De schermtijd van je kind beheren

Als je via Family Link een Google-account voor je kind maakt, kun je schermtijdlimieten instellen op het Android-apparaat of de Chromebook van je kind. Met deze limieten kun je bepalen hoelang je kind het apparaat mag gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld het Android-apparaat of de Chromebook van je kind vergrendelen wanneer het bedtijd is, nadat je kind het apparaat een bepaalde tijd heeft gebruikt of wanneer je denkt dat het tijd is om een pauze in te lassen.

Hoe schermtijdlimieten werken

Als je een limiet voor de schermtijd op het Android-apparaat of de Chromebook van je kind instelt, ontvangt je kind op de volgende momenten een melding:

• Wanneer de schermtijd voor de eerste keer wordt ingesteld (alleen Android-apparaten).
  • Vlak voordat het apparaat wordt vergrendeld.

Wanneer het apparaat is vergrendeld, kan je kind:

• geen meldingen bekijken,
  • het apparaat niet ontgrendelen en geen apps gebruiken,
  • wel telefoontjes beantwoorden en op Noodgeval tikken om te bellen, als het apparaat een abonnement heeft (alleen Android-telefoons).

Telefoongebruik van je kind beperken

1. Open de Family Link-app Family Link.
  2. Selecteer de naam van je kind.
  3. Ga naar de kaart Daglimiet en tik op Instellen of Limieten bewerken.
  4. Volg de instructies op het scherm om daglimieten in te stellen.

Opmerking: Daglimieten gelden voor elk afzonderlijk apparaat (Android-apparaat of Chromebook) dat je kind gebruikt. Stel je bijvoorbeeld een daglimiet van twee uur in, dan krijgt je kind op elk apparaat twee uur tijd. Je kunt ook de internetverbinding van het apparaat van je kind op elk gewenst moment stopzetten.

Bedtijd op de telefoon van je kind instellen

1. Open de Family Link-app Family Link.
  2. Selecteer de naam van je kind.
  3. Tik op de kaart Bedtijd op Planning bewerken.
  4. Volg de instructies op het scherm om een bedtijd in te stellen.

Het Android-apparaat van je kind vergrendelen of ontgrendelen

1. Open de Family Link-app Family Link.
  2. Selecteer de naam van je kind.
  3. Ga naar de kaart voor een van de Android-apparaten van je kind en tik op Nu vergrendelen of Ontgrendelen.

Opmerking: Als het Android-apparaat van je kind geen verbinding met internet heeft, kun je het apparaat ook ontgrendelen met een toegangscode voor ouders.