De schermtijd van je kind beheren

Als je via Family Link een Google-account voor je kind maakt, kun je schermtijdlimieten instellen op het Android-apparaat of de Chromebook van je kind. Je kunt het Android-apparaat of de Chromebook van je kind instellen om te worden vergrendeld nadat je kind het voor een bepaalde tijd heeft gebruikt of wanneer je denkt dat het een time-out nodig heeft.

Belangrijk: Er kunnen geen app-limieten worden ingesteld voor systeem-apps. Je kunt limieten instellen voor apparaten met Android 7 of hoger.

Hoe schermtijdlimieten werken

Belangrijk: Je kunt de klok op het apparaat van een kind alleen wijzigen als je schermtijdlimieten uitzet.

Als je een limiet voor de schermtijd op het Android-apparaat of de Chromebook van je kind instelt, krijgt je kind op de volgende momenten een melding:

• Wanneer de schermtijd voor de eerste keer wordt ingesteld (alleen Android-apparaten)
  • Vlak voordat het apparaat wordt vergrendeld

Wanneer het apparaat is vergrendeld, kan je kind:

• geen meldingen zien,
  • het apparaat niet ontgrendelen en geen apps gebruiken, behalve apps die gemarkeerd zijn als Altijd toegestane apps (als je Altijd toegestane apps hebt aangezet),
  • wel telefoontjes beantwoorden en op Noodgeval tikken om te bellen, als het apparaat een abonnement heeft (alleen Android-telefoons).

Tip: De tijdslimieten gelden voor apps die op alle Android- en Chrome OS-apparaten van je kind worden geïnstalleerd.

Schermtijdlimieten instellen

Tik op de knop hieronder om naar de instellingen in het account van je kind te gaan die je het laatst hebt geopend via de Family Link-app:

Daglimieten wijzigen

Voor de eerste keer dagelijkse tijdslimieten instellen

1. Open de Family Link-app Family Link.
  2. Selecteer je kind.
  3. Tik onderaan in het midden op Bedieningselementen Controls.
  4. Tik onder Daglimiet op Instellen.
  5. Selecteer de uren en minuten voor de limiet.

De limiet voor vandaag wijzigen op het apparaat van een ouder

1. Open Family Link Family Link op je apparaat.
  2. Selecteer je kind.
  3. Tik onderaan in het midden op Bedieningselementen Controls.
  4. Tik onder Daglimiet op Wijzigen voor vandaag.
  5. Selecteer de uren en minuten voor de limiet.
    • Je kunt de limiet ook uitzetten.
  6. Tik op Klaar.

De weekplanning voor limieten bewerken op het apparaat van een ouder

1. Open Family Link Family Link op je apparaat.
  2. Selecteer je kind.
  3. Tik onderaan in het midden op Bedieningselementen Controls.
  4. Tik onder Daglimiet op Weekplanning bewerken.
  5. Selecteer de dagen waarop je de schermtijd wilt beperken.
    • Je kunt de weekplanning ook uitzetten.
  6. Tik op Klaar.

Tip: Je kunt de weekplanning bewerken en voor elke dag een andere limiet instellen. Klik op Ook toepassen op om de tijdslimiet toe te passen op alle dagen of op maandag t/m vrijdag.

Een dagelijkse tijdslimiet instellen op het apparaat van je kind

1. Open Instellingen Instellingen op het apparaat van je kind.
    • Voor Android-versie 8.1 (O) en hoger: tik op Digitaal welzijn en ouderlijk toezicht.
    • Voor andere Android-versies: tik op Google en dan Ouderlijk toezicht.
  2. Tik op Daglimiet om de huidige instellingen te checken.
  3. Als je de instellingen voor de daglimiet wilt bewerken, log je in of gebruik je je toegangscode voor ouders om te bevestigen dat je een ouder bent.

Tip: Daglimieten gelden voor elk apparaat (Android-apparaat of Chromebook) dat je kind gebruikt. Als je bijvoorbeeld een daglimiet van 2 uur instelt, krijgt je kind op elk apparaat 2 uur tijd.

Time-out instellen

Tik op de knop hieronder om naar de instellingen in het account van je kind te gaan die je het laatst hebt geopend via de Family Link-app:

Time-out instellen

Voor de eerste keer een time-out instellen

1. Open de Family Link-app Family Link.
  2. Selecteer je kind.
  3. Tik onderaan in het midden op Bedieningselementen Controls.
  4. Tik onder Time-out op Instellen.
  5. Selecteer de uren en minuten voor de limiet.

Time-out voor vandaag wijzigen

1. Open de Family Link-app Family Link.
  2. Selecteer je kind.
  3. Tik onderaan in het midden op Bedieningselementen Controls.
  4. Tik onder Time-out op Wijzigen voor vandaag.
  5. Selecteer de dagen waarvoor je de time-out wilt instellen.

De weekplanning voor time-outs bewerken

1. Open de Family Link-app Family Link.
  2. Selecteer je kind.
  3. Tik onderaan in het midden op Bedieningselementen Controls.
  4. Tik onder Time-out op Weekplanning bewerken.
  5. Selecteer de dagen waarvoor je de time-out wilt instellen.

Op het apparaat van je kind

1. Open Instellingen Instellingen op het apparaat van je kind.
    • Voor Android 8.1 (O) en hoger: tik op Digitaal welzijn en ouderlijk toezicht.
    • Voor andere Android-versies: tik op Google en dan Ouderlijk toezicht.
  2. Tik op Time-out om de huidige instellingen te checken.
  3. Als je de instellingen voor time-outs wilt bewerken, log je in of gebruik je je toegangscode voor ouders om te bevestigen dat je een ouder bent.
De schermtijd van je kind beperken voor apps
Als je kind een Android-apparaat met Android N (7.0) of hoger of een Chromebook met Chrome OS versie 83 of hoger heeft, kun je tijdslimieten voor apps instellen. Je bepaalt daarmee hoeveel tijd je kind per dag aan een bepaalde app mag besteden.
  1. Open de Family Link-app Family Link.
  2. Selecteer je kind.
  3. Tik op Opties en dan App-limieten.
  4. Selecteer de gewenste app.
  5. Tik op Limiet instellen Limiet instellen
  6. Selecteer hoelang je je kind toegang wilt geven tot de betreffende app.
  7. Tik op Klaar.

Tips:

• De tijdslimieten zijn van toepassing op apps die op alle Android- en Chrome OS-apparaten van je kind zijn geïnstalleerd.
  • De functie voor het beperken van apps werkt niet voor systeemapps. Limieten kunnen alleen worden ingesteld voor apparaten met Android N (7.0) of hoger en Chromebooks met Chrome OS versie 83 of hoger.
Apps die altijd zijn toegestaan selecteren

Belangrijk: Apps die altijd zijn toegestaan, werken alleen voor kinderen die zijn ingelogd op een apparaat met Android 7 of hoger, maar niet op apparaten met Google Kids Space. Controleer welke versie van Android je kind gebruikt. Als je gebruikmaakt van apps die altijd zijn toegestaan, kunnen bepaalde systeemapps die nodig zijn voor de werking van de telefoon van je kind wel worden gebruikt wanneer de telefoon is vergrendeld.

1. Open de Family Link-app Family Link.
  2. Selecteer je kind.
  3. Tik op Bediening en dan App-limieten.
  4. Selecteer de gewenste app.
  5. Tik op Altijd toestaan always allow en dan Klaar.
Apps die altijd zijn toegestaan bewerken
Belangrijk: Apps die altijd zijn toegestaan, werken alleen voor kinderen die zijn ingelogd op een apparaat met Android 7 of hoger, maar niet op apparaten met Google Kids Space. Check welke versie van Android je kind gebruikt.
  1. Open de Family Link-app Family Link.
  2. Selecteer je kind.
  3. Tik op Bediening en dan App-limieten.
  4. Selecteer de gewenste app.

Hier kun je een van de volgende opties selecteren:

• Altijd toestaan always allow.
  • Een tijdslimiet instellen Limiet instellen
  • Een app blokkeren Blokkeren

Tips:

• Apps die altijd zijn toegestaan tellen niet mee voor de schermtijdlimieten van je kind en zijn niet beschikbaar als je kind een time-out heeft.
  • Als je op Vergrendelen tikt, zijn apps die altijd zijn toegestaan alleen beschikbaar als je deze instelling wijzigt via het vergrendelscherm op het apparaat.
    1. Selecteer Apparaten en dan het apparaat dat je wilt updaten.
    2. Tik op Instellingen voor vergrendelscherm en dan Apps die altijd zijn toegestaan.

Schermtijdlimieten updaten of uitzetten

Het Android-apparaat of de Chromebook van je kind vergrendelen of ontgrendelen
  1. Open de Family Link-app Family Link.
  2. Selecteer je kind.
  3. Tik op Bediening.
  4. Tik bovenaan op het apparaat van je kind en dan Vergrendelen of Ontgrendelen.
Tip: Als het Android-apparaat of de Chromebook van je kind geen verbinding met internet heeft, kun je het apparaat ook ontgrendelen met je Family Link-toegangscode voor ouders.
Je kind bonustijd geven
Je kunt je kind toestaan het apparaat een keer wat langer te gebruiken zonder dat je daarvoor de daglimiet of de planning voor de bedtijd hoeft te wijzigen. Je kunt bonustijd toevoegen als het Android-apparaat van je kind vergrendeld is of binnenkort vergrendeld wordt.
  1. Open de Family Link-app Family Link.
  2. Selecteer je kind.
  3. Tik onderaan in het midden op Bedieningselementen Controls.
  4. Selecteer bovenaan het apparaat van je kind en dan Bonustijd geven Bonustijd.
  5. Selecteer hoeveel bonustijd je wilt geven.
  6. Tik op Toevoegen.

Tip: Nadat je bonustijd hebt toegevoegd, kun je die wijzigen of verwijderen. Tik nog een keer op Bonustijd geven Bonustijd om de opties te openen.

Tijdslimieten wijzigen voor apps die je kind gebruikt
Doe het volgende als je de tijdslimiet voor een bepaalde app wilt updaten:
  1. Open de Family Link-app Family Link.
  2. Selecteer je kind.
  3. Tik op Optiesen dan App-limietenen dan Selecteer de gewenste app.
  4. Tik op De app-limiet wijzigenen dan Klaar.
Schermtijdlimieten uitschakelen

Je kunt schermtijdlimieten uitschakelen via de Family Link-app op je apparaat.

1. Open de Family Link-app Family Link.
  2. Selecteer je kind.
  3. Tik op Bedieningselementen en dan tik onder Daglimiet op Wijzigen voor vandaag.
  4. Zo zet je de daglimiet uit voor meerdere dagen:
    • Tik op Weekplanning bewerken.
    • Zet daglimieten helemaal uit en dan Opslaan.

Tips:

• De instellingen zelf veranderen niet, of je kind hun eigen accountinstellingen nu wel of niet kan beheren. We raden ouders aan te checken of de instellingen kloppen nadat ze deze beheeroptie hebben gewijzigd.
  • Je kunt het account van je kind ook beheren door op g.co/YourFamily op de naam van je kind te klikken.