Google Fit gebruiken

1. Aan de slag met Google Fit

Met Google Fit kunt u uw fitnessgegevens meten, bijhouden en opslaan. Het product is beschikbaar op uw computer, mobiele apparaten en smartwatches, zodat u bijna overal toegang heeft. U kunt bijvoorbeeld het volgende doen:

• Persoonlijke fitnessdoelen instellen
    • Automatisch meten hoe dicht je bent bij het behalen van die doelen
    • Bekijken welke soorten activiteiten je dagelijks uitvoert en hoe lang je dat doet
    • Je activiteit na verloop van tijd vergelijken om te zien hoe je je hebt verbeterd
    • Gegevens van andere fitness-apps die je hebt gekoppeld aan Google Fit, bewaren en bekijken

U heeft een Google-account nodig om aan de slag te gaan met Fit. Ga naar fit.google.com voor toegang tot Fit op uw computer.

2. Uw profiel en fitnessdoelen opgeven

U kunt profielgegevens invullen zoals uw lengte, gewicht en geslacht en een persoonlijk fitnessdoel instellen. Opmerking: Als u de afgelegde afstand en het aantal verbrande calorieën wilt bekijken, moet u uw profiel invullen.

3. Uw fitnessactiviteit bijhouden

U kunt uw wandelingen, hardloopsessies en fietstochten bijhouden in Google Fit. U kunt bijvoorbeeld bekijken hoeveel stappen u heeft gezet of hoe lang u heeft gefietst, gevoetbald of geskied.

Wat u kunt meten

Wanneer u een activiteit vastlegt, kunt u meestal schattingen bekijken voor de volgende aspecten:

• Tijd: Hoe lang u een bepaalde activiteit heeft uitgevoerd.
    • Stappen: Hoeveel stappen u heeft gezet.
    • Calorieën: Hoeveel calorieën u heeft verbrand.
    • Afstand: De afstand die u heeft gewandeld of hardgelopen. Deze functie werkt momenteel niet voor stationair fietsen (hometrainer).
    • Gewicht: Hoe uw gewicht in de loop van de tijd verandert. U moet uw gewicht handmatig opgeven als u dit wilt bijhouden.

Opmerkingen:

• Als u de afgelegde afstand of het aantal verbrande calorieën wilt bekijken, moet u uw lengte, gewicht en geslacht opgeven.
    • Als u uw fietsritten zo nauwkeurig mogelijk wilt bijhouden, kunt u uw telefoon het best in uw zak steken (en niet in een rugzak meenemen of in een houder op het stuur plaatsen).

4. Fitnessactiviteiten toevoegen en bewerken

U kunt handmatig een activiteit aan de activiteitsgeschiedenis van Google Fit toevoegen of een al aanwezige activiteit bewerken. U kunt ook doelen toevoegen, uw gewicht registreren en meer.

5. Uw activiteit bekijken

Nadat u Google Fit heeft ingesteld om uw activiteit bij te houden, kunt u de app, uw horloge of de website gebruiken om te bekijken hoe dicht u bij het behalen van uw doelen bent. U kunt uw activiteit ook vergelijken met eerdere dagen.

6. Een 30-daagse fitnessuitdaging starten

Als je een Android Wear-apparaat hebt, kun je met Fit 30-daagse uitdagingen bestaande uit push-ups, sit-ups en squats opzetten en bijhouden.

Een uitdaging starten via je horloge

1. Als het scherm is gedimd, tik je erop om het horloge te activeren.
    2. Druk op de aan/uit-knop om naar de lijst met apps te gaan.
      • Android Wear 2.0 en hoger: Druk op de aan/uit-knop.
      • Android Wear 1.9 en lager: Veeg naar links.
    3. Tik op het type uitdaging dat je wilt starten.
    4. Tik op het gewenste moeilijkheidsniveau.

Je uitdagingstype kiezen

Je kunt kiezen uit drie verschillende uitdagingen.

• Push-ups
    • Sit-ups
    • Squats

Je moeilijkheidsniveau kiezen

Je kunt kiezen uit uitdagingen op het niveau Beginner, Gevorderd of Geavanceerd. Fit bepaalt hiermee een programma waarmee je sterker kunt worden en meer oefeningen kunt doen in de aankomende 30 dagen. Hieronder vind je het startpunt voor elk niveau:

Uitdagingsniveau voor push-ups
    • Beginners starten met 5 push-ups per dag
    • Gevorderden starten met 10 push-ups per dag
    • Geavanceerde sporters starten met 20 push-ups per dag
    Uitdagingsniveau voor sit-ups
    • Beginners starten met 15 sit-ups per dag
    • Gevorderden starten met 30 sit-ups per dag
    • Geavanceerde sporters starten met 50 sit-ups per dag
    Uitdagingsniveau voor squats
    • Beginners starten met 15 squats per dag
    • Gevorderden starten met 30 squats per dag
    • Geavanceerde sporters starten met 60 squats per dag

Een uitdaging aangaan

Als je een uitdaging wilt aangaan, zorg je ervoor dat je horloge goed om je pols vastzit. Tik vervolgens op Starten.

Je herhalingen bijhouden

Fit gebruikt bewegingssensoren om automatisch bij te houden hoe vaak je de oefening herhaalt totdat je je dagelijkse doel hebt bereikt.

• Je horloge zoemt wanneer je een oefening start en wanneer Fit detecteert dat je een herhaling hebt voltooid.
    • Probeer de lichaamsvorm in de voorbeeldvideo's te bereiken om ervoor te zorgen dat al je herhalingen worden meegeteld.
    • Soms mist Fit een aantal herhalingen als deze heel snel of op een andere manier worden gedaan.

Een uitdaging onderbreken of stoppen

• Een uitdaging onderbreken: Tik op Onderbreken Onderbreken.
    • Een onderbroken uitdaging hervatten: Druk op Afspelen Afspelen.
    • Een uitdagingssessie beëindigen: Terwijl een uitdaging is onderbroken, druk je op Stoppen Fit Stop icon.
    • Als je uitdaging vanzelf stopt: Als je drie minuten niet veel hebt bewogen, stopt Fit de uitdaging tijdelijk. Je kunt de uitdaging later op de dag hervatten door het Fit-menu te openen op je hor.

Opmerking: Je kunt een uitdaging onderbreken en er later op terugkomen. Je voortgang wordt alleen die dag opgeslagen. Als je de volgende dag de dagelijkse uitdaging opent, staat de teller weer op nul.

Een uitdaging de volgende dag voortzetten

Nadat je bent begonnen met een 30-daagse uitdaging, volg je de instructies op het scherm om hiermee door te gaan.

7. Google Fit gebruiken op uw horloge of telefoon

De Google Fit-app kan worden gebruikt op telefoons en op horloges met Wear OS by Google. Ga naar het Helpcentrum van Google Fit voor meer informatie over hoe u uw conditie kunt bijhouden en de instellingen voor Google Fit kunt beheren.

8. Toegankelijkheid in Google Fit

Met Google Fit kunt u uw fitnessgegevens meten, bijhouden en opslaan. Als u toegankelijkheidsfuncties inschakelt, kunt u uw scherm de gegevens laten voorlezen.

9. Google Fit-instellingen beheren

Met Google Fit kunt u al uw fitnessgegevens bijhouden in uw Google-account en deze delen met de andere apps en apparaten die u gebruikt om gezond te blijven. Als u uw activiteiten wilt bekijken of er meer inzicht in wilt krijgen, opent u Google Fit.

De fitnessgegevens in Google Fit zijn van u. U kunt apps toegang verlenen om de gegevens te gebruiken en er informatie aan toe te voegen, en u kunt deze toegang op elk gewenst moment weer intrekken via de app Google Instellingen. Daarnaast kunt u de gegevens die in Google Fit zijn opgeslagen, wanneer u maar wilt verwijderen.

Problemen oplossen die je mogelijk ondervindt

1. Fit houdt activiteiten niet correct bij

Wandel-, hardloop- en fietsdetectie is niet perfect in Fit. De sensoren van je apparaat kunnen informatie anders registreren dan andere apparaten doen.

• U ziet een activiteit die u niet heeft uitgevoerd: u kunt de activiteit bewerken of verwijderen.
    • De activiteitscijfers verschillen tussen uw horloge en uw mobiele apparaat: plaats de apparaten dichter bij elkaar zodat ze kunnen worden gesynchroniseerd.
    • Fit houdt helemaal geen activiteiten bij: controleer of activiteitsdetectie is ingeschakeld.
      • Als u een HTC One M8 heeft, werkt uw telefoon mogelijk niet met Fit.

Fit geeft een verkeerde schatting van het aantal verbrande calorieën

Google Fit gebruikt een combinatie van uw activiteit, geslacht, lengte en gewicht om te schatten hoeveel calorieën u heeft verbrand.

Het is een benadering van het totale aantal verbrande calorieën, waarbij ook uw basismetabolisme wordt opgeteld. Dit zijn dus niet uitsluitend de calorieën die u verbrandt tijdens uw activiteit.

Als u uw lengte en gewicht niet heeft ingevoerd, worden de calorieën berekend op basis van een standaardlengte en -gewicht. Ga als volgt te werk om de benadering nauwkeurig te maken:

1. Open de Google Fit-app Google Fit
    2. Tik op Menu Menu en vervolgens Instellingen.
    3. Tik onder 'Algemene informatie' op een meting.
    4. Bewerk uw meting.
    5. Tik op Opslaan.

Bekijk Uw lichamelijke gegevens opgeven in Google Fit voor meer informatie.

2. Ik zie informatie over mezelf waarvan ik me niet kan herinneren dat ik deze heb opgegeven

U ziet mogelijk informatie uit andere fitness-apps op uw apparaat wanneer u de Fit-app voor het eerst opent.

Een lijst met verbonden apps bekijken:

1. Open de Google Fit-app.
    2. Tik op Menu Menu en vervolgens Instellingen.
    3. Tik op Gekoppelde apps.

Meer informatie over het loskoppelen van een app.

3. Fit slaat gegevens uit een van mijn fitness-apps niet op

Niet alle apps werken goed samen met Google Fit. Als Fit geen gegevens uit een van je fitness-apps verzamelt, zijn de twee apps mogelijk niet compatibel. Bekijk een lijst met apps die compatibel zijn met Fit.

Als je app op de lijst staat en toch niet werkt, controleer je of de verbinding met je app is verbroken. Als dat het geval is, herstel je de verbinding.

4. Loopt mijn accu snel leeg omdat ik Fit gebruik?

Als je accu snel leegloopt, kun je activiteitsdetectie in de Fit-app uitschakelen wanneer je niet beweegt.

In het algemeen kun je het volgende proberen om de accuduur van je apparaat te verbeteren:

• Schakel wifi in.
    • Verlaag de helderheid van je scherm.
    • Sluit andere achtergrondapps die ervoor kunnen zorgen dat je accu leegloopt.
    • Verwijder apps die je niet gebruikt.
  5. Fit werkt niet op mijn horloge

U ondervindt mogelijk problemen met het uitvoeren van de bijbehorende Fit-app als u automatische updates heeft uitgeschakeld op uw telefoon. Als Google Fit niet goed werkt, probeert u deze stappen.