Gmail en het Google-account van je kind

Als je via Family Link het Google-account van je kind beheert, kan je kind Gmail gebruiken om e-mail te verzenden en te ontvangen.

Hoe Gmail werkt

Gmail werkt grotendeels hetzelfde voor kinderen als voor volwassenen. Er zijn slechts een paar Gmail-functies die niet beschikbaar zijn voor kinderen die jonger zijn dan dertien jaar (of de geldende minimum leeftijd in je land):

• Advertenties: Google geeft geen advertenties weer in Gmail en verwerkt geen Gmail-berichten voor advertentiedoeleinden.
  • Automatisch doorsturen: kinderen kunnen e-mails niet automatisch doorsturen naar een ander e-mailadres.
  • Gmail offline: als het apparaat van het kind geen verbinding met internet heeft, kan het kind geen Gmail-berichten lezen, verzenden of zoeken.
  • Google+: kinderen kunnen geen Google+ functies gebruiken die beschikbaar zijn in Gmail.
  • Labs: kinderen kunnen geen experimentele Gmail-functies inschakelen.
  • E-mailmachtiging: kinderen kunnen iemand anders geen toegang geven om hun e-mails te lezen, te verzenden of te verwijderen.
  • Spam: als Gmail een e-mail als spam herkent, wordt het bericht niet in de inbox of spammap van je kind bezorgd.
Opmerking: Deze beperkingen zijn niet van toepassing als je kind ouder is dan dertien jaar (of de geldende minimum leeftijd in je land), of een eerder bestaand Google-account gebruikt waaraan later toezicht is toegevoegd.

Een e-mailadres blokkeren

Je kunt op het apparaat van je kind iemands e-mailadres blokkeren in Gmail, zodat je kind geen e-mails van dat adres meer kan ontvangen. Hiermee voorkom je alleen dat iemand via dit adres contact met je kind kan opnemen in Gmail.

Blokkeer het e-mailadres op het apparaat van je kind. Let erop dat je de instructies volgt die zijn bestemd voor het type apparaat dat je kind gebruikt.

E-mails als spam melden

Als Gmail een spambericht over het hoofd heeft gezien, kun je de e-mail melden. Let erop dat je de instructies volgt die zijn bestemd voor het type apparaat dat je kind gebruikt.

Problemen oplossen

Ik wil niet dat mensen de foto van mijn kind in Gmail zien

Als je kind jonger is dan dertien jaar (of de geldende minimum leeftijd in je land) wordt de foto van je kind niet weergegeven in Gmail, tenzij je kind een eerder bestaand Google-account gebruikt waaraan later toezicht is toegevoegd.

Ik wil de e-mails van mijn kind lezen

Als ouder kun je toegang krijgen tot de accountgegevens van je kind (zoals e-mails) door in te loggen bij het account van je kind. Weet je het wachtwoord van je kind niet, dan kun je het wachtwoord resetten.

Opmerking: Je kunt het wachtwoord van je kind alleen resetten als je het account van je kind in Family Link hebt gemaakt en je kind jonger is dan dertien jaar (of de geldende minimum leeftijd in je land). Je kunt het wachtwoord van je kind niet resetten als je kind een eerder bestaand Google-account gebruikt waaraan later toezicht is toegevoegd.

Mijn kind heeft een e-mail niet ontvangen

Voeg het e-mailadres van de afzender toe aan de lijst met contactpersonen van je kind. Zo ben je er zeker van dat de e-mails van deze afzender altijd in de inbox van je kind terechtkomen.

1. Open de app Contacten op het apparaat van je kind. Zie je de app Contacten niet, controleer dan of deze misschien is geblokkeerd.
  2. Tik rechtsonder op Mensen toevoegen Mensen toevoegen.
  3. Typ de naam en het e-mailadres van de contactpersoon.
  4. Tik op Gereed Gereed.