Slik fungerer Google-kontoer når barn fyller 13 år (eller den gjeldende alderen i landet ditt)

Når barn med konto som administreres via Family Link, fyller 13 år (eller den gjeldende alderen i landet ditt), kan de bestemme seg for å

Merk: Barn som er over 13 år (eller har passert aldersgrensen i landet ditt), og som har fått tilsyn lagt til for en konto de hadde fra før, kan velge å avslutte tilsynet når som helst.

Barn bestemmer når de skal administrere sin egen konto

Når barnet ditt snart fyller 13 år (eller den gjeldende alderen i landet ditt), får barnet og familieadministratoren en e-post. Barnet ditt kan velge mellom alternativene nedenfor.

Fortsett med innstillingene for foreldretilsyn som gjelder nå

Barnet ditt kan velge å beholde tilsynsinnstillingene sine som de er, slik at en forelder fortsatt har tilsyn med kontoen til barnet. Barnet kan velge dette alternativet ved å trykke på Spør meg senere.

Når han eller hun føler seg klar, kan barnet velge å administrere sin egen konto og velge å legge til foreldretilsyn for barn over 13 år (eller den gjeldende alderen i landet ditt) eller ikke.

Merk: Hvis du har opprettet en Google-konto for et barn som er under 13 år (eller yngre enn aldersgrensen i landet ditt), eller gitt samtykke i et barns fortsatte bruk av Google-kontoen sin, må barnet bestemme seg for å administrere Google-kontoen sin før han eller hun fyller 18 år.

Legg til foreldretilsyn for barn over 13 år (eller den gjeldende alderen i landet ditt)

For å godta fortsatt foreldretilsyn må barnet først velge å administrere sin egen konto.

Trinn 1: Administrere sin egen konto

For å administrere sin egen konto, kan barnet ditt

1. Gå til innboksen sin og åpne e-posten med tittelen «Er du klar til å ta kontroll over Google-kontoen din?»
  2. lese e-posten og velge Gå gjennom innstillingene.
  3. gå gjennom kontoinnstillingene sine og velge «Jeg er klar».

Trinn 2: Legg til fortsatt tilsyn

Les om hvordan tilsyn som blir lagt til, fungerer for barn over 13 år (eller den gjeldende alderen i landet ditt) og følg veiledningen for å legge til tilsyn.

Administrere sin egen konto

For å administrere sin egen konto kan barnet ditt gjøre følgende:

1. Gå til innboksen sin og åpne e-posten med tittelen «Er du klar til å ta kontroll over Google-kontoen din?»
  2. Barnet ditt velger bestemte innstillinger for kontoen sin, for eksempel innstillingen for Sikkert Søk for Google-søkeresultater.
  3. Barnet trykker på Jeg er klar.

Merk: Hvis barnet var logget på kontoen sin på en Chromebook, må han eller hun logge av og logge på igjen for å fjerne funksjonene for foreldretilsyn.

Innstillingene som endres

Når et barn administrerer sin egen konto og ikke har valgt å være under tilsyn, skjer følgende:

• Funksjonene for foreldretilsyn slås av, inkludert tillatelse eller blokkering av apper, innstilling av sengetid med mer.
  • Barnet er fortsatt med i familiegruppen, men kan velge å forlate den.
  • Posisjonsdeling er slått av, og barnet kan bestemme om han eller hun vil slå den på igjen.
  • Barnet kan ikke bruke YouTube for barn med Google-kontoen sin lenger, og videoer og kanaler som tidligere var blokkert, kan være tilgjengelige for visning i appen.
  • Barnet får muligheten til å slå på personlig tilpassede annonser.

Merk: Google viser ikke personlig tilpassede annonser til barn som bor i EU, før de når aldersgrensen i landet sitt. Barn som har fått tilsyn lagt til for en Google-konto de hadde fra før, kan justere innstillingene for å styre hvilke annonser de skal se når personlig tilpassede annonser er tilgjengelige for visning til dem.

Noen Google Play-innstillinger endres også:

• Godkjenning av kjøp og nedlastinger: Hvis barnet ditt måtte be om godkjenning fra foreldre for alt innhold i Google Play, trenger barnet nå bare godkjenning for betalt innhold. Hvis barnet ikke måtte be om godkjenning fra foreldre for å foreta kjøp, endres ingenting.
  • Foreldrekontroll: Foreldrekontroll du har konfigurert for barnets Google-konto, gjelder ikke lenger når barnet administrerer kontoen sin selv. Hvis du vil, kan du konfigurere foreldrekontroll på nytt på hver enhet under tilsyn som barnet bruker.