Een YouTube Red-gezinsabonnement instellen en beheren

Stel een Google-gezinsgroep in om gezinsbeheerder te worden en YouTube Red te delen met vijf andere gezinsleden in je huishouden. Als gezinslid kun je lid worden van een gezinsgroep die het YouTube Red-gezinsabonnement deelt.

Goed om te weten voordat je begint

• Gezinsleden die een YouTube Red-abonnement delen, moeten dertien jaar of ouder zijn en deel uitmaken van hetzelfde huishouden als de gezinsbeheerder. Meer informatie over de vereisten voor gezinsgroepen
  • Je kunt maar één keer per twaalf maanden van gezinsgroep wisselen.
  • De naam, de foto en het e-mailadres van elk gezinslid worden gedeeld met de groep.
  • Je kunt op elk gewenst moment contact opnemen met de ondersteuning als je hulp nodig hebt met je YouTube Red-gezinsabonnement.

Gezinsbeheerders: aanmelden en een gezinsgroep maken

Nieuwe YouTube Red-leden

Kies om te beginnen een gezinsbeheerder die achttien jaar of ouder is. De gezinsbeheerder is de enige persoon die een YouTube Red-lidmaatschap kan kopen of beslissingen kan nemen over het lidmaatschap. Meer informatie over het aanmelden voor YouTube Red.

Ga als volgt te werk als je je wilt aanmelden voor YouTube Red en een gezinsgroep wilt maken:

1. Open de YouTube-app en tik op je profielfoto > YouTube Red gebruiken.
  2. Tik op Gezin proberen.
  3. Stel je Google-gezinsgroep in.
    • Ben je de gezinsbeheerder van een bestaande Google-gezinsgroep? Selecteer Doorgaan om verder te gaan en YouTube Red te delen met leden van je bestaande gezinsgroep.
    • Wil je een nieuwe Google-gezinsgroep maken? Ga als volgt te werk om een gezinsgroep in te stellen:
      • Nodig maximaal vijf gezinsleden uit om lid te worden door ze via e-mail of sms een uitnodiging te sturen.
      • Selecteer Verzenden.
      • Gezinsleden ontvangen een uitnodiging en kunnen Aan de slag kiezen om hun account te bevestigen.
      • Gezinsleden die je uitnodiging accepteren, worden lid van de gezinsgroep en krijgen toegang tot YouTube Red.
    • Ben je een gezinslid van een bestaande Google-gezinsgroep? Je kunt YouTube Red zelf niet kopen, maar je kunt je gezinsbeheerder vragen om de aankoop te doen.

Bestaande YouTube Red-leden

Ga als volgt te werk om je individuele YouTube Red-lidmaatschap te upgraden naar een gezinsabonnement:
  1. Open de YouTube-app en tik op je profielfoto > Mijn YouTube Red.
  2. Scrol omlaag en tik op Upgraden.
  3. Tik op Kopen om de aankoop te bevestigen.
  4. Stel je Google-gezinsgroep in.
    • Ben je de gezinsbeheerder van een bestaande Google-gezinsgroep? Selecteer Doorgaan om verder te gaan en YouTube Red te delen met leden van je bestaande gezinsgroep.
    • Wil je een nieuwe Google-gezinsgroep maken? Ga als volgt te werk om een gezinsgroep in te stellen:
      • Nodig maximaal vijf gezinsleden uit om lid te worden door ze via e-mail of sms een uitnodiging te sturen.
      • Selecteer Verzenden.
      • Gezinsleden ontvangen een uitnodiging en kunnen Aan de slag kiezen om hun account te bevestigen.
      • Gezinsleden die je uitnodiging accepteren, worden lid van de gezinsgroep en krijgen toegang tot YouTube Red.
    • Ben je een gezinslid van een bestaande Google-gezinsgroep? Je kunt YouTube Red zelf niet kopen, maar je kunt je gezinsbeheerder vragen om de aankoop te doen.
Opmerking: Speciale aanbiedingen zijn niet geldig in combinatie met het YouTube Red-gezinsabonnement. Als je je abonnement upgradet naar een gezinsabonnement tijdens een kosteloze proefperiode die langer is dan één maand, wordt je proefperiode verkort tot een maand. Je kunt niet meer teruggaan naar je kosteloze proefperiode als je je gezinsabonnement later opzegt. Meer informatie over het updaten van je YouTube Red-lidmaatschap.

Gezinsbeheerders: gezinsleden toevoegen of verwijderen

Gezinsleden toevoegen

Als gezinsbeheerder kun je maximaal vijf gezinsleden (van dertien jaar of ouder) uitnodigen voor je gezinsgroep.
Ga als volgt te werk om een gezinslid toe te voegen:
  1. Log in op het Google-account dat is gekoppeld aan je YouTube Red-lidmaatschap.
  2. Selecteer je profielfoto > Mijn YouTube Red in de YouTube-app.
  3. Selecteer bij 'Je lidmaatschap beheren' de optie Gezin beheren.
  4. Voer het e-mailadres of telefoonnummer in van de persoon die je wilt uitnodigen.
  5. Selecteer Verzenden. Je ontvangt een e-mailmelding wanneer iemand lid is geworden van je gezin.

Wat je moet weten:

• Nieuwe gezinsleden die YouTube Red delen, moeten dertien jaar of ouder zijn en een Google-account hebben.
  • Gezinsleden moeten deel uitmaken van hetzelfde huishouden (op hetzelfde adres wonen) als jij.
  • De gezinsleden die je uitnodigt, kunnen je naam, foto en e-mailadres zien.
  • Als iemand je gezinsgroep verlaat of als je uitnodiging verloopt, kun je extra uitnodigingen sturen.
  • Als een uitnodiging nog niet is geaccepteerd, kun je deze annuleren en iemand anders uitnodigen.

Gezinsleden verwijderen

Als gezinsbeheerder kun je op elk gewenst moment mensen verwijderen uit je gezinsgroep.
Ga als volgt te werk om een gezinslid te verwijderen:
  1. Log in op het Google-account dat is gekoppeld aan je YouTube Red-lidmaatschap.
  2. Selecteer je profielfoto > Mijn YouTube Red in de YouTube-app.
  3. Selecteer bij 'Je lidmaatschap beheren' de optie Gezin beheren.
  4. Selecteer de naam van de persoon die je wilt verwijderen.

Wat je moet weten:

• Het verwijderde gezinslid heeft geen toegang meer tot YouTube Red maar behoudt wel het eigen Google-account.
  • Het verwijderde gezinslid ontvangt een e-mail over de verwijdering. Andere gezinsleden worden ook op de hoogte gesteld.
  • Het verwijderde gezinslid heeft geen toegang meer tot services die worden gedeeld door je gezinsgroep.
  • Als je gezinsgroep gebruikmaakt van de Google Play Store: aankopen die door het verwijderde gezinslid zijn gedaan en die nog in behandeling zijn, komen nog steeds voor jouw rekening. Je kunt eventueel een terugbetaling aanvragen voor ongewenste of onbedoelde aankopen.
  • Als je gezinsgroep gebruikmaakt van de Google Play Store: het verwijderde gezinslid heeft geen toegang meer tot gedeelde Google-apps en -services die andere gezinsleden hebben toegevoegd aan je Google Play-gezinsbibliotheek. Alle content die het verwijderde gezinslid heeft toegevoegd aan de gezinsbibliotheek, wordt ook verwijderd. De andere gezinsleden hebben geen toegang meer tot deze content.

Gezinsbeheerders: overige gezinsbeheerderstaken

Je betaalmethode wijzigen

Lees hoe je je YouTube Red-lidmaatschap kunt updaten, inclusief je betaalmethode.

Je YouTube Red-lidmaatschap opzeggen

Je kunt je YouTube Red-lidmaatschap op elk gewenst moment opzeggen. Als je opzegt, heb je nog tot het einde van je maandelijkse betalingscyclus toegang tot YouTube Red. Daarna verliezen alle gezinsleden de toegang tot YouTube Red. Ze behouden wel hun Google-accounts.

Gezinsleden: lid worden van een gezinsgroep of de groep verlaten

Lid worden van een gezinsgroep

Als de gezinsbeheerder met een YouTube Red-lidmaatschap je heeft uitgenodigd voor de gezinsgroep, ontvang je via e-mail of sms een uitnodiging. Volg de instructies in de uitnodiging om lid te worden van de gezinsgroep.
Meer informatie over het lid worden van een gezinsgroep.

Een gezinsgroep verlaten of een eigen YouTube Red-lidmaatschap afsluiten

Lees hoe je een gezinsgroep verlaat of wisselt van gezinsgroep.Ga als volgt te werk om je eigen YouTube Red-lidmaatschap af te sluiten:
  1. Volg de instructies om je gezinsgroep te verlaten.
  2. Meld je vervolgens aan voor je eigen YouTubeRed-lidmaatschap via youtube.com/red of in de YouTube-app (selecteer je profielfoto > YouTube Red gebruiken).
Opmerking: Als je je gezinsgroep verlaat, kun je een uitnodiging van een andere gezinsgroep accepteren of je eigen groep maken. Je kunt maar één keer per twaalf maanden van gezinsgroep wisselen. Als je een gezinsgroep verlaat en lid wordt van een nieuwe groep, kun je de daaropvolgende twaalf maanden geen lid meer worden van een andere gezinsgroep.

Locatie van huishouden

Locatievereisten voor huishouden

Alle gezinsleden die in aanmerking willen komen voor een gedeeld YouTube Red-gezinsabonnement, moeten op hetzelfde adres wonen als de gezinsbeheerder. Dit wordt elke 30 dagen gecontroleerd via elektronische check-ins.

Je kunt op elk gewenst moment contact opnemen met de ondersteuning als je hulp nodig hebt met je YouTube Red-gezinsabonnement.

page author courtney

Courtney is a Google for Families expert, and the author of this help page. Help her improve this page by leaving feedback below.