Voeg geen persoonlijke of gevoelige gezondheidsinformatie toe, zoals stap-, calorie-, hartslag-, slaap- of trainingsgegevens, of informatie over de gezondheid van het hart wanneer u vragen stelt in de Community.

Je hartslag bijhouden met je telefoon

Je kunt je hartslag bijhouden met je telefoon om inzicht te krijgen in het welzijn van je lichaam.

Belangrijk: Hartslagtracking is niet bedoeld om een ziekte of aandoening te diagnosticeren, te genezen, te verlichten, te voorkomen of te behandelen. Als je vragen over je gezondheid hebt, neem dan contact op met je huisarts.

Wat je nodig hebt

Je kunt je hartslag bijhouden op bepaalde Android-telefoons.

Je hartslag meten

1. Open de Google Fit-app Google Fit op je telefoon.
  2. Tik onderaan op Home.
  3. Scroll naar Hartslag en tik op Toevoegen Gegevens toevoegen.
  4. Houd je vinger zachtjes tegen de lens van de camera op de achterkant van je telefoon. Volg de instructies op het scherm en houd je hand stil.
    • Dit werkt het beste in een goed verlichte ruimte. Als je in een ruimte met weinig licht bent, richt je de camera op een lichtbron of zet je de zaklamp van je telefoon aan. Tik in de Google Fit-app rechtsonder op de zaklamp .
  5. Tik op Opslaan.

Tip: Zorg dat je handen warm zijn. Als je handen koud zijn, stroomt er minder bloed door je vingers en kan het signaal zwakker zijn.

Je eerdere hartslag bekijken

1. Open de Google Fit-app Google Fit op je telefoon.
  2. Tik onderaan op Home.
  3. Scroll naar Hartslag en tik op Meer .
  4. Als je je hartslaggeschiedenis wilt bekijken, tik je op Dag, Week, Maand of Jaar.