Een Google-account voor je kind maken

Als je kind jonger is dan 13 jaar (of de geldende leeftijd in je land), kun je een Google-account maken voor je kind en dit beheren met Family Link. Met een Google-account kan je kind toegang krijgen tot Google-producten zoals Google Zoeken, Chrome en Gmail, en kun je digitale huisregels instellen om toezicht op je kind te houden.

Als je kind een Pixel Tablet gebruikt en jonger is dan 9 jaar, kun je een Google-account maken zonder Gmail-adres en -wachtwoord.

Je kunt altijd een werkend Gmail-adres toevoegen aan het account van je kind.

Tip: Je moet misschien een Gmail-adres en -wachtwoord toevoegen aan het account van je kind om je kind toegang te geven tot bepaalde apps en services. Je kunt het account van je kind upgraden via een geblokkeerde app of via Family Link.

Account maken

Het duurt ongeveer 15 minuten om een Google-account voor je kind te maken.

Met de Family Link-app

Belangrijk: Als je in de Europese Unie woont en je kind tussen de 13 en 15 jaar oud is, volg je de stappen om een nieuw Android-apparaat in te stellen.

1. Open de Family Link-app Family Link.
  2. Tik linksboven op Menu Menu en dan Kind toevoegen .
  3. Volg de instructies op het scherm.
  4. Als je klaar bent, krijg je een bevestiging op het scherm.
Op een nieuw Android-apparaat

Voer deze stappen uit om een Google-account te maken voor een kind dat jonger is dan 13 jaar (of de geldende leeftijd in je land) als je een nieuw apparaat met Android 5.0 of hoger instelt.

1. Zet het nieuwe apparaat aan en volg de instructies op het scherm om het in te stellen.
  2. Als je wordt gevraagd om in te loggen met je Google-account, tik je op Nieuw account maken. Zie je Nieuw account maken niet, tik dan eerst op Meer opties.
  3. Voer naam, geboortedatum, geslacht, e-mailadres en wachtwoord van je kind in.
  4. Volg de instructies om in te loggen met je eigen Google-account, ouderlijke toestemming te geven en de instellingen voor je kind te kiezen.
Op een nieuwe Chromebook

Voer deze stappen uit om een Google-account te maken voor je kind jonger dan 13 jaar (of de geldende leeftijd in je land) als je kind een nieuw apparaat met ChromeOS M71 of hoger gaat gebruiken.

1. Zet het nieuwe apparaat aan en volg de instructies op het scherm om het in te stellen.
  2. Als je wordt gevraagd om in te loggen met je Google-account, tik je op Nieuw account maken. Als je Nieuw account maken niet ziet, tik je eerst op Meer opties.
  3. Voer naam, geboortedatum, gender, e-mailadres en wachtwoord van je kind in.
  4. Volg de instructies om in te loggen met je eigen Google-account, ouderlijke toestemming te geven en de instellingen voor je kind te kiezen.

Op een Android-apparaat dat al is ingesteld

Voer deze stappen uit om een Google-account te maken voor een kind dat jonger is dan 13 jaar (of de geldende leeftijd in je land) om je kind te laten inloggen op een bestaand apparaat met Android 5.0 of hoger.
Opmerking: De instructies om een account aan het apparaat toe te voegen of ervan te verwijderen kunnen verschillen. Werken de onderstaande instructies niet, ga dan naar het helpcentrum van het apparaat voor meer informatie.
  1. Verwijder alle bestaande accounts op het apparaat.
  2. Verwijder alle apps, foto's of andere gegevens van het apparaat waarvan je niet wilt dat je kind er toegang toe heeft.
  3. Voer de stappen uit om een nieuw account aan het apparaat toe te voegen.
  4. Tik op Nieuw account maken wanneer je wordt gevraagd om in te loggen met je Google-account. Zie je Nieuw account maken niet, tik dan eerst op Meer opties.
  5. Voer naam, geboortedatum, geslacht, e-mailadres en wachtwoord van je kind in.
  6. Volg de instructies om in te loggen met je eigen Google-account, ouderlijke toestemming te geven en de instellingen voor je kind te kiezen.
Op een nieuwe Pixel Tablet

Een account maken zonder Gmail-adres en -wachtwoord

Belangrijk: Als je een Google-account zonder Gmail-adres en -wachtwoord wilt maken voor je kind, moet je eerst inloggen met je ouderaccount.

1. Zet de Pixel Tablet aan en volg de aanwijzingen op het scherm om het apparaat in te stellen met het ouderaccount.
  2. Ga naar Instellingen Instellingen.
  3. Tik op Systeem en dan Meerdere gebruikers.
  4. Zet Meerdere gebruikers toestaan aan en dan tik op Kind toevoegen.
  5. Tik op Ja, doorgaan als hierom wordt gevraagd.
  6. Voer de naam van je kind in en tik op Volgende.
  7. Voer de basisgegevens van je kind in en tik op Volgende.
  8. Je kunt nu kiezen of je wilt doorgaan met of zonder Gmail-adres. Selecteer Ja, doorgaan zonder account en volg de aanwijzingen op het scherm om een profielfoto te kiezen.
  9. Neem de privacyinformatie door.
  10. Geef toestemming door het wachtwoord van je Google-ouderaccount in te voeren en tik op Volgende.
  11. Neem de instellingen voor ouderlijk toezicht door en tik op Volgende.
  12. Doorloop de schermen en tik op Volgende.
  13. Als je klaar bent, krijg je een bevestiging op het scherm.

Tip: Zie je iets dat lijkt op een e-mailadres (@glimitedaccount.com)? Dit adres wordt automatisch gemaakt zodat we je kind services kunnen leveren. Het is geen geldig e-mailadres.

Een account maken met een Gmail-adres en -wachtwoord

Als je een kinderaccount met een e-mailadres en wachtwoord maakt, krijgt je kind toegang tot Google-producten zoals Zoeken, Chrome en Gmail.

1. Zet de Pixel Tablet aan en volg de aanwijzingen op het scherm om het apparaat in te stellen.
  2. Doe het volgende als je wordt gevraagd een Google-account te maken:
    • Tik op Voor mijn kind en dan Volgende en dan Ja, doorgaan.
  3. Voer naam, geboortedatum, gender, e-mailadres en wachtwoord van je kind in.
  4. Volg de instructies om in te loggen met je eigen Google-account, ouderlijke toestemming te geven en de instellingen voor je kind te kiezen.

Als je klaar bent, krijg je een bevestiging op het scherm.

Op andere apparaten en computers

1. Ga naar de pagina waarop je een Google-account kunt maken.
  2. Volg de instructies op het scherm om het account voor je kind te maken. Je geeft gegevens op zoals de naam van je kind, het gewenste e-mailadres en de geboortedatum van je kind.
  3. Log in met je eigen Google-account en kies een manier om ouderlijke toestemming te geven voor het account van je kind.
  4. Wanneer je het account hebt gemaakt, wordt er een bevestiging op het scherm weergegeven.

Problemen oplossen

Ik wil een bestaand Google-account beheren met Family Link

Ontdek hoe je toezicht toevoegt aan het bestaande Google-account van je kind.

Ik wil een bestaand Google-account verwijderen en het dan opnieuw maken in Family Link

Gmail-adressen kunnen maar één keer worden gebruikt. Als je een e-mailadres verwijdert, kun je dit later niet meer opnieuw gebruiken.

Mijn kind heeft een Google-account van school

Je kunt het schoolaccount als een andere gebruiker toevoegen op het Android-apparaat van je kind. Maar je kunt de Family Link-functies voor ouderlijk toezicht niet op dat account toepassen.

Ik wil een Google-account beheren voor mijn kind dat ouder is dan 13 jaar (of de geldende leeftijd in mijn land)

Als een kind dat ouder is dan 13 jaar (of de geldende leeftijd in je land) een Google-account wil, dan kan je kind een eigen account maken. Daarna kun je toezicht toevoegen aan het account.

Ik wil het account van mijn kind upgraden met Gmail en een wachtwoord

Je kunt het Google-account van je kind upgraden met een Gmail-adres en -wachtwoord zodat je kind toegang heeft tot meer functies.

Als je kind probeert een geblokkeerde app te openen, kan je kind tikken op Vraag het aan een ouder of op OK.

Als je kind de optie Vraag het aan een ouder selecteert, kun je het account upgraden via je ouderaccount.

Het account van je kind upgraden vanaf het apparaat

Als je kind een geblokkeerde app probeert te openen, verschijnt de melding Je ouder moet een Gmail-adres en -wachtwoord toevoegen aan je Google-account.

1. Tik op Vraag het aan een ouder.
  2. Tik als daarom wordt gevraagd op Ouder is hier.
  3. Selecteer je ouderaccount.
  4. Voer je wachtwoord in.
  5. Voer de basisgegevens van je kind in en tik op Volgende.
  6. Volg de aanwijzingen op het scherm om een Gmail-adres en -wachtwoord voor je kind te maken.
  7. Tik op Volgende.
  8. Neem de privacyinformatie door en geef toestemming.
  9. Als je klaar bent, krijg je een bevestiging op het scherm.

Het account van je kind upgraden vanaf jouw apparaat

Als je kind een geblokkeerde app probeert te openen, verschijnt de melding Je ouder moet een Gmail-adres en -wachtwoord toevoegen aan je Google-account.

1. Tik op Vraag het aan een ouder.
  2. Vraag je kind op het kinderapparaat op Ja, e-mail mijn ouder te tikken.
  3. Op het kinderapparaat wordt de melding getoond dat er een e-mail is gestuurd.
  4. Tik op OK.
  5. Ga op je ouderapparaat naar de e-mail en tik op Account wijzigen.
    • Voeg de geboortedatum van je kind toe als daarom wordt gevraagd.
  6. Volg de aanwijzingen op het scherm om een Gmail-adres en -wachtwoord te maken.
  7. Neem de privacyinformatie door.
  8. Geef toestemming door het wachtwoord van je Google-account in te voeren en tik op Volgende.
  9. Tik op Klaar.
Ik moest betalen om het account van mijn kind in te stellen

Als je een Google-account voor je kind wilt maken, moet je ouderlijke toestemming geven. Een manier om toestemming te geven, is door je creditcard te gebruiken. In dat geval worden er geen kosten in rekening gebracht, maar kan er een tijdelijke reservering op je creditcard worden geplaatst om te verifiëren of deze geldig is. Een tijdelijke reservering wordt meestal binnen 48 uur weer verwijderd.