Een YouTube-gezinsabonnement instellen en beheren

Stel een YouTube-gezinsabonnement in om gezinsbeheerder te worden en deel je YouTube Premium- of YouTube Music Premium-lidmaatschap met maximaal vijf andere gezinsleden in je huishouden. Als gezinslid kun je lid worden van een gezinsgroep die een YouTube-gezinsabonnement deelt.

Goed om te weten voordat je begint

Gezinsbeheerders: aanmelden en een gezinsgroep maken

Nieuwe YouTube Premium- of Music Premium-leden

Kies om te beginnen een gezinsbeheerder die achttien jaar of ouder is. De gezinsbeheerder is de enige persoon die een gezinsabonnement kan kopen of beslissingen over het lidmaatschap kan nemen. Meer informatie over het aanmelden voor een betaald YouTube-lidmaatschap.

Je kunt je als volgt aanmelden voor een YouTube-gezinsabonnement en een gezinsgroep maken:

1. Open de YouTube-app en tik op je profielfoto > Betaalde lidmaatschappen.
  2. Tik op Gezinsabonnement proberen.
  3. Stel je Google-gezinsgroep in.
    • Ben je de gezinsbeheerder van een bestaande Google-gezinsgroep? Selecteer Doorgaan om verder te gaan en je YouTube-gezinsabonnement met leden van je bestaande gezinsgroep te delen.
    • Wil je een nieuwe Google-gezinsgroep maken? Je kunt als volgt een gezinsgroep instellen:
      • Nodig maximaal vijf gezinsleden uit om lid te worden van je gezinsgroep door ze via e-mail of sms een uitnodiging te sturen.
      • Selecteer Verzenden.
      • Gezinsleden ontvangen een uitnodiging en kunnen Aan de slag kiezen om hun account te bevestigen.
      • Gezinsleden die je uitnodiging accepteren, worden lid van de gezinsgroep en krijgen toegang tot je gezinsabonnement.
    • Ben je een gezinslid van een bestaande Google-gezinsgroep? In dat geval kun je zelf geen YouTube-gezinsabonnement kopen, maar kun je de gezinsbeheerder vragen om het abonnement aan te schaffen.
Opmerking: Als het je niet lukt om je voor een gezinsabonnement aan te melden, heb je mogelijk meerdere Google Play-betalingsprofielen. In dat geval kun je je landprofiel updaten of wijzigen

Bestaande YouTube Premium- of Music Premium-leden

Je kunt als volgt je individuele Premium- of Music Premium-lidmaatschap upgraden naar een gezinsabonnement:
  1. Open de YouTube-app en tik op je profielfoto > Betaalde lidmaatschappen.
  2. Scroll omlaag en tik op Upgraden.
  3. Tik op Kopen om de aankoop te bevestigen.
  4. Stel je Google-gezinsgroep in.
    • Ben je de gezinsbeheerder van een bestaande Google-gezinsgroep? Selecteer Doorgaan om verder te gaan en YouTube Premium met leden van je bestaande gezinsgroep te delen.
    • Wil je een nieuwe Google-gezinsgroep maken? Je kunt als volgt een gezinsgroep instellen:
      • Nodig maximaal vijf gezinsleden uit om lid te worden van je gezinsgroep door ze via e-mail of sms een uitnodiging te sturen.
      • Selecteer Verzenden.
      • Gezinsleden ontvangen een uitnodiging en kunnen Aan de slag kiezen om hun account te bevestigen.
      • Gezinsleden die je uitnodiging accepteren, worden lid van de gezinsgroep en krijgen toegang tot YouTube Premium.
    • Ben je een gezinslid van een bestaande Google-gezinsgroep? Je kunt YouTube Premium zelf niet kopen, maar je kunt je gezinsbeheerder vragen om de aankoop te doen.
Opmerkingen:
  • Speciale aanbiedingen kunnen niet naar YouTube-gezinsabonnementen worden overgezet. Als je naar een gezinsabonnement upgradet tijdens een kosteloze proefperiode die langer dan één maand duurt, wordt je proefperiode ingekort tot één maand. Je kunt niet meer teruggaan naar je gratis proefperiode als je je gezinsabonnement later opzegt. Meer informatie over hoe je je betaalde YouTube-lidmaatschap updatet.
  • Als het je niet lukt om je voor een gezinsabonnement aan te melden, heb je mogelijk meerdere Google Play-betalingsprofielen. In dat geval kun je je landprofiel updaten of wijzigen

Gezinsbeheerders: gezinsleden toevoegen of verwijderen

Gezinsleden toevoegen

Als gezinsbeheerder kun je maximaal vijf gezinsleden (van dertien jaar of ouder) uitnodigen voor je gezinsgroep.
Je kunt als volgt een gezinslid toevoegen:
  1. Log in op het Google-account dat is gekoppeld aan je betaalde YouTube-lidmaatschap.
  2. Selecteer in de YouTube-app je profielfoto > Betaalde lidmaatschappen.
  3. Selecteer onder 'Je lidmaatschap beheren' de optie Gezin beheren.
  4. Voer het e-mailadres of telefoonnummer in van de persoon die je wilt uitnodigen.
  5. Selecteer Verzenden. Je ontvangt een melding per e-mail wanneer iemand lid wordt van je gezinsgroep.

Gezinsleden verwijderen

Als gezinsbeheerder kun je op elk gewenst moment mensen verwijderen uit je gezinsgroep.
Je kunt als volgt een gezinslid verwijderen:
  1. Log in op het Google-account dat is gekoppeld aan je betaalde YouTube-lidmaatschap.
  2. Selecteer in de YouTube-app je profielfoto > Betaalde lidmaatschappen.
  3. Selecteer onder 'Je lidmaatschap beheren' de optie Gezin beheren.
  4. Selecteer de naam van de persoon die je wilt verwijderen.

Gezinsbeheerders: overige gezinsbeheerderstaken

Je betaalmethode wijzigen

Lees hier hoe je je betaalde YouTube-lidmaatschap updatet,waaronder de betaalmethode.

Je betaalde lidmaatschap opzeggen

Je kunt je betaalde YouTube-lidmaatschap op elk gewenst moment opzeggen. Als je opzegt, heb je nog tot het einde van de maandelijkse betalingscyclus toegang tot je betaalde YouTube-lidmaatschap. Daarna hebben alle gezinsleden geen toegang meer tot het betaalde lidmaatschap, maar ze behouden wel hun Google-account.

Gezinsleden: lid worden van een gezinsgroep of deze verlaten

Lid worden van een gezinsgroep

Als de gezinsbeheerder met een betaald YouTube-lidmaatschap je heeft uitgenodigd om lid te worden van de gezinsgroep, ontvang je via e-mail of sms een uitnodiging. Volg de instructies in de uitnodiging om lid te worden van de gezinsgroep.
Meer informatie over het lid worden van een gezinsgroep.

Een gezinsgroep verlaten of een eigen betaald YouTube-lidmaatschap aanschaffen

Lees hoe je een gezinsgroep verlaat of van gezinsgroep wisselt.Je kunt als volgt je eigen betaalde YouTube-lidmaatschap aanschaffen:
  1. Volg de instructies om je gezinsgroep te verlaten.
  2. Meld je aan voor je eigen betaalde YouTube-lidmaatschap.
Opmerking: Als je je gezinsgroep verlaat, kun je een uitnodiging om lid te worden van een andere gezinsgroep accepteren of je eigen groep maken. Je kunt maar één keer per twaalf maanden van gezinsgroep wisselen. Als je een gezinsgroep verlaat en lid wordt van een nieuwe groep, kun je de daaropvolgende twaalf maanden geen lid meer worden van een andere gezinsgroep.

Locatievereisten voor gezinsabonnementen

Locatievereisten voor gezinsabonnementen

Alle gezinsleden die in aanmerking willen komen voor een gedeeld YouTube-gezinsabonnement, moeten op hetzelfde adres wonen als de gezinsbeheerder. Dit wordt elke dertig dagen gecontroleerd via elektronische check-ins.

Lukt het niet om je gezinsabonnement in te stellen? Als je een foutmelding ziet met de tekst 'Gezin wordt niet ondersteund' of 'Land wordt niet ondersteund', komt het land van je Google-betalingsprofiel mogelijk niet overeen met je huidige locatie (op basis van je IP-adres).

Update je Google-betalingsprofiel zodat het bijbehorende land overeenkomt met je huidige locatie en ga verder met het instellen van je gezinsabonnement.

Als het land van een gezinslid niet overeenkomt met jouw locatie, kan deze persoon mogelijk niet lid worden van de gezinsgroep.

Je kunt op elk gewenst moment contact opnemen met de ondersteuning als je hulp nodig hebt met je YouTube-gezinsabonnement.

Je kunt op elk gewenst moment contact opnemen met de ondersteuning als je hulp nodig hebt met je YouTube-gezinsabonnement.