Een gezinsagenda gebruiken op Google

Wanneer je een gezinsgroep maakt op Google, kun je ook een gezinsagenda krijgen. Iedereen in je gezinsgroep kan deze agenda gebruiken om afspraken te maken die alle gezinsleden kunnen bekijken.

Hoe de gezinsagenda werkt

Wanneer je een gezinsgroep maakt op Google, wordt automatisch een agenda met de naam Gezin gemaakt. Iedereen die wordt toegevoegd aan je gezinsgroep, krijgt de gezinsagenda te zien wanneer hij Google Agenda opent op een apparaat waarbij hij is ingelogd.

• Iedereen in de gezinsgroep kan afspraken in de gezinsagenda bekijken, maken, bewerken of verwijderen.
  • Iedereen in de gezinsgroep kan de naam van de agenda bewerken.
  • Je kunt geen niet-gezinsleden toevoegen aan de gezinsagenda, maar je kunt ze wel uitnodigen voor afspraken.

Opmerking: Als iemand de gezinsgroep verlaat of hieruit wordt verwijderd, heeft hij geen toegang meer tot de gezinsagenda. Als de gezinsbeheerder de gezinsgroep verwijdert, worden de gezinsagenda en alle bijbehorende afspraken verwijderd.

Landen

Je kunt de gezinsagenda gebruiken als je je in een van deze landen bevindt:

• Australië
  • België
  • Brazilië
  • Canada
  • Chili
  • Tsjechië
  • Frankrijk
  • Duitsland
  • Ierland
  • Italië
  • Japan
  • Mexico
  • Nederland
  • Nieuw-Zeeland
  • Noorwegen
  • Polen
  • Rusland
  • Zuid-Afrika
  • Spanje
  • Zwitserland
  • Oekraïne
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten

Een afspraak in de gezinsagenda maken

1. Open Google Agenda.
  2. Klik rechtsonder op Afspraak maken Toevoegen.
  3. Ga naar het gedeelte 'Agenda' en selecteer de naam van de gezinsagenda in het dropdownmenu.
  4. Voeg een titel en afspraakgegevens toe. Je kunt desgewenst niet-gezinsleden uitnodigen voor de afspraak.
  5. Klik op Opslaan.

De meldingsinstellingen voor de gezinsagenda wijzigen

Standaard ontvang je dezelfde meldingen voor aankomende afspraken die je ook voor je primaire agenda krijgt. Je krijgt echter geen meldingen wanneer een gezinslid een afspraak maakt, bewerkt of verwijdert.

Meldingsinstellingen voor aankomende afspraken wijzigen:

1. Open Google Agenda.
  2. Ga naar het gedeelte 'Mijn agenda's' aan de linkerkant van de pagina.
  3. Plaats de muisaanwijzer op de naam van je gezinsagenda en klik vervolgens op 'Opties' Meer.
  4. Klik op Instellingen.
  5. Kies de nieuwe meldingsinstellingen. Wijzigingen worden automatisch opgeslagen.

Problemen oplossen

Ik wil mensen toevoegen aan of verwijderen uit de gezinsagenda

Je kunt geen mensen toevoegen aan of verwijderen uit de gezinsagenda tenzij je gezinsbeheerder ze toevoegt aan of verwijdert uit de gezinsgroep.

Je kunt echter mensen van buiten je gezinsgroep uitnodigen voor afspraken die je maakt in de gezinsagenda.

Ik wil de gezinsagenda verbergen

Gezinsleden kunnen de gezinsagenda niet verwijderen.

Als je de gezinsagenda niet wilt weergeven, bekijk je meer informatie over hoe je de agenda kunt verbergen of kunt verwijderen uit je lijst. Als je dit doet, wordt de agenda echter niet verborgen of uit de lijst verwijderd voor andere gezinsleden.

page author courtney

Courtney is a Google for Families expert, and the author of this help page. Help her improve this page by leaving feedback below.