Google-tilin luominen lapselle

Voit luoda Google-tilin alle 13-vuotiaalle (tai maassa sovellettavaa ikää nuoremmalle) lapselle ja hallinnoida sitä Family Linkillä. Google-tilin avulla lapsi voi käyttää Googlen tuotteita, kuten Hakua, Chromea ja Gmailia, ja sinä voit valvoa käyttöä määrittämällä digitaaliset pelisäännöt.

Jos alle 9-vuotias lapsi käyttää Pixel Tabletia, voit luoda Google-tilin ilman Gmail-osoitetta ja -salasanaa.

Jos haluat lisätä lapsen tilille toimivan Gmail-osoitteen, se onnistuu milloin tahansa.

Vinkki: Sinun on ehkä lisättävä Gmail-osoite ja -salasana lapsen tilille, jotta lapsi voi käyttää joitain sovelluksia ja palveluja. Voit päivittää lapsen tilin estetystä sovelluksesta tai Family Linkin kautta.

Tilin luominen

Lapsen Google-tilin luominen kestää noin 15 minuuttia.

Family Link ‑sovelluksella

Tärkeää: Jos asut Euroopan unionin alueella ja lapsesi on 13–15-vuotias, seuraa uuden Android-laitteen määrittämisohjeita.

1. Avaa Family Link ‑sovellus Family Link.
  2. Valitse vasemmasta yläkulmasta Valikko Valikko ja sitten Lisää lapsi .
  3. Seuraa ohjeita näytöllä.
  4. Kun olet valmis, näytölle tulee vahvistus.
Uudella Android-laitteella

Näitä ohjeita seuraamalla voit luoda alle 13-vuotiaalle (tai maassa sovellettavaa ikää nuoremmalle) Google-tilin, kun otat käyttöön uutta laitetta, jonka käyttöjärjestelmä on Android 5.0 tai uudempi.

1. Käynnistä uusi laite ja ota se käyttöön näytön ohjeiden mukaisesti.
  2. Kun sinua kehotetaan kirjautumaan sisään Google-tililläsi, valitse Luo uusi tili. Jos Luo uusi tili ‑painiketta ei näy, valitse ensin Lisää vaihtoehtoja.
  3. Lisää lapsen nimi, syntymäaika, sukupuoli, sähköposti ja salasana.
  4. Kirjaudu sisään ohjeiden mukaisesti omalla Google-tililläsi, anna vanhemman suostumus ja valitse lapsen tilin asetukset.
Uudella Chromebookilla

Näitä ohjeita seuraamalla voit luoda alle 13-vuotiaalle (tai maassasi sovellettavaa ikää nuoremmalle) Google-tilin määrittäessäsi laitetta, jonka käyttöjärjestelmä on ChromeOS M71 tai uudempi.

1. Käynnistä uusi laite ja määritä se näytön ohjeiden mukaisesti.
  2. Kun sinua kehotetaan kirjautumaan sisään Google-tililläsi, valitse "Luo uusi tili". Jos "Luo uusi tili" ‑painiketta ei näy, valitse ensin Lisää vaihtoehtoja.
  3. Lisää lapsen nimi, syntymäaika, sukupuoli, sähköpostiosoite ja salasana.
  4. Kirjaudu sisään ohjeiden mukaisesti omalla Google-tililläsi, anna vanhemman suostumus ja valitse lapsen tilin asetukset.

Käytössä olevalla Android-laitteella

Näitä ohjeita seuraamalla voit luoda alle 13-vuotiaalle (tai maassa sovellettavaa ikää nuoremmalle) Google-tilin ja kirjata hänet sisään käytössä olevalle laitteelle, jonka käyttöjärjestelmä on Android 5.0 tai uudempi.
Huom. Tilin lisäämisessä ja poistamisessa on laitekohtaisia eroja. Jos alla olevat ohjeet eivät toimi, etsi lisätietoja laitteesi ohjekeskuksesta.
  1. Poista aiemmat tilit laitteelta.
  2. Poista laitteelta sovellukset, kuvat ja muu data, jota et halua lapsen käyttävän.
  3. Lisää uusi tili laitteelle ohjeiden mukaisesti.
  4. Kun sinua kehotetaan kirjautumaan sisään Google-tililläsi, valitse Luo uusi tili. Jos Luo uusi tili ‑painiketta ei näy, valitse ensin Lisää vaihtoehtoja.
  5. Lisää lapsen nimi, syntymäaika, sukupuoli, sähköposti ja salasana.
  6. Kirjaudu sisään ohjeiden mukaisesti omalla Google-tililläsi, anna vanhemman suostumus ja valitse lapsen tilin asetukset.
Uudella Pixel Tabletilla

Tilin luominen ilman Gmail-osoitetta ja -salasanaa

Tärkeää: Jos haluat luoda lapselle Google-tilin ilman Gmail-osoitetta ja -salasanaa, sinun on ensin kirjauduttava sisään omalla vanhemman tililläsi.

1. Käynnistä Pixel Tablet ja ota laite käyttöön vanhemman tilillä seuraamalla näytön ohjeita.
  2. Avaa Asetukset Asetukset.
  3. Napauta Järjestelmä ja sitten Useita käyttäjiä.
  4. Laita Salli useat käyttäjät päälle ja sitten Lisää lapsi.
  5. Napauta pyydettäessä Kyllä, jatka.
  6. Lisää lapsen nimi ja napauta Seuraava.
  7. Lisää lapsen perustiedot ja napauta Seuraava.
  8. Voit jatkaa Gmail-osoitteella tai ilman sitä. Valitse Kyllä, jatka ilman ja valitse profiilikuva seuraamalla näytön ohjeita.
  9. Tarkista yksityisyystiedot.
  10. Anna suostumus lisäämällä oman vanhemman Google-tilisi salasana ja napauta sitten Seuraava.
  11. Tarkista lapsilukkoasetukset ja napauta Seuraava.
  12. Tarkista tiedot ja napauta Seuraava.
  13. Kun olet valmis, näytölle tulee vahvistus.

Vinkki: Näyttääkö jokin sähköpostiosoitteelta (@glimitedaccount.com)? Tämä loppuosa luodaan automaattisesti, jotta lapselle voidaan tarjota palveluita. Se ei ole oikea sähköpostiosoite.

Gmail-osoitteen ja -salasanan sisältävän tilin luominen

Jos haluat antaa lapselle pääsyn Hakuun, Chromeen, Gmailiin ja muihin Googlen tuotteisiin, luo lapselle tili, jolla on sähköpostiosoite ja salasana.

1. Käynnistä Pixel Tablet ja ota laite käyttöön seuraamalla näytön ohjeita.
  2. Kun sinua pyydetään luomaan Google-tili, tee näin:
    • Napauta Lapselle ja sitten Seuraava ja sitten Kyllä, jatka.
  3. Lisää lapsen nimi, syntymäaika, sukupuoli, sähköposti ja salasana.
  4. Kirjaudu sisään ohjeiden mukaisesti omalla Google-tililläsi, anna vanhemman suostumus ja valitse lapsen tilin asetukset.

Kun olet valmis, näytölle tulee vahvistus.

Muilla laitteilla ja tietokoneilla

1. Siirry Google-tilin luomissivulle.
  2. Luo lapsen tili näytön ohjeiden mukaisesti. Tilin luomista varten annat tietoja, kuten lapsen nimen, syntymäpäivän ja hänen haluamansa sähköpostiosoitteen.
  3. Kirjaudu sisään omalla Google-tililläsi ja valitse tapa, jolla annat vanhemman suostumuksen lapsen tilille.
  4. Kun tili on luotu, näytöllä näkyy vahvistus.

Vianetsintä

Haluan ylläpitää Google-tiliä Family Linkin avulla

Lue lisää valvonnan lisäämisestä lapsen laitteelle.

Haluan poistaa Google-tilin ja luoda sen uudelleen Family Linkissä

Gmail-osoite voidaan käyttää vain kerran. Jos poistat sähköpostiosoitteen, et voi enää käyttää sitä uudelleen myöhemmin.

Lapsellani on Google-tili koulunsa kautta

Voit lisätä lapsesi koulutilin toiseksi käyttäjäksi lapsen Android-laitteelle. Family Linkin vanhempien valvontaominaisuuksia ei kuitenkaan sovelleta kyseiseen tiliin.

Haluan ylläpitää yli 13-vuotiaan (tai maassani sovellettavaa ikää vanhemman) Google-tiliä

Jos lapsesi on yli 13-vuotias tai maassasi sovellettavaa ikää vanhempi ja haluaa Google-tilin, hän voi luoda itselleen oman tilin. Tilin luomisen jälkeen voit lisätä valvonnan hänen Google-tililleen.

Haluan päivittää Gmail-osoitteen ja -salasanan lapseni tilille

Voit päivittää lapsen Google-tilille Gmail-osoitteen ja -salasanan, jotta hän saa käyttöön enemmän ominaisuuksia.

Kun lapsi yrittää käyttää estettyä sovellusta, hänellä on kaksi vaihtoehtoa: "Pyydä lupaa vanhemmalta" tai "OK".

Jos hän valitsee "Pyydä lupaa vanhemmalta", voit päivittää hänen tilinsä oman vanhemman tilisi kautta.

Lapsen tilin päivittäminen hänen laitteellaan

Kun lapsi yrittää käyttää estettyä sovellusta, hän näkee viestin "Vanhempasi on lisättävä Google-tilillesi Gmail-osoite ja -salasana".

1. Napauta Pyydä lupaa vanhemmalta.
  2. Napauta pyydettäessä Vanhempi on paikalla.
  3. Valitse oma vanhemman tilisi.
  4. Lisää salasana.
  5. Lisää lapsen perustiedot ja napauta Seuraava.
  6. Luo lapselle Gmail-osoite ja -salasana seuraamalla näytön ohjeita.
  7. Valitse Seuraava.
  8. Tarkista yksityisyystiedot ja anna suostumus.
  9. Kun olet valmis, näytölle tulee vahvistus.

Lapsen tilin päivittäminen omalla laitteella

Kun lapsi yrittää käyttää estettyä sovellusta, hän näkee viestin "Vanhempasi on lisättävä Google-tilillesi Gmail-osoite ja -salasana".

1. Napauta Pyydä lupaa vanhemmalta.
  2. Pyydä lasta napauttamaan omalla laitteellaan Kyllä, lähetä sähköpostia vanhemmalleni.
  3. Lapsi saa laitteelleen ilmoituksen lähetetystä sähköpostista.
  4. Valitse OK.
  5. Etsi sähköposti vanhemman laitteella ja napauta Vaihda tiliä.
    • Lisää lapsen syntymäpäivä, jos sitä kysytään.
  6. Luo Gmail-osoite ja -salasana seuraamalla näytön ohjeita.
  7. Tarkista yksityisyystiedot.
  8. Anna suostumus lisäämällä oman Google-tilisi salasana ja napauta sitten Seuraava.
  9. Valitse Valmis.
Minua veloitettiin lapsen tilin luomisesta

Sinun on annettava vanhemman suostumus, jotta voit luoda Google-tilin lapsellesi. Voit antaa suostumuksen esimerkiksi luottokortilla. Kortiltasi ei veloiteta mitään, mutta sille voidaan tehdä tilapäinen varaus sen voimassaolon varmistamiseksi. Useimmissa tapauksissa tilapäiset varaukset poistetaan tililtäsi 48 tunnin kuluessa.