Inkludera inte personlig eller känslig hälsoinformation, såsom steg-, kalori-, hjärtfrekvens-, sömn- eller träningsdata eller hjärthälsoinformation när du ställer frågor i gemenskapen.

Så används din Google Fitness-data vid automatisk aktivitetsregistrering

Google Fitness registrerar aktivitet åt dig om du använder automatisk aktivitetsregistrering. Med automatisk aktivitetsregistrering räknas fysisk aktivitet i vardagen, till exempel när du tar en rask promenad eller väljer att ta trapporna, så att du lättare når dina träningsmål.

Så fungerar automatisk aktivitetsregistrering
Data om din fysiska aktivitet som distans och steg samlas in i Google Fitness med hjälp av enhetens sensorer, även när appen är stängd. Du hittar denna data i den dagliga eller veckovisa aktivitetsstatistiken eller i loggboken. Om du aktiverar automatisk aktivitetsregistrering i Google Fitness används din data för att registrera träningspass som du inte lägger till manuellt, till exempel när du promenerar eller cyklar till jobbet.
Så här skyddar vi din data
Med hjälp av Google Fitness kan du följa träningen, få tydlig statistik och se aktivitetshistorik. Din data i Google Fitness lagras säkert på Googles servrar. Om du blir av med enheten eller byter enhet har du en säkerhetskopia av din data på Googles servrar.
Du bestämmer själv

När du konfigurerar Google Fitness på enheten kan du välja om du vill aktivera automatisk aktivitetsregistrering. Du kan aktivera eller inaktivera automatisk aktivitetsregistrering när du vill.

Du kan även exportera eller radera aktivitetsdata när som helst.

På en telefon eller surfplatta med Android

Obs! Enhetsinställningarna varierar beroende på vilken telefon och Android-version du har. Kontakta enhetens tillverkare om du vill veta mer.
  1. Öppna Google Fitness Google Fitness.
  2. Tryck på Profil längst ned.
  3. Tryck på Inställningar Inställningar högst upp.
  4. Aktivera eller inaktivera Registrera mätvärden för aktivitet under Inställningar för aktivitetsregistrering.
    • Om du aktiverar Registrera mätvärden för aktivitet tillåter du att enheten registrerar din aktivitet genom att följa anvisningarna på skärmen.
Om det inte visas några anvisningar på skärmen om hur du aktiverar aktivitetsregistrering följer du stegen nedan:
  1. Öppna Inställningar Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Appar och aviseringar följt av Google Fitness Google Fitness.
  3. Tryck på Behörigheter följt av Fysisk aktivitet följt av Tillåt.

På smartklockan med Wear OS

Data om din fysiska aktivitet som distans, steg och puls samlas in på Wear OS-smartklockan med hjälp av sensorer, sedan lagras datan i Google Fitness. Du hittar denna data i den dagliga eller veckovisa aktivitetsstatistiken eller i loggboken.
  1. Om skärmen är nedtonad trycker du på skärmen för att väcka klockan.
  2. Öppna Google Fitness Google Fitness.
  3. Tryck på Inställningar följt av Registrera fysisk aktivitet.
  4. Tryck för att aktivera eller inaktivera.