De foutmelding 'Kan geen toezicht houden op dit account' oplossen

Family Link werkt op de Chromebook van je kind, maar alleen als Chrome OS-versie 71+ op het apparaat is geïnstalleerd. Als je deze foutmelding ziet, moet je de software updaten op elke Chromebook waarop je kind is ingelogd voordat je toezicht toevoegt aan het account van het kind.

1. Laat je kind het besturingssysteem op de Chromebook updaten.
  2. Voeg toezicht toe aan het bestaande Google-account van je kind. Wordt dezelfde foutmelding opnieuw weergegeven, sluit dan de Family Link-app, wacht een paar minuten en probeer het vervolgens opnieuw.

Als de Chromebook van je kind niet beschikbaar is

Is je kind ingelogd op een Chromebook die je niet meer hebt? Of kun je de software op de Chromebook van je kind niet updaten? In die gevallen raden we je aan de volgende stappen uit te voeren om toezicht aan het account van je kind toe te voegen:

1. Vraag je kind naar de pagina Onlangs gebruikte apparaten van het eigen Google-account te gaan. Mogelijk moet je kind eerst inloggen.
  2. Laat je kind de Chromebook selecteren in de lijst op het scherm en dan Verwijderen.
  3. Voeg toezicht toe aan het bestaande Google-account van je kind. Wordt dezelfde foutmelding opnieuw weergegeven, sluit dan de Family Link-app, wacht een paar minuten en probeer het vervolgens opnieuw.