Slik fungerer Google-kontoer når barn fyller 13 år (eller den gjeldende alderen i landet ditt)

Når barn med konto som administreres via Family Link, fyller 13 år (eller aldersgrensen i landet til barnet), kan de velge mellom å

Tips: Barn over 13 år (eller aldersgrensen i landet til barnet) som har fått tilsyn lagt til for kontoen sin, kan når som helst velge å avslutte tilsynet.

Barn bestemmer når de skal administrere sin egen konto

Når et barn snart fyller 13 år (eller aldersgrensen i landet til barnet), får barnet og familieadministratoren en e-post. Barnet kan velge mellom å

fortsette med innstillingene for foreldretilsyn som gjelder nå

Barnet kan velge å beholde tilsynsinnstillingene sine som de er, slik at en forelder fortsatt har tilsyn med kontoen til barnet. Barnet kan velge dette alternativet ved å trykke på Spør meg senere.

Når barnet føler seg klar, kan han eller hun velge å administrere sin egen konto. Barnet kan bestemme seg for å konfigurere foreldretilsyn for barn over 13 år (eller aldersgrensen i landet ditt).

Viktig: Barnet må bestemme seg for å administrere sin egen Google-konto før han eller hun fyller 18 år.

konfigurere tilsyn for barn over 13 år (eller aldersgrensen i landet ditt)

For å godta fortsatt foreldretilsyn må barnet først velge å administrere sin egen konto.

Trinn 1: Administrer egen konto

For å administrere sin egen konto, kan barnet

1. gå til innboksen og åpne e-posten med tittelen «Er du klar til å ta kontroll over Google-kontoen din?»
  2. lese e-posten og velge Gå gjennom innstillingene
  3. gå gjennom kontoinnstillingene sine og velge Jeg er klar

Trinn 2: Legg til fortsatt tilsyn

Les om hvordan tilsyn som blir lagt til, fungerer for barn over 13 år (eller aldersgrensen i landet ditt), og følg veiledningen for å konfigurere tilsyn.

Administrer egen konto

For å administrere sin egen konto kan barnet

1. gå til innboksen og åpne e-posten med tittelen «Er du klar til å ta kontroll over Google-kontoen din?»
  2. velge bestemte innstillinger for kontoen sin, for eksempel innstillingen for Sikkert Søk for Google-søkeresultater.
  3. trykke på Jeg er klar.
  4. Hvis barnet var logget på kontoen sin på en Chromebook, må han eller hun logge av og logge på igjen for å fjerne funksjonene for foreldretilsyn.

Innstillinger som endres

Når et barn administrerer sin egen konto og ikke har valgt å være under tilsyn, skjer følgende:

• Funksjonene for foreldretilsyn slås av:
    • Konfigurering av sengetid
    • Tillatelse eller blokkering av apper
  • Barnet er fortsatt med i familiegruppen, men kan velge å forlate den.
  • Posisjonsdeling er slått av, og barnet kan bestemme om han eller hun vil slå det på igjen.
  • Barnet kan ikke bruke YouTube Kids med Google-kontoen sin lenger. Videoer og kanaler som tidligere var blokkert, kan være tilgjengelige for visning i appen.
  • Barnet får muligheten til å slå på personlig tilpassede annonser.

Noen Google Play-innstillinger endres også:

• Godkjenning av kjøp og nedlastinger: Hvis barnet ditt måtte be om godkjenning fra foreldre for alt innhold i Google Play, trenger barnet nå bare godkjenning for betalt innhold. Hvis barnet ikke måtte be om godkjenning fra foreldre for å foreta kjøp, endres ingenting.
  • Foreldrekontroll: Foreldrekontrollene for barnets Google-konto gjelder ikke når barnet har begynt å administrere kontoen sin selv. Barnet kan konfigurere foreldrekontroll på nytt på hver administrerte enhet han eller hun bruker.