[GA4] Utesluta specifika händelser och anpassade dimensioner med användaromfattning från annonsanpassning

Du kan utesluta specifika händelser och anpassade dimensioner med användaromfattning så att de inte används för att anpassa annonser och i stället endast används för mätning.

Så här påverkas målgrupper

Om du utesluter en händelse eller en anpassad dimension med användaromfattning från annonsanpassning kan målgrupper som baseras på den informationen inte exporteras från Analytics till någon av Googles annonseringsprodukter (till exempel Google Ads, Display & Video 360 och Search Ads 360). Detta gäller även alla målgrupper vars underordnade målgrupper baseras på den uteslutna informationen.

Målgrupper som omfattar sådana händelser och anpassade dimensioner är fortfarande tillgängliga i Analytics och kan användas i rapporter, utforskningar och för att bygga upp målgrupper. De kan även exporteras till andra produkter än annonseringsprodukter som BigQuery.

Påverkan på enskilda händelser och användarbaserade anpassade dimensioner

De enskilda händelserna och anpassade dimensionerna som inte ingår i annonsanpassningen är tillgängliga för export till annonseringsprodukter, men de kan inte användas av dessa produkter för att anpassa annonser.

Så här gör du för att utesluta eller inkludera

Du måste ha rollen Redigerare för att kunna hantera dessa inställningar.

Så här utesluter du en händelse eller en användarbaserad anpassad definition så att den inte används för annonsanpassning:

1. Klicka antingen på Händelser eller på Anpassade definitioner under Datavisning i Administratör.
  2. Klicka på Mer på raden för en händelse eller en användarbaserad anpassad definition.
  3. Klicka på Markera som IAA (inte anpassad annons).

Gör så här om du vill inkludera en händelse eller en användarbaserad anpassad definition:

1. Klicka antingen på Händelser eller på Anpassade definitioner under Datavisning i Administratör.
  2. Klicka på Mer på raden för en händelse eller en användarbaserad anpassad definition.
  3. Klicka på Ta bort markering som IAA.

Om du markerar en händelse eller anpassad dimension som IAA påverkas inte data som redan har exporterats till Google Ads eller Display & Video 360. Du måste logga in på Google Ads eller DV360 för att hantera användningen av annonsanpassning för exporterad data för händelser eller användarattribut.

Mätvärden som härrör från NPA-händelser (till exempel LTV) hanteras inte automatiskt som NPA. Därför måste du logga in på Google Ads eller Display & Video 360 för att hantera användningen av annonsanpassning av härledda mätvärden.