De schermtijd van je kind beheren

Als je via Family Link een Google-account voor je kind maakt, kun je schermtijdlimieten instellen op het Android-apparaat of de Chromebook van je kind. Hiermee kun je het Android-apparaat of de Chromebook van je kind vergrendelen wanneer het bedtijd is, nadat je kind het apparaat een bepaalde tijd heeft gebruikt of wanneer je denkt dat het tijd is om een pauze in te lassen.

Tip

• Een tijdslimiet voor een app geldt voor alle apparaten van je kind waarop die app is geïnstalleerd.
  • De functie voor het beperken van apps werkt niet voor systeemapps. Limieten kunnen alleen worden ingesteld voor apparaten met Android Nougat en hoger.

Hoe schermtijdlimieten werken

Als je een limiet voor de schermtijd op het Android-apparaat of de Chromebook van je kind instelt, ontvangt je kind op de volgende momenten een melding:

• Wanneer de schermtijd voor de eerste keer wordt ingesteld (alleen Android-apparaten).
  • Vlak voordat het apparaat wordt vergrendeld.

Wanneer het apparaat is vergrendeld, kan je kind:

• geen meldingen bekijken,
  • het apparaat niet ontgrendelen en geen apps gebruiken,
  • wel telefoontjes beantwoorden en op Noodgeval tikken om te bellen, als het apparaat een abonnement heeft (alleen Android-telefoons).

Daglimieten instellen

1. Open de Family Link-app Family Link.
  2. Selecteer de naam van je kind.
  3. Ga naar de kaart Daglimiet en tik op Instellen of Limieten bewerken.
  4. Volg de instructies op het scherm om daglimieten in te stellen.
Tip: Daglimieten gelden voor elk afzonderlijk apparaat (Android-apparaat of Chromebook) dat je kind gebruikt. Stel je bijvoorbeeld een daglimiet van twee uur in, dan krijgt je kind op elk apparaat twee uur tijd.

Tijdslimieten instellen voor apps die je kind gebruikt

Als je kind een Android-apparaat met Android Nougat of hoger heeft, kun je tijdslimieten voor apps instellen om te bepalen hoeveel tijd je kind per dag aan een bepaalde app mag besteden.
  1. Open de Family Link-app Family Link
  2. Selecteer de naam van je kind.
  3. Ga naar de kaart 'Activiteit van vandaag' en tik op Limieten instellen.
  4. Tik naast de gewenste app op Lege zandloper en dan Limiet instellen Limiet instellen
  5. Stel een dagelijkse tijdslimiet in voor de app.
  6. Tik op Instellen

Tip

• Een tijdslimiet voor een app geldt voor alle apparaten van je kind waarop die app is geïnstalleerd.
  • De functie voor het beperken van apps werkt niet voor systeemapps. Limieten kunnen alleen worden ingesteld voor apparaten met Android Nougat en hoger.

Tijdslimieten wijzigen voor apps die je kind gebruikt

Een tijdslimiet voor een bepaalde app updaten:
  1. Open de Family Link-app Family Link en selecteer de naam van je kind.
  2. Ga naar de kaart 'Activiteit van vandaag' en tik op Meer
  3. Tik naast de gewenste app op Blauwe zandloper en dan Limiet bewerken Limiet instellen
  4. Wijzig de tijdslimiet.
    1. Wil je de limiet niet meer gebruiken, tik dan op Limiet verwijderen
  5. Tik op Bewerken
  6. De nieuwe limiet wordt geüpdatet wanneer het apparaat van het kind weer online komt.

Je kind bonustijd geven

Je kunt je kind toestaan het apparaat een keer wat langer te gebruiken zonder dat je daarvoor de daglimiet of de planning voor de bedtijd hoeft te wijzigen.
  1. Open de Family Link-app Family Link.
  2. Selecteer de naam van je kind.
  3. Ga naar de kaart van het Android-apparaat of de Chromebook van je kind. De chip voor Bonustijd Bonustijd wordt weergegeven wanneer het apparaat van je kind zo meteen wordt vergrendeld of al vergrendeld is.
  4. Tik op Bonustijd Bonustijd
  5. Volg de instructies op het scherm om je kind deze dag bonustijd te geven.

Bedtijd instellen

1. Open de Family Link-app Family Link.
  2. Selecteer de naam van je kind.
  3. Ga naar de kaart Bedtijd en tik op Planning bewerken.
  4. Volg de instructies op het scherm om een bedtijd in te stellen.

Het Android-apparaat of de Chromebook van je kind vergrendelen of ontgrendelen

1. Open de Family Link-app Family Link.
  2. Selecteer de naam van je kind.
  3. Ga naar de kaart van een van de Android-apparaten van je kind en tik op Nu vergrendelen of Ontgrendelen.
Opmerking: Als het Android-apparaat of de Chromebook van je kind geen verbinding met internet heeft, kun je het apparaat ook ontgrendelen met een toegangscode voor ouders.