De schermtijd van je kind beheren

Als je via Family Link een Google-account voor je kind maakt, kun je schermtijdlimieten instellen op het Android-apparaat of de Chromebook van je kind. Hiermee kun je het Android-apparaat of de Chromebook van je kind vergrendelen als het bedtijd is, het apparaat een bepaalde tijd is gebruikt of je denkt dat het tijd voor een pauze is.
Belangrijk: App-limieten werken niet voor systeemapps. Je kunt limieten instellen voor apparaten met Android 7 of hoger.

Hoe schermtijdlimieten werken

Als je een limiet voor de schermtijd op het Android-apparaat of de Chromebook van je kind instelt, krijgt je kind op de volgende momenten een melding:

• Wanneer de schermtijd voor de eerste keer wordt ingesteld (alleen Android-apparaten)
  • Vlak voordat het apparaat wordt vergrendeld

Wanneer het apparaat is vergrendeld, kan je kind:

• geen meldingen zien,
  • het apparaat niet ontgrendelen en geen apps gebruiken, behalve apps die altijd zijn toegestaan,
  • wel telefoontjes beantwoorden en op Noodgeval tikken om te bellen, als het apparaat een abonnement heeft (alleen Android-telefoons).

Tip: Een tijdslimiet voor een app geldt voor alle apparaten van je kind waarop die app is geïnstalleerd.

Daglimieten voor apparaten instellen

Met het apparaat van een ouder

1. Open de Family Link-app Family Link.
  2. Selecteer de naam van je kind.
  3. Ga naar de kaart Daglimiet, tik op Instellen of Limieten bewerken en volg de instructies op het scherm.

Met het apparaat van je kind

1. Open Instellingen Instellingen op het apparaat van je kind.
    • Voor Android-versie 8.1 (O) en hoger: tik op Digitaal welzijn en ouderlijk toezicht.
    • Voor andere Android-versies: tik op Google en dan Ouderlijk toezicht.
  2. Tik op Daglimiet om de huidige instellingen te bekijken.
  3. Als je de instellingen voor de daglimiet wilt bewerken, log je in of gebruik je je toegangscode voor ouders om te bevestigen dat je een ouder bent.
Tip: Daglimieten gelden voor elk afzonderlijk apparaat (Android-apparaat of Chromebook) dat je kind gebruikt. Stel je bijvoorbeeld een daglimiet van twee uur in, dan krijgt je kind op elk apparaat twee uur tijd.
Bedtijd instellen

Met het apparaat van een ouder

1. Open de Family Link-app Family Link.
  2. Selecteer de naam van je kind.
  3. Ga naar de kaart Bedtijd, tik op Planning bewerken en volg de instructies op het scherm.

Met het apparaat van je kind

1. Open Instellingen Instellingen op het apparaat van je kind.
    • Voor Android-versie 8.1 (O) en hoger: tik op Digitaal welzijn en ouderlijk toezicht.
    • Voor andere Android-versies: tik op Google en dan Ouderlijk toezicht.
  2. Tik op Bedtijd om de huidige instellingen te bekijken.
  3. Als je de bedtijdinstellingen wilt bewerken, log je in of gebruik je je toegangscode voor ouders om te bevestigen dat je een ouder bent.

De schermtijd beperken voor specifieke apps

De schermtijd van je kind beperken voor apps
Als je kind een Android-apparaat met Android N (7.0) of hoger of een Chromebook met Chrome OS versie 83 of hoger heeft, kun je tijdslimieten voor apps instellen. Je bepaalt daarmee hoeveel tijd je kind per dag aan een bepaalde app mag besteden.
  1. Open de Family Link-app Family Link.
  2. Selecteer de naam van je kind.
  3. Ga naar de kaart App-activiteit en klik op Limieten instellen.
  4. Tik naast de gewenste app op Lege zandloper en dan Limiet instellen Limiet instellen.
  5. Stel een dagelijkse tijdslimiet in voor de app.
  6. Tik op Instellen.

Tips:

• Een tijdslimiet voor een app geldt voor alle apparaten van je kind waarop die app is geïnstalleerd.
  • App-limieten werken niet voor systeemapps. Limieten kunnen alleen worden ingesteld voor apparaten met Android N (7.0) of hoger en Chromebooks met Chrome OS versie 83 of hoger.
Apps die altijd zijn toegestaan selecteren

Belangrijk: Apps die altijd zijn toegestaan, werken alleen voor kinderen die zijn ingelogd op een apparaat met Android 7 of hoger, maar niet op apparaten met Google Kids Space. Controleer welke versie van Android je kind gebruikt. Als je gebruikmaakt van apps die altijd zijn toegestaan, kunnen bepaalde systeemapps die nodig zijn voor de werking van de telefoon van je kind wel worden gebruikt wanneer de telefoon is vergrendeld.

1. Open de Family Link-app Family Link.
  2. Selecteer de naam van je kind.
  3. Ga naar de kaart App-activiteit en tik op Limieten instellen of Meer.
  4. Tik naast de gewenste app op Lege zandloper en dan Altijd toestaan always allow.
Apps die altijd zijn toegestaan bewerken
Belangrijk: Apps die altijd zijn toegestaan, werken alleen voor kinderen die zijn ingelogd op een apparaat met Android 7 of hoger, maar niet op apparaten met Google Kids Space. Controleer welke versie van Android je kind gebruikt.
  1. Open de Family Link-app Family Link en dan selecteer je kind.
  2. Ga naar de kaart App-activiteit en tik op Limieten instellen of Meer.
  3. Tik naast de gewenste app op Altijd always allow.

Hier kun je een van de volgende opties selecteren:

• Altijd toestaan always allow
  • Een tijdslimiet instellen Limiet instellen
  • Onbeperkte tijd instellen Lege zandloper
  • Een app blokkeren Block

Tips:

• Apps die altijd zijn toegestaan, tellen niet mee voor de schermtijdlimieten van je kind en zijn na bedtijd niet beschikbaar.
  • Als ouders op 'Nu vergrendelen' tikken, zijn apps die altijd zijn toegestaan niet meer beschikbaar, tenzij je deze instelling wijzigt op de kaart voor apparaatvergrendeling.
    1. Ga naar de kaart voor apparaatvergrendeling en tik op Instellingen.
    2. Tik op Apps toestaan die zijn ingesteld als 'altijd toegestaan' en dan Opslaan.

Schermtijdlimieten updaten of uitzetten

Het Android-apparaat of de Chromebook van je kind vergrendelen of ontgrendelen
  1. Open de Family Link-app Family Link.
  2. Selecteer de naam van je kind.
  3. Tik op de kaart voor een van de Android-apparaten van je kind op Nu vergrendelen of Ontgrendelen.
Tip: Als het Android-apparaat of de Chromebook van je kind geen verbinding met internet heeft, kun je het apparaat ook ontgrendelen met je Family Link-toegangscode voor ouders.
Je kind bonustijd geven
Je kunt je kind toestaan het apparaat een keer wat langer te gebruiken zonder dat je daarvoor de daglimiet of de planning voor de bedtijd hoeft te wijzigen.
  1. Open de Family Link-app Family Link.
  2. Selecteer de naam van je kind.
  3. Ga naar de kaart van het Android-apparaat of de Chromebook van je kind. De chip voor Bonustijd Bonustijd wordt weergegeven als het apparaat van je kind zo meteen wordt vergrendeld of al vergrendeld is.
  4. Tik op Bonustijd Bonustijd.
  5. Volg de instructies op het scherm om je kind deze dag bonustijd te geven.
Tijdslimieten wijzigen voor apps die je kind gebruikt
Doe het volgende als je de tijdslimiet voor een bepaalde app wilt updaten:
  1. Open de Family Link-app Family Link en selecteer de naam van je kind.
  2. Ga naar de kaart App-activiteit en tik op Meer.
  3. Tik naast de gewenste app op Blauwe zandloper en dan Limiet bewerken Limiet instellen.
  4. Wijzig de tijdslimiet.
    1. Wil je de limiet niet meer gebruiken, tik dan op Limiet verwijderen
  5. Tik op Bewerken.
  6. De nieuwe limiet wordt geüpdatet als het apparaat van het kind weer online komt.
Schermtijdlimieten uitschakelen

Je kunt schermtijdlimieten uitschakelen via de Family Link-app op je apparaat.

Je kunt schermtijdlimieten ook uitzetten door in je webbrowser naar g.co/YourFamily te gaan:

1. Log in met het Google-account waarmee je toezicht houdt op je kind.
  2. Selecteer de naam van je kind.
  3. Selecteer Meer en dan Uitschakelen.
Tip: Je kunt de Family Link-app Family Link gebruiken om schermtijdlimieten opnieuw in te schakelen.