Hitta och hantera platsen för barnets Android-enhet

Du kan välja ditt barns platsinställningar. Om vissa platsinställningar är på kan du se platsen för barnets Android-enhet i Family Link-appen.

Se var barnets Android-enhet är

Om du är förälder kan du se barnets Android-enhet i Family Link-appen.

1. Öppna Family Link-appen Family Link.
  2. Välj ditt barn.
  3. På kortet Plats trycker du på Konfigurera.
  4. Aktivera de inställningar som krävs för att se ditt barns plats.
  5. Tryck på Aktivera. Det kan ta upp till 30 minuter att se platsen för barnets enhet.

Ändra platsinställningarna för barnet

Obs! Båda inställningarna nedan måste vara på om du ska se platsen för barnets Android-enhet i Family Link-appen.

Inställningen Visa barnets plats
  1. Öppna Family Link-appen Family Link.
  2. Välj ditt barn.
  3. Tryck på Hantera inställningar och sedan Plats.
  4. Slå på eller av Visa barnets plats.
Inställningar för enhetsplats
  1. Öppna Family Link-appen Family Link.
  2. Välj ditt barn.
  3. På kortet Inställningar trycker du på Hantera inställningar och sedan Plats.
  4. På kortet med enhetens namn trycker du på Inställningar och sedan Platsinställningar.
  5. Slå på eller stäng av Enhetsplats.
  6. Om du har slagit på Enhetsplats väljer du platsläget.Barnets enhet måste ställas in på Hög noggrannhet om du ska kunna platsen för den i Family Link.

Tips! Du kan även hantera ditt barns konto genom att klicka på barnets namn på families.google.com.

Platshistorik

Obs! Platshistorik är endast tillgänglig för

1. Öppna Family Link-appen Family Link.
  2. Välj ditt barn.
  3. Tryck på Hantera inställningar och sedan Mer och sedan Hantera aktivitet på Google och sedan Hantera aktivitetsinställningar
    • Du kan behöva logga in på ditt Google-konto.
  4. Rulla ned och slå på eller av Platshistorik.

Felsöka problem

Jag kan inte se mitt barns plats

Plats fungerar bäst om barnets enhet har en mobildataplan.

Du ser inte barnets plats i Family Link-appen om

• barnets enhet är avstängd
  • barnets enhet är inte ansluten till internet
  • enheten inte har använts nyligen.

Om du inte kan se ditt barns plats i appen Family Link:

1. Följ stegen ovan och aktivera inställningarna Visa barnets plats och Enhetsplats.
  2. När du har aktiverat inställningarna kan det ta upp till 30 minuter innan barnets plats uppdateras.
Platsen för barnets enhet är fel

Steg 1: Testa dessa vanliga lösningar

1. Kontrollera att enheten är ansluten till internet.
  2. Kontrollera att Wi-Fi är aktiverat.
  3. Starta om mobilen.

Steg 2: Kalibrera enheten

Om ditt barns plats fortfarande är fel kan du testa att kalibrera mobilens kompass.

Mitt barn har fler än en enhet, men jag ser bara platsen för en av dem
Familjadministratörer ser bara platsen för en enhet i taget. Om ett barn är inloggat på sitt konto på fler än en enhet visas bara platsen för den enheten som barnet använder mest.