Skapa ett Google-konto för barnet

Du kan skapa ett Google-konto för ditt barn under 13 år eller tillämplig ålder i ditt land och hantera det med Family Link. Med Google-konton får barn åtkomst till Google-produkter som Sök, Chrome och Gmail och du kan konfigurera grundläggande digitala regler för dem.

Om ditt barn använder en Pixel Tablet och är under 9 år kan du skapa ett Google-konto utan Gmail-adress och lösenord.

Om du vill lägga till en fungerande Gmail-adress i barnets konto kan du göra det när som helst.

Tips! Du kan behöva lägga till en Gmail-adress och ett lösenord i barnets konto för att barnet ska få åtkomst till vissa appar och tjänster. Du kan uppgradera barnets konto från en blockerad app eller via Family Link.

Skapa ett konto

Det tar ungefär 15 minuter att skapa barnets Google-konto.

Med Family Link-appen

Viktigt! Om du bor inom EU och ditt barn är mellan 13 och 15 år följer du stegen för att konfigurera en ny Android-enhet i stället.

1. Öppna Family Link-appen Family Link.
  2. Tryck på menyn Meny följt av Lägg till barn uppe till vänster.
  3. Följ anvisningarna på skärmen.
  4. När du är klar visas en bekräftelse på skärmen.
På en ny Android-enhet

Följ de här stegen om du vill skapa ett Google-konto för ditt barn under 13 eller tillämplig ålder i ditt land när du konfigurerar en ny enhet med Android 5.0 och senare.

1. Slå på den nya enheten och följ anvisningarna på skärmen för att konfigurera enheten.
  2. När du blir ombedd att logga in med ditt Google-konto trycker du på Skapa nytt konto. Om du inte ser Skapa nytt konto trycker du på Fler alternativ först.
  3. Ange barnets namn, födelsedatum, kön, e-postadress och lösenord.
  4. Följ anvisningarna för att logga in med ditt eget Google-konto, ge föräldrasamtycke och välja inställningar för ditt barn.
På en ny Chromebook

Följ de här stegen om du vill skapa ett Google-konto för ditt barn under 13 eller tillämplig ålder i ditt land när du konfigurerar en ny enhet med ChromeOS M71 eller senare.

1. Slå på den nya enheten och följ anvisningarna på skärmen för att konfigurera enheten.
  2. När du blir ombedd att logga in med ditt Google-konto trycker du på Skapa nytt konto. Om du inte ser Skapa nytt konto trycker du på Fler alternativ först.
  3. Ange barnets namn, födelsedatum, kön, e-postadress och lösenord.
  4. Följ anvisningarna för att logga in med ditt eget Google-konto, ge föräldrasamtycke och välja inställningar för ditt barn.

På en Android-enhet som redan är konfigurerad

Följ de här stegen om du vill skapa ett Google-konto för ditt barn under 13 eller tillämplig ålder i ditt land när du loggar in barnet på en befintlig enhet med Android 5.0 och senare.
Obs! Anvisningarna för att lägga till och ta bort konton på enheten varierar. Om anvisningarna nedan inte fungerar kan du söka i hjälpcentret för enheten för mer information.
  1. Ta bort eventuella befintliga konton på enheten.
  2. Ta bort appar, foton eller annan data från den enhet du inte vill att ditt barn ska få åtkomst till.
  3. Följ stegen för att lägga till ett nytt konto på enheten.
  4. När du blir ombedd att logga in med ditt Google-konto trycker du på Skapa nytt konto. Om du inte ser Skapa nytt konto trycker du på Fler alternativ först.
  5. Ange barnets namn, födelsedatum, kön, e-postadress och lösenord.
  6. Följ anvisningarna för att logga in med ditt eget Google-konto, ge föräldrasamtycke och välja inställningar för ditt barn.
På en ny Pixel Tablet

Skapa ett konto utan Gmail-adress och lösenord

Viktigt! Om du vill skapa barnets Google-konto utan Gmail-adress och lösenord måste du först logga in med ditt föräldrakonto.

1. Slå på Pixel Tablet och följ anvisningarna på skärmen för att konfigurera enheten med föräldrakontot.
  2. Öppna Inställningar Inställningar.
  3. Tryck på System följt av Flera användare.
  4. Aktivera Tillåt flera användare följt av Lägg till barn.
  5. Tryck på Ja, fortsätt när du uppmanas att göra det.
  6. Ange barnets namn och tryck sedan på Nästa.
  7. Ange grundläggande information om barnet och tryck sedan på Nästa.
  8. Du kan välja om du vill fortsätta med eller utan en Gmail-adress. Välj Ja, fortsätt utan adress och välj profilbilden genom att följa anvisningarna på skärmen.
  9. Läs igenom integritetsinformationen.
  10. Ange lösenordet för föräldrakontot i Google och tryck på Nästa för att ge samtycke.
  11. Gå igenom inställningarna för föräldrakontroll och tryck sedan på Nästa.
  12. Gå igenom skärmarna och tryck på Nästa.
  13. När du är klar visas en bekräftelse på skärmen.

Tips! Ser du något som ser ut som en e-postadress (@glimitedaccount.com)? Den skapas automatiskt för att hjälpa oss att tillhandahålla barnets tjänster. Det är inte en giltig e-postadress.

Skapa ett konto med Gmail-adress och lösenord

Du kan ge ditt barn åtkomst till produkter från Google som Sök, Chrome och Gmail när du skapar ett barnkonto med en e-postadress och ett lösenord.

1. Slå på Pixel Tablet och följ anvisningarna på skärmen för att konfigurera enheten.
  2. När du blir ombedd att skapa ett Google-konto:
    • Tryck på För mitt barnföljt av Nästa följt av Ja, fortsätt.
  3. Ange barnets namn, födelsedatum, kön, e-postadress och lösenord.
  4. Följ anvisningarna för att logga in med ditt eget Google-konto, ge föräldrasamtycke och välja inställningar för ditt barn.

När du är klar visas en bekräftelse på skärmen.

På andra enheter och datorer

1. Öppna sidan där du skapar ett Google-konto.
  2. Följ anvisningarna på skärmen för att skapa barnets konto. Ange barnets uppgifter, som namn, födelsedag och e-postadressen han eller hon vill använda.
  3. Logga in med ditt eget Google-konto och välj det sätt du vill ge föräldrasamtycke för barnets konto.
  4. En bekräftelse visas på skärmen när du har skapat kontot.

Felsöka problem

Jag vill hantera ett befintligt Google-konto med Family Link

Läs om hur du lägger till kontroll i ditt barns befintliga Google-konto.

Jag vill ta bort ett befintligt Google-konto och återskapa det i Family Link

Gmail-adresser kan bara användas en gång. Om du tar bort en e-postadress kan du inte återanvända den senare.

Mitt barn har ett Google-konto via skolan

Du kan lägga till barnets skolkonto som en annan användare på barnets Android-enhet. Funktionerna för föräldrakontroll i Family Link gäller dock inte för det kontot.

Jag vill hantera ett Google-konto för mitt barn som är över 13 år (eller tillämplig ålder i mitt land)

Om ditt barn över 13 år (eller tillämplig ålder i ditt land) vill ha ett Google-konto kan hen skapa ett eget konto. Då kan du lägga till kontroll på barnets konto.

Jag vill uppgradera mitt barns konto med Gmail och lösenord

Du kan uppgradera barnets Google-konto med en Gmail-adress och ett lösenord så att barnet får tillgång till fler funktioner.

När barnet försöker få åtkomst till en blockerad app visas alternativen att trycka på Fråga en förälder eller på OK.

Om barnet väljer Fråga en förälder kan du uppgradera kontot via föräldrakontot.

Uppgradera barnets konto från barnets enhet

När barnet försöker få åtkomst till en blockerad app visas meddelandet Din förälder måste lägga till en Gmail-adress och ett lösenord i ditt Google-konto.

1. Tryck på Fråga en förälder.
  2. Tryck på Föräldern är här när du uppmanas att göra det.
  3. Välj ditt föräldrakonto.
  4. Ange ditt lösenord.
  5. Ange grundläggande information om barnet och tryck sedan på Nästa.
  6. Följ anvisningarna på skärmen för att skapa en Gmail-adress och ett lösenord för barnet.
  7. Tryck på Nästa.
  8. Läs igenom integritetsinformationen och ge samtycke.
  9. När du är klar visas en bekräftelse på skärmen.

Uppgradera barnets konto från din enhet

När barnet försöker få åtkomst till en blockerad app visas meddelandet Din förälder måste lägga till en Gmail-adress och ett lösenord i ditt Google-konto.

1. Tryck på Fråga en förälder.
  2. Be ditt barn att trycka på Ja, skicka e-post till min förälder på barnets enhet.
  3. Barnets enhet får en avisering om att ett e-postmeddelande har skickats.
  4. Tryck på OK.
  5. Leta upp e-postmeddelandet på föräldraenheten och tryck på Byt konto.
    • Om du uppmanas att göra det lägger du till barnets födelsedatum.
  6. Skapa en Gmail-adress och ett lösenord genom att följa anvisningarna på skärmen.
  7. Läs igenom integritetsinformationen.
  8. Ange lösenordet för ditt Google-konto och tryck på Nästa för att ge samtycke.
  9. Tryck på Klart.
Jag har debiterats en avgift för att konfigurera mitt barns konto

Om du vill skapa ett Google-konto åt ditt barn måste du ge föräldrasamtycke. Ett sätt att ge samtycke är att använda ditt kreditkort. Du debiteras inget, men ett belopp kan tillfälligt reserveras för att bekräfta att kortet är giltigt. I de flesta fall tas tillfälligt reserverade belopp bort från kontot inom 48 timmar.