Een gezinsagenda gebruiken op Google

Wanneer je een gezinsgroep maakt op Google, kun je ook een gezinsagenda krijgen. Iedereen in je gezinsgroep kan deze agenda gebruiken om afspraken te maken die alle gezinsleden kunnen bekijken.

Hoe de gezinsagenda werkt

Wanneer je een gezinsgroep op Google maakt, wordt er automatisch een agenda met de naam Gezin gemaakt. Mensen die lid worden van je gezinsgroep zien de gezinsagenda wanneer ze Google Agenda openen op een apparaat waarop ze zijn ingelogd.

• Iedereen in de gezinsgroep kan afspraken in de gezinsagenda bekijken, maken, bewerken of verwijderen.
  • Iedereen in de gezinsgroep kan de naam van de agenda bewerken.
  • Je kunt geen mensen aan de gezinsagenda toevoegen die geen lid van de gezinsgroep zijn, maar je kunt ze wel uitnodigen voor afspraken die in de agenda staan.

Opmerking: Iemand die de gezinsgroep verlaat of uit de groep is verwijderd, heeft geen toegang tot de gezinsagenda meer. Als de gezinsbeheerder de gezinsgroep verwijdert, wordt ook de gezinsagenda met alle afspraken verwijderd.

Landen

Je kunt de gezinsagenda gebruiken in deze landen:

• Australië
  • België
  • Brazilië
  • Canada
  • Chili
  • Tsjechië
  • Frankrijk
  • Duitsland
  • Ierland
  • Italië
  • Japan
  • Mexico
  • Nederland
  • Nieuw-Zeeland
  • Noorwegen
  • Polen
  • Rusland
  • Zuid-Afrika
  • Spanje
  • Zwitserland
  • Oekraïne
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten

Een afspraak in de gezinsagenda maken

1. Open Google Agenda.
  2. Klik linksboven op Maken.
  3. Ga naar het gedeelte Agenda en selecteer de naam van de gezinsagenda in het dropdownmenu.
  4. Voeg de titel en gegevens van de afspraak toe. Je kunt eventueel mensen voor de afspraak uitnodigen die niet lid zijn van de gezinsgroep.
  5. Klik op Opslaan.

Meldingsinstellingen van de gezinsagenda wijzigen

Standaard ontvang je dezelfde meldingen voor aankomende afspraken die je ook voor je primaire agenda krijgt. Je krijgt echter geen meldingen wanneer een gezinslid een afspraak maakt, bewerkt of verwijdert.

Meldingsinstellingen voor aankomende afspraken wijzigen:

1. Open Google Agenda.
  2. Ga naar het gedeelte 'Mijn agenda's' aan de linkerkant van de pagina.
  3. Plaats de muisaanwijzer op de naam van de gezinsagenda en klik vervolgens op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  4. Klik op Meldingen bewerken.
  5. Kies de nieuwe meldingsinstellingen.
  6. Klik onderaan de pagina op Opslaan.

Problemen oplossen

Ik wil mensen toevoegen aan of verwijderen uit de gezinsagenda

Je kunt geen mensen toevoegen aan of verwijderen uit de gezinsagenda tenzij je gezinsbeheerder ze toevoegt aan of verwijdert uit de gezinsgroep.

Je kunt echter mensen van buiten je gezinsgroep uitnodigen voor afspraken die je maakt in de gezinsagenda.

Ik wil de gezinsagenda verbergen

Gezinsleden kunnen de gezinsagenda niet verwijderen.

Als je de gezinsagenda niet wilt weergeven, bekijk je meer informatie over hoe je de agenda kunt verbergen of kunt verwijderen uit je lijst. Als je dit doet, wordt de agenda echter niet verborgen of uit de lijst verwijderd voor andere gezinsleden.

page author courtney

Courtney is a Google for Families expert, and the author of this help page. Help her improve this page by leaving feedback below.