking: Het aantal stappen dat uw horloge bijhoudt, is een schatting.

Dagelijkse stappendoelen instellen

Uw horloge wordt vooraf ingesteld met een doel van 10.000 stappen. Ga als volgt te werk om het doel te wijzigen:

1. Als het scherm is gedimd, tikt u erop om het horloge te activeren.
    2. Veeg drie keer van rechts naar links. Er wordt een wit scherm weergegeven in afwachting van een opdracht.
    3. Scrol omlaag en tik op Mijn stappen weergeven.
    4. Ga naar het menu door naar rechts te vegen.
    5. Scrol omlaag en tik op Dagelijks stappendoel.
    6. Scrol omlaag en tik op het doel dat u wilt instellen.

Een krachttrainingsuitdaging starten

Opmerking: Raadpleeg een arts voordat u begint met een nieuw fitness- of voedingsprogramma.

Google Fit kan automatisch herhalingen voor push-ups, squats en sit-ups tellen met uw Android Wear-apparaat. Elke activiteit heeft drie uitdagingsniveaus: Beginner, Gevorderd en Geavanceerd.

Een krachttrainingsuitdaging starten

Een uitdaging starten

1. Als het scherm is gedimd, tikt u erop om het horloge te activeren.
    2. Veeg van rechts naar links ← om de lijst met apps weer te geven.
    3. Tik op Google Fit Google Fit om dit te openen.
    4. Scrol en zoek Activiteit starten.

Opmerking: Het kan tot drie herhalingen duren voordat het horloge een telling weergeeft. Het horloge detecteert de meeste herhalingen als u deze in de juiste houding uitvoert. Als u vaststelt dat het horloge een aanzienlijk aantal herhalingen niet meetelt, controleert u of u de oefening in de juiste houding uitvoert.

Uw uitdagingsniveau kiezen

Elke oefening heeft drie uitdagingsniveaus: Beginner, Gevorderd en Geavanceerd. Deze niveaus stellen doelen in voor het aantal herhalingen dat u elke dag moet voltooien. Het doel neemt toe naarmate u in de loop van de uitdaging sterker wordt.

Als u niet zeker weet welke niveau u heeft, begint u met Beginner. Het aantal herhalingen waarmee elk niveau begint, is als volgt:

Uitdaging

Beginner

begint met

Gevorderd

begint met

Geavanceerd

begint met

Push-ups

5

10

20

Sit-ups

5

15

25

Squats

15

25

35

Uw hartslag controleren

Als uw horloge een hartslagsensor bevat, kunt u spreken of het menu gebruiken om uw hartslag te controleren. Niet alle horloges beschikken over deze functie.

Opmerking: De hartslagfuncties zijn geen medische apparaten en zijn uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden. Raadpleeg een arts voordat u begint met een nieuw fitness- of voedingsprogramma.

Spreken om uw hartslag te bekijken

Voor de beste resultaten maakt u de horlogeband vast om uw pols.

1. Als het scherm is gedimd, tikt u erop om het horloge te activeren.
    2. Wanneer uw horloge gereed is, zegt u 'Ok Google'.
    3. Zeg 'Laat me mijn hartslag zien'.
    Hartslagmeter werkt niet

Als u denkt dat de hartslagmeter van uw horloge niet goed werkt, kunt u de volgende stappen proberen.

1. Maak de horlogeband vast om uw pols.
    2. Controleer of de achterkant van het horloge uw pols volledig raakt.
    3. Beweeg niet te veel en spreek niet te hard als dat mogelijk is.
      • Opmerking: De sensor werkt minder goed wanneer u uw arm veel beweegt of als er veel lawaai is. U krijgt een nauwkeurigere meting als u stil en rustig bent.
    4. Probeer uw hartslag opnieuw te meten.

Google Fit-wijzerplaten gebruiken

Met een Google Fit-wijzerplaat kunt u uw voortgang richting uw dagelijkse doelen bekijken op uw wijzerplaat.

1. Als het scherm is gedimd, tikt u erop om het horloge te activeren.
    2. Tik ergens op de achtergrond van uw wijzerplaat en houd deze plek twee seconden vast.
    3. Veeg van rechts naar links als u door de ontwerpen wilt browsen en tik op een ontwerp om het te kiezen.

Tip: U kunt uw wijzerplaat ook wijzigen via de Android Wear-app op uw mobiele apparaat.

8. Toegankelijkheid voor Fit op Android

Met Google Fit kun je je fitnessgegevens meten, bijhouden en opslaan. Je kunt Android-toegankelijkheidsfuncties, zoals TalkBack, BrailleBack-apps en speciale toegankelijkheidsfuncties, gebruiken voor het volgende:

• Je activiteitsoverzicht bekijken
    • Bladeren door je tijdlijn
    • Details van een specifieke sessie bekijken

Ga naar het Helpcentrum voor Android-toegankelijkheid voor meer informatie over het inschakelen van toegankelijkheidsfuncties.

Aan de slag met TalkBack

Je kunt TalkBack inschakelen door naar het menu Instellingen van je apparaat > Toegankelijkheid te gaan. Je kunt hier hulp krijgen bij het instellen van TalkBack.

Als je meer hulp nodig hebt bij navigeren in TalkBack, bekijk je de volgende artikelen.

Navigeren in Fit

Wanneer je Fit opent, kunt je ervoor kiezen het volgende te doen:

• Bekijken hoe lang je actief bent geweest: je kunt in het midden van het scherm op een overzicht van de activiteit van de dag tikken.
    • Bladeren door overzichten van de activiteiten van eerdere dagen: als je wilt bekijken hoeveel stappen je hebt gezet of hoe lang je actief bent geweest op een eerdere dag, scrol je omlaag op de voorpagina van de app.
    • Details met betrekking tot de activiteit van een eerdere dag bekijken: als je een gedetailleerder overzicht van je activiteit op een specifieke dag wilt bekijken, dubbeltik je op het activiteitsoverzicht van de betreffende dag.
  9. Google Fit-instellingen beheren

Met Google Fit kunt u al uw fitnessgegevens aan uw Google-account koppelen en deze delen met de andere apps en apparaten die u gebruikt om gezond te blijven. Wanneer u wilt inchecken of meer inzicht wilt krijgen in uw activiteiten, hoeft u alleen Google Fit te openen.

De fitnessgegevens in Google Fit zijn van u. U kunt apps toegang verlenen om de gegevens te gebruiken en aan te vullen. U kunt deze toegang op elk gewenst moment intrekken via de app Google Instellingen. U kunt de gegevens die op Google Fit zijn opgeslagen, ook op elk gewenst moment verwijderen.

Hoe apps gegevens delen op Google Fit

Uw apps koppelen

Voordat u een app aan Google Fit koppelt, vraagt Google u of u deze app wilt toestaan nieuwe gegevens op Google Fit op te slaan en gegevens te bekijken die u al op Google Fit heeft opgeslagen.

• Door een app of apparaat toe te staan gegevens te bewaren, laat u deze app of dit apparaat gegevens opslaan op uw Google-account in Google Fit. Alleen bepaalde apps bewaren gegevens en wanneer ze dit doen, kunnen andere apps of apparaten die u toestemming heeft gegeven om gegevens te bekijken, de informatie gebruiken die u in uw Google Fit-account heeft opgeslagen.
    • Door een app of apparaat toe te staan gegevens te bekijken, laat u deze app of dit apparaat gegevens gebruiken die door andere gekoppelde apps op Google Fit zijn opgeslagen.

Zodra een app toestemming heeft, heeft de gekoppelde app toegang tot de gegevens in uw Google Fit-account vanaf elk apparaat waarop u Google Fit heeft geïnstalleerd. Dit betekent dat als u een app installeert op een apparaat nadat u dit toestemming heeft gegeven om verbinding te maken met Google Fit op een ander apparaat, wordt deze app automatisch aan uw Google Fit-account gekoppeld.

Gegevens die Google Fit bewaart

Google Fit staat gekoppelde apps en apparaten toe gegevens van activiteiten, locatie, voeding en lichaamssensoren op te slaan.

Activiteitsgegevens

Activiteitsgegevens zijn gegevens over uw fysieke activiteit. Deze kunnen het aantal gelopen stappen, de verbrande calorieën en snelheid omvatten voor activiteiten zoals hardlopen, wandelen of fietsen. Wanneer u een app toestemming geeft om activiteitsgegevens weer te geven, kan die app alle activiteitsgegevens weergeven die zijn opgeslagen in Google Fit, waaronder activiteitsgegevens die zijn opgeslagen door Google of andere apps.

Locatiegegevens

Locatiegegevens zijn gegevens over waar u bent en waar u bent geweest. Zo kan de app locatiegegevens gebruiken om bijvoorbeeld aan te geven hoe ver u heeft hardgelopen of hoe snel u heeft gefietst. Als u een app toestemming geeft om uw locatiegegevens weer te geven, kan de app ook de locatiegegevens weergeven die in Google Fit zijn opgeslagen door andere apps.

Voeding en hydratatie

Google Fit houdt ook gegevens over voeding en hydratatie bij als deze worden opgegeven via een gekoppelde app van derden. Dit kunnen het aantal gegeten calorieën, macronutriënten, micronutriënten en de hoeveelheid gedronken water zijn.

Gegevens van lichaamssensoren

Gegevens van lichaamssensoren zijn gegevens over uw fysieke conditie, zoals hartslag en gewicht, die worden verzameld door lichaamssensoren. Wanneer u een app toestemming geeft om gegevens van lichaamssensoren weer te geven, kan die app alle gegevens van lichaamssensoren weergeven die zijn opgeslagen in Google Fit, waaronder gegevens die zijn opgeslagen door andere apps.

Apps die aan Google Fit zijn gekoppeld, delen en gebruiken deze gegevens op een van de volgende twee manieren:

• Normaal gesproken staan apps andere gekoppelde apps toe fitnessgegevens te bekijken die de app op Google Fit heeft opgeslagen (zoals het aantal gelopen stappen of hoe lang u heeft hardgelopen).
    • Soms kan een app gegevens opslaan waartoe alleen die app toegang heeft. In deze gevallen zijn de gegevens die de app opslaat niet beschikbaar voor andere gekoppelde apps.

Apps weergeven en ontkoppelen

U kunt de Google Instellingen-app gebruiken om apps of apparaten die aan Google Fit zijn gekoppeld, weer te geven en te ontkoppelen.

Apps of apparaten weergeven die aan Google Fit zijn gekoppeld

Volg deze stappen om apps of apparaten weer te geven die aan Google Fit zijn gekoppeld:

1. Ga naar de Google-instellingen op een van deze plaatsen (afhankelijk van uw apparaat):
      • Een afzonderlijke app met de naam Google Instellingen Google Instellingen
      • Tik in de algemene app Instellingen Instellingen van uw apparaat onder Persoonlijk op Google.
    2. Tik op Google Fit.
    3. Op uw scherm wordt een lijst met apps en apparaten weergegeven die momenteel aan Google Fit zijn gekoppeld.
    Apps of apparaten van Google Fit ontkoppelen

Als u niet meer wilt dat Google Fit gegevens verzamelt, kunt u uw apps en apparaten ontkoppelen door deze stappen te volgen:

1. Ga naar de Google-instellingen op een van deze plaatsen (afhankelijk van uw apparaat):
      • Een afzonderlijke app met de naam Google Instellingen Google Instellingen
      • Tik in de algemene app Instellingen Instellingen van uw apparaat onder Persoonlijk op Google.
    2. Tik op Google Fit.
    3. Selecteer de app die of het apparaat dat u wilt ontkoppelen.

Als u een app ontkoppelt van Google Fit, wordt deze ontkoppeld op alle apparaten waarop de app is geïnstalleerd. Wanneer u een app ontkoppelt, worden de gegevens die de app in Google Fit heeft opgeslagen, niet verwijderd.

Uw Google Fit-geschiedenis verwijderen

Volg deze stappen als u de gegevens wilt verwijderen die uw apps en apparaten op Google Fit hebben opgeslagen:

1. Open de Google Fit-app Google Fit.
    2. Tik op Menu Menu en vervolgens Instellingen Instellingen.
    3. Scrol omlaag en tik op Geschiedenis verwijderen.
    4. Tik op het volgende scherm op Geschiedenis verwijderen.
    5. Wanneer het dialoogvenster wordt weergegeven, vinkt u het selectievakje 'Ik begrijp dit en wil verwijderen' aan.
    6. Tik op Verwijderen.

Als u uw geschiedenis verwijdert, worden alleen opgeslagen gegevens van uw Google-account verwijderd. Andere apps of apparaten hebben mogelijk vergelijkbare gegevens opgeslagen in hun eigen services. U moet de bijbehorende instellingen gebruiken om deze gegevens te verwijderen.

Problemen oplossen die je mogelijk ondervindt

1. Fit houdt activiteiten niet correct bij

Wandel-, hardloop- en fietsdetectie is niet perfect in Fit. De sensoren van uw apparaat kunnen informatie anders registreren dan andere apparaten doen.

• U ziet een activiteit die u niet heeft uitgevoerd: u kunt de activiteit bewerken of verwijderen.
    • Activiteiten verschillen tussen uw horloge en uw mobiele apparaat: plaats de apparaten dichter bij elkaar zodat ze kunnen worden gesynchroniseerd.
    • Fit houdt helemaal geen activiteiten bij: controleer of activiteitsdetectie is ingeschakeld.
      • Als u een HTC One M8 heeft, werkt uw telefoon mogelijk niet met Fit.

Fit geeft een verkeerde schatting van het aantal verbrande calorieën

Google Fit gebruikt een combinatie van uw activiteit, geslacht, lengte en gewicht om te schatten hoeveel calorieën u heeft verbrand.

Dit is een schatting van het totale aantal verbrande calorieën en omvat uw basaal metabolisme, niet alleen de calorieën die u tijdens uw activiteit heeft verbrand.

Als u uw lengte en gewicht niet heeft opgegeven, wordt het aantal calorieën gebaseerd op een standaardmeting van lengte en gewicht. Een nauwkeurigere schatting ontvangen:

1. Open de Google Fit-app Google Fit
    2. Tik op Menu Menu en vervolgensInstellingen.
    3. Tik onder 'Algemene informatie' op een meting.
    4. Bewerk uw meting.
    5. Tik op Opslaan.

Bekijk Uw lichamelijke gegevens opgeven in Google Fit voor meer informatie.

2. Ik zie informatie over mezelf waarvan ik me niet kan herinneren dat ik deze heb opgegeven

Je ziet mogelijk informatie uit andere fitness-apps op je apparaat wanneer je de Fit-app voor het eerst opent.

Een lijst met verbonden apps bekijken:

1. Open de Google Fit-app.
    2. Tik op 'Menu' > Instellingen.
    3. Tik op Verbonden apps.

3. Fit slaat gegevens uit een van mijn fitness-apps niet op

Niet alle apps werken goed samen met Google Fit. Als Fit geen gegevens uit een van je fitness-apps verzamelt, zijn de twee apps mogelijk niet compatibel. Bekijk een lijst met apps die compatibel zijn met Fit.

Als je app op de lijst staat en toch niet werkt, controleer je of de verbinding met je app is verbroken. Als dat het geval is, herstel je de verbinding.

4. Loopt mijn accu snel leeg omdat ik Fit gebruik?

Als je accu snel leegloopt, kun je activiteitsdetectie in de Fit-app uitschakelen wanneer je niet beweegt.

In het algemeen kun je het volgende proberen om de accuduur van je apparaat te verbeteren:

• Schakel wifi in.
    • Verlaag de helderheid van je scherm.
    • Sluit andere achtergrondapps die ervoor kunnen zorgen dat je accu leegloopt.
    • Verwijder apps die je niet gebruikt.
  5. Fit werkt niet op mijn horloge

Je ondervindt mogelijk problemen met het uitvoeren van de begeleidende Fit Wear-app als je automatische updates hebt uitgeschakeld op je telefoon. Probeer het volgende:

1. Open de Play Store-app op je gekoppelde mobiele apparaat.
    2. Tik op 'Menu' burger nav > Mijn apps.
    3. Update de Android Wear-app.
    4. Open de Android Wear-app.
    5. Tik op 'Instellingen' Settings gear.
    6. Tik op Apps opnieuw synchroniseren.